1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• looserst
    • March 18, 2022 at 2:46 PM
    Quote from zlocesti

Kupila sam si i atpl

Zašto bi se samo vi veselili zborno pjevajući :S

No ovako. Netko drži ljestve na 340 kn, nije mu bilo lako .

Vidim, vidim, konsolidaciju, i ascending triangle

On je u pravilu bullish, osim ako se ne dokaže suprotno

Žena na palubi :?: Drugovi spašavajmo se, vrijeme je za bijeg!!! :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • March 18, 2022 at 2:38 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Nemoj se uopće začuditi ako se diže cijene i nakon kapare. To šta slušam okolo kakve stvari rade građevinari u zadnje vrijeme je strašno. Doslovno ide bidanje za stanove na koje su ljudi već upisani. Lagano te nazove lokalni mafijaš (aka građevinar) i kaže sada više nije prejeftinih 3,8k nego 4,2k per square i uzmi ili ostavi.

Iskreno žalim nekoga ko sad kupuje (ne ove koji uzimaju sedmu nekretninu za retanje)

U slučaju da investitor naknadno želi jednostarno promijeniti cijenu stana ili odustati od prodaje stana za koji je potpisan predugovor i uplaćena kapara, ima obvezu vratiti kupcu dvostruki iznos kapare. Tako da ni ta opcija nije baš najbolja... pitanje je gdje je manja šteta.

U pravu si ali na kraju odustaje jako malo ljudi jer:

- nisu bezveze odlučili kupiti baš tu nekretninu

- boje se rasta cijene, inflacije, ljubo jurčić im je tako rekao

- radi se o novogradnji koje u npr dubrovniku skoro pa i nema itd...

Platiš tu sitnicu razlike od 500 eura po kvdratu i budeš miran :cursing:

Ne pripisujem ovo ATPL da se razumijemo, nadam se da su korektni i da će zaraditi pošteno za dobro svih nas

• looserst
    • March 18, 2022 at 2:30 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Milo

Ja mislim da je većina satnova kaparana, tu ce bit lipa zarada...

Ja se nadam da nije većina stanova kaparisana jer u tom slučaju neće biti para toliko koliko je moglo i trebalo.

Naime, od vremena kada je počela prodaja stanova pa do danas su cijene radova strašno porasle. Ako su i imali tada potpisan nekakav ugovor o izvođenju svih radova, danas se on sigurno revidirao na više, što će naravno bitno umanjiti zaradu od stanova ako su oni unaprijed prodani. Dodatno, ne znam jesu li od tada do danas u Dubrovniku rasle cijene kvadrata stanova, tako da su i to možda propustili neku dobit.

Stvarno šteta što je korona sabotirala ovu investiciju.

Nemoj se uopće začuditi ako se diže cijene i nakon kapare. To šta slušam okolo kakve stvari rade građevinari u zadnje vrijeme je strašno. Doslovno ide bidanje za stanove na koje su ljudi već upisani. Lagano te nazove lokalni mafijaš (aka građevinar) i kaže sada više nije prejeftinih 3,8k nego 4,2k per square i uzmi ili ostavi.

Iskreno žalim nekoga ko sad kupuje (ne ove koji uzimaju sedmu nekretninu za retanje)

• looserst
    • March 18, 2022 at 1:37 PM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

Ćelavi je ing građevine? Pa dobro radi li iko kod nas u struci?! :S

Kolega, znam da se žafrkavate 8o .

Ovaj na slici je direktor ATPL Domijan i mislim da nije inženjer građevine :)

Mea culpa, povezah sliku sa građevinom a ne top dioničara.

Hvala kolega!

• looserst
    • March 18, 2022 at 12:58 PM
    Quote from Marielena
    Quote from plavi01

zna IB kaj je sigurno. novac u čarapi i u betonu

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…i-biznis-141665

dame i gospodo tu bu lova do krova ali ima i rizika jer samoubojica puti već sad u črnom moru neda izlaz brodovima/žitaricama a kaj bu tek ne daj bože kad poćme gađati brodovlje po moru.

To ce promijeniti rute. I povecati vozarine brodovima. Nitko vise ne ide na nisan Putinu. Ludjak totalni. Uzas.

IB je mislim inzenjer gradjevine po struci.

Ćelavi je ing građevine? Pa dobro radi li iko kod nas u struci?! :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • March 18, 2022 at 10:12 AM
    Quote from lebowski

Bog brodarstva J počeo izlaziti iz zima na >80 i jučer se pohvalio da je skroz izašao. Ja sam izašao početkom tjedna negdje na 83$, ali me zasvrbio prst pa sam uzeo DAC i u dva dana digao 10% i sad sam all out.

