1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• accountant
    • November 6, 2020 at 9:07 AM
    Quote from dionicar

Kako mislite zatvoriti pozicije ?.nije valjda da moram prodati sve dionice ?

ništa se ne mijenja na Revolutu, osim što Velika Britanija izlazi iz EU s 31.12.

tako da više nećemo biti 'pod kišobranom' EU zaštite prava ulagača nego UK

navode za trgovinski dio poslovanja da se ništa ne mijenja jer je pružatelj usluge iz USA

znači ništa ne morate prodavati ako ne želite

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• accountant
    • November 5, 2020 at 11:44 PM

Mymoon, kad financiraš investicijski račun s običnog, unutar Revoluta, automatski prebacuješ u USD

dakle nakon prebacivanja s kartice vide se kune, ulaganjem u investicijski račun pretvaraju se kune u USD i to po vrlo povoljnom tečaju

opet, kad prodaš dionice, USD se pojavljuju na investicijskom računu (piše 'dostupno za ulaganje')

• CNDT (Conduent Inc)

• accountant
    • November 5, 2020 at 11:35 PM

prezentacija CNDT Q3_20 ovdje: CNDT slide presentation

Prije nego što vam, kolege moje, povadim značajne događaje u kvartalu, samo da napomenem da sam se nekim dionicama poigrao i zatrejdao, ali za ovu od početka tvrdim da sam se uz nju vezao zato jer je deep value stock i da ću ovdje biti u long poziciji još dugo vremena.

Da vidimo što kažu u investment letter Curreen Capitala o tzv. ugly ducklings dionicama:

“... These are outstanding investments that are underestimated and unappreciated in the stock market. They are great businesses, run by solid management teams that do what is right for the business and shareholders, but for one reason or another, they are out of favor and sell at attractive prices. Our opportunity is to recognize these ugly ducklings for the swans that they are, and buy them. Over time, the market comes to appreciate their fine qualities, and their stock prices rise.”

Naravno, posjeduju CNDT i kupovali su ga, prema navodima, po $4.06 i zatim još dodali po $3.59.

A sada o izvješću.

• 60% novih potpisanih ugovora za 2020. godinu! Ovo se mora u nadolazećim mjesecima pretočiti u prihode.
    • $496M novac i novčani ekv.
    • dug i dalje visok uz leverage 2.4X ali s dobrom ročnošću i niskom kamatom
    • FCF yield 47% (FCF $311M dijeljeno s MCap $665M)
    • Ebitda margin 13,5% (do sada procjena se kretala na 11,5%, odn. ovo je 19% povećanje na Y/Y osnovi)
    • očekuje se veća ušteda na troškovima od do sada postavljene granice $120M-$140M godišnje za FY2020

Za zaključak:

Iz svih gore navedenih razloga, smatraju da se njihovo društvo tj. dionica trenutno trži uz značajni diskont u odnosu na društva iste razine-djelatnosti: CNDT trenutno na 5x EV/Ebitda, dok su peer društva 11-17x (pri cijeni dionice 3,18 per share, Ebitda na 30/9/20).

vaš

a.

EDIT: dan smo završili s nekih +10% rasta cijene na $4.12, a u post trgovanju upravo gledam cijenu od $4.50 no nema razloga da se prepadnete ovog rasta cijene jer još ima dosta za odraditi dok ne izađemo iz zone margine sigurnosti

pa kako kaže kolega BSOD ili sell on news ili buy, druge nema

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • November 5, 2020 at 5:28 PM

Osjećam se ko klinjo u vrtiću. Šamarate se s postotcima samo tako 😁

Ekipa, super ste. Keep calm and trade on.

• accountant
    • November 5, 2020 at 4:18 PM
    Quote from Batka

Zna li tko, za US market, do kada se mora držati dionica na ex-dividend day da bi ostalo pravo na dividendu?

Ne razumijem... Na dan prije ex dividend day imaš, na ex dividend nemaš. Svuda isto, nema to veze s USA

• CNDT (Conduent Inc)

• accountant
    • November 5, 2020 at 3:54 PM

CNDT na 4+ USD

:)

čim se javilo malo više likvidnost (neobično, već je na 10% prosječnog volumena), ide samo up

• accountant
    • November 5, 2020 at 11:11 AM
    Quote from alias
    Quote from accountant

evo prodao ATVI po 79,50 i ostatak po 79,25

čekam ga puuuuno niže jer će okrenuti sve u crveno kad skuže da ništa od Trumpa

5-6% u tjedan dana, nije loše?

Posto si kupio? Ja danas zaradio 700$, a moglo je biti 2000. Strah je vrag. I ja prodao ATVI na 79.5, pa kupio ponovo na 78.12 i sad drzim. Pratite CSIQ. On danas -10% a ja kupujem i kupujem. Sad se kompletno vratio. MCAP mu je samo 2B, a ako Biden dode na vlast mogao bi ici 5x na to.

pa napisao sam zaradu, mislim da sam na onom padu nakon FI kupovao na oko 75$

što se prodaje tiče, vidim da smo svi napravili drek od posla, evo danas ATVI u predtrgovanju na 80,50$

a za ABBV ne znam što da kažem? čekao sam ga niže i nisam dočekao, u međuvremenu k'o brzi vlak pobježe sa 80$ na 95$

ubit ću se :)

no to su mi prvi pokušaji na US tržištu, jaaaaako sam zadovoljan

ima mnogo prilika i za fundamentaliste i za tehničare

a za CNDT (vidim da dosta ljudi trguje njime) čekam danas u 5 pm po njihovom vremenu objavu

zadnjih dana su se zaredale dobre vijesti, potpisi novih ugovora i obnove starih

jedino što će se efekti tih potpisa vidjeti s vremenskim odmakom ali kod Amera se informacije brzo ugrađuju u cijenu, pa da ne bi bilo kao s ABBV

ja jučer opet dokupio Conduenta 8)

ovaj lik radi odličan posao tamo: Lou Keyes, općenito dobra ideja imati Revenue Officera

na ZSE se pomalo rješavam dionica, kako je krenulo ostat ću samo na VLEN

• accountant
    • November 4, 2020 at 4:04 PM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

Kolega, koliko se sjećam, sutra je Q3 za CNDT?

Držite još?

da, da

danas dokupio po 3,66 :)

• accountant
    • November 4, 2020 at 3:46 PM

• Američki predsjednički izbori 2020

• accountant
    • November 4, 2020 at 3:42 PM

paulie kolega!

Bidenovi glasači su redom išli na early vote, dopisno

jer se boje korone

udjel njegovih u dopisnim glasovima je bio poprilično veći, to se govorilo i prije izbora, danima

Trumpovi birači, jer ovaj koji ju je prebolio uokolo paradira bez maske i govori da je to manje od gripe, izašli su na birališta

dopisni glasovi se teže broje i kasnije stižu rezultati

ako si pratio postotke i brojeve glasova u Wi i Mi to se moglo lijepo vidjeti

a ti vjeruj u krađu glasova, urote i filmske zaplete a Trump nek se žali Vrhovnom sudu!

• accountant
    • November 4, 2020 at 3:24 PM

ako su ovdje dobro zbrojili, onda je tako: FOX news results elections 2020

a to su Trumpovi pajdaši

• accountant
    • November 4, 2020 at 3:19 PM

nisi, svugdje su govorili da mu je za pobjedu potrebno uzet dvije od te tri (Michigan, Wisconsin, Pennsylvania)

plus uzeo je Arizonu i Nevadu

trenutno: 238

Nevada +6

Michigan +16

Wisconsin +10

ukupno =270

• accountant
    • November 4, 2020 at 3:17 PM
    Quote from Kraljica

daytrading vani je jako težak posao. treba biti iznimno oprezan, ZSE je za trejd kad je likvidnosti najbolja burza ikad.

uopće nije!

možeš uzet skoro svaki dan 1-2% na dionicama u uptrendu

pitajte kolegu BSOD i Zloćku

ja kad sam to isto probao na ZSE, polomio bih zubiće ||

• accountant
    • November 4, 2020 at 3:10 PM

gotov je, Trump!

Biden izgleda dobija i Wisconsin i Michigan

u obje države ima prednost s preko 94% obrađenih lisitća

tako da mu Penn nije bitna ako dobije ovo dvoje

u Michiganu je zaboravio na Detroit i Flint

strašno, gledam u ožujku i travnju je nezaposlenost bila i 30%!

sad su normalnije na oko 10-12%

it's the economy you fool

• accountant
    • November 4, 2020 at 10:39 AM
    Quote from Paulie

Trump je pobijedio izbore i u to uopće nema sumnje, ostale su neprebrojane sljedeće države, a u njima je već izbrojana golema većina glasova i Trump vodi. Pa neće do kraja svi glasovi pripasti Bidenu.

Još 77 elektora sigurno ide Trumpu. Imati će ih na kraju oko 300.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Penn nisu dobili (D) a ona nosi 20 glasova

računati da će prebrojavanjem listića koji su došli poštom u 'pripetavanju' dobiti državu je smiješno

Arizona će ostati pirova pobjeda

Za nas ovdje koji trgujemo u SAD je najbitnije da kroz par dana imamo jasnu situaciju, bilo D ili R

iako ne miriši baš na to

--------------------------------------

a možda ipak bude nešto?

vidim da je Wisconsin bio Trumpov, no dolaskom na skoro 90% prebrojanih glasova vodi Biden

opa

Penn i Mich su na cca 75% tako da se i tamo situacija može preokrenuti

čeka li ih stvarno triler završnica?

Trump će skrenuti s uma

• accountant
    • November 3, 2020 at 8:09 PM

Kritike oko elektorskog kolegija izaziva i pravilo prema kojem pobjednik odnosi sve elektorske glasove u pojedinoj saveznoj državi (osim u Nebraski i Maineu), umjesto da se oni, primjerice, raspodjeljuju proporcionalno omjeru glasova. Ovaj problem u paru s polarizacijom američke politike doveo je do toga da je većina saveznih država pouzdano "plava" (boja demokrata u američkoj politici) ili "crvena", a da se izbori zapravo odlučuju u nekih petnaestak država u kojima je pobjednik nepredvidiv i koje se zbog toga obično nazivaju "swing states" ili "battleground states".

Izvor: https://amp.index.hr/article/222616…o-trebate-znati

• accountant
    • November 3, 2020 at 1:17 PM

Latest Battleground State Polls (cnbc.com)

po ovome, Trump&co je bivši

Biden je (pre)okrenuo sve u svoju korist!

• Plaćanje poreza na zaradu od tečajnih razlika

• accountant
    • November 3, 2020 at 10:48 AM

Porez na kapitalnu dobit definiran je Zakonom o porezu na dohodak (NN 115/16), čl. 67., gdje se navodi da se porez plaća na primitke ostvarene od otuđenja financijskih instrumenata i strukturiranih proizvoda. Financijski instrumenti su definirani u Zakonu o tržištu kapitala (NN 88/08, 146/08, 74/09, 54/13, 159/13, 18/15, 110/15), čl. 3., stavak 1., točka 2., gdje se, među ostalim, navodi: "...bilo koji drugi izvedeni financijski instrumenti koji se odnose na vrijednosne papire, valute, kamatne stope ili prinose..."

Zakon o porezu na dohodak, čl. 64. i nadalje definira porez na dohodak od kapitala, pa tako i porez na kapitalnu dobit

• Plaćanje poreza na zaradu od tečajnih razlika

• accountant
    • November 3, 2020 at 10:30 AM
    Quote from st-brajo

pitanje za kolegu accountant

plaća li se porez na zaradu od tečajnih razlika (fizička osoba nepoduzetnik)?

npr. kupim dolar u svoj banci, jer mislim da će gore, a onda ga promijenim natrag u kune?

koliko znam a imate i ovdje: trgovanje valutama i porez, ne bi trebalo

treba dakle razlikovati izvedenice iz kojih može nastati dobitak i čiste valutne transakcije

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• accountant
    • November 3, 2020 at 10:15 AM
    Quote from zlocesti

Ovdje postoji samo jedna sitnica... a to je porez

Kako platiti porez u USA ? Lako za naš

Možda ukinu dvostruko oporezivanje

koji?

porez od dividende se odmah odbije od isplate

1. Privacy Policy
  2. Kontakt