1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • August 20, 2020 at 3:07 PM

burzu kao prvo treba preuzeti netko tko razumije posao i uvede neke nove mogućnosti trgovanja, a ne tamo neka socijalistička Fina, koja se evo pojavila kao značajniji novi kupac, onda bi taj obradio sve ovo o čemu priča Brajo, jer bi mu bilo u interesu da privuče klijente i ostvari nekoliko desetaka mil. kn dobiti, a ne kao što je sada na nivou bolje ćevabdžinice na dobroj lokaciji, nije ni čudno da onda trgujemo za dnevni burek i buljimo dnevno nas stotine u 3-4 mil. prometa, da su samo ostavili certifikate Erstea ili uveli neke druge, već bi imali daleko veće promete, a mi veće mogućnosti trgovanja, ovako u ponudi imamo svaki dan sve manje izlistanih, koje su ostale, a mnoge među njima niti su za trgovanje niti burzu i samo se čeka kada će biti delistirane ili propasti same od sebe

• Birtija

• Moller
    • August 20, 2020 at 11:35 AM

e pa kad si me već tako lijepo smjestio u birtiju s Maratoncem, a đe meni pivo ? :)

on je prvi započeo :)

• Birtija

• Moller
    • August 20, 2020 at 11:17 AM
    Quote from maratonac

Uglavnom, na bidu više nema shoppinga. Tko želi laganih cca 10% rasta u kratko vrijeme, sad je vrijeme za ulazak...

It's time! Juriiiiiiiš! 😊

jednom se već jurišalo ishitreno na 6,5 pa nije dobro ispalo, bolje je lagano nečujno prijeći tu razinu

• Moller
    • August 20, 2020 at 10:46 AM
    Quote from hugh

na mnogim dionicama nikako ne ide po bidu......da probamo po asku?......ipak smo preskočili rast amera na ath pa možda preskočimo i neku eventualnu mini korekciju tamo ako je uopče i bude ovih dana........

bome se DAXeri ubrzano bliže crvenoj 2ici, crobi se dobro i drži, za sada

• CORONA virus

• Moller
    • August 20, 2020 at 10:20 AM
    Quote from BudFox
    Quote from zlocesti

Sudeci po stanju na gledalici, nekakav Smak stize:S

Game Over, Optima nikada neće biti prodana :S

kako neće, pa već je prodana, onima što sada posjeduju papire :)

• CORONA virus

• Moller
    • August 20, 2020 at 10:12 AM
    Quote from zlocesti

Sudeci po stanju na gledalici, nekakav Smak stize:S

sa 600 ijad kun nema Smaka ni prema dolje ni prema gore, trebati će pojačati dojam ;(

• CORONA virus

• Moller
    • August 20, 2020 at 10:09 AM
    Quote from zlocesti

Sve je dobro sto je po tudjoj...

Zariste covida u mojoj ulici, nekoliko kuca nize.

Svi su ti ljudi sigurno bili i u posti..trgovini..itd

Nije ugodno.

javiti se Bori i prodati kuću odmah^^

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • August 20, 2020 at 9:46 AM

još malo strpljenja :)

https://www.seebiz.eu/tvrtke/moller-…-godine/239272/

• Moller
    • August 19, 2020 at 11:48 PM

sada sam se navukao i molim Braju da prebaci gdje misli da treba, ali našao sam original o čemu sam govorio prije iz 2013, jel tada ovaj mali Juričan imao kameru ? da se ne uvrijedi

Anonimno
    24.06.2013. u 12:39

bilo bi lijepo da intervju krene od samoga početka uspjeha Ivice Todorića, dok su gore spomenuti Francek i Štefek (valjda je to metafora za hrvatskog seljaka) do 1995 sa puškama u rukama obranili ono što se kasnije pokazalo za njega vrijedi 1,00 kn, a što je najžalosnije puno se Franceka i Štefeka nije ni moglo posvetiti ozbiljnoj poljoprivrednoj proizvodnji, jer se nisu ni vratili na nju ili ako jesu, tamo je već zasjeo veleposjednik, koji je svojim helikopterom preduhitrio mnoge koji su se vraćali sa ratišta pješke, pa bi sada još držao i predavanja na fakultetu kako je od uspješnog cvjećara izgradio svoje poslovno carstvo, samo što danas nije 1993 nego 2013, tako da ono što se tada moglo zaraditi za dvije ratne godine, ne može danas ni za 20, a što gospon Ivan nije našao neku Francu ili Šteficu, ne bi trebao biti razlog da nam Todorići drže predavanja o “Milicinom kanalu” kao potencijalnoj budućoj granici nekakvih novih “vučića” slabijeg apetita

