Još nisam vidio ovako veliki nalog na prodaji na ovoj dionici...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Da bilo bi zanimljivo saznati tko prodaje- izvjesno nije mali ulagac a velikih koji prodaju nema tako puno. Taj nalog ce vjerojatno ograniciti cijenu do izvjestaja ali mislim da ce u slucaju odlicnog izvjestaja kakvog vjerujem svi prizeljkujemo i taj nalog biti brzo pojeden i cijena otici preko 1100. Ali strpimo se jos malo.
Nemojmo zaboraviti da je Končar D&ST za FI2022 iskoristio poticajna sredstva za održivi SET-UP kako bi platio porez na "ekstra profit" i redovni porez (ne u cijelosti poreza), tako da za prošlu godinu imao veliku dobit nakon poreza. Ako se dobro sjećam nisu iskoristili sva poticajna sredstva u iznosu cca 5mil kuna odnosno oko 700k€ što mogu iskoristiti ove godine.
Bez obzira na "presedan" prošle godine ja ove godine očekujem neto dobit nakon oporezivanja u iznosu između 45milion€ i 55M€.
I ja sam vrlo slicnih ocekivanja dakle 50milja plus minus 10%. Ovaj plus 10% ocekujem jer kao sto smo vec elaborirali iz kvartala u kvartal rastu i nema vise sezonalnosti pa ne vidim zasto ne. A minus 10% zato jer uvijek postoji mogucnost da se dio prihoda zamakne u iduci kvartal ili mjesec. U svakom slucaju 40milja bi mi bilo ispod ocekivanja iako je to i dalje fantastican rezultat i i dalje opravdava 1000€ cijenu. Ali mi smo BRZOrastuca kompanija pa ne vidim neki razlog zasto bi se u zadnjem kvartalu usporili.