1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • April 15, 2021 at 11:12 AM
    Quote from emil
    Quote from zlocesti

Nisam vidjela čudnijeg bida i aska nego na onim 7 CRO i 7 SLO

Da li je to itko od vas ikada kupio ili prodao ?

Oni to sami sebi ?

ja sam u par navrata kupovo obje i prodavao...

emile, ti nema što nisi kupovao i prodavao

mogli bi od tebe napraviti meme

kao što se Manolić udvara engleskoj kraljici...

In the first quarter of the 17th century, tulip mania thrived in the Netherlands. Rare tulips were sold at unbelievable prices. When a tulip was sold for 12,000 Guldens, equal to the price of a mansion in Amsterdam in 1629, everyone paid attention. In 1635, 40 tulip bulbs were sold for 100,000 Guldens. A tulip bulb could be bought with the 10-year revenue of a craftsman. For a tulip bulb, 250-300 sheep or 25-30 tons of butter had to be sold.

kažu da je Emil prodao jednu od tih lukovica, i dan-danas vrti te pare i početni kapital stečen u Amsterdamu

danas je evolvirao i prešao sa ZSE na američku burzu

:D :D

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • April 15, 2021 at 10:10 AM
    Quote from zlocesti

Pa mi ni olovke ne proizvodimo.

dobre stare TOZ olovke

sjećam se da su bile dobre kvalitete

jedno vrijeme je nešto kašljucala proizvodnja, pa smo uvezli nekakve ruske, od brezinog drveta, nisu se uopće dale naoštriti tj. našiljiti

stalno bi pucao grafit, koma

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • April 15, 2021 at 9:40 AM

mislim da svi podcjenjuju količinu novca koja je u optjecaju i koja se slijeva konkretno na američke burze, evo ovdje: Who Owns US Stocks?

ovaj graf je vrlo jasan: tzv. taxable accounts mahom fizičkih osoba je s 80% udjela pao na današnjih možda 25%

pod foreigners treba očito uračunati sav onaj silni novac koji je parkiran u poreznim oazama na offshore računima a radi se o bilijardama dolara

no i kod ovih 25% računa fizičkih osoba, najveći udjel u njima opet imaju najbogatiji, dakle bez obzira na razne Robinhood App i sl.

zašto ovo govorim? pa čeka se već neko vrijeme da balon pukne jer su dionice opet na vrhuncu (postoje razni pokazatelji koji prate povijesni PE američkih dionica u odnosu na MCap i bezbroj drugih pokazatelja) i svi vrište da samo što nije puklo

moje je mišljenje da će puknuti samo ako i kad elite odluče da im to paše, inače nema razloga:

• za naredne dvije, tri godine US ekonomija će pokazati izniman rast J. Dimon sees US economic Boom
    • kaptal s offshore računa i s računa velikih fondova se mora negdje parkirati, ne znam jel ste vidjeli do sada ovu grafiku i obratite pažnju na povrate US large cap i small cap stocks u razdoblju od 2009. do 10/2020. koje pokazuju zavidne povrate uz povremena 'kašljucanja': Historical Returns by Asset Class 1985-2020
    • FED će učiniti sve da osnaži tržište rada i zaposlenost i dozvoliti će inflaciji da bude i preko 2% ciljano: Expectations for core inflation moved higher, with the committee now looking for a 2.2% gain this year as measured by personal consumption expenditures. That is estimated to fall to 2% in 2022 and then edge higher to 2.1% the following year, with the long-run expectation at 2%. As to how those improvements will move the needle on policy, the committee still expects benchmark interest rates to remain unchanged through 2023. (Fed Decision March 2021, no Rate Hike)

ja dakle očekujem da ćemo se i dalje lijepo igrati, barem još dvije, tri godine

ima vremena za medvjede

• CORONA virus

• accountant
    • April 15, 2021 at 8:44 AM
    Quote from KultLicnosti

Pa s obzirom da je Covid poremetio mnoge planove, možemo samo očekivati da će iza ovoga bit još više krađa, više davanja mita i korupcije, više traženja mita i trgovine političkim utjecajem, još više nakaradnih urbanistički planova da se nadoknade sušne godine i traume.

I tako će to ići sve dok su sankcije male ili nepostojeće.

vrhunac mi je ovaj Kovačević iz Janafa

lik (navodno) nije glup, dapače!

ali kad nema kontrole, kad je moguće sve tako organizirati da javni novac (proračunski ili iz državne firme) skreneš sebi u džep

e tu nastaje pohlepa na koju očito nitko nije imun

kako kažu: prilika čini lopova

država MORA posložiti procese da se poštuju i provode (zakone ugl. imamo)

tko zna koliko toga prođe ispod radara tako da su oni podaci Vuka Vukovića o korupciji u Hrvata možda i podcijenjeni u smislu iznosa koji se zamrači

inače hebeš državu, čemu plaćati neefikasnost, pa mogu i sam bacati papire u vatru

• accountant
    • April 14, 2021 at 12:11 PM

maloprije propad cijene BTC na $61.400

i evo ga odmah natrag gore na $64.000

nedaju dolje prije IPO-a Coinbase

• accountant
    • April 14, 2021 at 9:10 AM
    Quote from nalet
    Quote from accountant

evo vam još jedna penny stock koju Redditovci vole: Castor Maritime #CTRM

ovdje čak i ima 'mesa', kupuju brodove k'o ludi zadnjih dva, tri mjeseca a koliko sam vidio izgleda da su i vozarine u Dry Bulk segmentu u porastu

ne znam, trebalo bi postaviti pitanje na ATPL, tamo dečki (i cure) to sigurno prate i znaju više

ide li oporavak shippinga?

za svaki slučaj sam uzeo parsto komada, nije neki rizik a ako ode gore... super!

pratit ću vijesti i javljati ako spazim turnaround

brodari su ciklični, mora i njima svanuti sunce

(eto uz VLEN i drugi brodar u portfelju)

Display More

CTRM pada li pada... Ima li kakvih dobrih vijesti na vidiku?

Display More

nema, kao i sa svim Reddit dionicama, na to sam upozorio odmah, treba iskipati kad spaziš povlačenje ručne

AMC, GME, među zadnjima i SOS

sve se to svede na kraju na fundamente

ako ih nema, propad

ne tvrdim da CTRM nije dobra dionica, izvješće će sigurno pokazati napredak, ne kupuju brodove da im stoje

no kao i cijeli sektor ovise o cijeni brodarina

• CORONA virus

• accountant
    • April 14, 2021 at 8:59 AM

jučer se vozim taxijem

lik ne želi staviti masku, niti je ima

kaže 'vozio sam ih na stotine u ovim kolima, mnogi su isto bili bez maske, zarazio se nisam'

ne znam kaj da velim

ni meni se ne bi dalo cijeli dan voziti pod maskom

praktički od prvog dana me zanima samo jedno pitanje: AKO je ovo jača gripa, AKO virus mutira pa će se trebati cijepiti i dogodine kao i prije svake sezonske gripe, AKO se i cijepljeni mogu zaraziti i širiti virus dalje....

kako ide unwind? kako je zamišljen povratak na staro?

ako ga nema i ovo je novo normalno, zašto smo bacili novac u bezdan? mislim na zatvaranja nekih djelatnosti, otkaze i propuštene prilike, na dugove koje će plaćati uglavnom naša djeca i djeca naše djece

Veljača rješava pitanje socijalnih radnika, Mamić se dohvatio pravosuđa i sudaca... još fali Goran Bare da riješi pitanje lijekova ;)

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • April 14, 2021 at 8:51 AM
    Quote from ico8888

Evo tek sad vidim ovu temu,imam i sam nesto kripta,ali vidim da ih ima sve vise i vise,pa me zanima koji bi po Vama bili best buy i kojim se platformama koristite?

Hrvoje Prpić kaže samo BTC i ETH, ostalo su lukovice tulipana ^^

šalu na stranu, eto i tim lukovicama se trgovalo davno davno

svime se može trgovati ako ima potražnje i vjere, te ako postoji tržište toga da mu odredi cijenu, po mogućnosti svakodnevno

onima koji tvrde da BTC nema intrizičnu vrijednost, samo da kažem da se i skupocjena plavoperajna tuna može pokvariti = nula $

dapače, možeš se opako otrovati pokvarenom sirovom ribom <X

pa je dakle BTC manje opasan

dosta ljudi koje poznam osobno ili preko posrednika, tvrde da nemaju vremena za investiranje u dionice

da je zamorno, traži analizu, vještine koji mnogi ni nemaju i ne da im se učiti

BTC je svugdje na portalima, vijestima, okreneš kamen eno ga

• accountant
    • April 13, 2021 at 10:13 PM
    Quote from Flight

Da, zvuči mi ludo i ne vjerujem da će ikada biti dosegnuto. Jer ne postoji ama baš niti jedan razlog da sutra nešto drugo ekipa zamijeni BTC-om.

Vlade vodećih država svijeta nemaju niti jedan razlog da stanu iza Crypta i vjerujem da će ga u jednom trenutku pokušati pokopati na ovaj ili onaj način. A onda Crypto može postati ezoterija, a ezoterija nije zanimljiva ni "main", a još manje Wall streetu.

kako bi recimo hrvatska Vlada (preko MFIN-a i HNB-a) mogla 'pokopati' kripto valute?

samo tako da onemogući plaćanje istima

a već su napravili sve što su mogli: plaću (dohodak od nesamostalnog rada) možeš primati samo na račun otvoren u HR banci, poreze plaćaš na prijavljeni dohodak (kojeg prijavljuješ sam, poreznom prijavom), PDV-om se oporezuje promet roba i usluga

De Fi (i kripto valute kao utjelovljenje toga) izbjegavaju sve to: ne spadaju ni pod koju poreznu ingerenciju, ja i ti se možemo dogovoriti da mi napraviš neku uslugu i ja ti platim u kriptu, kripto ne moram polagati u banku (imati otvoren račun u banci) već samo eWallet ili čak fizički Wallet za one manje povjerljive

i to sve bez poreza na dohodak ili PDV-a jel?

ma naravno da ne, mi smo pošteni i rado plaćamo poreze svojoj državi, jel tako?

iz poreza se financira efikasno zdravstvo, vodoopskrba i cestovna infrastruktura, 'besplatno' školstvo i predškolsko obrazovanje i skrb

za danas dosta! krenuo sam u ove slobodarske spike...

• accountant
    • April 13, 2021 at 9:54 PM

imaš negdje na netu kako je frajer računal upravo suprotno od njegove precijenjenosti

ukupna vrijednost kripto marketa (MCap) danas je $2.18T

zatim taj lik dalje govori o tome kako će se pomalo napuštati zlato i MCap zlata će spasti pod MCap kriptovaluta

ako ne vjeruješ, pogledaj kako zlato godinama stoji u nekom rasponu, iako i njega ima ograničena količina

i tako malo po malo dolazi do vrijednosti jednog BTC-a koja može biti i milijun dolara

ako ti ovo zvuči ludo, sjeti se gdje je BTC bio 2018. godine

pa se ispuhao i ljudi su govorili da ide na nulu

i gdje je opet danas

u neku ruku, sa svim retail kupcima, firmama, fondovima i bankama, IPO društvima... koji kupuju, rudare i trguju kriptom

vjerujem da je BTC tek u povojima

toga svega 2018. godine nije bilo

• accountant
    • April 13, 2021 at 9:41 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from accountant

ovo mi sve govori o vašem 'znanju' kolega barbosa

a kriptovalute, blokchain tehnologija tek od nedavno

kolega, ali ja fakat i nemam pojima, tek načelno na osnovu razgovora sa frendovima, ponekog članka i pisanja na forumu dobijam informacije o tom sektoru i definitivno nisam upućen ali niti baš totalni laik, međutim, od kada sam 2018 otvorio račun na bitconanu pa danas kada sam ponukan našom raspravom pogledao par portala i binance, mogu ti reći da sam ostao onako zatečen koliko je to odmaklo od tada...ima toga oho za polovit...

ok, oprosti i ti meni na reakciji

ali onako si otpilio kolegu forumaša kao da mu želiš da pogubi novce na kriptu... tako sam bar ja shvatio

ja svima želim sreću, i na ZSE i preko bare, pa tako i u kriptu

na kraju balade, podvučeš crtu i vidiš što se bilo isplatilo a što ne

prognoze ostavimo Vakuli ^^

• accountant
    • April 13, 2021 at 9:31 PM
    Quote from Flight
    Quote from accountant

uspoređivati De Fi i regresne mjenice, bože sačuvaj koje usporedbe

mjenice i regresno pravo postoje od srednjeg vijeka

no mi smo u RH ostali na mjenicama i vidimo kako je to završilo s njima

a kripto ćete Vi osobno barbosa prihvatiti kada sve bude gotovo... i onda ćete plakati

ja sigurno ne i vjerujem kolega propalica isto

vrijednost kripta upravo jest u decentralizaciji i stoji, ako hoćete, mnogo više iza toga od čiste zarade i zamjene za FIAT

i što je FIAT nakon napuštanja zlatnog standarda nego vjera u državu koja stoji iza pojedine valute i želje da se njome trguje i plaćaju robe i usluge

Display More

A u što vjeruju vlasnici Crypta?

I gdje je u njima vrijednost? Konkretno.

Display More

ne govorim samo o vrijednosti već o De Fi principu, to je puno važnije od samog Bitcoina

zatim o izbjegavanju posrednika prilikom plaćanja što čini transakciju jednostavnom i valjda jeftinijom

uostalom, točno se zna konačan broj Bitcoina koji se može izrudariti

država (centralna banka) štampa novca koliko i kad želi

PayPal-om će se moći platiti (ili se već može, nisam provjeravao) u kriptu, ako već želiš posrednika

no spominjanje PayPala ili kupovine Tesle Bitcoinom govori o prihvaćenosti

o tome koliko smo spremni na promjene

filozofski: osoba ne samo da gubi spol (ne mora biti ni muško ni žensko) već imaš hrpu umjetnika na recimo YouTube-u kojima ne znaš identitet

niti ga trebaš znati

tako je i s kriptom: omogućuje anonimno plaćanje ako želiš

• Turističke dionice i perspektive

• accountant
    • April 13, 2021 at 9:15 PM
    Quote from Ivan1902

Što se više bliži sezona, mislim da joj nema pomoći.... Premalo ljudi je cijepljeno...

pa možda kod nas, nekima cijepljenje ide skroz fino

• accountant
    • April 13, 2021 at 9:12 PM
    Quote from BSOD

Meni se polako čini da ulazimo u bear market, plus što je količina aktivnih retail investitora (odnosno broj njihovih transakcija) na tržištu drastično manja nego recimo u siječnju (vidio sam danas graf negdje, sad ga ne mogu više naći da priložim).

Oprezno sve skupa.

ne znam za retail

ali primjećujem da je živo na covid reversal dionicama, tipa avio kompanije (neobično veliki prometi LUV, JBLU, UAL...), zatim LYFT i UBER, pa recimo MGM i CZR 'kladioničarske'

vrlo je živo danas...

• accountant
    • April 13, 2021 at 8:58 PM
    Quote from barbosa 2.0

...

i upravo mi je drago da u kontekstu teme spominješ agrokor, pa upravo je agrokor tražio alternativne načine financiranja kroz regresne mijenice što nije ništa drugo nego varijacija DeFi Decentralized banking i svi znamo kako je to završilo...

uspoređivati De Fi i regresne mjenice, bože sačuvaj koje usporedbe

mjenice i regresno pravo postoje od srednjeg vijeka

no mi smo u RH ostali na mjenicama i vidimo kako je to završilo s njima

a kripto ćete Vi osobno barbosa prihvatiti kada sve bude gotovo... i onda ćete plakati

ja sigurno ne i vjerujem kolega propalica isto

vrijednost kripta upravo jest u decentralizaciji i stoji, ako hoćete, mnogo više iza toga od čiste zarade i zamjene za FIAT

i što je FIAT nakon napuštanja zlatnog standarda nego vjera u državu koja stoji iza pojedine valute i želje da se njome trguje i plaćaju robe i usluge

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • April 13, 2021 at 8:42 PM
    Quote from zlocesti

Da li ono Zgb plaća najvišu stopu prireza u državi ?

Al' da smo maštovita nacija, jesmo

https://www.index.hr/vijesti/clanak…pi/2268262.aspx

ha gledaj, kruže priče da su se mnoge vikendice napravile s tim 'utrošenim' materijalima

i hrpa računa s 'uslugama', savjetodavnim, arhitektonskim i sl.

ruka ruku mije... ideje vaše, benzin naš

jbg

treba ukinut prirez pa da vidiš reda, sve bi se posložilo

kad nema onda nema

pazi se na svaku kunu

• accountant
    • April 13, 2021 at 2:55 PM

zanimljiv je taj PFE

izgleda druga cjepiva većinom imaju neki problem, manu

i Astra iz Zenice, i J&J su sad banali

u predmarketu raste cijena, u zadnjih mjesec dana dobio je nekih 5%

mislim da tu rast tek počinje i, nadam se, da će zarade i prihodi popratiti taj rast... ili obratno :/

za tri tjedna je ER pa će se vidjeti, nakon razočaravajućeg Q4, kako napreduju

• accountant
    • April 13, 2021 at 2:39 PM

Coinbase, evo friško:

Coinbase IPO will cause explosion of investing in cryptoasset (cnbc.com)

inače, MARA se trži na nevjerojatnih 900-1.000 P/Sales

kako koji dan, skače gore-dolje cijena k'o luda

na SOS čekam da se riješimo short sellera pa da možemo prema $50

jučer izašla vijest da kupuju udjele u tri elektrane u US

cijena napravila spike pa se vratila

a ja svaki puta prodam pola i na kraju dana ulazim na punu poziciju

kroz par dana će opet objava o trećoj turi minera koji se instaliraju, pa ide kvartalno... uglavnom nije dosadno

• accountant
    • April 13, 2021 at 1:57 PM
    Quote from barbosa 2.0

i tebi sretno sa kripto i spac balonima od sapunice...sve se mijenja i sve ima svoj početak i kraj i baš me zanima kako će to izgledati kada ti baloni puknu, koliko vas će nositi gaće na štapu a koliko će ih zakopavati, također će biti zanimljivo promatrati kako će to izgledati kada krene trend kapitalizacije, kada će se poželjeti pretvoriti sapunicu u konkterni novac, koliko vas i u kojem volumenu će se uspjeti naplatiti prije nego zombi kripto brokeraji okrenu ovu ponzijevu piramidu naopako i samo preko noći nestanu upravo kako nestaje i balon od sapunice...

stoga kolega, mi tu koji smo ostali ćemo ti sačuvati poneku vrijednosnicu pa da možeš još malo zavrtiti ako ćeš imati sreće i pameti da na vrijeme riješiš poziciju prije nego taj pretovateni brod na koji se ukrcavaš potone :|

kako imaš obraza tako kolegi (kolegama) da ne kažem docirati? i to o nečemu što ne razumiješ

znači Square, Tesla, Dorsey preko Twittera... nastavi niz

počele su ga i banke kupovati, fondovi

možda da proguglaš pojam DeFi Decentralized banking

to što Buffett tvrdi da Bitcoin nema intrizičnu vrijednost, ne znači da će sutra na nulu

no on isto tako kaže da ne ulaže u ono što ne razumije

pa se onda potrudi da saznaš što je to

kriptovalute danas i prije pet šest godina nije isto

što se tiče sapunice i balona, Agrokor je ispao jedna veeelika balončina

a nitko od dioničara to nije htio, niti vidio

samo Borg ekipa

toliko o NAŠEM tržištu kapitala i otkrivanju vrijednosti

• accountant
    • April 9, 2021 at 1:00 PM
    Quote from zlocesti

37% minusa na mom papiru u premarket ???

Ajoooj

Sva je sreća da ga imam malo

Kažu da se svatko tko u biotechu spava u papiru, penny stocks, nađe barem jednom u takvoj situaciji

PRVB

FDA im je uočio neke nedostatke u lijeku u postupku odobrenja, još k tome radi se o staroj supstanci koju koriste i neki drugi (npr. Eli Lilly)

plus dobili friški downgrade

ubojita kombinacija

kako kažeš, šmrcko ;(

1. Privacy Policy
  2. Kontakt