1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • September 3, 2020 at 10:38 AM

ups ode opet 8.500 kom u šusu

ostat će Tamara Duda Pope bez dijonica :P

mogao bi biti i onaj Enes Razman, vidjet ćemo kroz dan-dva tko je bio

uglavnom, popmalo sve brane padaju i VLEN kroči sigurno prema intrizičnoj vrijednosti čak i na ovoj našoj učmaloj ZSE

• accountant
    • September 2, 2020 at 11:52 AM
    Quote from SIMKE

Pa ne vidim da je dividenda nužna da bi cijena rasla.. pa vidite koje cijene dionica na burzi rastu.. ili koliko su narasle u proteklih 60 dana.. naprimjer segment građevine je eksplodirao a tamo su firme iz predstečajne gdje se rast temelji uglavnom na dosta budućim očekivanjima.. S druge strane VLEN ima i dosta posla i vrlo veliku dobit već u H1, i sve druge parametre, a nije velik ni free float. Teško da ima na našoj burzi dionica sa boljim fundamentima i to mora kad tad doći na red za zasluženi rast..

upravo tako, kolega

evo ovdje zašto nema isplate dividende, samo ljudi ili ne čitaju ili zaborave: Navozi Lenca su puni (N_List 01072020)

u kojem članku kažu:

...skupština na kojoj je odlučeno da će se lanjska dobit od gotovo 21 milijun kuna rasporediti u zadržanu dobit. Cilj je ojačati kapital škvera radi premošćivanja poteškoća u poslovanju koje bi mogle nastupiti uslijed daljnjeg razvoja situacije s epidemijom COVID-19, ali i zbog potrebe za ulaganjima...

uostalom, meni je puno lakše pratiti rast cijene dionice, vrijednost kapitala i korištenje novca u poslovanju kad nema isplate divke, divka tu malo zamagljuje stvari.. iako nije loše za one koji bi tom divkom kupovali ponovno udjele pa na taj način dobiješ složeno ukamaćivanje a to je i prema Buffettu i prema Einsteinu sila koja pokreće svijet, tako nekako

• Što smo danas tržili

• accountant
    • September 2, 2020 at 11:39 AM

+ VLENac dokup

• accountant
    • September 1, 2020 at 10:55 AM

pa već je takvih paketa (8.000 - 10.000 kom) išlo u proteklih tjedan, dva

pojedeni su, razgrabljeni

bez brige, no brainer je ovo do 10 kn, a onda ćemo vidjeti što tržište misli o dionici

do onda ćemo imati i Q3/20 rezultate

slatke brige

za usporedbu (YTD% change):

- VLEN 18%

- TPNG 19,7%

- SAPN 3,5%

- DLKV 43%

- IGH 50%

dakle nije sve propalo, najgore se trže turisti al' do sljedećeg ljeta to će biti lanjski snijeg, doslovno

• accountant
    • September 1, 2020 at 9:45 AM
    Quote from jocaAMsterdam

I dalje je netko uporan sa ovih 10 000 komada na 8,80.

Tamara Pope, iz TOP10

već je izlazila i još će

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• accountant
    • August 28, 2020 at 7:15 AM

Vidio... Al naravno da ne piše koliko, tko normalan tu može valuirati išta od navedenog. Drž. poslovi i Ameri to je već toliko puta prožvakana priča.

I opet se pitam, ako nije trejd i greater fool igra, zašto kupujete po 3+, 4+ kune? Kapital dobrano negativan, a najveći vic dana mi je bila skupštinska odluka o pokriću gubitka iz budućeg poslovanja... Ta oni su kumulativno, gledajući operativni NT, u zadnjih 6 kvartala, spržili 110 mil kn!! A kad i koliki je bio zadnji dokap ima u članku na linku od kolege. Strava!

No to je ZSE, povremeno i purani lete, a dugoročno, sve to ide kao ravna linija Crobexa. Dakle, nema novostvorene vrijednosti pa se to očituje na trž. kapitala u zbiru sastavnica Crobex. Barem trgovina tako kaže. U konačnici, nastavili smo s kolektivizmom, raspodjelom tuđeg novca. Nešto protiv čega je NB gorljivo zborio i na kraju sam pao u zamku. Jbg

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • August 27, 2020 at 1:41 PM

ništa, najbolje onda da naša burza kupi bečku

kod nas je uvijek sve radilo, prekid trgovine samo kad su blagdani i neradni dani

:)

meni na VLEN svejedno radi li trgovanje ili ne radi - manje prometa

• Prognoza cijena

• accountant
    • August 27, 2020 at 9:41 AM
    Quote from Stipo

Radi se o dionici Đure Đakovića .Neko mi je prebacio objavu.

Vi to ozbiljno? 20 kn za DDJH do kraja godine?

dajte mi recite da li stu čuli ikada za pojam 'negativni kapital'

inače osnovna formula je Imovina = Uk. obveze + Kapital, pa kad izvučete lijevo kapital imate:

Kapital = Imovina - Uk. obveze

• accountant
    • August 27, 2020 at 9:25 AM
    Quote from Joda

ne znam, ali meni Đuro i pojam stečaj nikako ne idu zajedno. ako sve ove godine nije otišao u stečaj nece niti sad. Predstečaj, ista stvar, drzava hoce cim prije van, barem se meni tako čini, a ovi ostali koji hoce uci, kako vi kazete, dok je voda mutna tj dok je firma na dnu da ju kupe za kikiriki. po meni i predstecaj nije opcija jer em vremenski traje, em ce se tu dosta stvari vjerojatno otpisati i firma ce onda vrlo vjetojatno vrijediti više.

zašto ne stečaj? dajte molim Vas pogledajte ovdje koji su to stečajni razlozi: Stecajni zakon, stecajni razlozi

dalje, u čl. 6. i 7. se navodi da nesposobnost za plaćanje se utvrđuje kao postojanje neplaćenih naloga kod FINA-e u roku duljem od 60 dana ili 3 neisplaćene plaće

predstečajni razlozi su nešto blaži ali mislim da će oni uskoro biti u ovoj situaciji kad nestane kapitala a s ovom zadjnom odlukom na skupštini, tko daje pare?

drugi razlog za stečaj je prezaduženost a to znači da je imovina manja od uk. obveza (prema Stečajnom zakonu, čl. 7.)

uk. imovina je 520 mil kn, uk. obveze 624 mil kn (bez rezervacija)!!!

i to pod uvjetom da imovina nije precijenjena što često zna biti slučaj (npr. zbog manje stopa amortizacije), a može biti i da imaju vrijednije zemljište nego je u knjigama pa je taj dio podcijenjen

ne znam, neveselo!

• accountant
    • August 26, 2020 at 3:44 PM

tako nekako

na ovoj slici se vidi i Galeb (malo crveno čeljade): aerial photo Lenac 08_20

u međuvremenu je Galeb napustio Lenac

• accountant
    • August 26, 2020 at 11:43 AM
    Quote from VoraX

ja mogu samo ponoviti što sam već ranije ovdje govorio. Ko još nije izašao neka iskoristi ove vlakiće za to ili za obrnuti lovu u trejdu. Đura u lijesu nose na leđima Bakić, Ivanović & Co, samo ne znam kada će ga u grob položiti. Valjda se čeka pop (država) bez njega ništa.

Atlas shrugged

• accountant
    • August 26, 2020 at 11:39 AM

za one koji ne vjeruju (ili ne vide) kako se ovdje polagano otključava vrijednost (ali ipak otključava), evo pregled trg. statistike:

1. od objave izvješća (31.7.2020.) protrgovano prosječno dnevno: 8.051 kom, 65.447 kn - prosjek: 8,13 kn dionica
    2. zadnjih mjesec dana: 6917 kom, 56.002 kn - prosjek: 8,10 kn
    3. YTD (od 1.1.2020.): 3355 kom, 24.650 kn - prosjek: 7,34 kn
    4. zadnjih godinu dana: 3461 kom, 24.684 kn - prosjek: 7,13 kn

naravno svaki veći interval trgovanja uključuje i onaj prethodni tako da je rast cijene u biti i veći (prosjek cijene ispada manji)

dakle rast prometa, cijene pa i TK društva u cjelini

nismo kao DDJH danas ali napredujemo :)

• accountant
    • August 26, 2020 at 10:56 AM

jel ja ovo dobro vidim iz videa da radnica kistom nanosi znak (strelicu) na vagon?!

pa brate...ovdje ima još 100 radnika viška

a te slikarije, to nek' otvore radionicu u sklopu neke neprofitne org.

tako da holding ima još jedan entitet za upravljanje

božeeeeeeeeee!

• accountant
    • August 26, 2020 at 8:24 AM

aha, a u stečaju će tek gadnije popljugati kad su obveze veće od kapitala? čime će se namiriti? vrijednom imovinom iz alatnice? ona koja je išta još vrijedila je otpisana i završila u rukama dobavljača

taj kapric koji spominješ nije ništa više od toga

može on ne dat DDJH nikome i radije ga stjerati u stečaj, ali Vujnovac će se dočepati brodske firme ako mu to paše

al' nebitno, možda i nije Vujnovac glavni u ovoj priči, jako je puno tu hijena razvlačilo meso i kosti uokolo

samo sad više nisu ostale niti kosti i 'nulovanje', kako kažu, je ovdje u tijeku samo po sebi

kad se sjetim kako je slavodobitno govorio 'spasili smo Đuru', jadan

davnih dana sam govorio ulagateljima da se klone ovog tickera jer u Brodu imaju marže obične garaže za sklapanje, dodana vrijednost nula

a onda je s vremenom postalo jasnije zašto su marže takve - zbog kooperanata, sindikalista, lokalne politike i svih ostalih koji su se namirivali

možda ja baš pričam gluposti ali to ne mijenja stvar ovdje, nekom game over a nekom clean start nakon 'nulovanja'

(BudFox, što vrijedi 'preustroj' i koliko je puta već ta priča prožvakana? to su spinovi za nova ulaganja da država ima pokriće za spržiti nove milijune, ovo je copy-paste PTKM jer stečaj s preustrojem vrijedi jedino ako sve ugovore netko otvori, popiše što je plaćeno prema njima i gdje je zamračen novac a to nije lagan posao... i onda DORH)

• accountant
    • August 25, 2020 at 10:54 PM

Onako kako ja vidim stvari, ovdje komentiraju i dvije su vrste ulagača: jedni ste zaglavili kao mali dioničari od ranije (ponukani obećanjima o velikom vojnom programu), a ostali ste trejderi koji ćete tek zaglaviti zajedno s ovim prethodnim.

Proučite bolje pod kojim uvjetima se otvara PSN, pod kojim stečaj. Treće opcije nema bez obzira što prividno na tu treću kartu igra NB. Jer DDJH, po rječima mnogih, na vagonima gubi novac a ako pogledate profitne marže, ove gubitke možete peglati do sudnjeg dana. Jedino tko može ovdje napravit game changer je DORH ali za to treba imati pripremljene dokaze o sprezi uprava i dobavljača ili popularno - kooperanata. Famozni sanjani dokap pod ovim uvjetima, s pokrivanjem enormnih gubitaka a bez preuzimanja barem 2/3 firminih dionica u vlasništvo nema smisla. Nitko nije glup da dalje prži novac ovdje bez da odlučuje o svemu, osim možda države. Ali i njoj ponestaje streljiva, kako po pitanju kapitala tako i pravnih manevara da se udovolji EU komisija i nastavak proizvodnje. NB je izveo potez očajnika, da ne bi pao bez ispaljenog metka, a da će nešto tu ušićariti... čisto sumnjam. Ako zaista PPD ima ovdje interes, onda mu se bolje maknuti u stranu i ne glumiti heroja, da ne bi završio kao Atlas koji sliježe ramenima, što je i njegov omiljeni roman, pod težinom koju je preuzeo na svoja ramena.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • August 21, 2020 at 9:39 AM

Manu

prestrašno!

kad vidim Latviju s manje od sto dana za prvostupanjsku presudu, plače mi se

naravno i Nizozemska je vrlo visoko, stara dama demokracije

pazite, meni za CHF kredit trenutno sam na 400+ dana prvostupanjski

po sudskoj praksi i odlukama viših sudova nije potrebno izvođenje dokaznih radnji, već samo matematičko dokazivanje da sam oštećen

postavlja se pitanje: tko normalan želi u takvu zemlju doći i uložiti kapital, kupiti nekretninu ili nešto treće?

slučajna država!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • August 20, 2020 at 9:02 PM

Ne bih se složio ni s kim po pitanju komentara kvalitete i kvantitete trgovanja na ZSE. Evo zašto: Revenues boost in Covid-19 times (cnbc.com)

Ako pažljivo pročitate, zbog platformi ala Robinhood brokeri su srezali naknade klijentima na '0' ali su rastom prihoda nadoknadili to na drugim stavkama i vrstama prihoda. Drugo, imaju silu kvalitetnih društava za ulaganje da ne nabrajam od tech-a, medicine, pa čak i tradicionalnih naftnih i NGL/LNG kompanija (samo se sjetite da je Buffett nedavno kešnuo 10 mlrd $ na čisti pipeline). Treće izmislili su genijalnu stvar fractional trading, možeš kupiti samo djelić dionice i, začudo, nikog nije briga što nisi vlasnik tog fragmenta dionice sve dok se na tome može zaraditi!

Četvrto, za svu silu dionica imaš po 10-12 analitičara banaka i specijalista koji daju iz kvartala u kvartal objave tek. poslovanja i prognoze za do godinu, dvije unaprijed. I još te savjetuju kupi, drži ili prodaj.

Sve transparento, dostupno i vrlo vrlo user oriented .

Jednostavno sam dojma da smo mi još uvijek mlada država, blijedih i slabih institucija pro forma, moramo puno učiti od drugih i, iako imamo sjajnih stručnjaka, ako se ne trgnemo iz sna (a to je ulaganje u zgrade, turizam i bitcoin) ne piše nam se dobro.

• accountant
    • August 20, 2020 at 12:29 PM

eto pao im kran od dizalice, raspada se Lenac: pala dizalica u Lencu (NList)

zato dijonica ni nemre prebaciti 8 kn

:P

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • August 19, 2020 at 2:53 PM

Ebitda nije jednako operativna dobit + amort

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • August 19, 2020 at 2:08 PM
    Quote from naim
    Quote from rambo_5

Onda bi proces prodaje mogao trajati puno predugo ako obje strane malo ne smanje svoje apetite. I tako se vraćamo na početak...

Ma ja mislim da je to već moglo biti prodano, al nisu se poklopili uvjeti (situacija oko Korone, nezadovoljavajući regulatorni okvir Itd.) i zelje. Poklopit će se u nekoj drugoj rundi. Prodali su se svi operateri, prodat će se i Optima.

..ili se možda poklopilo to što kupac daje 5 kn a ZABA i HT bi 10 kn

znači poklopilo se da se nisu poklopili :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt