1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • January 21, 2021 at 8:28 AM
    Quote from accountant
    Quote from accountant

...

nego glede PAG i BJ

jučer uletio na par dana u potonjeg, da vidimo kako se budu razvijale preporuke sa Zacks-a (po $38.20)

PAG mi je nekako bio pre zbunjen, dolje pa flat, kao da nema jasan smjer pa sam stavio malo novčeka u BJ

kad se graf BJ-a rastegne na satni, vidim da je u posljednje vrijeme dosezao i probijao bez problema $43.50-$43.60

dakle, tu je negdje otpor pa ću tu negdje staviti i izlaz potencijalno 13%-15% pa da vidimo

javim kako je prošlo

...

Display More

javljam 'prolazno vrijeme' nakon svega 6 trgovinskih dana

očito je još rano za profite ali svakako me Zacks.com nije zafrknuo po pitanju ove dvije dionice:

PAG - trguje se cijeli prosinac u rasponu, kao da mu je potpora na $56 a otpor na $58.85 (iako samo kratkoročni otpor, graf u duljoj vremenskoj seriji je stalno cijena up) ocjena žuto, bez promjene, ocjena TA s TradingView: strong buy

BJ - slično kao gore, bez promjene, trgovanje u rasponu $36.25-$38.7, ocjena TA s TradingView: sell

na nagovor LadyM otvorio sam poziciju u API (kao i Cathie iz ARK-a ;)) pa ću i za nju javljati promjene, ulaz po cca $41 zaključna jučer $39.06

btw i za nju je TA ocjena sell pa da vidimo tko laže haha

lp, i Sretna Nova svima ekipa!

Display More

PAG - tko je kupio, nije se zeznuo i ima lijep prinos u odnosu na ove vrijednosti o kojima sam pisao na kraju '20. godine (ulaz $57-$58, trenutno je čini se $66, lijepo za manje od mjesec dana!)

BJ - prodao ga, nisam više imao živaca jer ima i boljih prilika, za točno mjesec dana cca 8,6% prinosa, neloše!

API - Cathie zna! usprkos lošim TA ocjenama kad sam ulazio po $41 s nekih sajtova, jučer zatvaranje u velikom stilu na cca $46, držim jer još će to gore, ne vidim nekog otpora, a dobra je dionica i za swing trade

dodajem i CNDT koji se lijepo razvija i kojeg sam prvog kupovao na razinama $3.1-$3.5 i koji cijelo vrijeme neumoljivo raste i sad već imam lijepih preko 50% a nije ni pola godine prošlo, najs

eto kad i purani lete haha

no, sad je Biden potvrđen konačno i sad... što sad? na koju će stranu klatno?

• accountant
    • January 20, 2021 at 2:51 PM

ja sam na tradingview.com, odličan!

ne znam kako je na investing.com

ovaj pamti podatke koje uneseš, naravno ako se prijaviš

• accountant
    • January 20, 2021 at 2:49 PM

AMC 'gazi' i dalje... dobri podaci iz PM

jučer zanimljiva igra na LOGI, izbace super izvješće, rast materijalnih (fizičkih) pokazatelja (prodane robe), rast prihoda i zarade u odnosu na očekivanja

i cijena potone ispod $100

evo ga u PM već natrag na $101.86

u stvari, slično tako se ponašao i MU

• Što smo danas tržili

• accountant
    • January 20, 2021 at 2:45 PM

Agram brokeri su to, rekao bih

• accountant
    • January 19, 2021 at 3:00 PM
    Quote from my moon

oćel danas Amerika u zeleno ?

...

Ja sam prespavo u mnogim dionicama pa mi je drag odbijanac

ne znam ni ja što je ovo danas?

sve dionice u kojima sam 'prespavao' kao i one u kojima sam long danas imaju jak start u premarketu

recimo STPK će vratiti sav minus koji se akumulirao od kupnje (nije dugo od kupnje al' opet...)

što vam rekoh za AMC :)

ako pukne $3 idemo prema $5

kina neće propasti ljudi dragi, Ameri bar imaju dugu tradiciju drive-in kina, kokica s maslacem i ledenih sokića

imaju i Netflix al' to je za introverte ^^

• accountant
    • January 17, 2021 at 5:08 PM
    Quote from LadyM

...radi se o AMC kompaniji..sad je na 2.44$..;)

Tako je, krivo napisah. Stocktwits pun napisa i vrije zadnjih 24h o pumpanju i izbijanju short trgovaca iz cipela, Twitter isto, pun napisa čudnih likova s par desetaka tisuća followera. Neki upozoravavaju da AMC nije GME, da cijenu prvo treba dići preko $5 barem, ništa od short squeezea prije toga? Bit će zanimljivo i ja sam spreman za uzeti dnevni profit drugi tjedan.

Glede BB, nemam pojma kud će cijena kratkoročno, tjedan ili dva. Nitko ne zna točno. Ali da to nije kompanija koja prodaje mobitele već ozbiljan SaaS businesses model, to da. Rast je tu tek počeo i bit će toliko divlji, s povremenim korekcijama, siguran sam da će cijena i 10x gore. Ona je već sad potcijenjena u odnosu na konkurenciju a prihodi nisu ni djelić onog što nas tu čeka. Dakle prvi stop $20. A onda samo je nebo granica.

MSFT, GOOG, dijelom Amazon sa svojim AWS... sve su to svjedočanstva koliki rast je tu moguć i ostvariv na prodaji SW i ideja.

Gledajte ovo i samo za napomenu ću reći i da je obitelj vlasnika Posta prva pristupila Bezosu i rekla mu 'gledaj, uzmi ga i spasi od propasti':

In the three years since Amazon’s Jeff Bezos bought the Post for $250 million—now seen as a steal for one of the great brands in publishing—the Post has reinvented itself with digital speed. Its Web traffic has doubled since Bezos arrived, and it far outstrips The New York Times (and even BuzzFeed) in the number of online posts its reporters file every day. So successful has the Post become in the digital game that it now licenses its content management system to other news outlets, a business that could generate $100 million a year.

Dakle vani se radi, ne dijeli se isti ručak ili podgrijava večera od jučer. Manageri dobivaju debele bonuse.

A mi svi možemo sudjelovati u tome.

• accountant
    • January 16, 2021 at 3:28 PM

Zato ja s preko pola portfelja vrtim dnevni trejd. Na kraju dana bar pola ostaje keš.

BB jučer riješio na otvaranju preko $11 i sad sam u problemu kada opet ući?

Tko nije neka pogleda zadnji Mad Money ep. Vani se neka čudna bitka vodi, bulls vs bears. Potpomognuta nedostatkom dionica. Robinhooderi, lova od stimulusa... Plus mix društvenih mreža, čudnih sajtova samoprozvanih gurua. GameStop je zadnja žrtva, zato su valuacije na max. ACM, BB i sl. su imena koja se spominju kao sljedeći battleground.

Zanimljivo je sve to promatrati, a nekad i jezivo gledati kad cijena na 5min chartu krene okomito.

Ponedjeljak nema trejda, vidimo se u utorak 😁

• accountant
    • January 15, 2021 at 8:57 AM
    Quote from accountant

MU stock gains after receiving analysts upgrades (TheMotleyFool), pa tu ne znaš tko-koga? ovaj jedan daje sell rating da bi se, kako pišu, okrenuo za 180 stupnjeva i sad daje buy

u jednom drugom članku jedan analitičar povisuje TP s $50 na $65, a cijena dionice trenutno na $77.84 halo?!?

no kako i među žitom ima kukolja onda gledamo što je prosjek a prosjek cca 35 analitičara, koji ipak podižu ljestvicu s $85.5 na $97.23

uza sve to, CEO gostovao kod Cramera (nemam neko pozitivno mišljenje o Crameru, ali napominjem činjenicu da je izreklamirao MU iliti Micron Technology Inc.) gdje govori da je tvrtka in the sweet spot of digital transformation

više o perspektivi MU u razdoblju 2021.2022. ovdje (Big Demand Turnaround in 2021.), MarketWatch.com

ovdje pak moj ulaz označeno zelenom elipsom, TP svakako preko $100 pa da vidimo koliko ću čekati...

Display More

ovdje se priča lijepo razvija, idemo prema $100

cca 5% u četiri trgovinska dana, od otvaranja pozicije

Alias, jesi ljubomoran? ^^ ^^

• accountant
    • January 15, 2021 at 8:49 AM

za long priču, pogledajte ovo sa stranica Citron research: STPK, Looking Beyond Tesla, target $100

mislim da sam vam rekao na vrijeme, dionica se već dva dana konsolidira na razini $33-$35 pa tko voli nek' izvoli

• accountant
    • January 15, 2021 at 8:42 AM

jučer se dalo fino zaraditi na BB i LXRX

prva dionica je u parabolic mode, dakle još stignete na vlakić koji tek kreće BB in parabolic mode (Fool.com)

drugoj je odobren lijek od FDA i ne samo to, nanizale su se same dobre vijesti oko nje, ali je riskantnija priča od ove gore, pa se sami potrudite naći vijesti i odlučite jeste li ili ne za trejd (jučer je BID bio vrlo vrlo nestrpljiv do vremena njihovog ručka, pa mala pauza, i onda rastur nakon toga, evo!

i ne, nije Lexicon Pharm gotov s plesom, jučer je odmah došla i prva 'povišica' rejtinga i PT-a sa $7 na $13

u obje sam prenoćio jer je vrijedno rizika za moguće puno veći upside

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • January 13, 2021 at 2:10 PM

ništa od nafte u Martinšćici

kakva burza....

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • January 13, 2021 at 11:50 AM

bog te mazo!

nakon mjesec dana navratim na temu, pa sve isto opet

još ni zakon nisu prvi put pročitali 8|

jel u ovoj zemlji išta funkcionira?

na primjeru Zg i Petrinje i Gline rekao bih odokativno ne

bolje prodati OPTE i kupiti auto dizalicu, skidati dimnjake po gradu, keš lova

crnjak!

• accountant
    • January 13, 2021 at 8:30 AM
    Quote from BSOD

Možda smo svi trebali držati APWC...

:)

zato držim Lenac, tamo se isto nekaj valja iza brda

samo da nije Apple hahahah

• accountant
    • January 13, 2021 at 7:19 AM
    Quote from accountant

... No zato GOEV, o kojem sam isto pisao neki dan pa pogledajte, tehnički radi točno ono što sam i mislio i trebao ni napraviti 'šalicu' do $22

ulaz po $16 izlaz po $17, noćenje nije uključeno u cijenu, ne hvala! ^^

Možda sam ipak trebao prenoćiti hahaha

Apple held talks with Canoo on EV

• accountant
    • January 12, 2021 at 12:17 PM

izvor: MU stock doubled yet not expensive (Seeking Alpha)

"Shares of Micron have appreciated rapidly over the last couple of months, doubling from lows hit immediately after the coronavirus market crash.

Though Micron stock trades richer, its valuation at ~10x outer-year EPS means that the stock is only normalizing to a more reasonable price range.

Near-term and long-term bullish drivers abound. The most recent results are fantastic, and DRAM in particular is driving success.

Supply-demand balance is tilting toward a shortage in 2021, which will favor further DRAM price increases."

• Što smo danas tržili

• accountant
    • January 12, 2021 at 10:40 AM
    Quote from zlocesti

Gola i bosa !

Dokupila si Opte.

Ako ovako nastavi, ne brinite za javnu ponudu.

Ja ću je morati dati :S

samo upozorenje: jeli ste čuli za onu ne sva jaja u istu košaru?

puno je jaja u tom kolaču zvan OPTE a treba ga ipak još i ispeči

• accountant
    • January 12, 2021 at 8:47 AM

jučer sam se zaigrao s FCEL (hvala Emilu), prvo mi je ostalo sitno od petka, a onda na otvaranju sam iskoristio ono rokanje (nemam pojma što je to bilo, valjda zbog pada BTC-a koji je povukao cijeli sentiment sa sobom)

nevjerojatno moćan rad cijene, kad krene ide k'o raketa! ali mislim da je sad već stvarno napuhana cijena jer, gledano fundamente, ne vrijedi ni lipe!

pazi ovo, izjava njihovog CEO-a, cijeli članak imate ovdje:

“…We have not been profitable since our year ended October 31, 1997. We expect to continue to incur net losses and generate negative cash flows until we can produce sufficient revenues and margins to cover our costs. We may never become profitable. Even if we do achieve profitability, we may be unable to sustain or increase our profitability in the future.”

In fact, if FuelCell had not raised the $105 million in cash, they would have run out of cash. At the end of Q3, the company reported its cash flow from operations was negative $24.6 million.

Net cash used in investing activities was negative $24.3 million. In other words, in nine months through July 31, FuelCell burnt through $48.9 million, and now had just $72 million left.

zašto ta dionica leti, nije mi jasno? treba paziti da ne pogubite pare jer uskoro je objava rezultata a, koliko čitam, ni ovaj kvartal ne treba se ničemu nadati

no zato GOEV, o kojem sam isto pisao neki dan pa pogledajte, tehnički radi točno ono što sam i mislio i trebao ni napraviti 'šalicu' do $22

ulaz po $16 izlaz po $17, noćenje nije uključeno u cijenu, ne hvala! ^^

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• accountant
    • January 12, 2021 at 8:31 AM
    Quote from BSOD

Pitanje za korisnike Trading212 aplikacije.

Kako funkcionira stop limit nalog?

Meni nikako....

pa to smo već raspravili: Trading212 je dobar, nema provizije osim one sitnarije od cent ili dva za burzu i regulatora

naloge dajem samo po točno određenoj cijeni

bilo je slučajeva i kod većih (boljih) brokeraja gdje stop ili market nalozi budu provedeni po čudnim cijenama

pa onda često rušenje na otvaranju... to je tako, ima mana ali kad se privikneš, funkcionira sasvim dobro

nešto bolje - košta

• Što smo danas tržili

• accountant
    • January 11, 2021 at 3:16 PM
    Quote from dionicar

meni vise dosta toga cekanja.. zbog OOPTE mi druge karavane prolaze poput BTCa LTCa ETHa..

to sam i ja pisao na VLEN: dok je skočila cijena, osijedio sam, dobio grbu na leđima i kaj-ja-znam

još mi samo korona fali :(

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • January 11, 2021 at 1:14 PM
    Quote from lebowski

Bez obzira na fundamente koji su odlični, ovaj nagli rast na velikom volumenu (za hrvatske prilike) meni se čini da je indikator za nešto drugo što šira javnost z ovom trenutku ne zna. Je li to preuzimanje ili neki veliki posao ili nešto treće, nemam pojma. Naravno, možda nije ništa, postoji i ta opcija.

leb, preuzimanje čega? društvo je preuzeto odavno

1. Privacy Policy
  2. Kontakt