Da bilo bi zanimljivo saznati tko prodaje- izvjesno nije mali ulagac a velikih koji prodaju nema tako puno. Taj nalog ce vjerojatno ograniciti cijenu do izvjestaja ali mislim da ce u slucaju odlicnog izvjestaja kakvog vjerujem svi prizeljkujemo i taj nalog biti brzo pojeden i cijena otici preko 1100. Ali strpimo se jos malo.
Nemojmo zaboraviti da je Končar D&ST za FI2022 iskoristio poticajna sredstva za održivi SET-UP kako bi platio porez na "ekstra profit" i redovni porez (ne u cijelosti poreza), tako da za prošlu godinu imao veliku dobit nakon poreza. Ako se dobro sjećam nisu iskoristili sva poticajna sredstva u iznosu cca 5mil kuna odnosno oko 700k€ što mogu iskoristiti ove godine.
Bez obzira na "presedan" prošle godine ja ove godine očekujem neto dobit nakon oporezivanja u iznosu između 45milion€ i 55M€.
I ja sam vrlo slicnih ocekivanja dakle 50milja plus minus 10%. Ovaj plus 10% ocekujem jer kao sto smo vec elaborirali iz kvartala u kvartal rastu i nema vise sezonalnosti pa ne vidim zasto ne. A minus 10% zato jer uvijek postoji mogucnost da se dio prihoda zamakne u iduci kvartal ili mjesec. U svakom slucaju 40milja bi mi bilo ispod ocekivanja iako je to i dalje fantastican rezultat i i dalje opravdava 1000€ cijenu. Ali mi smo BRZOrastuca kompanija pa ne vidim neki razlog zasto bi se u zadnjem kvartalu usporili.