1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Brunos
    • November 6, 2023 at 11:58 AM
    Quote from Roki
    Quote from Brunos

Evo kolege malo razbibrige buduci da nas jos puno ceka do iduceg izvjestaja i da ne ocekujem neku bitnu dinamiku dogadanja na ovoj dionici molim zainteresirane da popune anketu. Trajanje je tjedan dana pa cemo vidjeti rezutate cijene dionice - forecast forumskog tijela.

J€biga, aj pravi novu anketu :D

Hehe slatke su to brige za vlasnike ali ako znamo da je na burzi vecina u krivu dosadasnji rezultati ankete to i potvrduju jer je vec sad 40% u krivu sa tendencijom da to postane 65% ako probijemo i 850. Dakle i dalje vecina misli da ovo "ne moze vise puno rasti jer je vec toliko poraslo do sada" a prema danasnjem trgovanju vidimo da itekako moze. Naravno treba se cijena utvrditi i sa volumenima u zoni oko 800 ali slicna situacija je bila i na 700 gdje smo naprosto skokovito dosli na te razine od 700 i zadrzali se tamo 3-4mjeseca. Ja osobno sam u anketi glasao za 900+ pa me isto zanima da li ce tako biti. I slazem se sa Philidor nema ni pomisljanja o prodaji prije nego ne pocnu 4znamenkasti brojevi!

• Brunos
    • November 6, 2023 at 9:54 AM

Achtung achtung! Ovo je automatska poruka koja obavjestava da postoji velika opasnost da kota 800€ bude probijena u kratkom roku!! Ostanite mirni, nemojte panicariti, nastavite raditi kao da se nista nije dogodilo! 😉

• Brunos
    • November 3, 2023 at 3:43 PM

Evo kolege malo razbibrige buduci da nas jos puno ceka do iduceg izvjestaja i da ne ocekujem neku bitnu dinamiku dogadanja na ovoj dionici molim zainteresirane da popune anketu. Trajanje je tjedan dana pa cemo vidjeti rezutate cijene dionice - forecast forumskog tijela.

• Brunos
    • November 2, 2023 at 5:19 PM

Da, zbam da je 40% bio standard zato sam i naveo da nije nemoguce alibi bio brutalni skok prakticki 3x veca divka.

+Hvala danasnjem kupcu ove zadnje KODT2 po 750 cime je postavljen i novi ATH.

• Brunos
    • November 2, 2023 at 11:31 AM
    Quote from StatusQuo

Jos malo o djetetu i roditelju, bas me zanimalo kako su se kretali odnosi tromjesecnih rezultata od 2004, pa evo jos malo konteksta, KOEI je krenuo u svoj pad 2017 godine valjda kad vise nisu mogli zaradnjivat od kamata na racunu, od tada postaje sve ovisniji o rezultatima KODT-a, dok KODT zadnju godinu zaradjuje jednako ili nesto vise od KOEI-a, DLKV tu sliku moze popravit, a i ocito je da KET isto zaostaje zadnje vrijeme pitanje je zasto s obzirom da je slican biznis kao KODT. Ocit je i nagli rast KODT-a nakon 2020 od prehodnog prosjeka od 5-15 puta povecana zarada s ovim zadnjim rezulatom. Pada mi na pamet da bi se KODT mogao vratit na 40% isplate dividende sad kad su dostigli proizvodnju i financiranje i kad je KOEI ovisniji o rezultatima KODT-a pa ce moguce trebat vise cashflowa od KODT-a?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Huh ovako ugrubo ako bi se odlucili na 40% u divku iduce godine onda bi govorili o 30-35€ po dionici sto bi bio fantastican skok. I mislim da nije nemoguc scenarij!

• Brunos
    • November 1, 2023 at 9:07 AM
    Quote from StatusQuo

Lijepo je vidit da ima apetita za vece kolicine

Ovaj komentar se odnosio na onih 375 komada KODT od jucer? Moram priznati da mi je to promaklo tek sam danas procitao na internetu da je bila blok transakcija. Rijetko se desavaju takve transakcije na ovoj dionici svakako dobar znak.

Quote from StatusQuo

Jos malo konteksta kako je dijete presisalo roditelja

KOEI

back to bill 1,7
    Backlog rast 45%

Omjer ugovorenih i realiziranih poslova za 1.-9.2023. godinu, book-to bill ratio iznosi 1,7.Kao i u prethodnim razdobljima do značajnijeg povećanja ugovorenosti u odnosu na planirano došlo je u društvima iz divizije Prijenosi distribucija električne energije i to posebice KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori i KONČAR – Mjerni transformatori.

Od ukupnog iznosa ugovorenih poslova 801,1 milijun eura (77% ukupno ugovorenih poslova) ugovoreno je za izvoz, a 240,4 milijuna eura (23% ukupno ugovorenih poslova) odnosi se na ugovore u Hrvatskoj

KODT je ugovorio 595 mil ili 57% od ukupno ugovorenog s tim da je od ovih 595 mil vise od 90% izvoz sta znaci da od KOEI 801 mil izvoza nekih 67% udjela od KODT-a , book to bil 2.45, ako je KOEI book to bill 1.7 koliki je zapravo book to bill KOEI bez KODT vjerovatno 1?, backlog je narastao KODT-u nekih cca 117%, KOEI 45%, koliko je KOEI bez KODT rast backlog-a valjda oko nule, ako dobro ja to sve vidim ovako kasno

Display More

Pa da mislim da je KOEI Tigar od papira u odnosu na KODT i zapravo svaki njihov izvjestaj zapravo pokvari sve pokazatelje od KODT - nisam primijetio da je ostatak te grupo poboljsao ista u zbirnom rezultatu a i cijena dionice jasno pokazuje sto misle investitori. Reklo bi se da KOEI najvise raste na krilima KODT.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • October 31, 2023 at 7:31 PM

Mislim da je vrijeme da izleti ova diona iz indexa burze

• Brunos
    • October 30, 2023 at 3:03 PM

Lijepa analiza. Vraca nas na jedno isto pitanje kao i nakon prethodnog izvjestaja: sto koci brži rast prihoda? Mislim nemojte me krivo shvatiti rastemo dvoznamenkastim stopama non stop ali evidentno je da kvartalni prihodi i dalje ne prate tempo ugovaranja i duplo su manji. A ako pretpostavimo da cemo od iduceg kvartala postici cca 100mil€ prihoda kvartalno i to moci odrzati u 2024. onda mozemo racunati sa 60-70mil € EBITDA vec iduce godine!

A cak i uz to bismo kaskali preko 200mil € godisnje za ugovorenim poslovima. U svakom slucaju ako ce biti moguce dici proizvodnju i isporuku robe u narednim kvartalima ovdje nas ceka izuzetan porast vrijednosti dionice.

P.S.

Danasnji promet trgovanja dionicom od preko 250k€ prakticki na ATH cijeni takoder je super pokazatelj buducih ocekivanja. I love this game!

• Brunos
    • October 30, 2023 at 10:48 AM
    Quote from Lynx

Da Brunos , i “službeni” analitičari će biti iznenađeni. Njima je neto dobit ove i naredne dvije godine između 33 i 36 milijuna EUR. Čini se da su već i 2023. promašili. Nikakvo čudo ako će i 2024. i 2025. Ljudi su kod nas previše konzervativni u procjenama za ove brzorastuće, jer takve kompanije nisu baš uobičajena pojava na našem tržištu.

Hehe slatke su brige to sad ali iskreno ti analiticari nikad ne pogode nista. P.S. krivo sam napisao - na 55.strani su te projekcije o kojima govorim.

I unatoc svemu ovome jos jutros je bilo prosipaca na 685 i 690€ iako je bilo i vise nego jasno da se ocekuje odlican izvjestaj. Bit ce zanimljivo promatrati kuda ce cijena u narednom razoblju do kraja godine. Povratak na ispod 700€ bi bio veliko iznenadenje.

