1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• accountant
    • March 10, 2020 at 9:06 PM

može li me netko potsjetiti kako u ADPL preračunavaju ino poslovanje u Rusiji?

vidm da je do prije mjesec dana trebalo cca 70 rublja za eur, danas već preko 80

to je laganih cca 14% u mjesec dana

kolege pomoć?

iako u GFI 2018. kažu da je rizik smanjen:

Valutni rizik iz GFI_2018

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • March 6, 2020 at 3:07 PM

st-brajo, gdje ste vidjeli da se ja zamaram s tim da li je nešto uračunato u cijenu ili ne?

dao sam svoj doprinos procjeni koliko u prodaji može dobiti SAPN za MRSK

a kud će cijena? nemam staklenu kuglu s magičnim moćima...

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • March 6, 2020 at 2:41 PM

ništa ja ne trolam... kupite Lider

zbrojite dobiveni novac od Fortenove i ovo što se vrti kao procjena za Marasku

taman da pokrije gubitke Agrokora (51 mil kn u '18. i još 38,5 mil kn kao gubitak na udjelu Fortenova)

ili držite da će dobiti više od 80 kn za dionicu MRSK? (to je cca 92 kn po dionici SAPN)

MRSK su dokapitalizirali po 70 kn

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • March 6, 2020 at 12:53 PM
    Quote from trial
    Quote from zlocesti

Nije lijepo bez povoda ikoga pominjati na forumima.

Gospođa Hanžeković je naslijedila papire od pokojnog oca. On ih je pak stjecao tako davno da se ne sjećam sa sigurnošću, ali mislim da je dio stekao u predstečajnoj,a dio kupiu na tržištu

Možda se netko toga sjeća .

U vrijeme kada sam prvi put kupila papir na 1,60, a ima tome sigurno pet godina, gospodin Hanžeković je već bio vlasnik svog paketa. Od onda do sada nije otuđena niti jedna dionica

Članak iz 2008. godine kad je Hanža već bio u Opte. https://www.jutarnji.hr/arhiva/odvjetn…terine/3872328/

pokojnik je koliko znam svoja potraživanja pretvorio u sklopu PSN u udjele

njegova zarada je bila na pruženim uslugama a kroz PSN je spašavao dio toga

i to po 10 kn

dakle prvo 'šišanje' potraživanja a onda ostatak po 10 kn u equity

njemu (odnosno nasljednicima) jel to 5, 6 ili 7 svejedno

kćer mu se bavi drugim stvarima a ovo je side effect

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • March 6, 2020 at 9:28 AM

link je na predzadnje Buffettovo pismo, iz 2018.?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • March 6, 2020 at 9:15 AM

nije problem da se nitko nije javio, interes postoji

ALI:

AZTN inzistirao na izmjeni uvjeta

dakle, možda je cijena na burzi ipak malo previsoka (čitaj: očekivanja)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • March 5, 2020 at 5:46 PM

Stvarno ste smiješni, dva posta jedan za drugim. Prvo kupnja pa prodaja po bidu vuuuš. Tako je to kad se ne prate izvješća, ne gleda novčani tok koji je katastrofalan.

Zapamtite: TA je pogled u retrovizor a GFI-jevi u budućnost.

Pa ne prodaju oni MRSK na vrhuncu moći, ovo je prije potez očajnika. Matici prihodi padaju već godinama. Jedino Kandit... Ali i tu je bio fokus na osvajanje udjela na marketu, ne na profitabilnost.

Dok ne vidim kud Dajana ovo vodi, niti štapom ne diram. Ima boljih prilika. Kupiti Lider svakako.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • March 4, 2020 at 9:24 PM

Korektno je navesti izvor, ako ništa drugo iz obzira prema novinarskom zvanju:

Uspjeh Lenca u 2019. Novi list 04032020

• accountant
    • March 3, 2020 at 12:18 PM

nakon lekcija o prihodima (fakturirano) vs priljevima (naplaćeno), čekamo da se formira kakva-takva potpora na bidu

prije toga, ne možemo očekivati da se počne grickati ask

fundamenti su ok, bit će još i bolji nakon Q1/2020 a ostalo moramo ostaviti tržištu da odradi

nažalost, nismo atraktivni kao DDJH, DLKV ili OPTE (iako su ovdje s aspekta intrinzične vrijednosti za dioničare stvari jasnije)...

s pojavom likvidnosti odraditi će se i ovdje skok na zaslužene razine

• accountant
    • March 2, 2020 at 4:32 PM

pa to bi i bilo u skladu s izjavom gđe Uzelac da bi se do kraja veljače trebalo znati da li će nešto biti od tog posla

izvješće je izašlo prije neki dan, ništa ne spominju više u njemu niti mogućnost tog posla

lp,

a.

• KRAS (Kraš prehrambena industrija d.d.)

• accountant
    • March 1, 2020 at 8:13 PM
    Quote from dionicar

ja to pogeldao jos pred neki dan na mobu.. ali en razumijem kako misle kao ako si kupio za 10 000 kn da si zaradio 60 000kn.. u cemu je tu fora..? dakle 60 puta se spominje? ne kutim.. netko da pojasni?

Kraš-ESOP je d.o.o pa u njemu kupuješ udjel; ovisno o broju udjelničara i prema društvrnom ugovoru, svaki udjel ima nominalnu vrijednost koja je njime određena. To nije dionica nego udjel dakle nema trgovine na burzi, već su se slobodni udjeli iz trezora kupovali po nekoj dogovorenoj cijeni. Tko je htio (a po ovoj prijavi DORHu nisu svi i mogli) kupio je udjele realno ispod fer vrijednosti. I to je kako Marica kaže bit radničkog dioničarstva, modernija varijanta kase uzajamne pomoći :)

Kako god DORH će reći svoje. Gdje ima dima...

• Što smo danas tržili

• accountant
    • February 28, 2020 at 12:06 PM
    Quote from ico8888

+DDJH sitno neka se nadje ukoliko ga netko krene spasavati

ico, kockar ;)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • February 28, 2020 at 10:23 AM

ok, ja sam valjda negde stavio suprotni predznak

iako treba i kamate uključiti

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • February 28, 2020 at 10:13 AM

xdado, niste li malo 'podebljali' Ebitdu?

kako ste računali?

• accountant
    • February 28, 2020 at 9:55 AM

kako sam i obećao evo mog osvrta (nije poziv ni na što...)

prvo numerički:

1. trenutna valuacija (parametri koji me zanimaju)
      • EV/Ebitda oko 4,0
      • povrat na kapital (ROE) 8,24%
      • Ebitda marža preko 14%
      • zarada po dionici 1,25 kn
    2. buduća (očekivana) valuacija
      1. EV/Ebitda cca 7,5
      2. povrat ka kapital 10,0%
      3. Ebitda marža 10-15%
      4. zarada po dionici 1,25-1,50 kn
      5. ovo sve daje ciljanu cijenu od 14 kn tj. rast od nekih 68% kad biste ušli danas na 8,30 kn!

narativno:

obraćanjem gđe Uzelac (prvo na kraju prošlog kvartala, a i sada na kraju godine) elaborirano je manje-više sve što trebamo znati: problemi postoje (radna snaga, pritisak konkurencije na cijene, odgađanje remonta brodova kad je većina kompanija u krizi i manje likvidno) ALI znamo i koje su prednosti (ulazak pod 'kapu' Talijana objedinjena je nabava i pregovaranje s kupcima, mora početi oštrije ugradnja scrubbera u 2020. i 2021. kao i da će se BWTS sustavi ugrađivati bar još 2-3 godine, te suradnja s Amerikancima osim što je vrlo lukrativna, raste i obujmom poslova)

kapaciteti od sredine rujna pa do kraja 2019. (a kako se čini to traje i dalje u ožujku) su popunjeni, a onda vidimo po rezultatu zadnjeg kvartala na što to liči 8o

manje odrađenih ugovora s posebnom pažnjom na kvalitetu i brzinu odrađenih radova je kako kaže naša PU new normal i koliko vidim dobro plivaju u toj struji (40-45 mil eur prihoda je tu neki optimum što se može ostvariti u ovakvim uvjetima na tržištu)

bitno je odraditi kvartale sa što manje oscilacija u poslovima, prihodima i onda to olakšava i angažman radne snage i mislim da je tu vlasništvo (rekao bih i partnerstvo) s Talijanima pun pogodak iako se svi neće složiti; eto ostavili su neisplaćenu dobit od 2017. jer su znali da će zatrebati za likvidnost

koliko dugo će se cijena zadržati na cca 8 kn? ne znam, nemam kristalnu kuglu (evo upravo pala na 7,75 kn)

a i da imam, ne bih je koristio jer to je samo mjerilo trenutne potražnje za dionicom koja, iz nekog razloga, ne mora trenutno biti interesantna ulagačima (slaba likvidnost, neatraktivan sektor ili nešto treće)

guess what i ADPL je nekoć bio ispod 100 kn i tko je onda kupio sad uživa u dividendnom prinosu i preko 15%, osim što mu je ulog samo cijenom narastao duplo; dakle kompanije imaju neku cikliku, prolaze osobne krize i krize sektora

dijametralno suprotno stoji ponosno PTKM koja se trenutno trži po multiplama kakve ovdje možemo sanjati... nema pravde na tržištima kapitala!

value investitori traže podcijenjene dionice, neatraktivne i istučene, prepoznaju trenutak u kojem se dešava turnaround i trče suprotno od krda

bit će sve ok s Lencem!

• accountant
    • February 27, 2020 at 5:54 PM
    Quote from VoraX

Koliko je vlen rastao nakon super izvješća? :/

Zašto se sputavati vremenom? Trejder ste?

Dionica ne mora odraditi odmah po izlasku izvješća. Čak i na ADPL gdje ne fali likvidnosti nismo vidjeli spektakularan rast, a ovdje očekujete raketu?

Pripremam osvrt na rezultate, strpite se.

Sve će biti u redu!

• accountant
    • February 27, 2020 at 9:42 AM

At the 1996 Berkshire Hathaway annual meeting of shareholders, Buffett declared that diversification is a "protection against ignorance."

kasnije više o izvješću...

a.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • February 26, 2020 at 2:25 PM
    Quote from Iknow

39 miljuna je umanjenje financijske imovine.

izvjece je nekonsolidirano pa pune efekte treba gledati kroz konsolidaciju.

ok ali koliko može doprinijeti (najprije) Kandit

pa on je neto dobiti imao kumulativno, zadnje dvije godine '17. i '18. samo 8 mil kn, sad sam išao gledati

to je premalo da pokrije ove dubioze

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • February 26, 2020 at 2:17 PM

znači 29,0 mil kn je naplaćen udjel u Fortenovi?

piše u dijelu gdje analiziraju novčane tijekove...

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • February 26, 2020 at 2:07 PM

e moja Fortenova...

financijski gubitak zbog prodaje udjela u Fortenovi

i tako će Neo, ni kriv ni dužan, ispasti u pravu! X/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt