Posts by sokol74
-
-
Kakvim Putinovim mesarom?! 😁 Kolega Dr. Kakica, dajte smanjite doživljaj. Ovdje se, cini mi se, formira neki prosjek cijene. Za sto i koga točno, vrijeme će pokazati.
K i L su zbilja blizu na tipkovnici.
I nije putinov mesar al je čovjek zbilja bio mesar u mladosti i navodno putinov prijatelj.
-
Amortizirali maksimalno zbog umanjenja ekstraporeza. Žao mi je što nisam među imateljima.
Ovo je toliko očito izbjegavanje dodatnog poreza da sumnjam da će im to proći. Računovodstvene politike se ne mijenjaju od danas do sutra po potrebi. Iako, opravdavam ovaj potez jer država je za vrijeme utakmice promijenila pravila igre pa je trebalo i taktiku prilagodit. Problem je što je država i sudac pa bi mogao bit penal u sudačkoj nadoknadi.
Imam nešto dionica.
-
skupljam i prodajem kad Dujmović bude prodavao svoje...
On je rekao kad će. Na 133 €
-
I ja bi da pojeftini.
Znaci, svaki put kad netko stavi losu vijest onda kupuje a kad stavi dobru vijest onda prodaje?
Ah, pa da sam to znao prije sad bi vec bio Warren Buffett.
A zašto bi to bila loša vijest? Kada je META u studenom prošle godine najavila otpuštanje 11.000 radnika, cijena je skočila 5,2%.
-
Ocito moram nauciti kako funkcioniraju obveznice 🙃,
Izgleda da ćete morat
To onaj tko je kupio obveznice prodaje jer mu lova treba hitno pa prodaje jeftinije nego je dobio? Pa je onda daj sto daš?
U principu to je točno samo nije daj što daš nego postoje neke formule... S obzirom na trenutne tržišne kamatne stope trguje se uz diskont. Da je obrnuto trgovalo bi se uz premiju.
Do sad sam mislio da je to onako za nesto sigurnije sa malim prinosom, di nemozes nesto izgubiti osim ako nisu kompanije pa ode u bankrot, ali ni dobiti van prinosa na obveznice.
I ovo je uglavnom točno samo što i država može defolt-irat.
A po ovom onda neznam tko pametan moze uloziti u obveznice i to jos drzavne ???
Onaj tko misli da će 5,10, 20 godina biti stabilna ekonomska situacija.
-
Nije Adris izgubio još ništa. Obveznice su ulaganje CROS-a, al to nije realiziran gubitak, tek ako se realizira moći ćemo ga takvima i zvati .
Hoće li se realizirat ako se obveznica drži do dospijeća?
-
Ima li tko dionica Spin Valisa za prodati?
-
Propao im business plan jer se dogodio rat u Ukrajini. Počela im se slijevat lova kao nekom narko kartelu na što sigurno nisu računali i zato su otkriveni. Ništa tu nije ukradeno, tvrtka je platila porez na dobit, a zarada pripada vlasnicima. Bitan je ugovor koji je potpisan 2020. Kolika je bila cijena plina tada? Krimen "majstora" iz INA-a je povlaštena fiksna cijena u određenom roku za, očigledno, velike ugovorene količine. Ugovor je postao štetan za INA-u kada je cijena enormno narasla. Je li se Ugovor mogao raskinuti? Što bi bilo da je cijena plina ostala ista ili pala. Čiji bi bio gubitak?
-
... i kolko ono rashoda i dobiti, kolega ?
ako vas dobro shvaćam, nisu bitni ti prihodi uopće
jer dobiti nema
onda je i dobro da zatvore poslovnicu i otpuste ljude
a ulaganje otpišu
pa ako isključimo sentiment, upravo to. span se ne bavi socijalnim poduzetništvom, u Ukrajini je rat s neizvjesnim trajanjem i neizvjesnim ishodom, znači biznis 0 bodova. a glede ulaganja (osim prisutnosti i penetracije na tržištu), 72 tisuća kuna amortizacije...
-
ovdje nema komentara na pad cijene?
vidim Ukrajina nosi (ili odnosi) skoro četvrtinu prihoda Grupe
izgleda je i g. Šonje krivo procijenio rizik ovdje, on je navodno dioničar (javni podatak s bloga arhivanalitika.hr)
... i kolko ono rashoda i dobiti, kolega ?
-
Koja ide sutra priča, da je izvješće već uračunato u cijenu ili ipak ....?
-
Izašlo izvješće.
Pola bilance u kešovini.
Ako ne znaju šta bi s tim neka nam isplate kroz dividendu
-
Izvješće za 3. kvartal je užas ali dionica raste, logično...
No,no kolega. Ako vam se ne čita cijelo Izvješće, pogledajte bar str. 10 PRESS INFO-a
-
Uvijek ista priča ovdje. Insajderi lupaju po asku prije izvješća.
-
Gledam polugodišnji FI i sve se čini super, ali najznačajniji utjecaj na rezultat ima ova promjena vrijednosti zaliha i nije mi to jasno.
od 77 mio dobiti rasta u odnosu na 2020, 80 mio je utjecaj te promjene zaliha/proizvodnje u tijeku...
da li je to nešto fundamentalno ili računovodstveno... ima li netko tko razumije što to ERNT proizvodi i rač efekt na FI?
Sorry kolega, ja u RDG vidim 38,87 mil kn
Rač. kemija. Mogli su revalorizirati zalihe, ali nisu morali. S tim se najlakše namješta rezultat...
Nema tu nikakve kemije, to vam je knjiženje obračuna proizvodnje. Odite u Bilancu i oduzmite zalihe proizvodnja u tijeku. Ne možete knjižiti troškove proizvoda koji nisu prodani i stoje na zalihi, time povećavate troškove proizvodnje i umanjujete dobit, a država to ne voli, ona voli da im platite više poreza tj. da imate veću dobit.
-
Kolega Marin, ja bi rado da nam Plenković proda 25% HEP-a, a vi?
Jel' bi bio heroj ili zločinac?
Povucite paralelu s INA-om.
-
Daaaaaaaaa (The message is too short, it must contain at least 10 characters.)
-
Čekamo raspon cijene u ponudi. Ako će ju dati oko P/E 10 bit će zanimljivo, ali čisto sumnjam da će ići tako nisko.
-
Ljudi koji sada kupuju dionice po 0.9 - 1 kn ce se samo jedan dan iznenaditi da umjesto 100 dionica po 1 kn imaju 1 dionicu po 10 do max 15 kn, slicno kao na PTKM, dakle gubitak 85 - 90% na sadasnju cijenu. Kada bi cijena ostala ista kao sada, nova dionica bi odmah poslije rezanja 99/100 dionica vrijedila 90 - 100 kn, sto je po meni nerealno, pogotovo jer se ne zna da li ce poslovanje dalje biti odrzivo.
Uglavnom, najbolje ne dirati, ako bas ne morate, prije rezanja i dokapa, a poslije cemo vidjeti.
A kolika je nominalna vrijednost dionice Atlantica, Ericssona, Adrisa, Arenaturista, Končara D&ST....
Ne kažem da Dalekovod treba uspoređivati s navedenim blue chipovima, samo hoću reći da nominalna vrijednost dionice nema veze s tržišnom vrijednošću.