• Brunos
    • October 30, 2023 at 10:29 AM

Sto reci dodatno na fantasticno izvjesce. Ako se nekome da listati na 53.stranici dao sam neke svoje projekcije i vec sada smo vrlo blizu optimisticnom modelu a nadmasili smo pesimisticni. Razlog je naravno marza koju se nisam usudio projicirati preko 15% na tako velikim prihodima i sada jasno vidimo kakav je to brutalni efekt na dobit.

Iz ovog kvartala oduzimanjem konsolidirano vs nekonsolidirano cini se da je PET ostvario cca 5mil€ prihoda uz EBITDA od oko 1.9mil€ sto je slicno kao i prethodni kvartal. I dalje smatram da ce se u narednim izvjestajima taj rezultat dodatno povecavati iako i ovo je odlicno ako znamo da je u cijeloj 2022. doprinos PETa bio ispod 1mil€.

Drugo kvartalni trend ugovaranja je i dalje u zoni 150-200mil€ sto je snazna osnova za odlicne izvjestaje i ubuduce. Backlog se time nastavlja povecavati iako se bookto bill ratio blago smanjio ali i dalje je snazan pritisak od strane kupaca.

Sada do kraja godite evidentno mozemo ocekivati preko 50mil€ EBITDa i moram revidirati procjenu divke na barem 25€ za iducu godinu. Cijena dionice blago je porasla u ovom trenutku reklo bi se da smo kao i obicno taoci pesimizma na burzi i globalnih nesigurnosti, ali pracka se nateze i prije ili kasnije strpljivost ce se isplatiti.

• Brunos
    • October 18, 2023 at 10:57 AM

Slazem se sa svim vasim izjavama i naravno da ako imamo jaki rast cijene dionice i dividende postotak divke ne moze bitnije rasti.

• Brunos
    • October 18, 2023 at 10:15 AM

Jel to rasprava na temu KOTR ili KODT? Jer za KODT ne ocekujem iduce godine vise od 20ak € divke sto je manje od 3% na cijenu od 700. Tako da tesko mozemo reci da takva divka pokriva inflaciju.

Druga je stvar potencijal rasta dionice... nisam siguran da li cemo nakon iduceg izvjestaja imati +20% cak i ako bude odlican. Prije bih rekao do 10% rasta. Vidimo dosta prodaje u zoni oko 680 iako je do izvjestaja jos samo 10ak dana. Bas me zanima koji je smisao takve prodaje nakon sto smo vec bili probili granicu od 700 jer izvjestaj prema svim pokazateljima nebi smio biti los.

• Brunos
    • October 12, 2023 at 12:53 PM

Super da ste to nasli. Bilo bi zanimljivo vidjeti cijeli izvjestaj ali iz ovoga na linku nema nikakvih postotak ni brojeva. Zar kupnja izvjestaja kosta cak 3500$?? Ima li neki jeftiniji nacin?

• Brunos
    • October 12, 2023 at 10:32 AM

U ocekivanju izvjestaja malo sam analizirao podatke trgovanja. Od pocetka 8.mjeseca do sada, KODT2 je imao prosjecno na dan 47 protrgovanih dionica uz dnevni promet od 32000€. KODT ocekivano manje ali za ZSE i dalje vrlo dobrih 38komada uz 27000€ prometa uz skoro svakodnevno trgovanje.

Ako taj rezultat stavimo u kontekst 2022. vidimo da smo tada imali samo 23komada i 7000€. U 2021. 23komada (ali manja likvidnost) i 5900€.

To je vrlo respektabilan porast likvidnosti i prometa i mislim da nitko vise ne ocekuje povratak "na staro" sa ovom dionicom. Ocekujem da ce se na krilima dobrog izvjestaja, odnosno uoci objave dodatno pojacati promet. Zadnji kvartal je vec skoro pa tradicionalno u porastu cijene dionice uoci godisnjeg izvjestaja i odluke o dividendi. Tako da tko se misli ukrcavati ispod 700 mislim da nece imati jos puno prilike. Ovo malo podsjeca na razdoblje kada se dionica dugo zadrzavala u zoni oko 2000kn plus minus 10% za one koji pamte.Sada se te cijene cine smjesno jeftine iako nije puno vremena proslo od tada.

• Brunos
    • October 10, 2023 at 7:38 AM

Slazem se kolega. Vidi se da postoji interes za kupnju na ovim razinama oko 700 ali trenutno fondovi prodaju prevelike kolicine za male kupce. Moglo bi se to okreniti za 3 tjedna.

• Brunos
    • September 8, 2023 at 10:09 AM

Jutros pocisceno 185komada u jednoj transakciji. Rijetko se desava da je toliki broj uopce dostupan na prodaji a kamoli da se odjednom pocisti. U svakom slucaju otvara se put za daljnji rast na KODT2. Moja pretpostavka je da top10 dokupljuju ali vidjet cemo uskoro.

• Brunos
    • September 6, 2023 at 5:09 PM

Zanimljivo Kodt2 ispao iz crobex plus a kodt upao. Ne znam zasto. Kriterij je 60%

• Brunos
    • August 31, 2023 at 3:41 PM

Kolega Lynx na istoj smo strani vezano za procjenu vrijednosti KODT i nisam nikad rekao da je na cijeni 700€ dionica preskupa dapace i sam dokupljujem koliko mogu kad se trenutno ne moze jeftinije. Ja sam samo rekao da je neracionalna kupnja u odnosu na ranije razdoblje iz konteksta nekoga tko je imao puno inside info kao clan uprave i u odnosu na cinjenicu da u jednom danu kupis dionice kompanije u vrijednosti 100,000€ kroz vise naloga a cijelo desetljece prije toga nisi kupio nista. Ne zelim dalje polemizirati na tu temu samo vama za info ima zaposlenika KODT koji su vlasnici vise stotina dionica i kupuju ih postepeno i to davno prije porasta cijene u zoni 300€ plus a nisu clanovi uprave. Zato je cudno da jedan iskusan clan uprave to takoder nije radio do sada osobito kada je postalo vrlo egzaktno koliko su poslova ugovorili i po kojoj cijeni a to je bilo puno prije porasta cijene na burzi. Ali pustimo to na stranu i smatrajmo da se radi o slucajnosti jer nema smisla nagadati ako nemamo cinjenice.

Jedino bih volio znati kupuju li odnosno da li su kupovali ti zaposlenici KODT te dionice sa nekim popustom ili nekim drugim oblikom beneficije za koji mi ne znamo kao sto npr.vidimo da je slucaj kod PODR? Ovdje se mozda radi i o nekim starim internim pravilnicima koji danas vise ne vrijede u KODT ali nisam siguran. Jer iskreno kolicine dionica koje neki zaposlenici KODT imaju (izvor: knjiga dionicara) mi nadilaze ocekivanja ali ne znam kada su ih tocno i kako stekli pa ne mogu nista vise reci a ne poznajem ih osobno osim sto znam da su zaposlenici (ne i clanovi uprave). Znam samo da u ovoj godini nisu stjecali dionice nego ranije.

• Brunos
    • August 31, 2023 at 1:25 PM

Mogu se sloziti sa obojicom jedino sam istaknuo da mi je zapelo za oko da je kupnja neracionalna na prvi pogled. Ali ako je kupio jer backlog jos raste super i za nas koji smo unutra. Kako bilo slazem se i s tim da ce nam q3 izvjestaj otkriti puno korisnih novosti ali to smo znali i prije. Na zalost treba jos dugo cekati do izvjestaja! :-/

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Brunos
    • August 31, 2023 at 9:54 AM

Svi bi to voljeli znati. Evo nekoga je vec u rano jutro tako razljutila ta odluka da je odlucio unovciti 10ak k€ i srusiti cijenu za preko 4%.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt