Sve stoji ...
Ali,
Dugo pratim i trgujem ulpl.om i jedna mi je od najdražih na ZSE.u, no nikako nisu prvaci u transparentnosti tako da ćemo i dalje budno pratiti što se radi.
Ulazak cucurina je svakako pozitivna vijest.
Sve stoji ...
Ali,
Dugo pratim i trgujem ulpl.om i jedna mi je od najdražih na ZSE.u, no nikako nisu prvaci u transparentnosti tako da ćemo i dalje budno pratiti što se radi.
Ulazak cucurina je svakako pozitivna vijest.
Futuresi okrenuli iz minusa u lipi plus. Volatilna neka vremena. Mogla bi i bara vanka iz crvenog u zeleno.
Volatilana da........brodari su trenutno neodlučni kao i bdi i vozarine i futuresi ali neki kratkoročni trend je očit.......čeka se neki jasniji smjer koji će biti određen samim dry bulk tržištem ili događajem izvan njega koji će utjecati i na dry bulk a nešto se pita i gazde (Kinu).......opčenito je ludo vrijeme, tržišta vani su precijenjena i svi se u tome slažu ali kakve god vijesti došle ništa im za sada (naizgled) ne može naštetiti........čekamo, promatramo, procijenjujemo, reagiramo i prilagođavamo se.......a što se tržišta vani opčenito tiće svi znamo kako ovakva precijenjenost tržišta završava, samo ne znamo kad.........coini i glavni indexi vani lete"to the moon"..........u svakom trenutku se može reći da je vrlo izazovno razdolje pred dry bulkom ali nakon svega u proteklih godinu dana bit će vjerovatno još izazovnije......uz kinu koja je ključ dry bulka, u sljedečih godinu dana događat če se sigurno i druge promjene vezane uz rast gospodarstava, fed, stimulanse, inflaciju, kamate, rast flote u odnosu na ponudu i potražnju u dry bulku te več poznate promjene koje čekaju dry bulk ali još ne znamo točno njihov utjecaj i ostale popratne događaje o kojima sad ni ne razmišljamo niti ih znamo......
Kolega hugh, sjedi -5 (zbog č/ć)
Ako bi isključili male dali bi postavili neki prag (npr. vlasništvo xxxx komada za mogućnost sudjelovanja u dokapu) ili jednostavno tko uplati xy miliona može sudjelovati?
Kako su prije radili dokape?
Još će na kraju ružno pače postati ne labud nego princeza
Bcti 607 a Bdti 835 pa možda i zato
Svi koji su besplatni rade s 15 min odgodom.
Valjda zbog Torija i padaju brodarski indexi zadnjih tjedana
Slažem se u potpunosti kolega Manu
Samo nek je dobrih izvještaja i što boljih valuacija pa će i promet doći na ZSE.
Kad dođe promet krenuti će i marketing po portalima, pa kad dođe plima će svima porasti vodostaj.
Kako fali čipova i inih stvari moglo bi doći i do nezamislive situacije - nestašice dionica.
Zato i jesmo tu di jesmo jer se svi vozikaju ili glume market mejkere
još i bolje da imamo 4 broda za 37 milja
Mislim da su nešto spetljali ......
Flotu brodova u vlasništvu na kraju izvještajnog perioda sačinjavaju 1 MR tanker i 3 Supramaxa.
Knjigovodstvena vrijednost brodova na dan 30.09.2021. iznosi 37,1 milijun američkih dolara (238,5 milijuna kuna).
neka odmah nabave još 4 za iste pare
Kad sve ovo pročitam vidim da to treba brže bolje prodati.
Još danas ako može.
😀
Samo da nebu dlkv scenarija pa bi se i ovdje možda mogla uzeti lijepa para.
Sad ti budi pametan pa prodaj ili kupi.
Većina druka na pad tak da nemam pojma kaj s igom raditi.
Samo da se piše je najbitnije 😎
Samo da prijavim ponovni ulazak među probrano društvo dioničara tpng.
To vam je dobar signal da ide opet nazad prema dolje 😀
Zašto vam je milijun kuna puno?
Pa ima nas koji se dionicama "zabavljamo" preko 20 godina (ja i više od 25 g.).
Bilo bi čudno da u toliko godina nismo uspjeli skupiti/zaraditi barem milijun kn.
Mene čudi kako ovi sa malim iznosom slože neki koliko-toliko optimalan, diversificiran portfelj?
Ili se samo "kockaju" slijedeći savjete prekaljenih forumaša buregđija?
Nije milja puno već je po meni puno da 25% "malih" investitora ima preko milje na ZSE.
Postoje i druge klase imovine i druge burze ali milja samo na ZSE o tom se priča.
I sam sudjelujem na ZSE već 20tak godina uglavnom špekukativno sa iznimkom par zicera koji se kisele godinama.
očito ima puno milijunaša ali su dosta neaktivni.
neaktivni koji prate forum .. čisto sumnjam.
25% milijunaša mi se čini netočan podatak za uzorak "malih" investitora.
na zse kronično fali likvidnosti pa tako i aktivnijih "teškaša".
ima dosta ljudi i sa par milja koji su se maknuli sa ZSE (osobno ih poznajem), a još će ih biti i više ukoliko se likvidnost ubrzo ne vrati
Ima tu dosta tih koji TPNG kupuju neko vrijeme.
Pitanje je samo što se još mora poklopiti da i ovaj odskok koji predstoji ne bude samo 15.tak %.
Valjda će i jaki prodavač biti opet raspoložen da se sve poklopi te da se oformi neki rastući trend (barem slabašan za početak)
BCTI 508
Nisam nikada mislila da ću znati što je to... BCTI, a ni što su MR tankeri
Al' sila čovjeka na sve natjera
BDTI je 719
sa cca 600 u 15 dana
a prate se uvijek s odgodom
Moguća je i treća varijanta:
"Trostruko dno" linija od dna iz 2016. preko dna iz 2020. daje cca 8x kn
Naravno to su samo razmisljanja
I treća mogućnost cca 85 kn pa gas prema gore
Dali brokeri šalju u poreznu početkom godine podatke o ostvarenoj dobiti (ukoliko je ima) za svakog klijenta automatizmom ili još uvijek ne, zna li tko? Možda ih GDPR sprečava u tome ili... ?