Može li istovremeno biti dva ili više skupnih skrbničkih?
Po čemu ih onda grupiraju?
Posts by stipe_Cro
-
-
Interkapital je sad transparentno Tankerskin.
Što se čeka s Podravskom bankom?
A i drugi Interkapital bio je od Tankerske, kako smo i sumnjali.
Samo ne znam gdje je otišao ostatak dionica s tog nižerangiranog Interkapitalovog računa.
-
Tresla se brda, rodio se miš.
-
Čuje mu se u glasu da je dubrovački diplomat, a zna se što u prijevodu to znači.
-
Nema iznenađenja u top10. Jedino je Podravska banka vjerojatno sudjelovala u dokapu.
-
U odnosu na sve nabrojano, 2+2 milje za Tankersku je kikiriki.
Ali kad već ulažeš u posao u branši, nećeš ići prodavati brodove nego se valjda baviti prijevozom robe i dalje.
Jednostavno mi nije jasna logika, da ne kažem da se ne slaže niti malo s ciljevima iz dokapitalizacije.
Sigurno nisu kupili TUHO i ATPL da bi ih prodali. Jedino što mi ima smisla je da kratkoročno ne vide perspektivu u bulku i da smatraju da bi novi brodovi proizvodili minuse.
A dugortočno su "here to stay" u svemu što kupuju.
-
Ako pričamo o 2 milje dolara zarade po brodu, to mi se ne čini kao razlog ulaska TNPL-a.
-
Mislite da se zbog tih visokih cijena neće naručivati novi brodovi ili je neki drugi razlog zašto bi ATPL bila u dobroj poziciji?
-
Imaš tu objašnjeno.
TemaPorez na kapitalnu dobit
Može info, koliki je porez na dividendu, da li je 12%?
Pitam jel ako je 12%, onda je to 158,50 Kn od 1320 Kn, dakle sjeda 1161,50 Kn po dionici na račun. A meni je sjelo 1133,08 Kn po dionici, dakle 28,42 kuna manje?
Ili se nešto mijenjalo po pitanju dividende i poreza? Mozda je ušao i prirez u izračun kalkulacije? ZG.VedranSeptember 26, 2020 at 5:33 PM -
kolega, kad nešto odlučim prodati, onda se novci najčešće ne vraćaju na zse. i kad je prodano, prodano je! tako je zadnjih skoro tri godine. uz to, imam godina (a i vi niste predaleko) kada više ništa ne planiram na 5 ili 10.
a tko je rekao da neće biti prilike za ponovni ulaz u atpl!!?? možda već nakon isteka javne ponude.
Upravo to. Bit će prilike za novi ulaz ako TNPL krene u napad na 100 %.
Ja vjerujem da hoće, ali kako nisam siguran, bolje vrabac u ruci...
-
Do 50 % doći će javnom ponudom, to je više nego sigurno. Samo je pitanje dokle će uspjeti dalje od toga.
-
Pa TNPL ima dovoljno love bez love ATPL-a. Nisu jadni da to rade, čak i kada bi mogli. Poanta je da će bagatelno preuzeti firmu, kao i dosadašnje dvije.
-
Moja je teorija da će prodati sve brodove i kupiti nove moderne tankere. Ne kužim inače čemu prodaja novog broda. Očito ne vide perspektivu u bulku.
-
Jesu oni to zaradili 10 % na prodaji?
Novi su brodovi koštali prosječno 34,25 milje svaki.
-
Koji je rok za objavu ponude?
Trebao bih znati jer TPNG nije bila tako davno, ali...
-
Znam za to. To je trenutni indeks, s tim da čak kasni jedan dan s objavom, ako se ne varam.
-
Ili sutra ...
-
Ono što je najzanimljivije, a to je top10, trebalo bi biti vidljivo već 8.11. na mojedionice?
-
Zna netko gdje gledati futurese za kontejnerske indekse?
Brodski prijevoz, dakako... -
Koliki mu je trenutni P/B?