Anonimno
    24.06.2013. u 13:32

ms4,

On je objektivno u sve firme koje je stekao konstantno ulagao ali sve su to bili brendovi poznati još iz YU. Od tko zna koliko desetaka njegovih firmi jedini brend koji je stvoren u nezavisnoj RH je Jana i sokovi Juicy. sve ostalo postojalo je i prije samo je ulagao u tvornice i trgovine,nisu ostale na razini kao npr mnoge Dione i dan danas. Takvog zapuštenog Konzuma nećete naci. Tu je on u prednosti

njegova najveća prednost je kibicovanje kad je Tuđman kartao, dok su drugi ginuli po bojištima, ali takav intervju nećete pročitati nigdje,

ako imate kakav lijepi noviji Mercedes, ja bih ga kupio za 1,00 kn, obećavam da ću ga savjesno voziti, prati, čistiti, servisirati i gorivo plaćati

Anonimno
    24.06.2013. u 14:36

ms4,

Moller, imaš i sad firmi za 1kn samo preuzmi dug. Nije to baš tako jednostavno. Svježi primjer je Puris…uzeo ga Gavrilović za kunu pa za koju godinu otišao u stečaj a skoro i.njih upropastio. Lakše je preuzet nego vodit

pravo je pitanje kako su mnoge firme u Hrvatskoj došle na cijenu od 1,00 kn? kako je uništen Pik Vrbovec, a da nitko nije za ništa odgovarao, naravno da se tada pojavljuje spasioc u liku i djelu Ivice Todorića, kojem se pridružuju one snage koje su i radile na tome da što prije propadne, kakav je to novac država isplatila Vupiku( nakon što ga je Todorić kupio za 1,00 kn, ali je velikodušno poklonio 1 mil.kn za humanitarne udruge i bazen, te zamalo zbog silne pameti postao član vlade ni kriv ni dužan) mislim da se radilo o nekakvih 260 mil. kn, zašto Todorić kupuje firme u gubicima ?(Vupik preko 500 mil. a za usporedbu Romah -2 mil), Todorić je samo dobro posložio “kružni tok” kroz kojeg voze političari, menadžeri firmi koje je preuzeo, bivši članovi Vlada i ministarstava, pa do bivšeg guvernera i njegove žene, tako oni svi lijepo voze i uzdižu ga na pijedestal “hrvatskog boga” na račun cestarine koju plaćaju svi u Hrvatskoj

ma dosta je ovo za kraljicu uLaganja, shvatiti će ona od prve da ovakav čovjek teško da je ijednu kunu uložio u perjanice ovakvog "čovjeka"

e srculence moje, vataj se ti krpa i polako u čišćenje hotela, turisti samo što nisu, da namiriš ovogodišnji minus od koliko ono :?: 14 jel

• Moller
    • August 19, 2020 at 11:25 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from Moller
    […]

Ispravak krivog navoda.

- gospon Moller, građani nisu ništa izgubili na Agrokoru.

- na Agrokoru su građani stekli ili dobili jedno veliko iskustvo.

- gospon Moller, vi kao dugogodišnji investitor bi morali znati kako se svaka školica plaća, netko dobije papire a netko novce.

- nitko vama nije otuđio vaše dionice Agrokora, druga je stvar što i sami znate da to ništa ne vrijedi.

- po vašem trgovanju, odnosno vi pišete o tome pa vidim da je taj Agrokor u vaše trgovanje unio dosta straha, (e to je ta škola).

Display More

da si pala s Poslovnog umjesto s Marsa, onda bi znala ili se barem prisjetila što je Moller gotovo sam ili među malom manjinom, još dok je Gazda bio najtrofejniji lovac (tamo negdje 2012-2014) pisao o njemu i njegovim perjanicama, ovaj mali što sada nateže Bandića je proradio tek daleko poslije i snimio filmić za kojega misli da je srušio Todorića, a svatko normalan zna da niti jedan "narodni heroj" za kakvog je on slovio ne pada, dok se s druge strane ne pojavi neki još odlikovaniji od njega,

obzirom da je redizajniranje Poslovnog još uvijek u tijeku i da više nije moguće copy paste određenih postova, probati ću vas podsjetiti na neke svoje upise na perjanicma kojih se još uvijek sjećam, Moller nije nikada s Gazdom tikve sadio, tj. nije imao dionice njegovih perjanica, jer ima malo više škole od cvjećara, a grose špile s velikim igračima mu nikada nije bila prihvatljiva, još od vremena kada je brniteljima i dioničarima Vupika velikodušno ponudio 32 kn za dionice, a tada su na burzi bile više od 100, kada je preuzeo Vupik, odmah su mu prebačeni državni poticaji u iznosu preko 200mil. kn koji se do tada nisu isplaćivali iz ne znam kojih razloga (valjda iz starih Uprava nije nitko tražio :)) , poznat je i onaj stav Mollera da ispred Ivice ide ekipa i uništava, a onda dolazi Ivica u vidu spasitelja, sjećate li se vi uopće kako je došao do PIKa Vrbovec, sjećate li se da je ministar polj, bio nekada Dominiković, sjećate li se Jamnice i neplaćene koncesije od simboličnih nekoliko lipa po L vode, pa ni to jadan nije mogao platiti, pa Smokvicu, pa 180 dana neplaćanja dobavljačima, pa da je sav svoj Denar dao za Mercator , pa da je uzimao kredite po 10% kada je sav normalan poduzetnički svijet u Hrvatskoj već bio na 6-7% , a sjećate li se "reforme" u Hanfi i odlaska Ante Samodola, jer je tražio isplatu svim dioničarima oko 800mil. kn za Belje, a gle čuda iz Imockog većeg nego iz Međugorja

https://ezadar.net.hr/biznis/2260229…-kuna-za-belje/

e svašta bi se dalo izvući iz tih starih postova s Poslovnog, ali eto netko se sjetio da je vrijeme za "redizajniranje", možda ni to čak nije slučajno, svašta se tamo pisalo i prenosilo što iz medija, zakona i svega dostupnog, što baš nije išlo u prilog ni malom Ivici, a bogami ni onima što dođoše i zajahaše poslije njega, samo me nemojte sad svrstati u neke teoretičare zavjere, ali previše je meni utakmica u nogama da bih sve stvari koje se događaju kroz život pripisao slučajnosti,

eto za sada toliko, a o NEgubitku građana mogli bi poslati upit u HZMO da vam naprave probni izračun mirovine, možda bude za benzina za sve vaše silne autiće,

i evo za kraj jedna poslastica za vas, ipak sam uspio isčupati jedan post iz 2012, jer je netko na njega odgovorio, inače se i moji sada nalaze pod upisom Anonimno, jer nisam tamo više prijavljen

Moller, 15.02.2012sastavnice Agrokora već dugo voze kroz kružni tok, ovo uopće ne čudi, Vupik je ako sam dobro pogledao još 2010 ostao sa 486 mil.kn gubitka, tako da tamo prikazana dobit bit će za pokriće gubitaka iz prethodnog razdoblja i to je ravno 0 kn poreza Liniću, ali zato je toda dao 1 mil. kn donacije u Vukovaru i jaca ga odmah poželjela u Vladi, 

a evo i jedan o bratskom preuzimanju

Todorić kupuje Victoriaoil: Najbogatiji Hrvat postaje srpski kralj ulja

Anonimno08.09.2016. u 17:22 Frankie,

Moller,…nemojte tako, koliko se on namučio da bi nas snabdijevao na frontu, sve fina hrana puna vitamina, a cijene mizerija

Dobri nas covik. Nikad mi ne bi pobijedili u ratu da nisu nasi vojnici dobivali eko hranu ovog dobrog covika. Neka mu je vjecna hvala.

[/quote]ulja su mu toliko prirodna i čista, da liječnici daju preporuku korisnicima za ugradnju uljnog filtera

https://www.poslovni.hr/forum/tema/blje-belje-dd/page/1708

i pozdrav kolegi Frankie, ma gdje se nalazio

eto kraljice uLaganja, ja sam uvijek bio i ostao svoj, sada samo očekujem da me zbog popularnosti novinari počnu naganjati :)

po Londonima (poznato) ili da nastavim pisati o Jaguštu, Gorupu, Popijaču, itd, itd , kasno je, triba cila godina za takve tipove, ma desetljeće čak

• Moller
    • August 19, 2020 at 4:07 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tepra

Dugo sam razmišljao o tome zašto je ZSE ovako ukiseljena.

Vidim dva/par razloga, ljudi burzu kod nas smatraju kao kladionicom za bogate. Mjestom gdje moraš igrat sa velikom lovom inače 100% gubiš.

Nitko nas u osnovnoj i srednjoj školi a ni na fakultetu (osim ako nisu odabrali baš to zanimanje) nije učio o različitim vidovima investiranja. Kod nas se još uvijek nekretnine smatraju kao potpuno sigurne investicije gdje samo možeš zaradit jer kako kažu rastu za 10% godišnje.

Trgovanje je kod nas jako skupo. Kako da ekipa sa 18-19 godina napravi prvu kupovinu i prodaju ako ga to košta 100 kuna. Pa većina ekipe tih godina može izvest curu za te pare.

Ne postoji dovoljno "sretnih" priča u eteru. Kada se one i pojave, tipa neki blog ili nešto, ekipa se uskuka, krene blatit čovjeka ovo ono... I liku/likici dosadi. I ne ne pravdam ovdje nikoga samo kažem da nema dovoljno sretnih priča. Možda bi bilo zanimljivo da nakon mira i dobra i nekih panorama imamo emisiju o burzi.

No ukoliko konstantno kokošarimo, nije potrebno ni očekivat neke veće promjene. Ponudi ono što želiš da dobiješ.

Display More

Bila je prije dosta godina emisija ili prilog o burzi od Željka Karduma poslije Otvorenog ili tako nekako, što je dosta gledani termin i bilo je to zanimljivo za gledati. Mislim da on trenutno radi na HRT-u, pa ako ga netko može kontaktirati, bilo bi odlično da se burza ponovno malo popularizira, posebno među mladima.

Display More

ima jedino na EFZG displej s cijenama i trgovanjem sa ZSE, rijetko kada netko baci pogled na to a ne da se malo zadubi, možda im je primjer Tipurića i ulaganja u Dalekovod ogadio displej:)

• Moller
    • August 19, 2020 at 3:54 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from tepra

Dugo sam razmišljao o tome zašto je ZSE ovako ukiseljena.

Vidim dva/par razloga, ljudi burzu kod nas smatraju kao kladionicom za bogate. Mjestom gdje moraš igrat sa velikom lovom inače 100% gubiš.

Nitko nas u osnovnoj i srednjoj školi a ni na fakultetu (osim ako nisu odabrali baš to zanimanje) nije učio o različitim vidovima investiranja. Kod nas se još uvijek nekretnine smatraju kao potpuno sigurne investicije gdje samo možeš zaradit jer kako kažu rastu za 10% godišnje.

Trgovanje je kod nas jako skupo. Kako da ekipa sa 18-19 godina napravi prvu kupovinu i prodaju ako ga to košta 100 kuna. Pa većina ekipe tih godina može izvest curu za te pare.

Ne postoji dovoljno "sretnih" priča u eteru. Kada se one i pojave, tipa neki blog ili nešto, ekipa se uskuka, krene blatit čovjeka ovo ono... I liku/likici dosadi. I ne ne pravdam ovdje nikoga samo kažem da nema dovoljno sretnih priča. Možda bi bilo zanimljivo da nakon mira i dobra i nekih panorama imamo emisiju o burzi.

No ukoliko konstantno kokošarimo, nije potrebno ni očekivat neke veće promjene. Ponudi ono što želiš da dobiješ.

Display More

Lex Agrokor je dovoljan razlog.

Pa upravo tada su dionicari proglaseni kladionicarima.

Naravno da svatko normalan bjezi nakon toga

Display More

i jedino su se tada mediji uključili u (anti)reklamiranje burze, kada je padanje indexa dnevno bio horor i za nas koji imamo koliko toliko iskustva na burzi, nemamo mi pametnih ljudi, koji bi na plastičan način objasnili mladim ljudima zašto i kako ulagati na burzi, pored toga naši mirovinski fondovi su toliko pasivizirani oko ulaganja, da u stvari djeluju kao neki privjesak politike i to se također pokazalo kod Agrokora, tko bi se u to vrijeme imao .... suprotstaviti Gazdi i ne dati mu 8500 kn za Ledo dok je na burzi bio 4500-4600, kad je čovjeku trebalo za dalje širenje, najbitnije da su uspjeli sve uvjeriti da građani nisu ništa izgubili na Agrokoru

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• Moller
    • August 19, 2020 at 2:40 PM

ove godine ne ide nikome, i ovi su na - 3,4%

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…dolara-20200818

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • August 19, 2020 at 11:28 AM
    Quote from zlocesti

Onaj se fakat ne šali.

I nazad na event low, za početak ;(

možda poslije netko proda njegov padobran, jednom korišten, malo prljav ^^

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • August 19, 2020 at 11:16 AM
    Quote from zlocesti

Trenutno na Optimi imamo prodaju papira osrednje velikog računa, mogućno nekih 50 do 100 tisuća komada, tako bih rekla po do sada protrgovanim količinama

Naumio je izaći iz svojih razloga

IMHO, trenutno smo ni vamo, ni tamo...... na dobru vijestt nazad na 6 kn, koliko je bio raniji konsensus cijene, a na vijest koja ne mora čak biti ni loša, nego bi se samo lošom protumačila, trebati će nam padobran

Ne zna čovjek što bi

Onima koji nisu i u cashu i u papiru,,,,,,,,, napetica :/

dobar padobran zlata vrijedi, a nije na odmet da je i padobranac s iskustvom

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• Moller
    • August 19, 2020 at 11:07 AM
    Quote from dionicar

kolega... plasite me.. imam 32 godine.. nemojte biti tako strogi :(

ja ti nisam bio niti na jednoj listi, nemam ja nikakve odgovornosti prema vama, to je isključivo vaša odluka od 18-e:)

tješite se, ja također stalno griješim :)

uvijek glasam za gubitnike

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Moller
    • August 19, 2020 at 10:42 AM

samo mirno i dostojanstveno, ne dajmo se isprovocirati da netko nešto ne daj bože kupi :)

https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/z…rgovanje-661192

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • August 19, 2020 at 9:56 AM
    Quote from hugh
    Quote from diokidina

Sutra pada otpor na 120,a mogao bih i na 124.

Sve je moguće no bila je i 13.07. objava duplo večeg ugovora od ovog (cca 30 mil. kuna) pa se cijena sve do početka 8 mj. nije bitnije promijenila......čeka se izvješće a ako je suditi po trgovanju ne očekuje se neki extra pozitivni spektakl od izvješća.....no živi bili pa vidjeli.....imamo i jednog jačeg igrača koji ide van.......

oni koji danas ulaze na osnovu Ugovora, sigurno planiraju ostati dugoročno, jer je ugovor kroz 46 mjeseci, neki koji to nisu spremni sačekati, nakon 15 minuta idu van i tako ta naša burzica šljaka od dana do dana

• Banke i bankarske usluge u RH

• Moller
    • August 18, 2020 at 7:59 PM

očito im se sviđa boja bankarskih čarapa

https://www.telegram.hr/biznis-tech/za…paign=NetWidget

• CORONA virus

• Moller
    • August 18, 2020 at 7:11 PM

bolesnici koji boluju od ozbiljnih bolesti, mole se za razumijevanje, jer je ministar bolesti (naš Vili) trenutno zaokupljen da li se Nina Badrić zarazila na tulumu sa Severinom ( Dnevnik HTV 1), mislim da je ovoj "državi" stvarno istekao rok trajanja

1. Privacy Policy
  2. Kontakt