ovaj forum je mila majka za ove slučajne funkcionere
Posts by Moller
-
-
10 i 11.5 je kupljeno 6.5 milijuna kuna dionica ATPL, po cijeni između 347 i 393kn. Malim ljudima koji vidite svaki dan, ste spičkali milju kuna u dva dana, nadam se da ugodno spavate.
Sramota od teme i od investitora koje ne mogu zaradit lovu da druge ne sjebu.
Kako misliš netko je nekome spickao? pa ako nisi realizirao dobit ili gubitak nisi ni dobio ni zaradio.
Ja imam još 20 tak kupljenih po 420.. krajem 2019. i još nisam izgubio na njima, kao ni što nisam zaradio na onih parsto komada kupljenih još 2016. po cca 120. ili ovih friških od pred 2 mjeseca. Jbga ne zanima me trejdanje, nego samo prebacivanje u pozicije koje smatram da će kroz neko vrijeme drasticno bolje odraditi od drugih ili ako vidim da nešto ne valja.
čekaj, ti si znači išao brodom do 700 i ostao opet do 130 i sada opet čekaš neku višu cijenu, otkrij nam tajnu zašto čekaš tu višu cijenu, ako opet nećeš prodati, čekaš dividendu ili što, ovo meni priča za kinderšlafen
-
Display MoreDisplay More
sorry brajo al' da te opet korigiram a da nam Zloćka razumije o čemu pričamo
to pogodovanje 'ispod stola' u kojem je očito bila upletena i Marica je rak-rana hrvatskog gospodarstva: kupac manje plaća, a 'posrednik' se naplaćuje na neki način za svoje posredovanje
dakle govorimo o čistoj korupciji, u najčišćem obliku
no ima nastradalih a to su postojeći dioničari kojima su Pivci plaćali za dionice, i zaista bi platili puno manje da nije bilo Šaranovića (iako postoje neke teorije da se nejga koristilo da se izbiju dionice iz ruku ESOP-a u što ne vjerujem)
ima tih primjera još a najbolji je Pevec: svašta se izvodilo da se em obezvrijede dionice em da se izbiju iz ruku malih dioničara a sve u korist skupine dobavljača iz Slavonije koji su kasnije postali većinksi dioničari u Pevecu; dionica je čak delistirana, pa okrupnjena spajanjem, pa rađen dokap jer tobože Pevcu treba friški kapital i sad, kad su mali pokradeni, sad se vraća opet na tržište kapitala
nameće se pitanje: nije li svrha tržišta kapitala prikupljanje istog? i zašto je napravljeno sve to s Pevecom da bi se kao bumerang vratilo stanje na ono od prije?
to treba pitati ekipu iz Slavonije a najmjerodavniji bi bio DORH jer ima više materijala nego čak i kod KRAŠ-a
no umjesto DORH-a u Pevecu imamo, kao zadnji čavao u lijes, promjenu imena-tvrtke u Pevex, da se izbriše cijela jedna povijest nekadašnjeg obiteljskog biznisa i bez obzira na to kakvi su Peveci ili Todorići bili, njima je razno raznim makinacijama i promjenama zakona oteto ono najsvetije što Europa čuva a to je - vlasništvo i pravna država
Upravo tako, Pivcima je jeftinije dati Marici proviziju ako ona nagovori svoje ESOP-ovce da prodaju jeftinije Pivcima umjesto Šaranoviću, nego da se Pivci bidaju sa Šaranovićem. Pivci/Marica win/win - puše Šaranović i ESOP-ovci.
I sada još ovaj članak o insajderskom trgovanju. Ništa me to ne čudi, tako se to kod nas radi, ali se stalno čudim sa kojom se lakoćom to kod nas radi. DORH (ili u čijoj je to već nadležnosti) ovakve stvari uredno ne istražuje, iako se o tome često piše po medijima, a vrlo je jednostavno zbrojiti 2 i 2, ali mi je još nevjerojatnije da i kada imaju službenu prijavu kao sada, rezultat istrage u pravilu pokaže da nema elemenata kaznenog djela!?!
U kakvoj mi to državi živimo?
meni izgleda u Austro-Bugarskoj, stari sistem s novim modelima kriminala
-
Izvršavaju obaveze. Zasad.
reklo bi se, redovno mijenjaju filtere ulja da ne zariba motor
-
ma oću da, radi 15 komada rasitnjavati 1000

Mislim da nema razine na kojoj ja danas nisam kupovala. Mislim da mi mentor ne bi bio zadovoljan pa se nadam da ne cita ovo.:))
Mensecini da je Moller ipak usitnio onu iljadarku i da je to opet kod mene zavrsilo po raznim cijenama. :)) Meni sve povoljno. :)) To se zove vjera. :))
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. nisam ja za ta duga krstarenja, bude mi muka od valova, ja i na trajektu sjedim u autu za svaki slučaj, ako se prevrne brod ja po gasu i bježi

p.s. i sretna ste vi što vam se današnji 13i ne poklapa sa sutrašnjim petkom pa da krenem još prodavati, jer danas kupujem

-
Ja sam napisao da možete imati oboje, postavili ste logički krivu dilemu.
Inače papiri su zakon, jedina trgovina u kojoj ne moraš raditi...pošalješ desetine tisuća malih kuna u boj, te se u globalu uvik vrate sa nekoliko stotina zarobljenih novih kuna, ponekad se zna dogodit da se vrate sa zarobljenim čitavim armijama. I što je najbolje ne koštaju te ništa, besplatni mali jurišnici.
A vi kolega Marin nemate uopće nikakvu dilemu?
Vaši vojnici kunići uvijek se svi vrate iz boja i još dovuku zarobljenike, a ponekad i čitave armije .
Meni se ponekad vrate desetkovani ili prepolovljeni, a oni jurišnici koji su bili u ratu na Todomorskim poljima uopće mi se do sada nisu vratili.... svi izginuli ... ratnom varkom.

te će vam Plenković i Kolinda pronaći kao i nestale iz Domovinskog rata
-
+ATPL i za ručak naručio zelenu manistru, dosta je bureka
manitra usuvo danas
+atpl evo i umaka, malo kasni ručak ali biti će to večere sve opet dobro
-
Elon Musk uzrokuje promjene od 20-30% tržišne kapitalizacije cijelog kripto marketa, ovisno o tome na koju se nogu dignuo i što je tweetao.
ne bih ja rekao da je on samo na onoj nedavno objavljenoj dijagnozi, ali svaka mu čast, meni djeluje čak da on nije porijeklom Zemljanin, nego mu je ovo samo neka međufaza između planeta
-
ma čitam ja te vaše osvrte na ovo, ono, ovako i onako, ali da pojednostavljeno kažem, burza nije kazalište, više djeluje kao klizalište, a pored toga moramo biti svjesni da dugozatvoreni i pomalo zaboravljeni frizerski saloni rade sada bez ograničenja i nema mjesta nikakvom čuđenju, a da netko na par tisuća propusti izaći na vrhu, e to vam je u odnosu na danas jedan dobar autić srednje klase ne nužno novi rekla bi jedna kolegica, ali u svega nekoliko dana i to nije nikakvo čudo da je i Igor malo pokratio na tim cijenama, pa Severina bi dala džabe po toj cijeni, ok , sve će rasti dugoročno, ali malo međugasa nije loše ponekad stisnuti, čisto da se lakše mijenjaju brzine i ne krči želudac od uvijek masnog bureka
e sada vi opet, biće vako, nako, dugoročno, možda? jer da nije tog možda, ne bi došli ni na 130 a možda ćemo stvarno i na 1300, ali što ćemo raditi u međuvremenu, gledati kako neki drugi trguju
-
Prodaje nema a bid se gomila
moja slobodna procjena da su danas neki bili namjerno preplašeni, treba iskoristiti trenutak
-
+ATPL i za ručak naručio zelenu manistru, dosta je bureka
-
Korekcija od cca 18%.
Previše? Dovoljno? Premalo?
ako ćemo gledati statistički, većina bi s 18 bila zadovoljna
-
Uuuuu nevolje u raju....

Kako padaju nozevi...
samo daj, padaju na tvrdo pa se vrhovi pomalo lome, ima se milijuna prodanih na vrhu
-
Lesi se vraĆa kući?
izgleda izgladnjelo
-
Nekad se pitam kuda ide ovaj svijet.
Certificirana konzultantica za pospremanje.
https://miss7.24sata.hr/lifestyle/kakv…iscavanja-34672
A postoji i metoda!?!?!
dobro bi ona nama i na burzi došla, može ti reći gdje pospremiti dionice koje su delistirane i odmah ti bude lakše, samo Agrokorcima bi mogla lijepe penez izvući
ali ima i nešto stvarno korisno, tu bih i ja dao koju kunicu ponekad
"Mišljenja sam da je žaljenje za nečim što niste probali puno veće od osjećaja neuspjeha, ako do njega dođe. Čak i ako će vas malo oštetiti financijski i vratiti nekoliko mjeseci unazad, iskustvo će biti neprocjenjivo i sigurna sam kasnije i isplativo", savjetuje Petra. "
Pročitajte više na: https://miss7.24sata.hr/lifestyle/kakv…iscavanja-34672 - miss7.24sata.hr -
Display MoreDisplay More
Sebe smatram uspješnim trejderom pa ću pokušat odgovorit. Da se odmah razumijemo, nema čarobne formule i svaki dan mi je nova borba.
Ne koristim TA i već igram na feeling i na fundamente, odnosno trejdam samo "jake" dionice.
"Jake" dionice su one koje mlate pare i većinom isplaćuju divku, tu je taktika jednostavna...u padu stalno kupujem, u rastu kratim...i tako all day long...npr. KODT, ATGR i ADPL imam već preko 4 godine, ali u različitim količinama, ovisno o kretanju cijene...kupujući teškaše rizik gubitka je minimalan...
A sad malo o ATPL...
Jako mi je bitno kako se osjećam u poziciji...to mi je glavni indikator kupnje/prodaje
Ako mi nije ugodno, kratim 1/4 po bilo kojoj cijeni i postavljam kupnju 5% niže...najčešće manju količinu nego sam prodao i tako smanjujem izloženost s padom...
S druge strane, ako se dobro osjećam unutra i ako vjerujem onda radim suprotno, u padu kupujem više, a na odbijancima prodajem manju količini i tako povećavam izloženost...upravo to sad radim na ATPL (jučer uzeo 200kom na 373kn prodao 50kom na 386kn; danas uzeo 200 kom na 352kn prodao 50kom na 368kn...)
Nastavi li padat, kupovni nalozi će bit sve rjeđi (svako 20 kn), a prodajni nalozi će pratiti cijenu, tako da svaki rast izađem određenu količinu...
Ako dođe do 300kn pretpostavljam da ću bit izložen maksimalno koliko sam spreman prihvatiti i u daljnjem padu (ako dođe do njega) neću sudjelovati, možda tek na 265kn...
Teško mi je riječima opisati kako funkcioniram, ali do neke granice više kupujem, a manje prodajem, nakon toga izbjegavam kupnju i kupujem baš ako dobro padne, a nakon toga (padajući nož) prestanem s kupnjom i samo prodajem u rastu...
p.s. rijetko prodajem po bidu, jedino na otvaranju...
Pa ti sam sebi prodaješ i radiš promet na ATPL i brokerima

sam sebi a opet nije ni sam, pa neće nam valjda bRokeri podnositi zahtjev za covid dodatak i očuvanje radnih mjesta, sramota je to za 'vako jako tržište
-
Ak je HT-u interes čim kasnije prodati, ne razumijem koji je interes UG ili nekog drugog potencijalnog kupca da se ovo oteže...
nabijaju kilometražu, jer prerađeno "ulje Optima Modriča" možeš dobiti džabe, samo prijevoz plaćaš
-
+tpng bome se prebacio na tanker
Trebali ste pričekat, PBZ skrbnički se opet aktivirao sa prodajom. Pošto niste, zahvaljuem što ste amorizirali jedan dio pritiska na BID.
kasno sam vidio da su oni krenuli s prodajom, ali od viška glava ne boli osim ponekad
hvala -
Zašto bi nakon lošeg izvještaja kojeg svi očekujemo pala cijena?
da bi se moglo pomalo početi kupovati,
ako je netko mišljenja da će nakon onoga hakiranja naftovoda ameri prenositi s istoka na zapad naftu amperićima, najbolje da odmah kupi sebi lopaticu i grabljice i naruči kubik pijeska
-
+tpng bome se prebacio na tanker