1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • December 12, 2022 at 12:26 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from lebowski

Hrx, jednako razmišljamo.

A znam. Nisam za jednoumlje, volio bi čuti i zašto netko misli da bi DAC trebao znatno dolje, recimo na 500 mil$ ili možda i niže

Jer ih mozda ceka 10 mracnih godina kao sta smo imali u drybulku na racun newbuildinga pa market to unaprijed uracunava u cijenu.

• looserst
    • December 12, 2022 at 11:31 AM
    Quote from lebowski
    Quote from accountant

A što kažete na igru s naftnim kompanijama? Pullback je baš dobar na nekima, evo gledam - pratim DEN, DINO, DVN, EQT...

Na mnogima je pad dosegnuo 200MA, negdje je i probilo. Kažu analitičari da se ove godine jedino na energiji isplatilo kupovati dip, pa da su u modi zadnji mjesec dione s niskim PE što oileri svakako jesu i tako...

Naravno treba pratiti ovaj tjedan kud će indexi, ima dosta katalizatora koji će dati smjer. Potpora na $71-72 na nafti, odbijanac od 200MA i manje vruć CPI bi se baš dobro poklopili. Na Santa Rally.

Uvijek gledam razloge za i protiv i nekako... čini se da je više razloga za rast do kraja godine.

U prvom kvartalu, na isteku, ima vremena za loše vijesti i manje zarade kompanija. Do tada ajmo malo veselja za napaćene trejdere ;)

Preporučam dr. Anasa Alhajji-a na Twitteru. Nafta je, logično, kompleksna tema, a imamo i otvaranje Kine kao pozitivnu vijest. Anasa ima i na Youtubeu, podcastima raznima, a ima i plaćeni newsletter na substacku. Prije par dana je objavio na Twitteru sat-dva dugačak space gdje kaže jako puno toga što (barem ja) nisam znao.

Ovdje govori o SPR-u u USA i Kini, isto jako zanimljivo.

Što se nafte tiče, koliko god koštala, morat će se voziti tankeri.

Evo što kažu iz Teekaya za prosinac:

https://www.teekay.com/blog/2022/12/0…-december-2022/

Display More

Od nedavno pratim tu naftu detaljnije i ima more analitičara od kojih su neki baš svaštari i amateri.

Ovaj Anas kojeg ste linkali je s druge strane odličan a volim i ovoga Josh Younga poslušati, evo nešto friško:

Iako je sve to u jednu ruku kristalna kugla i neki kineski partijski čelnik ili princ od koznačega iz saudije se dignu na krivu nogu i vozi miško 10 USD/bačvi dole ili gore

• looserst
    • December 5, 2022 at 9:26 PM

Udraih i ja. EC, PBR, YPF pa sta bude

• DRY BULK

• looserst
    • November 24, 2022 at 3:57 PM
    Quote from Shogun

Aha ok. Gledate buducnost poslovanja kroz futurse. Ok razumijem👍. Evo ja bez braemersa predvidjam pozitivnu 2023 u konacnici najmanje na razini ove godine EPS.

Ja sam bez braemarsa predvidio argentina - saudiska arabija 3:0. Nije prošlo X/

• DRY BULK

• looserst
    • November 16, 2022 at 10:35 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from StatusQuo

Jedno izjavljujes tu, drugo ujutro dole na linku pa se malo uskladi jel cash 100% ili nije, razbacujes se s brojevima s 25 sad na 17 kao da se radi o sitnici, a za sve postoji racunica jer na 20 na 3 godine bi svatko zakljucio cak i na 17 da je bilo takvih ugovora, a nije ih bilo osim za capove i to svatko zna tko je malo vani pratio osim ako nemas bas novi brod, a ni toga nije bilo.

"Povlacim sve iz platnog prometa i dok ne prodje ovaj olovni dio ciklusa ne promoljujem nos. CASH-R-A 100%"

RE: Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

Znaci krenulo je...

Predvidja se pad prihoda jer ide recesija, a troskovi ce rasti jer ce se javljati penzioneri, odgojitelji, ucitelji i svi koji misle da imaju neka prava.

Iduca godina je i zadnja bez izbora, i treba poceti sa zagrijavanjem za izbore.

A to znaci uzmi jednima i dijeli onima kojih ima vise. Bit ce tu i poziva za ukidanjem drugog stupa, porez na nekretnine na nacin da oporezuje moju viksu, ali ne i onome dolje njegovih 5 apartmana, moze i veci porez na kakti prevelike place, a…
    5. Element
    November 14, 2022 at 7:30 PM

Da, vrlo uskoro ce biti nazalost biti cash 100%, jer izgleda da su pljackasi krenuli.

Osim toga, jel ti to mene prozivas?

Halo, hej, malo ohladi, gospodine.

Lijepo sam rekao da smatram da su tukci jer nisu iskoristili dobar momentum da dobro dugoorocno ugovore i tu sam u pravu 100%. Ne toleriram nikakvo oponiranje necemu sto je savrseno zdravorazumski. Pozdrav i ides na ignore.

Display More

Koji pljačkaši, ko koga pljačka? Uskok, hanfa, upomoć!

Zašto cash 100% kad imamo 10 sretnih godina u plusu na drybulku?

Nekako mi se čini da oponirate sami sebi pa bi bilo dobro i da tu nekakav autoignore opalite umjesto da ignorirate trenutno više-manje jedinog kojeg treba pratiti na ovoj temi.

Ali vi ionako znate najbolje pa nemam pojma šta kolega Status uopće piše, samo Vam oduzima prostor ^^

• DRY BULK

• looserst
    • November 15, 2022 at 8:16 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from StatusQuo

Zar ti stvarno mislis da je bilo moguce ugovorit onda na 5 ili 3 godine po 20k, a kamoli na 25k, pa nitko to nije napravio, a kamoli ce atpl pa ni na skoro dvije godine nije bilo moguce tj. siguran sam da to znas ali eto treba malo sad udrit negativnosti.

Zasto bih ja udarao negativnosti, a imam dobra kola investirana u Atpl, dragi kolega? Bio sam na GS po opunomoceniku, hehe, pozdrav Bojanu.

Pa zar nije osnova biznisa hedgirati, zakljucati, kad su vece cijene, mozda ne 20 ili 25, ali ono barem po 17, a ne kad je blizu povijesnog minimuma, ili jedva breakevena? I vraga se ne moze, moze se, u trenucima kad su bili visoki futuresi sigurno se moglo po nekoj cijeni znatno boljoj od 11k.

Tada nije bilo govora o tome da ce Kinezi kihnuti, energija skroz podivljati itd. Prije recimo godinu i nesto.

Ako se ne varam, a ne varam se, kolege su bili postali sasvim dobre dugorocne ugovore, i to po raznim segmentima.

Sada bi svi long term po 25k kad su vozarine 15k a mislim da su to prije napravili ćelavi bi bio razapet na atlant cenar ili uronjen u katran i perje.

Apsolutno je netočno da se nije pričalo i pisalo o kihanju Kine, brdo postova je napisano na tu temu, baš čudno da se ne sjećate toga.

Fun fact, ATPL je prije godinu dana bila jeftinija nego danas, BDI je bio duplo veći

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • November 5, 2022 at 1:37 PM

Evo raporta sa st duje:

Jadroplovov ’Sveti Dujam’ prvi je hrvatski brod koji je izveo ovaj opasan pothvat, splitski kapetan priča: ‘Kad su se vojnici pod oružjem popeli, situacija je postala napeta...‘
    slobodnadalmacija.hr
  • DRY BULK

• looserst
    • November 4, 2022 at 5:37 PM
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

ni idem odavde još......baš mi je ljepo tu.....pogotovo na ovom forumu......drago mi je ako ste se preprepoznali u tome kokošarenju jel nisam primjetio da se baš piše u zadnje vrijeme dok pada.......nestignem više ni cape u podne objavit kad naraste jel več je netko brži i laktari se za objavu a dok pada tajac....... :D ......možda bude neki bounce ako ne bude bull trap i tobogan pa čemo kokošarit zajedno.......vidim da se cijenjena "kokošarska" zajednica polako okuplja oko jaja ali nikako pa nikako naći pravu ekipu za zdilat dionice visoko otkako se trezor povukao sa kupovine nakon što je skupio koliko je mislio o čemu sam pisao i prije nego se to dogodilo.......i gle čuda dogodilo se......izmaklo brate a dionica dodatno pala........al bit će bolje valjda.... nakon što je ukipa totalno promašila procjene dobiti, čak i oni indexirani panamaxi opalili dole cca 20% u kvartalu a dugoroočni ugovori nisu ugovoreni ua supre na visokim vozarinama bit će napeto.......brod je očito previše vrednovan a pitanje je da li je tako i sa cijelom flotom ili je jednostavno sposobnošću prodan ispod cijene?.......ukoliko se opali nova revalorizacija mirišem da vi moglo opet usfaliti za dobru dividendu i nagodinu a ako i ovaj novi porez na extra profit zahvati onda čak i imaju dva loša izbora i odluku da li će dobit nestati u revalorizaciji ili dobar dio u državnoj kasi......neznamo ni šta je sa Batalom, al netko je nedavno reko da štite rupu valjda de se ne samozatrpa......fali informacija u izvještajima a svi ustali na hvalu kad su prvi put objavili prosjek po brodu dok sam ja rekao da je to samo bačena kost a u kasnijim postupcima moglo se i uvjeriti u to......vuk dlaku mijenja al ćud nikada.......al nadamo se......

Meni se čini kolega da ste Vi jako zbunjeni, pa ni samine znate bili ulagali ili cekali daljnji pad, ali pomalo kada niste sigurni ne pomaže kriviti druge za svoje slabosti :) <3

Krenuo se svadjati pa odlucio da necu. admine brisi.jugo je...

• looserst
    • October 21, 2022 at 9:20 AM
    Quote from zlocesti

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…ske-luke-145771

----------Nakon dvije godine zagušenja luka i manjka kontejnera, opskrbni poremećaji napokon popuštaju jer kineski izvoz usporava zbog smanjenja potražnje zapadnih zemalja i nešto boljih globalnih gospodarskih uvjeta. Cijene kontejnerskog prijevoza, koje su rekordno skočile na vrhuncu pandemije, danas brzo padaju, a kontejnerske pošiljke na rutama između Azije i SAD-a također su pale, pokazuju nedavni logistički podaci.

Ima li istine u ovome što pišu ? Vrijeme ZIM-a je dakle iza nas ?

Davno prošlo sestro. Shoulder season, bježi od toga

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • October 17, 2022 at 12:42 PM

Jos malo o prinovi:

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/veliki-posao-jadroplova-iz-japana-na-jadran-stize-brod-kakvog-nikad-nije-bilo-u-domacoj-floti-placen-je-25-milijuna-dolara-maticna-luka-ce-mu-biti-u-splitu

• looserst
    • October 17, 2022 at 12:16 PM
    Quote from Normani
    Quote from my moon

Ode plin u crveno. oko 6%, ma to je niš

Pa to je dobro za sve ako nafta i plin pojeftinjuju.

Nije ako si uložio u plin i naftu, zar ne? :S

• DRY BULK

• looserst
    • October 15, 2022 at 12:38 PM
    Quote from lebowski

Možda dođe kod Mintza! =O

Uz duzno postovanje mintzu tata joakim je vise o brodovima zaboravio nego je mintz ikada znao 8)

• DRY BULK

• looserst
    • October 15, 2022 at 11:46 AM

Joakim dao ili dobio otkaz:

Joakim Hannisdahl and Cleaves break up over ‘irreconcilable differences’ | TradeWinds
    The ex-analyst says the fund was near an all-time high on his last day running the show
    www.tradewindsnews.com
  • Inflacija

• looserst
    • October 10, 2022 at 12:19 AM
    Quote from Hrx84

U ovom trenutku smo jako daleko od jeftine nafte. Ona je oko 100$, nikad jačih dolara, ako to preračunamo u eure to je taman oko ATH. Mislim zašto bi danas netko rezao proizvodnju? Možda postoji neki drugi razlog a taj bi bio da je peak oil prošao a ne smije se javno reći? 2 milijuna barela manje dnevno je puno.

Sta nije tih 2 milje bacvi dnevno cut na njihovu target proizvodnju? E pa oni vec imaju minus od 3,5 milje dnevno od tog tageta jer su klasa optimist pa bi pravi utjecaj svakako bio manji od tih 2 milje. Ali naravno vijest je bombasticna i crni fluid ce sad preko 100 usd. Brzo na pumpe dok je jeftino :rolleyes:

• DRY BULK

• looserst
    • September 29, 2022 at 11:51 PM
    Quote from enes.razman

China soybean imports drop 6.2% y/d, potential short-term recovery ahead (2o)

in Dry Bulk Market,International Shipping News 30/09/2022 ovo je samo jedan od mnogih pozitivnih signala za dry

A ovo je samo jedan od negativnih signala za dry. Sad me bas zanima je li bitnija soja ili kineski nekretninski tobogan.

Maloprije je kolega dobro detektirao da imaju kredite sa kikiriki kamatama ali ni to niko ne uzima (zasada).

Files

20220929_234407.jpg 120.12 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• looserst
    • September 29, 2022 at 10:42 PM
    Quote from KicanCRO

Pricate o vani pa prica drzi vodu, tko ima capeove ne plovi stalno u plusu. Ipak, kad gledamo nase brodare, npr Atpl, cak je i Cal 23 malo iznad BE(a znamo da su te vozarine dosta nize toliko vrijeme unaprid), a Q4 za brodove koje ima Atpl je na solidnih 17k. Njihovi brodovi stalno plove u plusu, ocekivao sam da budu vozarine vise, nisu ali imaju idealne brodove za sadasnju situaciju. Mislim da je Atpl taoc ostalih segmenata i da nema razloga za daljni pad. Vrijeme je cupavo i ne mirise na bolje za dry bulk, opcenito( ali tko ima Supre i Paname mislim da ce proci puno bolje).

Ne vidim da su vani postedili ove bez capeova. Najvise je zakucan edry sa flotom panamaxa i ultramaxa. Egle, globus...sve prepolovljeno a capea ni za lijek. Svijetla tocka je grin ali to je radi takeover ponude. Kad ronimo... svi ronimo...Đeronimo :S

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • September 29, 2022 at 9:17 AM
    Quote from 5. Element

Ova prodaja je obicni kukavicluk. Cak i sramotno, da nije smijesno.

Može li objašnjenje zašto? Unaprijed hvala!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • September 28, 2022 at 1:15 PM
    Quote from Laudator

BDI poskočio u mjesec dana 80%. Kako se to sad gleda? Jel dobro ili loše?

Ljepota je u oku promatrača kolega ;)

Dobro šta je skočio 80%

Loše šta je skočio 80% sa recimo lošeg levela 8)

• looserst
    • September 13, 2022 at 4:02 PM
    Quote from BSOD

Znači ovo je nestvarno.

Jučer kupim put opcije SPY 395 istek sutra, tek toliko za igru, po 0,30$ po komadu, stoplosira me na 0,22 (otišla je na 0,21), i danas je eto na 1,20.

Ma deeeeee

Algosi

Čini mi se da danas nabijaju ove megauspješnice, tesle, jabuke, alfabete, envidije i to pa mene još nisu skužili ali sad će oni... da nebi lišo prošao, možeš mislit :rolleyes:

• looserst
    • September 13, 2022 at 3:03 PM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

Rekoše od 8.1 do 8.3 pa je sad 8.3 katastrofa a 8.1 bi bilo party time ^^

A znate kako kažu, svaki centimetar je bitan :D :D

Tako je kolega Fox, sve pa i 2 milimetra 8)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt