1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • September 4, 2021 at 4:28 PM
    Quote from zlocesti

https://www.amazon.com/Encyclopedia-C…i/dp/0471668265

Uz svaki je obrazac opisana i strategija trgovanja

Čitam Encoklopediju, zanimljivo...

Nego, jel ima koji skener tržišta koji može otkriti ove njegove obrasce. Npr. za broadening bottom ne mogu nigdje naći

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• accountant
    • September 4, 2021 at 4:06 PM
    Quote from Hrx84

Da, na dividende za obične dionice ide porez od 30% amerima.

Na dividende za preferrede nisam primijetio da ima ikakva poreza.

IB mi automatski odbije 30%, a kod preferreda za sad ništa.

Ovo je zanimljivo... Ima tko od kolega, koji posjeduje već te povlaštene dionice, da nam ukratko obrazloži kako to nema poreza na kapitalne dobitke? A da nije da se plaća u RH onda? Čisto da se ne nađete u nekoj sivoj zoni a da niste znali

Mogu i ja pogledati prospekt ako mi točno javite o kakvom se vrijed. papiru radi

• accountant
    • September 3, 2021 at 3:31 PM

oprosti brajo ali otvori 3 god graf Crude WTI Oil

pa pgoledaj gdje je bila prije tri godine

i sjeti se dipa kad su punili tankere i kad je cijena bila otišla u crveno

i opet je gdje? na $70

unatoč Musku i svoj sili proizvođača e-automobila i solarnih ploča

ne ide to preko noći

možda obveznice neće preko noći ni na 1.5%

ali govorim o sasvim suprotnom/drugom trendu koji kolega spominje

• accountant
    • September 3, 2021 at 3:07 PM
    Quote from plavac

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

US 10y od 13.09. pada u ponor prema kraju godine, premda svi očekuju rast na 1,90%. Burza će rasti vjerojatno do 13.09. a poslije toga bi stvarno mogao biti i malo veći pad i pitanje je da li će taj pad netko kupiti kao uvijek do sada jer poslije OpEx je još FED.

nije mi baš jasan ovaj graf

uostalom odstupanja, odn. period gdje plava linija obveznica nije pratila ostale dvije, nije koliko vidim bila rijetkost

ja sam čuo i gledao na svoje oči, UBS i JPM tvrde obveznice na 1,9%-2.0%, doduše nisu specificirali koji rok, do kraja godine sigurno nije

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • September 2, 2021 at 1:01 PM

Bože, jel ovo blue chip HT ima 20.000 EUR prometa?

pa kako trgujete uopće na ovoj ZSE s takvim prometima?

to sve pozatvarati, i brokeraje i ZSE

treba ljudi kojih nema na burzi rada pa nek se prekvalificiraju: zidara, malera, vodoinstalatera

bar bi bili korisni društvu

?(

• Turističke dionice i perspektive

• accountant
    • September 2, 2021 at 8:48 AM
    Quote from Marielena

Sve potpisujem. I sama sam pobjegla s mora u kolovozu i otisla u Slavoniju. Kulminacija je bila kada su dvije žene u trgovini počele se gurati ispred mene i jos mene optuzivati za guranje, a radila je jedna blagajna gdje ocito radi potplacena radna snaga.

Zanima me koju vrstu turista mi privlacimo sa malim betonskim apartmanima gdje kroz prozor gledas susjedni apartman, a gledas hoces li imati gdje staviti rucnik na prenatrpanoj plaži.

Pa cak i te kave i pizze od 100 kuna su potpuno lažni elitizam. I vani postoje mjesta gdje vas nece pustiti bez odgovarajuceg dress coda, ali tamo sve odise luksuzom. Ovdje isti kafic u koji zimi odlaze lokalni besposlicari, sada stavi kavu po 100 kuna samo zato jer su mu dosli turisti.

I pita se čovjek koliko mi stvarno uprihodimo od takvog masovnog turizma, koliki je oportunitetni trošak. Koliko takav jeftini turizam koristi javnu infrastrukturu, a koliko istoj u prosjeku vraća.

u pravu si, i te kako

sjećam se prije dvije godine tražimo stol za pojesti ručak, Kalelarga

i znam da je to mjesto, sada kao manji restoran, prije bio kafić

(još si mislim gdje su strpali kuhinju?)

i dođe nakon cca 45 min(!) rižoto od sipe, ne al dente nego kao da je šljunak na tanjuru

koji je problem skuhati rižu?

elitni turizam kod nas prolazi jedino u hotelu ili resortu, ostalo su pokušaji sitnih ugostitelja da u dva mjeseca špice sezone zarade za cijelu godinu, bez uvrede

inače jedino gdje sam pošteno pojeo (tako i platio) u Zadru je Bruschetta

ostalo, uključujući i famozni Dva Ribara, palac dolje (bio par puta)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• accountant
    • September 2, 2021 at 8:37 AM
    Quote from user35

I da i ne...

Malo me muci ta teza, jer ako se ocekuje jaci prinos po kamatonosnoj imovini onda bumo vidili (kaze FeD ide tapering ali ne i kta), kako je objasnjavo kolega StBratko. Drugi bitan faktor RH pristupa eurozoni, nista od rasta spreada u odnosu na bund, odnosno prije je za ocekivat smanjenje, odnosno dodatni pad prinosa na kta imovinu.

Gdje naci dodatni prihod? Naknade...

A tu konkurencije fintecha nije bilo kad se ta teza pisala i svih slicnih koji nagrizaju marze.

Hm?

jučer baš slušao/gledao na BloombergTV kako se još uvijek očekuje neko veće preuzimanje fintech društva od strane banaka

dosad su tu proaktivni bili jedino kartičari (Visa, AmEx, Mastercard, PPal) ili međusobna preuzimanja

ovo sam našao po tom pitanju u 2020.-oj, ili još bolje ovo

što se tiče kamatonosne imovine (zarađivanja na posuđivanju para) mislim da su tu slatki dani pred bankama, ekspanzija slijedi a tome u prilog govori i rast inflacije

ili pogledajte primjer prakse 'naših' banaka i tzv. prešutnih prekoračenja (minusa)

a gornja statistika pokazuje da banke nisu ni zagreble u fintech sektor pa pretpostavljam da im ni nije tako loše

• accountant
    • September 1, 2021 at 8:24 PM

trenutno na Bloomberg TV spominju rast 10YR US obveznice s trenutnih 1.30% na 1.90-2.00% (UBS Wealth Management, JPM Asset Management)

naravno postupno

uz nezadovoljavajući broj dodanih radnih mjesta, reizbor čelinka FED-a i opće nesigurnosti (još uvijek) oko Covid-19... tko ne zna kud s parama na kratki do srednji rok (3-6 mjeseci) mislim da su banke dobar izbor

XLF graf

• accountant
    • August 31, 2021 at 9:16 AM
    Quote from fajrvol

Ja neki dan kupim modernu, jesam li ju kupio objave da Japanci povlače cjepivo zbog stranih tijela u cjepivu. :S

Pala je nekih 5% u premarketu još od Petka. Međutim vrati mi se danas taman da izađem na nuli. Uf imao sreće više nego pameti. Vidim opet stavljaju po svuda loše vijesti. Očito ju žele srušit.

Iako moram priznati da sam lijepo zaradio ovaj mjesec. Prebacivao se iz jedne dione u drugu i držim maksimalno dan-dva. Kad padne bez razloga ja napravim buy the dip i to mi je dobro išlo ovaj mjesec. Vidjet ćemo šta bude u 09. i 10. mjesecu. Ako krene prema dolje na prvi jači znak sve rasprodajem i čekam dok ne vidim kud će.

e tako slično i ja radim, na dnevnoj bazi

ima hrpa dionica koja napravi dip na otvaranju i onda se oporavi po 2-3% vrlo brzo

treba naravno pratit indexe DJIA, S&P i Nasdaq... kad krene 'ronjenje' indexa, onda van

plus ove koje su jake u predtrgovanju, a iza kojih stoji dobra vijest i nisu za napucavanje ekipi s WSB

tako sam jučer odigrao na AFRM i KPLT (na obje oko +10% prosjek), dodao još BNTX, CLF i BTBT (kripto igra), na svakoj preko 2-3%

od otvaranja burze u sat i pol riješiš sve

tako da mi nisu jasni ovi koji upucaju milju, dvije u nekretninu i sretni su ako dobiju 5% (prije poreza na dohodak i troškova održavanja) godišnje!

• accountant
    • August 30, 2021 at 4:38 PM
    Quote from emil
    Quote from plavac

Naravno najveći rast se događa prije samog pada, Balan očekuje pad prvih par dana idućeg tjedna i onda par tjedana jačeg rasta burze, možda i 4-5 tjedana.

Do sredine listopada ne bi želio ništa imati u dionicama.

pa sto se pada tice --ostvaruje se :(

nadam se da je u pravu i oko ovog rasta nakon toga....

koji pad, Emile? gdje ti to vidiš?

• accountant
    • August 29, 2021 at 11:12 PM
    Quote from plavac

Naravno najveći rast se događa prije samog pada, Balan očekuje pad prvih par dana idućeg tjedna i onda par tjedana jačeg rasta burze, možda i 4-5 tjedana.

Do sredine listopada ne bi želio ništa imati u dionicama.

mislim da si krivo napisao, valjda 'OD sredine listopada'?

do tada je rast

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • August 26, 2021 at 10:37 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

Za sada izgleda kao pullback, tj. da ce biti retest zone cca 42.000. To bi bilo dobro mjesto za ulaz, u toj zoni je support-resistance flip.

Vazno je ne hvatati cijenu u padu, pa taman i u toj zoni jer je uvijek moguce da padne nize ili da nije pullback pa nastavi downtrend. Zato treba vidjeti hoce li se uopce iskorigirati do te zone, a onda cekati preokret trenda na manjem TF i tek onda kupovati - nekako prema ovoj shemi na grafu.

Ovo je nekakva tipicna shema prema kojoj ce trejder vjerojatno postupati. Barem za sada tako izgleda.

Nije moj graf, tipkam na mobitelu pa mi nezgodno crtati, zato prenosim ideju jednog trejdera koje pratim.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

kaže jedan tehničar kojeg pratim, a koji BTC gleda dugoročno, prvo do 55k, kao retest, pa propad do 20k, i onda na nove razine, preko prijašnjih vrhova.

do sada je bio prilično točan u svojem interpretiranju grafova i na nekim drugim assets-ima, tako da ti ovo, zasad, definitivno stoji :thumbup:

Display More

uz dužno poštovanje, taj tehničar kojeg pratite, nije uključio neke varijable

ovakva potražnja za kriptom nije zabilježena ikad, BTC postaje (ili već jest) nešto kao rezervna svjetska valuta ali bez centralne banke koja će ga tiskati po potrebi i bez regulatora (zasad!)

za tvrditi da slijedi propad prema $20k moraš imat neko uporište van grafova jer samo iz njih to se ne da iščitati, pullback da, ali propad... kako je došao na to?

• accountant
    • August 26, 2021 at 1:40 PM

nešto smo kol. BSOD i ja bili razglabali o preporukama analitičara i koliko to vrijedi ili ne vrijedi gledati

pa tako u jednoj (nama obojici poznatoj) knjizi stoji:

... most (59%) Wall St. 'consensus' forecasts miss their targets by gaps so large as to make the results unusable - either under- or overshooting the actual price (number) by more than 15%...

... from 1973 to 1993 nearly 80,000 estimates had a mere 1 in 170 chance of being within 5% of the actual number

u skladu s gore rečenim, današnje nove dvije friške preporuke analitičara (za istu dionicu, radi se o ON Semiconductor):

- Morgan Stanley, Equal-Weight, TP $42

- Needham, Strong Buy, TP $60

^^

• accountant
    • August 26, 2021 at 8:52 AM

ja sam našao na Tradingview zanimljivu ideju korisnika Nico.Muselle (btw ima oznaku moderatora) da je velika sličnost između zadnjeg bullrun koji se dogodio 2012-2014 godine i ovog

da skratim, ukoliko se stvari kako on kaže samo 'rimuju' a ne nužno i kopiraju (nikad u dlaku pokreti i tajming nisu isti jer je tržište i sve oko njega živo), onda možemo očekivati BTC na razini cca $200.500 do negdje Q2/2022

čisto tehnički gledano

najs

• accountant
    • August 26, 2021 at 8:45 AM
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

SAVA

Muke po techu

Nadan se da nitko nije zatečen u papiru

Minus 25% u jednoj minuti

Ovo je treći Dead Cat kojeg gledamo

Tko je u papiru neka u odbijanju izađe van, posjednja prilika. Nakon ovoga padne još idućih 20%-tak posto

Display More

Što je najbolje, početkom kolovoza sam ju jahao ko lud nakon pada do $70. Ulazio sam i izlazio svaki dan, i prekonoćno bi mi opet pobjegla jer ju je netko kupovao kao da nema sutra. Nakon što je probila $100 sam odustao, vidio da neće na dobrom završiti. No od tog pada krajem srpnja ni ne vidim novih vijesti.

Bješ'te podalje od te beštije. Što visoko leti, brzo pada.

Display More

misterij riješen!

ergo ta SAVA nema ni jedan proizvod u svojem pipeline, ali su dosta poodmakli u lijeku za Alzheimerovu bolest, tako barem tvrde

no prema ovoj stranici manipulirali su podacima u svoju korist, dok se iz firme brane da su to third-party istraživanja i da oni ne mogu tu ništa manipulirati

kako god, stojite po strani dok se stvari ne riješe

jer ako stvarno FDA prekine istraživanje onda je $0 granica za SAVA

• accountant
    • August 26, 2021 at 8:25 AM

na BTCu danas bitka na koti $47k?

s te razine smo 20.8. krenuli prema $50k

mitkko može vaš komentar? kuda se ide? jel ovo mali pullback prije povratka na $50k?

• accountant
    • August 25, 2021 at 5:32 PM
    Quote from zlocesti

SAVA

Muke po techu

Nadan se da nitko nije zatečen u papiru

Minus 25% u jednoj minuti

Ovo je treći Dead Cat kojeg gledamo

Tko je u papiru neka u odbijanju izađe van, posjednja prilika. Nakon ovoga padne još idućih 20%-tak posto

Display More

Što je najbolje, početkom kolovoza sam ju jahao ko lud nakon pada do $70. Ulazio sam i izlazio svaki dan, i prekonoćno bi mi opet pobjegla jer ju je netko kupovao kao da nema sutra. Nakon što je probila $100 sam odustao, vidio da neće na dobrom završiti. No od tog pada krajem srpnja ni ne vidim novih vijesti.

Bješ'te podalje od te beštije. Što visoko leti, brzo pada.

• accountant
    • August 24, 2021 at 9:57 AM

zanimljive stvari se događaju dok je pogled možda uperen negdje drugdje

ovdje je zadnje kvartalno izvješće (Q2/21), tj. kratka prezentacija, za CNR Resources

iz njega:

“CNX continued to successfully execute its plan by delivering another quarter of positive free cash flow, reducing absolute debt, and continuing share buybacks at attractive pricing," commented Nick DeIuliis, president and CEO. “Our ability to consistently generate significant, sustainable free cash flow, and reduce debt and return capital to shareholders is special and continues to differentiate CNX from others in our industry and beyond."

cijena je potonula skoro do $10 gdje je bila u prosincu prošle godine i gdje su neki fondovi, ako se ne varam i Blackrock, kupovali u tom periodu

ne vidim da se nešto promjenilo na gore, dapače

i dalje nagovještavaju agresivan otkup dionica (kažu da su u ovom kvartalu kupovali po prosjeku od $13.89) i vraćanje duga, te čak i povećavaju predviđanje za slobodni novčani tok

dakle imamo priliku kupovati uz diskont od cca 20-25% u odnosu na prosjek kupnje same kompanije za trezor

FCF je nešto u što se W. Buffett kune da je sveti gral value investitora jer je to novac generiran poslovanjem a koji nije potreban pa je uvjetno rečeno 'slobodan': može se vratiti dioničarima kao dividenda, vratiti veći dio duga (glavnice), kupovati vlastite dionice, služiti kao poluga za akvizicije itd.

uprava na str. 9. prezentacijskog slajda daje podatak o rastu projiciranog FCF s $2.04 na $2.18 po dionici, dakle 1/5 trenutne cijene po kojoj možete kupiti dionicu CNX je u stvari slobodni novčani tok, lova koja vam se može vratiti (što de facto i rade kroz buyback)

• accountant
    • August 20, 2021 at 3:26 PM

izgleda je kolega Plavac dobro uočio

danas odbijanac? ili prvo dno pa onda prema kraju dana push

popratiti ćemo... mnoge dionice su prije ovtaranja 'pozelenile'

• accountant
    • August 19, 2021 at 12:04 PM

da, crvenilo će izgleda potrajati... FED ide na smanjenje otkupa obveznica

zasad su to tek natuknice, što će tek biti kad Powell progovori?

def nije vrijeme za biti u papiru

meni DOW Inc. trpi a namjera mi ga je bila riješiti na cca $70+, mislim da ću se i s $64 zadovoljiti

1. Privacy Policy
  2. Kontakt