1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 5, 2023 at 3:08 PM

*Paulie baš bezveze insinuiraš X/

taj tekst se ne odnosi niiti na adpl, niti kinesko zauzimanje upražnjenih pozicija, odnosno prodaje kineskih vozila u nedostatku vozila eu proizvođača uopće nema veze sa ruskim poslovanje adpl pošto adpl u rusiji posluje u sastavu ruske grupacije AO Holding Avtokomponenti kao dobavljač autodjelova za ruski AvtoVAZ i uopće se ne može uspoređivati sa eu trgovcima koje su poslovali i otišle iz rusije

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 4, 2023 at 7:16 PM
    Quote from tento
    Quote from barbosa 2.0

baš pogledah, sunce i pokoji oblačić :|

ako misliš na DAX -0,5%, DJI -1%, SP -0,7%... to je jedva da krpu ožmićeš ?( ...a možda je kolegici vrijeme za oftamologa, dođe prek noći, niti ne skužiš...oće to tako s godinama 8)

Kolegica je mislila na ovo !https://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,…NK,GOGL/view/v1

m.kti.mile... :huh:

a niš...drugi puta bi kolegica mogla biti malo manje diskrektnija tako da se ne mora pogađati na što misli ... ja se spremao provozati kosilicu a ona rekne potop vanka...doslovce me šokiralo:|

• barbosa 2.0
    • May 4, 2023 at 5:47 PM
    Quote from Marielena

Vani potop 🙈🙆

baš pogledah, sunce i pokoji oblačić :|

ako misliš na DAX -0,5%, DJI -1%, SP -0,7%... to je jedva da krpu ožmićeš ?( ...a možda je kolegici vrijeme za oftamologa, dođe prek noći, niti ne skužiš...oće to tako s godinama 8)

• barbosa 2.0
    • May 3, 2023 at 12:24 PM
    Quote from Chai

Solidna dividenda od CIAK-a :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

uf...cijela 1kuna i 16 lipa dividende...a bolje i to nego ništa ?(

• barbosa 2.0
    • May 2, 2023 at 3:09 PM
    Quote from verdi

ne najviše nego prvi puta od 2.sv. r. ne znam da li si dobro razumio o čemu se radi u ovom slučaju. treba se izglasati povećanje limita zaduživanja iznad 31,4 hrpe milijardi $. ako se to ne desi onda će se desiti ono što se još nikad nije desilo.

ma dobro sam te razumio. zato sam na kraju posta i napisao "politika je uvijek politika ali na kraju su ipak svi oni "amerikanci"

• barbosa 2.0
    • May 2, 2023 at 2:25 PM
    Quote from verdi
    Quote from Manu

A je ovaj crnjači više nego ijedan forumaš ovdje. Ne sjećam se da je ikad napisao neki optimističan tekst. Sva sreća da uglavnom ne bude u pravu.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ijesti-15331582

Ako već za nekoliko tjedana Sjedinjene Države ne isplate vlasnike obveznica, slijedi nešto što bi se moglo nazvati financijskom apokalipsom.

crnjačio on ili ne ali ovo ako nije najvažniji događaja onda je barem 2. po redu bliskoj budućnosti. dogovora nikakvog nema, a potencijal za razna tumačenja je ogroman.

pa zar nisi ti prije neki dan pisao kako su ameri povečanjem kamatnih stopa povukli nekih 3,5% likvidnosti u usd. najviše od 2. svj. rata...pa onda nije da nemaju od kud isplatiti obvezničare a politika je uvjek politika ali na kraju su ipak svi oni "amerikanci"

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 1, 2023 at 2:07 PM

vać se pisalo ali da se nađe...

Promet hrvatske industrije porastao, broj zaposlenih u padu
    UKUPNI promet industrije u veljači ove godine porastao je za 7.7 posto u odnosu na veljaču lani, dok je u odnosu na siječanj pao za 3.6 posto, pokazuju podaci…
    www.index.hr

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 17 posto

• Električni automobili - prilika za investiciju?

• barbosa 2.0
    • April 29, 2023 at 8:45 PM

baš prekjućer bila saobračajka u kojoj je sudjelovala el. dacija i odma sa pol. došli vatrogasci i prvo precvikali kablove napred i nazad...i sad pričam sa vatrogascem i kaže lik da imaju teh. spec. svih el auti i da po defaultu kod težih saobračajki odmah režu instalaciju da izbjegnu zapaljenje i da se el vozila radi mase u šasiji zbog teške baterije kod karambola sva spigaju i popucaju jer im je karoserija mnogo lakša od same šasije i da policija odma skida tablice, evidentira te saobračajke te po popravku se ista upučuju na izvanredni tehnički pregled i tek onda im vračaju tablice ?(

već sam nešto sl. ćuo od jednog mehaničara a sad koliko sve to ima smisla, nek zakljući svak za sebe...

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • April 29, 2023 at 11:33 AM
    Quote from mikromakrto

Kupnju nekretnina na Jadranu treba razbiti u nekoliko kategorija; kupnja domicilnog stanovništva za stalan život, kupnja nekretnine za vlastiti odmor i kupnja nekretnine za najam.

ovo i ja govorim godinama...treba točno po gup-u odrediti namjene na stambene zone, poslovne odnosno turističke zone i zone kuća za odmor i shodno tome regulirati zakonom o kom. gospodarstvu kao i turističkim zakonom koji će regulirati iznajmljivanje u turističkim, odnosno poslovnim zonama, eventualno zonama kuća za odmor a rentjerstvo izjednačiti sa djelatnostima, odnosno zakonima koji reguliraju ugostiteljsku djelatnost na način da nema više paušala i svaštarenja, nego obrt ili tvrtka kao i kvalifikacija i kategorizacija te nastup javnog reda i mira odnosno radno vrijeme ug i trg kapaciteta,

dakle, zone stambenih namjena treba strogo odvojiti od turističkih zona i destimulirati turističko iznajmnljivanje u istima da se tur. rentanje obavlja u isključivo poslovnim, mješovitim i tur. zonama te eventualno u zonama kuća za odmor ukoliko nekretnina, opremljenost i kvalifikacija vlasnika zadovoljavaju zakonske odnosno ug. standarde.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • April 26, 2023 at 11:59 AM

prvi target od 15 eur sa predmetnim Fi potvrđen i utvrđen, sada ide drugi target 20eur na Fi 2.q a tu je i tehnički gap koji se mora popuniti... fundamentalni i tehnički trend su svakako UP a 2024., shodno najavama uprave, bi mogla biti više nego dobra.

sve u svemu, u skladu sa mojim očekivanjima oko 20etak m kn odnosno 2,8 m eur ebitda ali ono najvažnije je stabilizacija sektora i da nema više tih šokova od raznoraznih poremećaja, revalorizacija i svakakvih otpisa te sada se može posvetiti analizi poslovanja a tu kako stvari stoje iz izjave uprave:

" U prvom tromjesečju ove godine ugovoreni su novi poslovi za europsko tržište sa Stellantisom ukupne vrijednosti 95,4 milijuna eura. S obzirom da je tijekom 2024. planirani početak serijske proizvodnje ugovorenih projekata, ova se godina s razlogom može nazvati projektnom godinom što će se odraziti i na povećani CAPEX vezan za prihvat novih projekata."

...dakle, u narednom razdoblju očekujem u bitno povećanje ebitda ali biti će tu i nekih troškova što će svakako više-manje utjecati na netto dobit 2023. međutim, ako bude sve u skladu sa mojim horoskopom, 2024. bi mogla rasturiti pa čak preskočiti ATH i to ne uključujući bonus uslijed eventualnog smirivanja situacije sa rusijom ali otom-potom, stepenica po stepenica, nema preskakanja...

sve u svemu, ovo Fi je dobro, ukazuje da se sva ona njesra i poremećaji kojih se skupilo zadnjih par godina uglavnom iza nas i da se adpl polako ali sigurno vraća natrag u svoj premium segment :)

ps.

kapital (bv) 24,5 eur po dionici i to bez vrijednosnih usklađenja uslijed inflacije i povećanja cijena tokom 2022 i prvih 3 mj 2023.

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 24, 2023 at 9:11 PM
    Quote from verdi

ovo mi je bio interesantan komentar pa sam ga maznuo.

Ivan Pernar je pitao ChatGPT o dugovima i da li su otplativi s novcem koji postoji u financijskom sustavu – evo kakav odgovor je dobio, da su dugovi neotplativi:

“ChatGPT mi je odgovorio da su ukupni dugovi neotplativi, jer je iznos globalnog duga puno veći od novčane mase s kojom bi se ti dugovi vratili.

To je zato jer se sav novac stvara kao dug, a novac za otplatu kamate nikada nije bio stvoren.

Budući da ga nema, ne može se vratiti, a radi složenog ukamaćivanja je globalni dug iz dana u dan sve veći, kao i razlika između globalnog duga i novčane mase.”

novac, količina istoga i dugovi neposredno i nemaju veze jedno s drugim, ali kako bi to jedan algoritam mogao "znati" ako mu već ranije netko nije zadao odgovor na to pitanje... stvar je u dodanoj vrijednosti mjerljivoj sa sredstvom razmjene, odnosno novcem a ovo je tipičan "pernarovski" obrazac kojime površnim, nepotpunim pristupom tematici isto tako daje površne i nepotpune odgovore u ovom slučaju ignorirajući ekonomiju kao znanost...isto je radio i u koroni a u ChatGPT-u ima svega ali tu inteligencije nema, bar prema ljudskim standardima

eto, jučer sam počeo gledati novu seriju Rabbit Hole...odlična za sad...i u 3. epizodi baš prikladno obrađuje aktualnu tematiku:

1. postulat

potkopati ljudima vjeru u medije, tako da počnu sumnjati u prirodu istine

2. postulat

polariziraj frakcije u društvu tako da se jedni smatraju većim ljudima od onih drugih i ljudska prava više nisu prepreka

3. postulat

marginaliziraj inteligenciju, ljudi prestaju slušati stručne i kompetentne i postaju podložni manipulacijama odnosno dezinformacijama

4. postulat

pod krinkom ponovne uspostave reda, biranje šarmantnog, karizmatičnig kandidata kojega se može kontrolirati

5. postulat

nema 5-og postulata, sad kontroliraš sve

• JNAF (Jadranski naftovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • April 22, 2023 at 4:53 PM

a kolegice, što misliš što bi to bilo da neovisna revizija uđe u hž, hep, šume, vode, ceste, carinu...auuu, mislim da bi se tu skupio cijeli jedan godišnji proračun rh

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 21, 2023 at 12:19 PM

da su nabavili daciu duster 4x4 nitko im ništa ne bi rekao ali kako svi drž. uhljebi pate na "veličinu" dobro da si nisu naručili urusa...fakulteti su inaće država u državi, nikome ne odgovaraju i rade što i kako hoće

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • April 20, 2023 at 4:13 PM
    Renault grupi zbog viših cijena i veće prodaje naglo porasli prihodi
    FRANCUSKI proizvođač automobila Renault izvijestio je danas da mu je prihod u prvom tromjesečju bio gotovo za trećinu veći nego na početku 2022. godine…
    www.index.hr

FRANCUSKI proizvođač automobila Renault izvijestio je danas da mu je prihod u prvom tromjesečju bio gotovo za trećinu veći nego na početku 2022. godine zahvaljujući višim cijenama vozila i većoj prodaji.

Prihod Renault grupe dosegnuo je u prvom tromjesečju 11.5 milijardi eura, pokazuju preliminarni poslovni rezultati. Kompanija skok pripisuje višim cijenama i znatno većem broju prodanih automobila.

U prva tri mjeseca ove godine Renault grupa prodala je 535.000 automobila, što je povećanje od nešto više od 14 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavila je tvrtka.

U Europi prodaja grupe Renault porasla je za 27.3 posto, pokazuje poslovno izvješće. Kompanija ističe ofenzivnu strategiju elektrifikacije i snažan "zamah" niza nedavno lansiranih modela osobnih automobila.

Potvrdili su da u ovoj godini očekuju operativnu maržu od najmanje šest posto.

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 18, 2023 at 11:32 PM

upravo update vezan na post iznad...nisam naveo i da ima i političku stranku ali zato je index tu...

Penava: Napad na PPD je napad na Hrvatsku. Čuvajmo ono što je hrvatsko
    DO JUČER je to bila nezamisliva koalicija, sada čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava ne odbacuje unaprijed mogućnost suradnje s HDZ-om nakon izbora.
    www.index.hr
  • Birtija

• barbosa 2.0
    • April 18, 2023 at 11:08 PM
    Quote from D_artagnan

Dobar dan, od kud vam 100-200k € za stan,

Ustedili zadnjih 50 godina roditelji i ja. Svake godine stavljali 2-3k € sastrane doma jer ne vjerujemo bankama i ne zelimo im imovinu dati na cuvanje..

OK, hvala na izjasnjavanju 😅🫣

u takvima nije problem, niti je ikada bio, 100tinjak k eur će se prešutno tolerirati i to je nekako ok ali kada u 10 god od ničega stekneš najveću plinarsku tvrtku, lokomotive i želj. transport, xx hotela i zemljišta koje prodaješ/kupuješ mirovincima, svoj sportski klub, ogrlice od 500 k eur, trgovinu pevec, tvrtku za promet polj. proizvodima, otkupljuješ i prodaješ tuđe dugove i tako lešinariš ptkm, dlkv prikrivajući to sa partnerstvom sa inom, koei i sl drž renomiranim tvrtkama, imaš kombinacije sa mamom direktora u ini koji je isisao milijardu kuna otkuplujući i lešinareći tko zna koliko tvrtki i računa poreko poreznih oaza i kao krunu svega stekneš drugi najveći pojedinačni udio u najvećem regionalno trg/proizvodom prehrambenom koncernu "od vardara pa do triglava" dok analize kanalizacije ukazuju da nam je konzumacija "banana" iz luke ploče veća nego ikada i to sve uz partnera bivšeg šefa tajne službe i rukometnog trenera a u zadnje vrijeme se sve glasnije šumi o pripremama pakiranje za preuzimanje odnosno prodaju hepa, prvo na mala vrata kroz dug za elektronska brojila koji nije plačen pa nadalje kroz dokapitalizaciju i sl. već dobro uhodane modele testirane na ptkm i dlkv i da nitko osim jedne pol. opcije ne postavlja pitanje od kud i kako to takva doslovce a-la ruska oligarhija odjednom u ovoj našoj maloj državi...e to je problem, veliki i to jako, jaaako veliki problem X(

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 16, 2023 at 12:13 PM
    Quote from discover

kolega specijalizirate li se za grid-tied ili off-grid?

grid, of-grid, hibrid...sve

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 15, 2023 at 7:08 PM

1 panel 480w 48v uzme 2 m2, za 20kw/h treba nešto više od 100m2 krova, učinkovitost 21%...učim već 2 mj. ozbiljno sam zainteresiran i upravo u kombinaciji organizacije prodaje i montaže...trebati će mi još koji mj. da dobro uđem u sektor ali već od 05. mj. imate forumskog insajdera za sve info i sve što treba oko elekrto solara i opreme :)

ps,

kako me svi podhebavaju da pod stare dane pokrećem posao ali beš ga, imam vremena i interesira me a i struka mi je energetičar :S

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 15, 2023 at 5:41 PM
    Quote from Junius
    Quote from barbosa 2.0

baš imam ponudu, 20kw sol. elektrana

što će ti tolika snaga???

za prodaju, to mi je tek testiranje, ako vrijednosti budu oko kalkulacije, imam novi biznis 8)

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 15, 2023 at 2:56 PM

baš imam ponudu, 20kw sol. elektrana montaža košta 2,6k eur, rade trojica i montirana je u jednom radnom danu a certifikat za ovlaštenog montažera košta oko 700eur

1. Privacy Policy
  2. Kontakt