1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • April 15, 2023 at 2:11 PM
    Quote from Paulie

Kompanija koja posluje dobro ne mora nužno biti dobra dionica. Ukoliko kompanija posluje dobro, a ne radi akvizicije, ne isplaćuje dividendu, i ne radi otkup i poništavanje dionica, to je zapravo jako loša dionica, osim ako ste upravo vi ti koji upravljate tom politikom.

Dat ću primjere Maistre i Croatia Osiguranja. Obje kompanije su izvrsne po pitanju zarada, a za dioničare ne vrijede mnogo. Adris upravlja svime, i namjerno niti jedna od tih kompanija ne isplaćuje dividendu, niti će to raditi dok ne dođe do 100% vlasništva, jer većinski vlasnik ne želi dijeliti zaradu s ostalima. Čeka se prva prilika da se mali istisnu. Znači vi ste kao imatelj tih kompanija možda i više od desetljeća dioničar koji ne dobiva ništa zauzvrat, a te novce ste mogli negdje drugdje uložiti. Uostalom zar nije poanta svakog biznisa da na kraju zaradu izvučete sebi, prije ili kasnije, nakon što ste ostavili optimalni dio za reinvesticije.

Sličan primjer je bio s HT-om koji je matici posuđivao novce s 0% kamate. Većinski dioničar može djelovati štetno prema ostalim dioničarima, a samo u svoju korist kroz razne posudbe i druge mehanizme.

U nas se ovo zove maćehinski odnos prema dioničarima. U kojem smjeru ERNT ide, prosudite sami.

hpb

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 14, 2023 at 4:03 PM
    Quote from D_artagnan

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

... Anton Hlača ima četiri kredita, u iznosu malo većem od 750.000 kuna. .... On osobno nema nekretnina ??

Hebate i uz plaću koja je duplo veća od prosjeka za šta je uzeo kredit? travu?

kada je vidio što mu vozi kolegica iz žup.suda u osjeku , možda bi se i on malo pokazao sa bmw x6 ili možda audi q8 ili mb gle ... košta to a treba održavati javno/službeničke, odnosno sudačke statuse, nije to samo tako, reda mora biti...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • April 5, 2023 at 2:07 PM
    Skočila prodaja auta u Hrvatskoj, evo koji je najprodavaniji
    U HRVATSKOJ je od siječnja do kraja ožujka prodano 13.247 novih putničkih automobila, što je 35.7 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je samo u ožujku…
    www.index.hr

- U HRVATSKOJ je od siječnja do kraja ožujka prodano 13.247 novih putničkih automobila, što je 35,7 posto više nego u istom razdoblju lani

- najviše je prodano Volkswagenovih vozila, njih 1426, pa tako VW ima 10,8 posto udjela u ukupnoj prodaji. Na drugom je mjestu Renault s 1418(samo 8 manje od wv) prodanih novih vozila i udjelom od 10,7 posto, treća je Škoda s 1262 prodana automobila i udjelom od 9,5 posto, a slijedi Kia s 1038 te Dacia s 981 vozilom.

-U prva tri mjeseca 2023. najprodavaniji model je Renault Clio sa 670 prodanih primjeraka, slijedi Dacia Duster (410), Renault Clio je bio najprodavaniji model i kada se promatra samo ožujak, s 410 prodanih primjeraka

pridodajmo tome i rast zaposlenosti u auto industriji i indikatori su sasvim očigledni :)

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • April 2, 2023 at 8:04 PM

u us se vrednuje gradilište ne zgrada i ameri te gips/drvene kuće grade da zadovolje formu i životne standarde jedne generaciju dakle 50etak god, nakon toga rušenje i novo... ako nije višestambena jedinica pa ćak i ako je, u 50 god se sve potroši i zidovi i krovište i stolarija i instalacije i baš sve...ima to smisla...i kina, ovo što sada gradi armirano/betonske zgrade isto imaju rok uporabe 50 god...

a kada je prije koju godinu u 02, mj puhao vjetar brzinom 100+kmh, bome sam i ja dežurao u tavanu i skupljao po cesti crijepove koje je digao sa krova

• Birtija

• barbosa 2.0
    • March 30, 2023 at 10:14 AM
    Quote from Moller

pa nije baš tako,

trebalo je osigurati dovoljne količine u vrijeme kada se nije znalo kakva će biti zima i svi su punili po najvišim cijenama, sada dio toga moraju platiti i potrošači, kako ne bi slijedeću zimu dočekali bez zaliha

inače smo već i do sada plaćali puno više cijene nego li je cijena plina na tržištu

radi se o ppd-u, najveći državni "prijatelj", taj nije punio nikakve zalihe nego je dobro opalio one koji su punili zalihe... naviklo imati marže pa i 1000% na ruski i inin plin i mislilo da će to biti tako za na vek a i izmaknulo im TČ-a, škugora i barbaru da im riktaju inin plin ispod 20eur mgw pa ih sada dernula depresija...ali budu oni ok, malo terapija u lkpc i dobro raspoloženje će se mam vrnuti... :evil:

• Turističke dionice i perspektive

• barbosa 2.0
    • March 27, 2023 at 12:18 PM
    Quote from zdenkic

mislim da ce se neugodno iznenaditi turisti kada vide cijene ove godine u ugostiteljstvu, a njemci/austrijanci u svojem lidlu, dmu i kauflandu

bas me zanima kolika bude potrosnja izvan smjestaja. jel se vode tu neke statistike?

kolega, mislim da neće, da vidiš koje su cijene sad na eu skijalištima u dućanima i u ugostiteljstvu pao bi na dupe, dubrovnik i hvar kao vrhunske destinacije su još jeftini prema tome

• barbosa 2.0
    • March 25, 2023 at 6:25 PM

dobar text...

Nastavlja se val masovnih otpuštanja u IT-ju, kriza se prelila na bankarski sektor
    TREND otpuštanja ogromnog broja radnika u IT sektoru, započet prošle godine, nastavlja se.
    www.index.hr

stoga, tko god misli da će kripto/tech ponoviti 2021 nek ne sanja, nikada više, prošo voz :*

• Birtija

• barbosa 2.0
    • March 25, 2023 at 1:37 PM
    Quote from zdenkic

ovakve EU gdje recimo u nizozemskoj mozes zapalit joint i otic na kurve i platit porez, u hrvatskoj zavrsis u zatvoru nema smisla

daleko je to, bliže je villach, isto sve može i još platiš općinskom karticom :D

Načelnik Murtera, koji pegla službenu karticu u bordelu, proglašen osobom koja je ‘okrenula najviše žena‘
    Načelnik se uz pomoć štaka popeo na pozornicu, a tijekom dodjele je bio vrlo dobro raspoložen, pa čak i ponosan ‘priznanjem‘ koje mu se uručuje.
    www.jutarnji.hr

ali opet :/ , izgleda da ti zatvor nikako ne gine ?(

zezanciju na stranu, prostitucija je jadan posao najblaže rečeno i treba to legalizirati i zakonom urediti ne na način da se sad tu neko kažnjava nego da prostitutke koje uglavnom ne rade te stvari iz zadovoljstva nego iz potrebe, da imaju zaštitu od kriminalnih eksploatatorskih subjekata kao i raznih nasilnika i frikova bolesnih na mozak uz naravno neki porez na "dodanu vrijednost"

• Birtija

• barbosa 2.0
    • March 25, 2023 at 12:26 PM
    Hrvatska želi uvesti strože kazne za prostituciju. Tako nešto ne radi nitko u EU
    DRŽAVA bi uskoro trebala početi strože kažnjavati prostituciju.
    www.index.hr
    ZASTRAŠUJUĆE Masovna zaraza HIV-om u zadarskoj policiji? – ZADARdanas
    Internet portal Zadra i Zadarske županije – Vijesti iz Zadra, Hrvatske i svijeta. – Vijesti
    zadardanas.com

Prema izvorima iz PU Zadarske zaraženo je najmanje desetak zadarskih policajaca (točan broj još se utvrđuje), a koji su bili u nadzoru granice radi sprječavanja prelaska migranata. Policajci iz Zadra bili su smješteni kod koreničkog ugostitelja gdje je radila Ukrajinka s kojom su imali spolne odnose te se tako zarazili

:|

• Birtija

• barbosa 2.0
    • March 24, 2023 at 11:48 PM

o čemu se tu uopće raspravlja...o muškim/ženskim poslovima...nama toga, čiji je to muž, čija je to žena i čije je to dijete...svi rade sve ali kad jedan to počne koristiti/dominirati/zaokupljati/mjeriti...e to onda to ne izlazi na dobro...samo zajednički target i zajednički krevet, kad se to izgubi u glupostima onda je raspad sistema

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • March 24, 2023 at 11:32 AM
    Quote from accountant

pa imaju i onu firmu za uvoz banana

ENNA Agro

za tries' četrdes' tisuća kuna mjesečno brojati banane... nije neki kunst

kako nije...vidiš da je?(

FOTO/VIDEO Ovo se zove kardinalna greška: Dileri 83 milijuna dolara vrijedan kokain isporučili - supermarketima
    Zaposlenici supermarketa bili su zaprepašteni kad su uz banane, u kutijama pronašli zelene pakete. Kutije su otpremljene u supermarkete u nekoliko gradova na…
    dnevnik.hr
    U paketima banana u skladištu Bose pronađeno 30 kila kokaina
    NA PODRUČJU Vinkovaca prije nešto manje od tjedan dana pronađeno je oko 30 kilograma kokaina. Doznajemo detalje.
    www.index.hr
    'Luka, more, banane i kokain': Pogledajte školsku zadaću iz Ploča koja je nasmijala Hrvatsku
    www.vecernji.hr
  • Birtija

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 10:26 PM
    Quote from Junius

Ja dok sam studira mene je stari vuka po gradilištima, tu bi stavljali struju, vodu, bravariju, štemali, radili sa melom, ovisno koji je posal pogodija. Ja osobno se trudim sve sam radit, uzmem u starog alat i odradim, ako mi treba pomoć zovem njega...prije svega par sati interneta, ako mi nešto nije jasno i da vidim što je sada aktualno.

Quote from barbosa 2.0

:D ...dobro došao u moj svijet...

Radiš sebi ili drugom???

pa sebi kolega ali imam i majstore, predugo traje sve sam a imam i drugih obaveza, ovo spavaću sobu sam sve sam ali zidovi su bili ok... pp. je bio koma, u dijelu obložen pločicama a to dovesti natrag u zid je bome posao...

• Porez na nekretnine

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 9:45 PM
    Quote from verdi
    Quote from barbosa 2.0

utrine su još super kakav je donji grad, e to tek trebaš vidjeti X/

bankarski sektor je sa lažnim novcima poremetio osnovne vrijednosti. dva kvadrata balkona vrijedi ko nečije imanje. ova kriza će eskalirati sa osnovnim prehrambenim problemima. sad malo dramaturgije, šta ćeš jesti kad tvoj posao u utrinama ovako ili onako nije vrijedio ništa. za tim poslom nema potrebe. on je umjetno održavan. za krompirom uvijek ima potražnje. naši su gradovi mali, naslonjeni na nekakva sela. ali probaj zamisliti megapolise. tri dana da se prekinu lanci opskrbe nastaje ludilo. ko na filmu. a ni su ni te filmove snimali bez veze.

fala bogu, odoh iz zg 90-te, sad imam i šume i zemlje, ima i žena još...ali nema tko raditi ?(

• Birtija

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 9:38 PM
    Quote from Junius

Uvatio se zadnjih desetak dana gotovo sam renovirati kupaonicu...

Samo da stavim ove dole na slici kupaonske indikatore i da sve izgleda kao da se nije ništa radilo, trebalo mi je tri dana :D ...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...

:D ...dobro došao u moj svijet...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Porez na nekretnine

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 9:16 PM
    Quote from verdi

stan u utrinama je totalno građevinsko smeće. hajde sad ti reci koliko to vrijedi? ko tri kuće u slavoniji. i šta bi sad da te netko oslobodi poreza na imovinu od 100 000€ koja objektivno ne vrijedi ništa. normalne države porezom nagrađuju one koji žive u ruralnim prostorima i "kažnjava" one koji se trpaju u utrine.

utrine su još super kakav je donji grad, e to tek trebaš vidjeti X/

• Porez na nekretnine

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 8:19 PM

porez na nekretnine, ako će se uvoditi, trebao bi biti socijalan i stimulativan a ne kazneni odnosno, jedna nekretnina ili x m2 po osobi trebaju biti izuzeti iz obračuna, treba uvesti zone i koeficjente jer se ne može tuškanac vrednovati isto kao i borongaj ili n zagreb ili stan u vmd-u iz 2020 vrednovati ko stan u utrinama iz 1970-e i najvažnije, ili staviti dobnu granicu npr 40god ili priznati ulaganja odnosno amortizaciju da npr. sa 5k eur godišnje amortizacije na cca100m2 može umanjiti osnovica u potpunosti u što bi osim građ radova trebalo ući i amortizacija strojeva i opreme

ps. sve je to zaokupljanje glupostima pa se eto i ja malo glupiram na glas :|

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 8:09 PM

ma ništa od udruga ali evo ti npr vanđelića ...

• barbosa 2.0
    • March 23, 2023 at 7:50 PM
    Quote from plavi05

Kada bi se udruge poduzetnika, obrtnika i malih dioničara ujedinili i osnovali stranku mogli bi osvojiti do 10% glasova što bi ipak omogućilo kakvu takvu mogućnost kontroliranja budućih mogućih negativnih zbivanja na poreznu politiku

ne treba ti stranka, samo neovisna lista i bar 150k eur za izkomunicirati sa javnošću

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • March 21, 2023 at 5:59 PM
    Quote from Zvjezdani

Stanje u Rusiji.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d

Ruski proizvođač automobila GAZ, s kojim je ugovorena proizvodnja Volkswagenovih vozila u njegovoj tvornici u Nižnjem Novgorodu, pokušao je zaustaviti bilo kakvu prodaju imovine u sklopu tužbe nakon što je Volkswagen raskinuo proizvodni ugovor u kolovozu.

U sudskim podnescima GAZ je rekao da je Volkswagenov pokušaj izlaska s ruskog tržišta ugrozio njihove interese i da traži 15.6 milijardi rubalja (201.3 milijuna dolara) odštete zbog raskinutog ugovora.

Ruski sud u ponedjeljak je pristao zamrznuti svu Volkswagenovu imovinu u Rusiji dok traje spor s GAZ-om, pokazali su sudski dokumenti

ilit da prevedemo na hrvatski, sudski spor radi utvđenja povrede ugovornog odnosa slijedom čega je stavljena zabilježba na imovinu dok traje sudski spor ... sasvim uobičajen postupak u parničnom postupku kod naknade štete i fakat ne znam kakve veze predmetni text ima sa adpl ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • March 21, 2023 at 12:35 PM
    Objavljen novi plan EU za zabranu dizelaša i benzinaca
    PROCURIO je dokument. EU je popustila Njemačkoj.
    www.index.hr

EUROPSKA komisija predložila je dozvolu prodaje novih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem i nakon 2035.

eto, i to forsiranje je prolongirano za otom-potom

1. Privacy Policy
  2. Kontakt