Cca 110% plusa od studenog 2021. Nevjerojatno.

Super kolega, čestitam!

Ja bi još pokušao cijediti na GSL, ATCO i TGH, dok ide ide :S

• Tankerasi strani i domaci

• looserst
    • March 18, 2022 at 9:10 AM
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Ajde molim te demantiraj nesto od ovog sto sam napisao pa onda mozemo dalje razgovarati. Sta je od navedenog netocno?

informirajte se prije kako nebi sirili "deluzije".

http://www.pyxistankers.com/overview/compa…ry/default.aspx

PXS ima 5 modernih produkt tankera PXS nije prodao nedavno 2 tankera vec 2 small tankera koji nisu core.

Prije toga su prodali jedan stari produkt tanker.

Po mojom prognozi iz studenog

Da su "nafta i tankerasi odlican izbor u 2022."

Ste na dan 31.12. mogli kupovati

PXS po 0,49 a prodavati ga 07.03. Po 1,0$

To je zarada od >100% na samo 70 dana.

Ako ne prihvacate ovu cinjenicu vi ste taj koji zivi u "deluziji".

STNG i ASC sestre produktasice su isto ostvarile veliki rast u prva 2-3 mjeseca.

Nadam se da ce te ostati u deluziji jos godinama kako bi sto vise propustili.

Tankeri TPNG ne voze po vozarinama kojima sirite deluzije.

Dokaz sa objavom rezultata za 1Q.

Kada su tankerasi u pitanju zivite u proslosti.

Promatrajmo sto nosi buducnost. :saint:

https://splash247.com/tankers-tipped-as-2022s-best-buy/

|

Display More

Moglo se PXS kupiti i po 1,0$ pa danas roniti 40%. Koliko je dugo bio na taj 1 USD i koliko je danas? Napumpali su ga u 1 dan kao i OP pa nazad dole, tako se to radi sa brodarskim shitcoinima.

Meni osobno ne smeta ni drukanje kolegice ni reklama TPNG, ok je kad se razgovara o stranim tankerašima pa pričamo o STNG, INSW, OET itd.... ali neko se može navući drukom na ovakve dionice poput piksija a to može biti opasno, jako opasno. Nebi volio da se neko na ovakve jeftine drukove zaj..e, eto.

• DRY BULK

• looserst
    • March 16, 2022 at 9:27 AM

Capital Link's 16th Annual International Shipping Forum

Capital Link Forum

Neznam jel neko već stavio ali nije problem ni duplirati jer ima za svakoga po nešto: kontejneri, bulk, tankeri, LPG...

• looserst
    • March 15, 2022 at 10:21 AM
    Quote from Marielena
    Quote from looserst

Kako smo jaki, sad se sa -2% kao torpedira ATPL a jučer -10% nije bilo torpediranje star bulka, zlatnog oceana, dije i ostalih? :/

Nije ni torpedo što je nekoć bio...

Nismo mi ni raketirali kada je sblk bio +10% dnevno😂

Kad ATPL bude imala 40k dnevno vozarine i 50 kuna kvartalno dividende bit će 8)

• looserst
    • March 15, 2022 at 10:06 AM

Kako smo jaki, sad se sa -2% kao torpedira ATPL a jučer -10% nije bilo torpediranje star bulka, zlatnog oceana, dije i ostalih? :/

Nije ni torpedo što je nekoć bio...

• DRY BULK

• looserst
    • March 15, 2022 at 8:43 AM
    Quote from Marielena

Ja sam napisala zasto su jucer ffa padali. Zbog porasta slucaja omikrona u Kini sto je dovelo do lokalnih lockdownova.

Dugorocno moze dovesti do zagusenja i rasta vozarina. Kratkorocno to trziste ocito nije dobro ocijenilo.

Imate clanak ovdje o tome.

https://www.hellenicshippingnews.com/zero-covid-loc…ukraine-crisis/

Ako pročitate ponovo članak primjetit ćete jednu zanimljivu stvar a to je da nema veze sa našim (drybulk) ffa nego se priča o kontejnerima

Doduše i u nas i vanka to svi zovu...brodovi :S

• DRY BULK

• looserst
    • March 14, 2022 at 10:57 PM
    Quote from Marielena
    Quote from looserst

Odakle ta teza? Sta nismo dosad zakljucili da nam je covid vjetar u ledja (da ne kazem tailwind)?

Ovisi.

Ako sve zatvore. Pasti ce uvoz.

Ako samo zadrzavaju brodove u lukama, nedostajati ce brodova.

Moje misljenje je da to samo KP odgovara na Bidenove prijetnje i malo ucjenjuje i da to nece biti nista dugog daha.

Trziste me za danas demantira. Vidjeti cemo.

Brodari su jako volatilni. Mozda vec sutra okrenu u plus.

P.S. ja nisam niti jednog brodara prodala. Ne vidin to kao nesto dugorocno vazno.

Display More

Ja vas kolegice nista ne pratim. Kineski ka-pe odgovara na bajdenove prijetnje lockdownom u shenzenu?

Kasno je, ujutro ce se lampice upaliti... :sleeping:

• DRY BULK

• looserst
    • March 14, 2022 at 10:03 PM
    Quote from Marielena

Brodari danas padaju zbog lockdowna u Kini zbog omicron varijante covida.

Odakle ta teza? Sta nismo dosad zakljucili da nam je covid vjetar u ledja (da ne kazem tailwind)?

• looserst
    • March 14, 2022 at 3:42 PM
    Quote from StatusQuo

Evo vidimo vec standardnu nervozu prije feda kako se cini

Onda objave sve kako se ocekuje, nacrtaju one glupe tocke i udre se rally. Zasto? Nemamo pojma ali tako se to radi :rolleyes:

Ili ovaj put ide iznenadjenje

• looserst
    • March 12, 2022 at 2:27 PM

Jos jednom ima li koja dobra dusa da mi popise te javno pracene tankerase (mnozina) koji su rasli tih 40 i 50% u 2022. Hvala!

• looserst
    • March 11, 2022 at 2:45 PM
    Quote from my moon

Eto što sam zapisao u notes za DOCU prije oko pola gidine,dva mjeseca vamtam, , u portfoliu zvanom Andreas,na dotičnog sam se pretplatiio.

Uglavnom se bavi čudim digitalnog doba /se, sq, ttd... mq/ i svec su slično prošle.

Nisam više njegov pretplatnik.

Dakle iz notesa o DOCU

"Andreas kaže da je ovo globalann pad za sve slične dionice, neopravdan, jer je vođstvo dalo krive smjernice, poslovanje je dobro"

Doći će opet jednom vrijeme tih shitty fensi šmensi kompanija sa P/E 1000, možemo im se sada rugati ali ko pogodi dno dobro će mastit brčine. Milenijci vole takva sra..a a njih je puno :S

• looserst
    • March 11, 2022 at 10:21 AM

Čini mi se ko da je jučer čistoća dubrovnik blokirala račun a sad se na veliko priča o dividendi

Samo u drybulku :S

• looserst
    • March 9, 2022 at 7:04 PM

A kako sestre preko bare, posebno (dragan stojkovic) piksi tankeri? Tzv tankerski shitcoin s kojim usporedjujemo nasu zse perjanicu?

• looserst
    • March 9, 2022 at 1:21 PM
    Quote from lebowski

Zim danas objavio rezultate poslovanja, osim što su rasturili u svim kategorijama, daju dividendu 17$ na cijenu od 70$, to the moon...

Karamba i karambita:

https://finance.yahoo.com/news/zim-reports-record-financial-results-120000708.html

• looserst
    • March 5, 2022 at 10:31 AM
    Quote from mitkko

Bilo mi je neobično kako su sada u FI za Q4 objavili tako dobru utilizaciju na razini godine, a znamo da je u Q3 bila dosta loša utilizacija pa sam to išao provjeriti i zaključio da definitivno imaju grešku u FI za Q4.

Ako uzmemo podatke o utilizaciji za sve kvartale u 2021., može se vidjeti da je očigledna greška u podacima za Q4. Prema podacima u tom FI bi ispalo da je utilizacija u Q4 bila 110%!?! Zato utilizacija na razini godine nikako ne može biti 95%.

Pogledajte tablicu:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pretpostavljam da je utilizacija u Q4 bila ipak nešto bolja nego u Q3 kada su bila veća zagušenja luka i borba sa COVID-om, zato sam pretpostavio da je utilizacija u Q4 bila između one u Q2 i Q3, dakle oko 86%, što onda na razini godine daje utilizaciju od 89%.

Mišljenja?

Display More

Dali su 110% od sebe ali danas svi igraju nogomet :S

Da,da...u birtiju. Ali ionako je subota :love:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt