1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • April 4, 2020 at 8:51 AM
    Quote from trial
    Quote from hugh

da li firme koje koriste "korona mjere" imaju obvezu ne optuštati radnike samo za vrijeme trajanja mjera ili i neko razdoblje nakon toga?

Mjere su za travanj, svibanj i lipanj. Nakon toga država više ne plaća, pa vjerojatno niti ne može vlasnicima firmi bilo što uvjetovati po pitanju zaposlenika. Ali se očekuje da će se do tada stvari barem koliko-toliko normalizirati i početi funkcionirati.

Prvi rezultati s 'terena' govore da novce HZZ šalje i bez potpisa ugovora, čim pošalješ zahtjev, pare dolaze u dan-dva. Pohvale za to!

Nadam se samo da će ta tri mjeseca biti dostatna da ne krene novi val otkaza...

• CORONA virus

• accountant
    • April 4, 2020 at 8:48 AM

Vidjeti ćemo Bariče, kad dođe pa prođe ljeto i dođe jesen... tko je postupio pametnije.

Pročitaj link gore, prema zadnjim istraživanjima u Kini, 4/5 novo zaraženih je asimptomatično. Čim su otvorili granice, bumerang. Kako se boriti protiv toga? Karantenom zdravih ljudi koji mogu raditi?

Karantenom zdravih ruku ćemo u bankrot, ova dva paketa će napraviti lijepu proračunsku rupu. Ako želiš da ti do daljnjega hoteli u RH zjape prazni onda #ostanidoma

A ti i dalje linkaj članke s Index.hr i drugih nezavisnih medija, oni se prvo moraju dogovoriti sami sa sobom kako izvještavati. Jer su kontradiktorni...

• CORONA virus

• accountant
    • April 3, 2020 at 8:40 PM

Glede banaka, Fitch je malo korigirao rejting RH. Ako Vlada ne uspije skucati lovu za zaduženje, odn. ako se proračun ne bude punio kako treba (a ne bude) čeka nas vrlo vrlo zanimljiva jesen i zima. Mnogi građani imaju naravno kredite uz valutnu klauzulu, pa tako i privatni iznajmljivači. Pritisak na tečaj plus rast kamata. Brrrrrrr

• CORONA virus

• accountant
    • April 3, 2020 at 8:34 PM

Zloćka, u isto vrijeme njihov premijer tvrdi da će brojati mrtve i preko tisuću slučajeva. Glavni epidemiolog nema namjeru promijeniti smijer. Još jednom, čitajte više strane medije. Ovi naši drže lojtre Vladi i ekipi oko nje. Evo vidite ovdje, kako se boriti protiv toga, a iz samoizolacije i rada od kuće ćemo morati vratiti se u normalu :

Thebmj, 4/5 novih slučajeva su asimptomatični

Sada je bio PU Pevexa na NovojTV, čovjek moli da se otvore centri jer jedino ako privređuju mogu puniti proračun, zadržati radnike. Kaže da se bankari uopće ne javljaju na telefone, ne mogu dogovoriti reprogram ili moratorij.

• CORONA virus

• accountant
    • April 3, 2020 at 1:57 PM

Glas Istre: umirovljena virusologinja

za sve koji tvrde da je izolacija mrak stvar, 'prst gore' i da je to rješenje

da je rješenje zaustaviti ekonomiju na 2-3 mjeseca i da će se stvar riješiti

pročitajte što žena kaže da se događa s 'ozdravljenima' nakon liječenja od virusa:

Zašto se virus može naći i kad je čovjek otpušten s liječenja. Kako se dogodi da u organizmu nakon liječenja ostaju prisutne virusne čestice? Virusolozi su sad na redu, jer epidemiolozi su učinili sve, kao i države. Sad je na virusolozima da ispitaju imunitet, virulentnost, kaže Ana Gligić

• accountant
    • April 3, 2020 at 1:41 PM
    Quote from Ledica

Kolega , u vašem rrazmišljanju ima puno nelogičnosti . Na primjer , vi bi djecu poslali u škole neka se slobodno zaraze , prebole i steknu imunitet na virus međutim zaboravljate da ta djeca žive s roditeljima koji su liječnici , medicinske sestre i tehničari , kuharice i čistačice u bolnicama , policajci i prodavačice u trgovinama , magistri i magistre u ljekarnama itd.

Pa nije moguće cjelokupno pučanstvo razvrstati po dobnim skupinama i odvojiti ih jer obitelj čine roditelji i djeca , a često u zajedničkom kućanstvu žive i djedovi i bake ili drugi članovi obitelji....

...Kome sad trebaju nove cipele kad smo u kućnim papučama , odjeća ili namještaj ? OK , za novim foteljema i kaučima bit će velika potražnja kad jednom sve ovo prođe jer udubljenja od sjedenja i izležavanja teško se mogu sanirati.

Uslužne djelatnosti ?

Sve što je nužno za život radi.

Nokti , kozmetički tretmani , frizure , ispijanje kava itd . mogu malo pričekati...

Display More

U tom grmu leži zec!

Ja govorim da je cijeli lanac, od nabave-proizvodnje-isporuke (transport)-prodaja (potrošač) oštećen, a koliko trajno ostaje za vidjeti

Čime je oštećen? Političkim odlukama diljem Europe i svijeta osim pojedinih svijetlih (za mene) primjera tipa Švedske

Da se ljudi, zdravi ljudi, stave u karantenu?

Ponavljam po stoti puta pitanje: po čemu je ovaj virus opasniji od drugih? To je virus soja corona, dakle nije nepoznat, bilo ga je i prije čak i na prostorima bivše Jugoslavije.

Prvi dio pitanja ste u pravu, Kina je otvorila granice nakon stroge karantene i dobili su bumerang uvezenog virusa, vratio se zbog stranaca.

Ako granice ostanu zatvorene čemu EU? Opet imamo tvrde granice kao prije pada berlinskog zida?

Kako će frizerka, kozmetičarka i dr. preživjeti još jedno zatvaranje pogona ako bude potrebno na jesen-zimu? Zašto kozmetičarka ili frizerka ne može raditi s maskom i rukavicama a recimo prodavačice u Pan-Peku s istom opremom peku kruh i peciva? Bog te pitaj što se dešava s cateringom, pridržavaju li se zaposlenici tom strogih mjera zaštite? Nemam pojma, rade iza zida, tko ih kontrolira?

Puno je pitanja a malo odgovora...

Ako granice ostanu zatvorene, ništa od naših izleta u Schladming, ništa od Adventa u Zagrebu. To je budućnost Europe i svijeta?

• CORONA virus

• accountant
    • April 3, 2020 at 10:00 AM

zanimljivo... Google mobility report

skinite RH i usporedite sa Švedskom, usporedite parkove i odlaske na radno mjesto

ok dio ostanaka kod kuće je i rad od kuće

svejedno, pametnom dosta!

• accountant
    • April 3, 2020 at 9:59 AM

zanimljivo... Google mobility report

skinite RH i usporedite sa Švedskom, usporedite parkove i odlaske na radno mjesto

ok dio ostanaka kod kuće je i rad od kuće

svejedno, pametnom dosta!

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• accountant
    • April 3, 2020 at 9:40 AM

Inače, kada bi se riješilo pitanje vlasništva, bivši Arenaturist, koji je početkom ove godine kupio niz hotela u Njemačkoj i Mađarskoj, u Rivieri bi uredio prvi art’otel u Hrvatskoj. Pet njihovih hotela posluje pod tim brendom koji garantira drugačiji doživljaj. Srž brenda čini umjetnost. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela oblikovanih ili posebno odabranih za svaki pojedini art’otel, što svakog od njih čini jedinstvenom umjetničkom galerijom. Art’otel je stvorio vlastitu nišu u svijetu hotelijerstva, koja se u potpunosti razlikuje od tradicionalnih hotela

budući art'otel?

• accountant
    • April 3, 2020 at 9:34 AM

Riviera Pula Wiki

• accountant
    • April 3, 2020 at 9:04 AM
    Quote from Nevera

... Korona je svoj dio rušenja odradila, možda ćemo ući u još jedan pad cijena izazvan padom ekonomije. Nacionalni stožer je odradio fantastičan posao, a bio bi i bolji da smo svi skupa više disciplinirani. Vlada donijela zakon o pomoći gospodarstvu, dobro prihvaćen od poslodavaca i oporbe. Biti će svima teško...

Evo baš tu da ste stali s 'bit će svima teško' to oslikava najbolje situaciju. Ekonomsku, naravno.

Stožer NIJE najbolje odradio situaciju. Sa svih strana, malo po malo, dolaze vijesti o drugačijoj reakciji. Švedska, Japan, Korea nastavi niz. Ma pitam ja vas kad smo mi to u nečem bili prvi? S tim se hvale? Da smo prvi uveli mjere i da smo najrestriktivniji? Eto.

Zatuci i ovo malo gosp. aktivnosti što imamo. Znam više ljudi kojima cijela obitelj ovisi o ugostiteljstvu, ili imaju najam frizerskih salona i dr. usl. djelatnosti, između ostalih i ja. Odustao sam od naplate najma do daljnjeg.

Kako se to moglo pametnije napraviti? Tako da 'gerijatriju' zaštitimo, najugroženije. I bolnice i djelatnike u njima - bolnice za koronu, bolnice za ostalo. A mi ostavili djecu doma?! Kako se stiče imunitet? Kad su braća i rođaci dobili vodene kozice, vi stariji ćete se sjetiti, slali su nas da se družimo s njima, preboliš i riješio si se toga.

I guess what baš nas to čeka. Razgovarao sam s dr. opće prakse, više njih. Kolektivni imunitet. Jedna je rekla da ćemo se svi zaraziti, možda tek na jesen, neki neće ni osjetiti simptome. Neće ni bolovati. A to je u skladu s onim što su javili s Islanda, da je korona dobrano bila u optjecaju prije nego su stigli uvesti mjere.

Tko će odgovarati za tisuće radnih mjesta, zdravih, koji su mogli raditi? Za, po nekim procjenama, 100 mlrd kuna koje će država namaknuti kroz zaduženja, što ćemo opet svi mi vratiti kroz nove buduće poreze i davanja? Tko? Vili the Hero?

Dajte molim vas grozim se histerije koja je kroz medije nametnuta kao jedino ispravno? Majke s djecom po Maksimiru hodaju s maskama. Na retrovizor u autu se vješaju maske, ne borići. Halo?

• Turističke dionice i perspektive

• accountant
    • April 2, 2020 at 8:18 PM

Evo što još javljaju mediji :

Capelli: turizam klizi u crveno

• accountant
    • April 2, 2020 at 1:32 PM
    Quote from hugh

https://www.poslovni.hr/kompanije/znac…na-kuna-4223792

Znaći, vlada bi sada hotel procjenjena na 35 mil KUNA prodala njima za 50 miliona EURA......to je njigov prijedlog?

krivo su napisali u prvom odlomku, kuna a ne EUR-a

• accountant
    • April 2, 2020 at 10:29 AM
    Quote from Barikb

Potpuno sam svjestan stanja.

Da li ste svjesni account da predbacujete davanje prognoza, a onda u nastavku tvrdite da zrakoplovi neće letjeti 2 godine. Otkud vi znate kada će zrakoplovi poletjeti :rolleyes:

Kritizirate mene koji iznosim točne podatke, umjesto one koji trolaju, ali nije me baš puno briga to je vaš stav.

to nije moj stav, to su činjenice

s obzirom da Vi volite činjenice evo vam ih u nastavku:

BBC: EasyJet grounds entire fleet except repatriating Britons

ili ako više volite slike:

Far fewer flights in March

e sad po ovome što pokazuje slika nije baš obećavajuće ne?

• accountant
    • April 1, 2020 at 5:21 PM

Pratim raspravu ovdje... Bariče i ostali, kako možete davati prognoze o sezoni i/ili rastu/padu cijene? Kad to dragi bogek na nebesima ne zna.

Pa smo krenuli od toga da se spominjala samo predsezona i otkazi bookinga. Pa se govorilo o event. lipnju, a srpanj i dalje ko da ništa nije bilo. Nekih 30% prihoda, sića. A sad sam ministar Capelli licitira o gubitku 60, 75 pa i 90% prihoda.

Dakle dajte se uozbiljite jer će vas admin sve pobrisat 😉

Ne znam dal ste svjesni da na avio destinaciju možete zaboraviti na godinu, dvije. EasyJet prizemljio cijelu flotu, ja ne vidim kako će to proći bez bankrota? Njima su tanke marže bile i prije epidemije. A to su vam kupci visoke platežne moći.

Dakle zaboravite projekcije i dno, na turistima će biti više traženja dna kako budu dolazili podaci o sezoni i brojke o noćenjima i vanpansionskoj potrošnji. Za ulagati sad u turiste treba imati cohones, rano je za to.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • April 1, 2020 at 4:09 PM

Trenton otišao, došao Carson

za drugo ne znam tj. nisam siguran

• CORONA virus

• accountant
    • April 1, 2020 at 4:03 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Moller

ministar corone se upravo uživo obraća i najavljuje u ovoj utakmici i produžetke ako zatreba, a ministar kriminala dosnažuje da nakon 5-6 travnja nema više nikuda iz mjesta prebivališta bez e-propusnice, steže se nakon remena i obruč oko građana, porobljavanje u tijeku

Tako je. Ovce su zasluzile sisanje i sad ce osisane i biti. Prvo sloboda, a onda penzije pa dalje... Nadam se da grijesim, ali ne izgleda dobro nikako.

Vlada nije koliko znam proglasila izvanredno stanje već je 'novelirala' Zakon o sustavu civilne zaštite.

Tako da nije katastrofa nego samo stanje posebnih okolnosti

A to što se ograničava sloboda kretanja (propusnice i/ili zatvaranje u samoizolaciju ili karantenu) i sloboda poduzetništva (ograničavanjem rada pojedinih djelatnosti, u cjelini), to je valjda normalno u Apsurdistanu?!

Ako se mediji daju potkupiti za par redaka oglasnog prostora, jadna nam 'rvacka mater

I još se poduzetnici, koji btw snose sav rizik upuštanjem u rad, zapošljavanje radnika i angažiranje kapitala, moraju cjenkati i nadbidavati s Vladom o opsegu mjera i neplaćanju nameta dok ne rade?! I to ograničavanje rada ugostitelja je također odrađeno kroz Zakon o sustavu civilne zaštite, evo ovdje:

Odluka o mjerama ograničavanja rada i okupljanja NN

A poduzetnik koliko znam kao takav, ne traži minimalne teh. uvjete niti druge dozvole za otvaranje businessa od Civilne zaštite!

Apsurdistan!

• accountant
    • April 1, 2020 at 3:03 PM

Što se poslovanja tiče, zaposlenost je visoka, posla ima, no imamo nekih problema logističke prirode, s obzirom da smo orijentirani na tranzit preko Italije i inozemstva. Nezgodno je i što nismo sigurni u dolazak, odnosno u dinamiku dolazaka brodova na već ugovorene remonte, ako su na primjer ticali talijanske luke...

NList: Kako se RI tvrtke nose s izazovima pandemije

• accountant
    • April 1, 2020 at 2:55 PM

kupac sam ja, mislite valjda prodavatelja?

moj nalog još uvijek stoji. djelomično izvršen

• CORONA virus

• accountant
    • April 1, 2020 at 9:20 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from ZSEZSE

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako Vam se ovo čini?

Očiti padajući trend. Ako se budu pridržavali mjera, za tri tjedna su na nekih 100 zaraženih dnevno. Moja procjena.

ovo je sve totalno krivo... polazište je krivo: veće ispitivanje populacije, veći broj zaraženih, manja smrtnost

digla cijela Europa frku ni oko čega rekao bih:

Virus was probably present among the young much earlier Iceland

1. Privacy Policy
  2. Kontakt