1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• accountant
    • March 18, 2020 at 8:38 AM
    Quote from Zvjezdani

Odličan Grubišić

Analitičar žestoko 'popljuvao' Vladine gospodarske mjere: 'Racionalno će se ponašati jedino - banke!"

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/kor…FbyxQgDgIBkF3MM

inače ne volim baš g. Grubišića, nekako mi je malo samodopadan

ali sve što kaže, u pravu je! gdje je smanjenje poreza i rasterećenje?

kako ću plaćati kredit, što mi vrijedi moratorij, ako sutra zbog nečinjenja poreznih vlasti dobijem otkaz?

u stvari su postupili isto kao i 2008. samo što je ovih godina kapital jeftin, dostupan (i kao članici EU) pa zašto ne iskoristiti mogućnost i preliti efekt smanjenjem porezne presije na gospodarstvo

porezi su poluga: uvodiš (povećavaš postojeći) kad je gospodarstvo ili grana u ekspanziji ili pri vrhu nje, ukidaš (smanjuješ stopu) kad su ovakve prilike

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • March 18, 2020 at 8:30 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Mrcash

Nisu englezi bilo tko. Povodu to su ljudi koji su kolonozirali svijet, najveća nacija u povijesti po mom mišljenju. Mora da postoji neki razlog zašto idu na ovu opciju imuniteta naroda, zapravo to i jeste jedini pravi način rješenja virusa, problem je što zdravstvenu sustavi zemalja nemogu po pratiti broj onih starih i bolesnih koji će trebati respirator. Moguce da Englezi imaju toga dovoljno, neznam, no znam da ako im bolnički sustav ne kolabrira Imat će strašnu prednost pred ostatkom svijeta.

Aha i onda kad na 20 000 tisuca oboljelih bude vec 1000-2000 mrtvih vidit ces koji pritisak ce bit na njih, nitko ne zeli da mu netko bliznji umre ako postoji drugi nacin koji manje stete radi

Bariče, u knjigama koje pišu o porijeklu bogatstva u svijetu, znate koje su dvije najnaprednije zemlje? Koje su najranije stekle institucije, zaštitu prava i osobnih sloboda pojedinca, te tržište (robno i financijsko)? Gle čuda, upravo Velika Britanija i Nizozemska

Vrlo radišan narod ti Nizozemci, što su sve sa sustavom brana, vjetrenjača i navodnjavanja postigli a mogli su biti neplodna poplavna vuko_ebina

Samo kažem da možda postoji drugi način, tko kaže da smo mi (ost. Europe i Kinezi) u pravu

eto i Šonje piše o 'zdravstvenim herojima' a pita što s ekonomijom (s Ticom je gostovao negdje, da sad ne tražim)?

Još jednom , ove mjere odgode plaćanja su nedovoljne, skromne i neće polučiti efekt

Vjerujem da Vlada RH čeka lovu od EU fondova i institucija, inače - loše nam se piše, nažalost!

• accountant
    • March 17, 2020 at 9:26 PM

Crookie, znaš koja je alternativa tome? Ova koju ćete gledati u nas.

Vlada totalno i po običaju krivo procjenjuje ekon. štete, nude odgodu plaćanja obveza, reprograme i sl. UK recimo se odriče poreza na godinu dana to je 15% BDPa, ovdje: UK ekon. mjere

Ja sam zvao svog najmoprimca, trgovinu opremom, i ponudio mu oprost dvije mj. najamnine. Čemu da ga bacam na ulicu, koga da stavim unutra? To znači imati sluha za situaciju.

Vlada treba podržati zaposlenost, osiguranjem likvidnosti prvenstveno trg. društvima i obrtima a ne građanima, jer problem neće biti pad potrošnje kako to oni vide, već pad SVIH aktivnosti, recesija i dugotrajan oporavak.

Čini mi se da se zbog 'flattening the line' pristupa odugovlači kriza do dugo u ljeto. Do onda će mnogi ugostitelji, mali trgovci, samostalci, obrtnici paušalisti, uslužne djelatnosti... znate kako proći. Što njima znači odgoda kad ne mogu nadoknaditi tri mjeseca hladnog pogona?

• accountant
    • March 17, 2020 at 10:20 AM
    Quote from ico8888
    Quote from BabaLuji

jesam propustio neku dobru vijest:/

Dobra vijest nije ni potrebna da bi se okrenulo u zeleno,potreban je samo novac.

danas bi trebali objaviti niz mjera, ako se ne varam

vidjet ćemo koliko će to biti (i da li će uopće biti) dovoljno da malo pokrene tržište

a ujedno ćemo (po mjerama) vidjeti koliko je HDZ kao stranka u desno ili lijevo: hoće li više pomoći građanima (što je kratkoročna likvidnost) ili trg. društvima (što bi srednjeročno bilo bolje)

• CORONA virus

• accountant
    • March 15, 2020 at 11:02 PM

Kako će se Europa boriti s koronom Telegram

• accountant
    • March 15, 2020 at 10:46 PM

Evo i ovo, kad već linkamo:

Infektologinja Imamo sumnje i na dr u zaraznoj

Osim toga navodno je i jedan dr s KBCa zaražen...

Kardiolog s Rebra

• accountant
    • March 14, 2020 at 6:30 PM

Ronimo 100% dtugi tjedan, Sj. Irska zatvara škole na 16 tjedana , toliko o rješenju situacije kod nas s dvotjednim 'domovanjem'. Lažu i samo lažu

NI closes schools for 16 weeks BBC

• accountant
    • March 14, 2020 at 7:42 AM

Zigass,

veliki problem je i to što nam političari lažu.

Orban, navodi tisak, kaže da se škole zatvaraju i da se radi o 'mjesecima prije nego o tjednima' Tportal, Orban zatvara sve skole od pon

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • March 13, 2020 at 8:40 PM

Krešo, bez zle namjere. Vidiš da ti i Iknow govori isto... nemam RIVP i to mi olakšava da nisam pristran u ocjeni.

Ne možeš napraviti ni približnu procjenu poslovanja: prekjučer sam već znao za fakultete, danas smo saznali za oš i srednje, sve veće firme upućuju radnike u rad od kuće (ovisno o stupnju digitalizacije), stanovnici RH po defaultu idu u karantenu po povratku izvana, pitanje je dana kad će poput Italije SVE u lockdown.

No ipak vrlo profesionalno, za razliku od Valamara, pogledaj objavu Lenca o mogućem utjecaju covid-19 na poslovanje. Ili LRHC, egzaktno: koja su im emitivna tržišta, koliki je pad, i koliki minus prihoda će imati ako od lipnja sve krene na bolje. Pa nije to teško. LRH je isto bio fer s izvještajem a privatna su firma de facto.

Ali kod Valamara, s obzirom da nam nisu dali ništa, NE možeš računati ništa, ni prihode, ni rashode, ni koliko će duga otplatiti... I kako ćeš raditi projekciju? S kojim margin of safety?

Da, pala je puno dionica i sad im je EV/Ebitda na 6.30 mislim što je super ali to je pogled u retrovizor, bez zamjerke.

Zato i je palo selektivno sve. Ovo je baš crni labud.

• accountant
    • March 13, 2020 at 4:00 PM

ma buraz Krešo, uzeo si cijenu u gornjoj granici trgovanja RIVP-a i onda od toga oduzimao rashode i prihode

i još ti je ostao kao neki keš

pa znaš dobro da to tako ne ide, ne moram te ja učiti, pametan si dečko

Buffett kad određuje da li će nešto kupiti, jel on radi tako? kreće od neke cijene na burzi pa gleda koliko je palo?

no hard feelings

• accountant
    • March 13, 2020 at 3:27 PM
    Quote from KressoM

Evo malo brojki:

...

Pad s 37,20 (21.2.2020.) na 20,60 (12.3.2020.), to je 45%.

Broj dionica (bez vlastitih): 121.887.907

...

U apsolutnim brojevima cijena ukupnog RIVP-a pala je za 2.023.339.256 kn. Dvije milijarde kuna u otprilike 3 tjedna.

Display More

ok, ti si Krešo 16,60 kn promjene u cijeni pomnožio s dionicama

odn. gledaš razliku (pad) TK-a

ta je tvoja matematika točna

i to samo ako uzmeš u obzir da je baš na cijeni od 37,20 kn vrednovanje RIVP-a bilo fer

ni lipu gore ni lipu dolje

baš tog 21.2.2020.

već sljedećeg dana pa sve do danas svakodnevnim trgovanjem nevidljiva ruka tržišta preispituje tu cijenu i vrednovanje RIVP-a

tako da sva daljnja matematika i nabrajanje što i koga bi sve Valamar trebao platiti a da ne naplati ni kune prihoda padaju u vodu

• CORONA virus

• accountant
    • March 13, 2020 at 1:13 PM
    Quote from Ledica

One koji zagovaraju slobodno širenje virusa radi stjecanja kolektivnog imuniteta vjerojatno je na ovaj svijet donijela roda pa nemaju roditelje ,bake ,djedove i ostalu malo stariju rodbinu.

Mislim da su rješenje oštre mjere , visok nivo osobne odgovornosti i discipline , karantene i čim duže držati kontrolu nad širenjem virusa da se spriječi kolaps zdravstvenog sustava dok znanstvenici vode utrku s vremenom u pronalaženju cijepiva ili lijeka.

Ekonomske posljedice pandemije pogodit će više manje razmjerno cijeli svijet.

Bit će razlika , ali i sada su goleme , možda profitiraju siromašne zemlje trećeg svijeta koje je za sada virus poštedio.

nitko ništa ne zagovara niti sam u situaciji da donosim odluke, već sam prenosio kakve su alternative (ili opcije)

s jedne strane spektra je 'live and let die' (pristup razmatra Trump i Cummings u UK, a i Merkelica je bila koketirala s idejom, bar po onom što je objavljeno) a na drugoj strani je stroga karantena i opća paraliza sustava pod egidom 'brige za sve' (Kina, Italija, drugi tjedan možda još neki)

ja samo promatram kako se situacija razvija i ne ide na bolje

naravno da imam roditelje! i da, stari su što se može

već sutra ako ih ne pokosi korona, može doći neka upala, tromb i sl.

ali isto tako, najviše vjeruju u lijekove, vijesti gledaju sve redom, RTL, Nova, HTV i onda s time svime u glavu liježu na počinak

drugi pak ostavljaju i po 1.000 kn mjesečno za cigarete (30 kn kutija puta 30 dana pa računaj nije teško)

ja se ubijam od vježbanja, što u fitness centru što kod kuće, jedem raznovrsno i manje procesuirane hrane

ne kupujem 48 lit mlijeka i 20 lit ulja jer 'ide smak svijeta'

dakle svaki dan je izbor, na svakom od nas, da ustaneš na lijevu ili desnu

ja sam ustao na desnu i svejedno mislim da ovo nije kraj (današnji rast na ZSE) već samo uvod u veći pad drugi tjedan jer ovo ni izbliza nije gotovo

naši političari kao i uvijek nemaju m_da da odaberu neku stranu ekstremnog rješavanja situacije već pomalo, mrcvarit će nas i tako ćemo ući u ljeto ako nekim čudom, po inerciji, epidemija ne jenja s toplijim vremenom

svaki dan nečinjenja je izgubljen dan

• accountant
    • March 13, 2020 at 11:19 AM

kaže Kresso rezanje troškova, samo kojih:

S obzirom na zatvaranje škola i vrtića odlučili su, kažu, izaći u susret prvenstveno roditeljima te će zaposlenici Valamara biti na kolektivnom godišnjem odmoru do kraja ožujka.

• accountant
    • March 13, 2020 at 10:20 AM

RIVP još nije objavio utjecaj na poslovanje zbog virusa

zanimljivo je priopćenje na LRHC, pročitajte!

jedini hotel koji radi zatvaraju, Albatros i Epidaurus trebali otvoriti u travnju ali nisu ziher da hoće, pad rezervacija

najgore u Sloveniji (Metropol) gdje isto zatvaraju radi neisplativosti

procjene: pad u prihodima do 30% i Ebitda do 40% (za RH), Slovenija gore

i to ako sve bude po planu od svibnja nadalje

neveselo!

• accountant
    • March 13, 2020 at 10:13 AM

stižu mi sami oglasi s vikend sniženjima: Pevex, eKupi...

već par prijatelja javlja od pon rade od kuće

čitajte znakove!

• Što smo danas tržili

• accountant
    • March 13, 2020 at 10:07 AM

ako kupujete, kupujte po bidu

pametno!

• accountant
    • March 13, 2020 at 10:06 AM

Ne idemo mi nikud u plus

vjerujem da smo od ponedjeljka u karanteni

evo i Evropa lagano okreće

danas prodajte dok je plus

vidimo se za dva mjeseca...

• CORONA virus

• accountant
    • March 13, 2020 at 9:18 AM

pogledajte za početak, ako meni ne vjerujete, otvorite neki od ovih dokumenata koje firme šalju na ZSE o utjecaju Covid-19 na poslovanje

pojma nemaju... nit znaju koliko će potrajati nit vjeruju da će proći 'lišo'

ali većina smatra da će i te kako biti negativnih efekata jer je poremećaj em globalan em utječe na sve sfere poslovanja: od otkazivanja već ugovorenog, novih ugovora (upita) nema, radna snaga može lako biti decimirana (dovoljan je jedan slučaj samo u recimo škveru ili tvornici i morate sve radnike u kontaktu zatvoriti...), opskrba robom i repromaterijalom je vrlo usporena i upitna jer su granice ili zatvorene ili sporo prolazne

nisu stvari jednostavne kao 1+1=2

• CORONA virus

• accountant
    • March 13, 2020 at 9:13 AM
    Quote from Ledica

https://www.wired.co.uk/article/herd-i…s-robert-peston

Kolektivni imunitet propuštanjem virusa kroz cijelu populaciju ??? Prestrašno!!!

a pitam ja Vas što je pametnije? imate članak renomiranog epidemiologa i člana Kraljevskog društva Britanske akademije znanosti dr. Igora Rudana koje se dvije alternative spominju, a jedna od njih je i ta da se sve pusti, rekao bih vrlo blizu prirodnoj selekciji

zvuči strašno ali je i brzo, efikasno

dakle pustiš sve pa imaš veliki peak i brži povratak na staro jer većina populacije, koja ima zdrav imunitet, postaje imuno, a alternativa je dugotrajno 'mrcvarenje' s manjim brojem stradalih u početku

zašto? ne vjerjute političarima koji govore da u slučaju karantene sve prolazi za mjesec-dva, jer niste zaustavili u potpunosti epidemiju nego ste je suzbili

i onda imate lijepo recesiju, dodatna otpuštanja radnika, socijalne slučajeve, dodatno iseljavanje onih koji nemaju izbora i začas ste u ovom što ekonomisti nazivaju - neg. spiralom

i onda kad opet otvorite granice mislite da neće više biti zaraženih? da neće nijedan zaraženi više stupiti nogom na ovo tlo?

shvatite da je ovo financijski forum za početak i nikome više ne smeta neizvjesnost, dugoročni limbo kao upravo financijskim tržištima: sve pada, od dionica, obveznica, zlata, nafte... osim cash kojeg na poslijetku ne možeš pojesti ako ćemo pravo

• accountant
    • March 12, 2020 at 1:54 PM

prejak članak još jačeg nam znanstvenika i promotora znanosti dr. Rudana:

Hrvatska prvak u rješavanju korona virusa

zgodno je kako Vlada ima izbor (oba nezahvalna): ili će cijelu zemlju staviti u karantenu i riskirati pad ekonomskih aktivnosti (BDP-a, zaposlenosti, rast nelikvidnosti etc) ili će 'pustiti uzde' da se situacija odmota sama od sebe; u oba slučaja broj smrtnih slučajeva ne mora biti malen i čak ne mora odstupati značajno, ovisno o posljedicama na najsiromašniji sloj

vrlo zanimljivo!

ostaje da vidimo što će Plenki odabrati: da li je liberalni kapitalist ili je ipak više ulijevo, ali da mu ne bih bio u koži - ne bih!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt