1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • December 10, 2020 at 10:15 AM

TEK SADA su angažirali inv. banku?!

pa kaj niste ovdje pisali bili da je to odavno angažirano i napravljeno

ah očekivanja, očekivanja... što su manja, to je i razočaranje manje

bit ćete više u lockdownu s OPTE nego s koronom na kraju :(

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • December 10, 2020 at 10:06 AM

samo da se kratko nadovežem na post o biotech-u i valuaciji:

jučer jedna takva dionica ticker GLSI odradila rast 2,000%! u stvari 998% zaključno, ali tijekom dana

samo na vijest o lijeku: company rallied as trading chatrooms lit up with mentions of a poster presentation showing promising data from an experimental breast cancer drug

znači nema odobrenja, nema lijeka, ništa poster presentation kolega alias

u vrijeme kad su se indexi u US rastapali u negativi

• accountant
    • December 10, 2020 at 8:46 AM

evo zašto je jučer, osim rastapanja indexa, CNDT završio u crvenom:

CNDT short volume

dakle šortanje je tamo ozbiljan sport pa treba i na to paziti

predzadni trgovinski dan skoro trećina prometa - short

• accountant
    • December 10, 2020 at 8:36 AM
    Quote from alias

Accoutant

Kuzim. Samo kazem, ti podaci su došli iz labaratorija na miševima ili šta? Koliko tijelo absorbira lijeka? Ja stvarno ne znam previse o dionici i naravno da kad dodu rezultati da ce biti kasno, ali sve ovisi o rezultatima. Kazem, imam i portfelj biotehnoloskih kompanija. Cek da pogledam. Portfelj se zove biotehnoloski phase 3. Znaci da su u fazi 3 imali ful obecavajuce ljekove. U njemu je 7 kompanija. Vidim 3 su propale. 1 je narasla 122%. Jedna je pala 28%, jedna 26% i jedna je narasla jos 14%. Portfelj je napravljen prije neke 4 godine. Nisam 100%. Ne mogu naci. Dakle, vrlo tesko je zaraditi lovu na tome. I pazi, to su u fazi 3 imali obecavajuce ljekove, ne u fazi 2, sto je jos riskantnije, ali i moguce s vecim dobitkom

ovdje se radi o sljedećem:

• CLR 131 je obećavajući lijek s apsorpcijom u tkivu tumora oko 40% i to već nakon nekoliko minuta od primjene (konkurencija, tvrde, ima rezultate oko 10%), što lijek čini izuzetno manje opasnim jer ostatak lijeka (koji u sebi nosi radioaktivnu supstancu) u manjoj mjeri kruži uokolo po tijelu ugrožavajući dr. organe (risk mitigation),
    • cijelo to tržište antikancerogenih lijekova je žedno takvih rješenja i 'pametnih lijekova', s velikim stopama rasta u prodaji (ako do nje naravno dođe), jer znamo da maligne bolesti u cijelom svijetu gdje se jede sve više procesuirane ne-organske hrane trpi takav rast da je to nenormalno,
    • razvili su tzv. PLE platformu (kao nositelj) na koju možeš staviti tzv. warhead koji želiš, u njihovom slučaju citotoksična radioaktivna 'bojeva glava' se uglavi na nositelju PLE i to čini PD conjugate (mikro molekulu koja napada specifični tumor),
    • u fazi II testiraju na preko 50 pacijenata, s, koliko shvaćam, vrlo uspješnim pragom liječenja od 50-ak % (također znatno iznadprosječno za lijekove tog tipa),
    • očekivanja za odobrenje lijeka od FDA su po riječima CEO nekih 75%, vrlo visoko također,
    • osim toga, u partnerstvima s drugim farmaceutima razvijaju još nekoliko paralelnih projekata - novih lijekova
    • CEO govori da upravo zato što su mala i okretna firma mogu lako kontrolirati troškove, R&D im je minimalan za takav tip kompanije i da, spominje da su nastali iz kompanije koja je bankrotirala i da su tu naučili nešto i o financijskom preživljavanju jer znaju da se ne mogu boriti na tržištu kao PFE ili Abbott Labs npr. koji imaju čitav niz pipeline products koji im omogućava priljev novca od kojeg dio ide na R&D,
    • keša imaju za još godinu dana, pa meni dosta ako dionica u nekom razumnom roku, na razumnu vijest, odradi skok do recimo $7-$8

naravno, ovo nije ni preporuka ni poziv na ulaganje, svako odluku donosi sam za sebe, na temelju svojih istraživanja i računica

nemojte se uzdati u mene, pa ja sam na VLEN čekao mjesecima da dođem do 10 kn ^^

pogledaj Alias recimo VXRT, svaki tjedan očekuju vijest što im je s lijekom protiv Covid-19 a koji se uzima, pazi sad, kao pilula!

jel znaš što to znači ako im se odobri? umjesto skupog hlađenja (skladištenja) imaš pilule koje se distribuiraju skoro paketnom distribucijom?!

pa pokopat će i Modernu, Astru i Pfizer

ali naravno more i ne more bit

PS

zaboravih napomenuti, sve njuške koje rade u CLRBu imaju prethodna iskustva u velikim biotehnološkim i farmaceutskim kompanijama, mali low double digit tim stručnjaka

• accountant
    • December 9, 2020 at 10:45 PM

Alias sve stoji što si rekao

Ne treba izmišljati, imaju na stranicama prezu. Glavna uzdanica je CLR131. Tumor ga absorbira 40% u sebe i tu su u prednosti pred konkurencijom jer je uobičajena apsorpcija lijekova tek oko 10%. Ostatak lijeka kruži tijelom, nije u tumoru i potencijalna je prijetnja za krvne žile, srce, bubrege, jetru... Dakle tu su max smanjili rizik.

Što se tiče osoblja, spominju low digit employees jer sve što mogu daju third party vendorima na dovršavanje. Mali R&D budget, niski troškovi osoblja, ostaje im prema procjeni keša do kraja 2021. s ovim zadnjim dokapom.

Kad lijek izađe, tj. kad bude odobren, bit će kasno za kupnju. Ovdje je relativno mali downside za mogućnost $10.

Bolje ovo po $2 nego Đuru po 2 kn ;)

• accountant
    • December 9, 2020 at 9:00 PM

... no ipak sam sam kupio CLRB na ovom jakom zaronu, kad je sve izgubilo tlo pod nogama,pa tako i ona

Ne znam, nešta se tu kuha, ova dionica ima 3 do 4 puta relat. volumen trg. komada već danima. I da Alias, imaju u I i II fazi nekoliko lijekova.

Sve preporuke analitičara su buy, jedna ide i do $10.

Možda je samo priča a možda ima i vatre.

Imam vremena čekati a i pola CNDT sam jučer riješio pa sad moram negdje ubaciti... Nešto ću ga vratiti natrag ali kako sam upozorio ranije, treba vidjeti gdje će se konsolidacija odvijati nakon naglog skoka preko $5

Evo dok sam pisao već sam par % u plusu 😊

• accountant
    • December 9, 2020 at 7:45 PM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

prosvijetlite me... zar ne bi i ovo bio Cup n' Handle?

CLRB

Meni smeta ova velika zelena svjećica usred CUP-a.

u pravu si bio, ipak nije žličica...

• accountant
    • December 9, 2020 at 1:27 PM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

CLRB

Meni smeta ova velika zelena svjećica usred CUP-a.

to je žličica od kave ;)

svejedno, imam dobar feeling što se toga tiče, kažu da konsolidacija ide bez velikog pada cijene i na nevelikim volumenima

mislim da će i ovdje praćka a kad će... popratimo!

(od dionica koje pratim (imam), upravo CLRB i WYY u premarketu u najvećem plusu

• accountant
    • December 9, 2020 at 12:40 PM

CLRB

• accountant
    • December 9, 2020 at 10:55 AM

vrijeme je za jutarnji tip, kolege trejderi: CLRB i WYY

što su i čime se bave, pronađite sami, malo se morate i potruditi, ne? :)

uglavnom, oba su kandidati za Bull Flag Momentum trejd, kao da su odradili zastavicu i kreće ču-ču

na CLRB značajno manji (iako ne i mali) volumen zadnja tri dana a cijena se dobro drži, konolidacija i predah

na WYY slična situacija ali je konsolidacija u tijeku malo više vremena

tehnički mi izgleda zrelo (dan-dva možda se strpiti?)

preporuke su buy do strong buy

pa da vidimo kud će :P

• accountant
    • December 9, 2020 at 9:16 AM

pa APWC recimo, spomenuo sam ga 17.11. (oko $2.20)

neki su ga dobro izokretali, jel'da BSOD? :)

došao je potom u par dana (tjedan?) i do $2,80

pa tko može reći nešto protiv zarade od 25-27% u tjedan dana?!?!

ali pazim kod preporuka da sebe i vas ne zeznem i pogledam kakvi su fundamenti i da li priča ima smisla i ako netko 'zaglavi' dulje nego je mislio

• accountant
    • December 9, 2020 at 9:10 AM

išao sam malo pogledati i dionice koje sam ovdje podijelio s vama, one neke pickove

daleko najlošije stoji TANH (kojeg sam se nekon kupnje bio riješio, prerani ulaz jer nisam pratio TA)

no sad kao da je našao dno i TA ga opet podupire

a firma je skroz dobra, rade samovozeće čistače ulica, dobili narudžbu (preko sestrinske firme) za e-buseve (rade i buseve s klasičnim motorima, unutarnje sagorijevanje), proizvode na bazi ugljena

dakle nisu skroz EV firma kako ih se reklamira ali imaju potencijal

• accountant
    • December 9, 2020 at 9:03 AM
    Quote from my moon

...Swing je daleko profitabilniji, no neizvjesnost je ogromna, mene muči vezano na to samo jedno, iznenadna korekcija balona.

A traljav sam u postavljanju stop lossa...

gledaj mymoon

za dobru dionicu nema zime, ni korecija se ne treba bojati

dok dionice velikog MCap-a, koje kontroliraju fondovi i veliki igrači, one prate tržište i tamo je swing koji prati indeks vrlo vjerojatan

svi ste gledali što se jučer dogodilo s CNDT (stavljam ovdje jer navodno nitko ne prati ni ne vidi kad se pojavi novi post na temi CNDT?!)

odletio u nebo, probio sve limite, otpore, ono plafon

i onda odem na http://StockTwits.com/Cndt, da vidim jel ima vijest kakva jer nju ne pratim kad mi je long pozicija

nađem video koji je lik objavio prije svega dva-tri dana (5.12.), evo link: CNDT swing idea s Stocktwits , na oko pola minute i dalje je CNDT

i dionica popne par dana kasnije... sve je objasnio: stop-loss i target

dakle ideja uopće ne fali, za dugoprugaše, svingere, trejdere dnevne... i tko prati Stocktwits, mogao je kopirati ideju i ući samo par dana prije

a moglo se vidjeti na grafu, tko voli crtati TA, kako je dionica testirala resistance na $4,62-$4,67

prvi puta u 08/20, pa početkom 11/20 i krajem 11/20

sad kad je probilo treba čekati opet da se konsolidira na manjem volumenu pa možemo opet crtati

vjerojatno će ta razina postati novi support

uglavnom, US tržište je kao KRAŠev dućan s čokoladom i dražejima: velik izbor, sve prefino!

8o

• accountant
    • December 8, 2020 at 5:56 PM

svi koji su me slušali za CNDT i kupovali tamo od rujna-listopada, danas šampanjac otvaramo!

čestitke!

probili smo sve limite koje smo mogli a vjerujem da je ovo tek početak rasta

fundamenti su uz nas

vaš

a.

• accountant
    • December 8, 2020 at 12:24 PM

@Mymoon

na Trading212 ni ja često ne vidim svoj nalog (mislim po cijeni) kao prvi na asku ili bidu

često stavim da je cijena prva manja (ili veća) od naloga koje vidim, ovisno da li kupujem ili prodajem, i jednostavno bid i ask stoji na 'starim' cijenama?!

također imaju issue s tržišnim nalogom koji neki put čekam minutama da se provede

ALI ako otkažem tržišni nalog i stavim limit nalog, makar po cijeni koja je između bida i aska, provede ga iste sekunde

negdje u recentnim knjigama koje sam pročitao na tu temu, autor baš inzistira da se daju limit nalozi umjesto MKT naloga: prvo, znate točno po kojoj cijeni će se provesti a drugo, smanjuje se mogućnost muljanja samog brokera (čak daje neke primjere u knjizi kad su mu nalog proveli namjerno po manjoj cijeni od one koja je bila moguća iz nekih njima povoljnih razloga u tom trenutku)

• accountant
    • December 8, 2020 at 8:18 AM
    Quote from hrcika

Naletio sam na stranicu gdje se može besplatno live pratiti prvih 5 bid i ask. Prikazuje se i zadnjih 10 postignutih cijena. Refresha se svakih par sekundi

Primjer pre-market TSLA

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo i link, nadam se da će poslužiti

https://www.cboe.com/us/equities/ma…cs/book_viewer/

hvala za link!

sad treba jedino popratiti koliko kasni za stvarnim podacima u live-u

čim je besplatan nemre bit i ažuran

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • December 8, 2020 at 8:04 AM
    Quote from my moon

Mi možda nemamo kvalitetne dionice ali možemo uživati u kvalitetnim zavrzlamama koje onda rezultiraju kvalitetnim raspravama. Eto uz OPTE i ATPL dočekasmo i Dalekovod.

Mi možda nemamo kvalitetne dionice, al imamo dosta para za popušit hahah

• accountant
    • December 7, 2020 at 10:43 AM

UBER je recimo listan 10. svibnja 2019. po $45

taj dan je trgovano uglavnom po $42

slijedio je gadan ostatak godine gdje je cijena u 11/2019. dotaknula $25.5

onda još gori period Covid-19 i dno dna $15.7 dana 19.3.2020.

sad se oporavila nešto (oko $55) zbog najavljenih rezanja i troškova, i R&D ulaganja, prodaje dijelova poslovanja i tako...

uglavnom, IPO-i su po meni za institucionalce koji imaju para i vremena čekati s tim povoljni trenutak

UBER je vrlo vrlo long priča koja na kraju ne mora biti uopće loša

ali bilo je i boljih prilika

slično je bilo i s FB mislim

ali on je kasnije odradio vrlo dobar posao za rane ulagatelje

• accountant
    • December 1, 2020 at 3:16 PM

pa CNDT je zatvorio na RSI oko 20 i kusur, to je poprilično oversold

nego, popratimo TANH, moj tip za danas

jučer sam tovario po $2

evo novija vijest: Tantech Subsidiary Launches Driverless Street Sweeper

• accountant
    • December 1, 2020 at 9:00 AM
    Quote from zlocesti

I eto nas na četrdesetoj stranici🙂

I sve nas je više.

Veselim se svim vašim trejdovima.

Zloćka je van stroja, zapela u raljama života, šmrcko.

Al' važno je naučiti trgovati. Burze, papira i prilika će uvijek biti.

Navijam za vas, dakle. Trejdajte, pišite.

Happy Riding, ekipa !

Display More

znam samo da nisam pravi trejder dok ne uspijem skoro svaki trejd pogoditi:

ako fulam, izaći s malim minusom

ako pogodak, onda jašem na valu

imam alat, softver i hardver

glava me još muči :(

psihologija je gadna stvar, treba se prisiliti zaboraviti na glavu i srce, samo graf, monitor i tipkovnica

ja protiv tržišta

vrlo jednostavno

i ne znam kaj da velim za noćenje u dionici, koliko puta sam se opekao i opet...

možda danas bude drugačije? futuresi u plusu

ipak je novi dan

1. Privacy Policy
  2. Kontakt