ima li itko danasnji BDI
Nema danas objave kolega. Jucer i danas tapkamo u mraku:
ima li itko danasnji BDI
Nema danas objave kolega. Jucer i danas tapkamo u mraku:
Evo neko i shorta tankere, cak i sestre produktasice nase trnoruzice:
Ide na crnu listu skupa sa Joakimom ili mu dajemo sansu da se popravi?
a cijena je trenutno u padu
Na ovim prometima od niti 10k eura pricati o rastu i padu nema smisla.
Jadni ti smo kakva nam je burza, strava i uzas
Sad jos uz sve ostalo treba pratit i LPG vozarine
Za sve će odgovarati većinskom... Mislim, sama ideja da se na čelu brodarske firme iz uče dedica iz Luke je onak... Državna.
nekada davno, davno, ljetovao u Gradcu, u šetnji vidim na brdu neko bijelo zdanje od kamena, pitam, što je ono, kažu domaći, eeeee to je kuća direktora Luke ploče kap.Pavlovića, rekoh, aha
Što se bijeli u gori zelenoj...
...nit' su snijezi, nit' su labudovi nego sator čiča pavlovića...
DSX trenutno na 6,85
![]()
Not that it matters...
S obzirom da ste uboli vrh ja se nadam da cu danasnje dno...sad je 6,38
Doesn't matter
Display MoreNi orala, ni kopala, nije bio loš prinos.
Uplatila valjda 95 tisuća kuna, na računu 195 tisuća, niti brinula, niti razmišljala
Tijekom idućih 15 godina uz prosječan prinos 5%, a to pokriva i godine 12% prinosa i godine negativnog prinosa, izaći će van cca 400 tisuća kuna čak i ako više ne uplatim niti kune
Ma, kada bi čovjek znao gdje će poginuti nikada tamo ne bi krenuo.
Ova stopa inflacije, ovo je neviđeno od osamdesetih, ne znamo koliko će trajati, koliko će se novaca obezvrijediti, hoće li završiti stagflacijom, recesijom...
Luda kuća
Moj je problem sasvim drugacije naravi. Naime ja necu znati u sta ulagati kad se ta inflacija smiri. Do tada je sve jasno. Ako je inflacija tu radi cijena nafte, energije generalno, plina, transprta, opskrbnih pravaca, hrane...onda je nas zadatak ulagati u firme koje profitiraju na toj istoj inflaciji
Od velikasa danas je na redu za ronjenje cisko, nema cipova kazu:
https://finance.yahoo.com/video/cisco-revenue-falls-amid-supply-135246316.html
Stecajusa u akciji spasavanja
Kazu da ce otvorit crne dveri, vrata mordora:
Display MoreGOLDEN OCEAN GROUP
OSLO BØRS
BMG396372051 - STOCK
![]()
NOK 133.40
12/05/2022 - 09:49 CETSince Open
+1.25 (+0.95%)
Since Previous Close
+0.40 (+0.30%)Glavno da mi paničarimo....
Ovako ste i zadnji put postali kolega pa kad je USA otvorila čudom čuđenje zašto ronimo 10%?
Dakle norveške vikinge ne treba ni gledati dok se američki ne probude. Norveški će odmah u 15:30 za njima a ako ne stignu do kraja dana odmah sutra ujutro će to nadoknaditi. Bolje pogledati premarket na USA GOGL iako ni to ne znači puno u ova volatilna vremena
Display Moremorat će ameri sutra opasno naštimat podatke o inflaciji ako tržištu žele dati bar malo zraka i lažne nade.......
Lee Cooperman, CEO & Office Chair of Omega Advisors, jedan od financijaške gerijatrije, dinosaur (sad ih sve dijelim prema tom ključu koji je dao P. Thiel) kaže da nismo vidjeli dno u SPX (prva njegova procjena je bila 4.050, a jučer smo ronili i do 4.000)
poslušajte ovdje što čiča kaže o formiranju dna (oko 0:45): najbolji dokaz dna je kad izađe earnings kompanije koji je ispod očekivanja, dionica otvori dan s gapom na dolje, no vrati se natrag i dan završi u zelenom; to još, kako kaže, uopće nismo vidjeli
dapače, jučer redom potop na: Bausch&Lomb (BHC), Unity SW, RBLX, TTD...
također govori o inappropriate combination of fiscal and monetary policies koja je dovela do veće potražnje bez osnove, o povećanju duga US države daleko većem nego je gospodarski rast itd.
no predviđa za ovu godinu 4.800 mogući vrh ukoliko ne bude recesije, koju onda svakako treba očekivati nagodinu kad će se desiti novo dno
Ovaj Unity mi je cak zanimljiv, pratite li ga detaljnije kolega? Dobar poznavatelj branse mi kaze da se valjda pola tih meta igrica napravi na njihovoj platformi. Jedina kao prava konkurencija im je neki unreal engine, kogod ti jesu. Sad se suska da bi ih po ovoj cijeni fejsbuk mogao kupiti.
S druge strane zeli li iko kupiti nesto sta keti vud ima?
PANL Q1:
https://finance.yahoo.com/news/pangaea-logistics-solutions-ltd-reports-200500724.html
Najjači su:
Display Moreljudi, nema više toga da kompanija radi korisnike, širi bazu a generira gubitke
usput vas razrjeđuju novim dionicama svakih par mjeseci i nagrađuju mngmt
u onom pismu zaposlenicima CEO UBER-a Dara je sažeo sve: moramo pokazati da smo u stanju generirati značajan slobodni novčani tok jer to sad investitori traže od nas, u suprotnom - gubimo ih!
sad se većina čudi kako su naftne kompanije (up- and downstream) uspjele toliko prestići sve ostale po povratu u ovoj godini
stvar je jednostavna i sam sam u nekoliko navrata ovdje 'lijepio' članke: ne otvaraju nove izvore (bušotine), ne rade veliki Capex, već smanjuju dug bankama i paralelno, krez veći FCF, kupuju vlastite dionice i/ili vraćaju novac dioničarima kroz divku; na to im se kao jackpot dodao rast potražnje i cijene nafte i plina
može P. Thiel gospodu Buffeta i Mungera zvati financijaškom gerijatrijom ali oni su tu, na ovom svijetu, malo dulje od njega i nagledali su se kriza i kriza
zadnji pomaci ukazuju na to da kripto nije novo zlato te da se value vs growth princip vratio na velika vrata
Samo jučer su skrkali i naftu, uzduž i poprijeko, down i up stream.
Keti vud je ovako svaki dan ali sad su i staroga napenalili, ništa im nije sveto. Zadnji bastioni obrane padaju, OXY -10% a a čorba na pumpi 15 kuna, nas neko zaj...
I nakon tolikog pada taj Shopify vrijedi 30 puta više od našeg DAC.
Evo sad netko javlja i da je Netflix pao sa 700 na 175$. Nisu mi do sad bile u fokusu dionice čija se vrijednost mjeri u broju korisnika, a mala/nikakva zarada se ignorira jer će se kad-tad pojaviti, nebitno hoće li to biti danas ili za 30 godina, hoće li biti milijarda ili zilijun dolara.
Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo. Onako, kako vi dinosauri ulažete u tu staru ekonomiju, vjerujete u fiat novac, ne kužite da su se stvari drastično promijenile.
Kad već radimo the best of zvijezda padalica od sinoć imamo novog favorita: UPST (pratim ga ni sam neznam zašto, valjda radi onog legendarnog minervinijevog videa ) Rezultati čak ok ali loš guidance (neko od kolega je o ovome pisao nedavno) i sasjeklo ih u AH 40%. Dionica je dakle sad trgovana na 40 USD a u 10 mjesecu davne 2021 je bila ravno 400.
danas nema komentara na kraljici... kao da nema priče za laku noć...
Pa da napisem nesto... mislim da je rezultat pada vani šortanje... kod nas slabo... vozarine su i dalje respektabilne i za sada po mom mišljenju sve se odvija jako dobro... u očekivanju prijedloga divkuše...
A prosli tjedan se nije moglo shortati?
Razumio bi da je toliki pad ono da se Nasdaq srokao 10% u danu ili tako nešto. A market nije strašno crveno, samo 2-3%
2-3% na kompletan indeks nije bas malo