1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Best buy

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 5:44 PM
    Quote from zlocesti

Vi mene žafrkavate :S

Nisam izvukla novac iz Opte.

A da sam se ranije razvela, tri put bih se do sada ponovno udala

Ajde, složite jedan nice portfelj

KOES i MRSK (kad ste već u SAPN da hedge-ate).

HT i ZABA (ista stvar, al vezano za OPTE).

da već nemate neke pozicije, rekao bih brodari (ekipa s Dry Bulk-a je sve to fino raščlanila na "proste faktore") i Končari (rast cijena sirovna su "otresli k'o prašinu") :S

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 5:35 PM
    Quote from Flight

Boze kakve ti gluposti možeš sve smisliti

(Preuzeti) i napisati.... al hvala ti na tome. Sad znam iz kojeg si miljea. Ajde da si napisao da će pokusati izvuci lovu ili sto, nego ideš toliko daleko da izmišljaš ali bas gluposti. U svakoj varijanti smišljaš kako lova odlazi, a dionicari za nju dobivaju srednji prst. Treba malo, jel zasoliti...

Bas ti ta Saponija ne da mira? A vidim ni Optima? Jel da? Savjet: okani se brojanja love u tuđem džepu. Nije dobro za psihu, a još manje za ugled.

ma vidi, ja pokušavam biti realan koliko god mogu, možda sam i prekonzervativan i pušem na hladno, al takav sam.

volim biti siguran u svoje ulaganje, al isto tako volim i da mogu u bilo kojem trenutku neprimjetno izaći ako se neke okolnosti promijene, a ovdi je i size-anje uloga bitno, jer su nalozi nikakvi (malo "jači" ulagač ovdi može micati tržište kako "vjetar puhne", zato šteta što ovdi nemamo službenog market makera).

stavio sam onaj svoj post s hodogramom na bookmark (hvala Admin na opciji) pa ću pustiti vremenu da potvrdi ili demantira moje razmišljanje.

još jednom zahvala kolegi bjane na informacijama sa skupštine, a koje je i ovo izvješće potvrdilo (vezano za objedinjenu distribuciju).

želim svima kvalitetnu raspravu sa što više korisnih informacija, a manje drukanja.

lijepi pozdrav i sretan praznik (ne)rada svima! :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 4:16 PM

evo i moje viđenje hodograma događaja ovdi za Q2, pa do kraja godine.

1. "gazda" likvidrao Mepas Hrvatska i prebacio distribuciju za Kandit, KOES i SAPN na samu Saponiju, piše CnB u izvješću (po meni jako čudno, jer se baš na distribuciji i obogatio, al ok).

2. SAPN i KOES prodaju MRSK, novac dijele 50-50.

3. "gazda" prodaje KOES Saponiji za EV/EBITDA kakvog se ni jedan Nestle ne bi posramio i odnosi sav cash s računa za neke svoje daljnje poduzetničke poduhvate (vjerojatno građevina, jer "bilda" reference BDMR koji sad nešto "ziđa" po Mostaru, itd.).

4. izvješće uredno, uprava realno upozorila na moguće rizike (treba pratiti cijenu sirovina i utjecaj na marže).

5. implementiraju se nove tehnologije i SAPN kupuje "netko" (zajedno sa Kanditom i KOES u paketu, ja pretpostavljam i tko, al ne prije 2023., dok se sve ne rasčisti sa BDMR i ne uhoda "po novome").

6. bid očajan, nikakav jači profit taking nije moguć do "end game-a", a 2 godine je, obzirom na sve unutarnje i vanjske potencijalne financijske rizike dug period (osim ako nemaš nekog "fondaša" na "joker zovi" koji će se "ukazati" na bidu kad zatreba).

7. da imam neki novac koji bez problema mogu "otpisati", ja bih kupovao MRSK (relativno brza isplata) i KOES (kad "gazda" isplaćuje sam sebe, tada se novac "ne žali", osim ako "gazda" ne "zavida" na način da prvo delistira, pa uradi squeeze out, pa tek onda sebe isplati).

8. na kraju ćete ipak zaraditi, al bogami ćete se i načekati (možda u međuvremenu bude i raznoraznih vrtuljaka - šifra: Optima).

9. o cijeni dionice nema smisla pisati (tko je kupio prije fondovskog "čudesnog otkrića", taj može mirno spavati i udarati tempo na forumu, a ostali će se dobro "izvrtiti u krevetu", jer je trenutna cijena veća od P/B, a s daljnjim rastom tu već ulazimo u sferu cijene za preuzimanje, a bojim se da u slučaju bilo kakvog nenadanog potresa na tržištu bid neće imati municije za braniti).

10. tko je već kupio neka hodl-a, a ja ću radije čekati neku "grešku u koracima" ili nešto što neće baš "dobro sjesti" većini dioničara, pa pokušati skupiti što se da (kao i kolega koji je skupio ono pucanje margina u prošlom ožujku na 170 kn koje nitko nije očekivao, tko je da je, kapa do poda, moj naklon).

11. kad nešto pišete probajte na trenutak skinuti "ružičaste naočale", nikakvi Pivci, Šaranovići i slični likovi ovdi nisu u igri, a i da jesu, "gazda" je Hercegovac, a takvi će prije "predriblati" sve druge, pa i male diončare, koje koristi da mu dižu cijenu kompanija, nego sebe.

12. sretno svima!

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 4:11 PM
    Quote from LodeRunner

Sto da sad radim, pomozite mi..

po(d)vuci crtu :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 3:19 PM
    Quote from looserst

Brajo ako ga diran tebi diran ga i sebi 8)

that's what she said :D

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 3:09 PM
    Quote from BabaLuji

Evo i jedno dobro izvjesce... dolaze bolji dani sa bananama...

https://ploce.com.hr/luka-ploce/luk…3PyegqX0YJrwEzU

kokain podigao bilancu i dobit :S

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 3:08 PM
    Quote from looserst
    Quote from mariv002

Jedan kolega forumas je vodio racuna o stranim brodarima (gogl, nnm itd.), pa zna li on ili netko drugi kakvi su rezultati tih kompanija. Da malo usporedimo...

NMM:

NMM reports earnings. Container business booming as expected, dry bulk business essentially flat Q over Q. Capesize rates were low male of Q1.

http://navios-mlp.irwebpage.com/events.html

Mozda smo malo prekriticni prema gosparima? Ni grcke varalice nisu imale q1 boom na drybulk dijelu. Gogl i ostali jos nisu izbacili izvjesce

nemoj mi dirati NMM.

The Average Expected daily charter-out rate for the fleet is $20,000 for the remaining nine months 2021, $24,343 for 2022 and

$26,588 for 2023 :S

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 12:15 AM
    Quote from BudFox

Recite što sam netočno napisao?

Pa moja želja je da oni budu dobra i iskrena kompanija, samo to.

to je razumljivo.

ali sve i da su najnetransparentniji, kao i velika većina ZSE žmukleraja, ovo je ipak sektor u kojem je nekad dovoljno samo ne biti štetočina, baš zato što su informacije dostupne i kolege su ih voljne iskopati i podijeliti.

na kakvoj smo burzi, ovo je još i mila majka.

i iskreno me čudi što se neki, unatoč svemu, gube po nekim "bespućima", jer ako nećeš ulagat vani, ovo je među najboljem šta ovdi ima.

nažalost.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 11:22 PM
    Quote from lebowski

Brajo moj, pa jel ima ijedne firme na svijetu koja će reagirati kako je reagirala Saponia? Naime, ti si jučer bio ljut jer nisu transparentni i da ne daju izvješća na vrijeme. I vidi ovo, sve si ih digao na noge, u Osijeku skoro potres bilo koliko se trčalo da se Braji napravi transparentno izvješće u kojem se do pakiranja novih maramica vlažnih opisuje gdje, kako, šta i to sve na vrijeme se objavi, čak evo i neka sramežljiva potvrda o "potencijalnoj prodaji ovisnog društva" i opet ne valja.

Osijek je u suzama. ;(

nisam rekao da ne valja, al onda su s onim obavijestima jučer izazvali pomutnju i ispali neozbiljni.

ja sad namjerno neću izaći s konačnom cifrom, jer će je ekipa, kao i očekivanja od izvješća, nadrukati na x2.

ne pada mi na pamet gurati "private party" kad je bid šupalj ko švicarski sir.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 11:11 PM
    Quote from lebowski

Čini se iz ovog izvješća da je direktorica Mrčela godinama sanjivo gledala prema izvješćima Podravke, Atlantica i slično i rekla jednog dana i mi ćemo tako. Svaka čast.

sa str. 130

Društvo je u 2020. godini evidentiralo primljenih predujmova u iznosu od 22.518 tisuća kuna na ime danog jamstva za potencijalnu prodaju ovisnog društva.

Jel ja to dobro čitam da im je netko uplatio predujam za kupnju ovisnog društva?

to je predujam za Marasku.

samo kako se sad svi tome isčuđavaju, a kad treba drukati, evo ih na sva zvona :/

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 11:07 PM

jedina skupština koja je ovdi relevantna je ekipa na temi Dry Bulk.

ovi "službeni" moraju samo biti na autopilotu i pokušati zaradu negdje usput ne spaliti :S

• AGROKOR

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 10:51 PM
    Quote from BabaLuji

buric i suica tamo sjede... sve je jasno... mogu mislit koje su teme

ova druga je povjerenica EU-a za "mlaćenje prazne slame".

jbt., koliko smo dobri, čak smo i uhljebe počeli izvoziti.

nije ni čudo što smo po zadnjim ekonomskim podatcima razvalili.

to što smo se dizali iz lockdown ponora ćemo, lagano, zanemariti :S

• AGROKOR

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 10:41 PM
    Quote from ZSEZSE

Zanjimljiv mi je taj financ ministar Marić, nezna o Agrokoru, nezna o vjetroelektranama...Poprilično nezna za jednog ministra.

rekla bi ti moja baba: ja kad hoću, čujem, a kad neću, ne čujem.

tako i on :S

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 10:39 PM
    Quote from Manu

Ovi su uspjeli završiti čak i u minusu 8.6m. Šta ti je državna firma.

je, al sa sveobuhvatnom su u plusu, imaju više cash-a i bolji cash flow.

sad ćeš vidit kad i mitkko -u odjednom sveobuhvatna počne valjati :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 10:20 PM

ne znam za vas, al kod mene je danas zelenilo 🤷

• THNK (Tehnika d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 7:54 PM

pa i ovdi je i dalje BV negativan :/

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 7:50 PM

sve super, al BV je i dalje negativan :/

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 7:45 PM
    Quote from jasko

One quarter of tanker fleet to be over 20 years old by 2023

With regard to the age profile of tankers of 18+ years, Handy/MR tankers account for the biggest share... https://www.offshore-energy.biz/one-quarter-of…rs-old-by-2023/

pa mogli su ih već poslati u "papar" sad kad su vozarine bile loše.

em voze olupine, em zagušuju tržište.

ništa, čekaj svibanj i OPEC 🤷

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 12:02 PM

ma cijela ova rasprava se uopće ne bi vodila da su Zaba i HT u startu odlučili sav dug pretvoriti u kapital i odma ga smanjiti za pokriće gubitaka.

tada bi njihov udio bio 2x veći, a udio ostalih 2x manji i bilanca čista.

i ne bi bilo hrpe dioničara sa 1 dionicom i odma bi cvjetalo cvijeće i pričali bi samo o cijeni dionice u preuzimanju.

a ovako se samo vrtimo u krug i čekamo Godota 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • April 30, 2021 at 7:50 AM

a da mitkko pokrene neku late night radijsku emisiju di prima pozive nas forumaša i onda krene rasprava?

to bi onda mogli slušati i kamiondžije, pa da nam se i oni pridruže.

ovo sinoć me baš na tako nešto podsjetilo.

bude kolega LodeRunner riješio tehniku i frekvenciju :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt