Ima li tko dionica Spin Valisa za prodati?
Posts by sokol74
-
-
Propao im business plan jer se dogodio rat u Ukrajini. Počela im se slijevat lova kao nekom narko kartelu na što sigurno nisu računali i zato su otkriveni. Ništa tu nije ukradeno, tvrtka je platila porez na dobit, a zarada pripada vlasnicima. Bitan je ugovor koji je potpisan 2020. Kolika je bila cijena plina tada? Krimen "majstora" iz INA-a je povlaštena fiksna cijena u određenom roku za, očigledno, velike ugovorene količine. Ugovor je postao štetan za INA-u kada je cijena enormno narasla. Je li se Ugovor mogao raskinuti? Što bi bilo da je cijena plina ostala ista ili pala. Čiji bi bio gubitak?
-
... i kolko ono rashoda i dobiti, kolega ?
ako vas dobro shvaćam, nisu bitni ti prihodi uopće
jer dobiti nema
onda je i dobro da zatvore poslovnicu i otpuste ljude
a ulaganje otpišu
pa ako isključimo sentiment, upravo to. span se ne bavi socijalnim poduzetništvom, u Ukrajini je rat s neizvjesnim trajanjem i neizvjesnim ishodom, znači biznis 0 bodova. a glede ulaganja (osim prisutnosti i penetracije na tržištu), 72 tisuća kuna amortizacije...
-
ovdje nema komentara na pad cijene?
vidim Ukrajina nosi (ili odnosi) skoro četvrtinu prihoda Grupe
izgleda je i g. Šonje krivo procijenio rizik ovdje, on je navodno dioničar (javni podatak s bloga arhivanalitika.hr)
... i kolko ono rashoda i dobiti, kolega ?
-
Koja ide sutra priča, da je izvješće već uračunato u cijenu ili ipak ....?
-
Izašlo izvješće.
Pola bilance u kešovini.
Ako ne znaju šta bi s tim neka nam isplate kroz dividendu
-
Izvješće za 3. kvartal je užas ali dionica raste, logično...
No,no kolega. Ako vam se ne čita cijelo Izvješće, pogledajte bar str. 10 PRESS INFO-a
-
Uvijek ista priča ovdje. Insajderi lupaju po asku prije izvješća.
-
Gledam polugodišnji FI i sve se čini super, ali najznačajniji utjecaj na rezultat ima ova promjena vrijednosti zaliha i nije mi to jasno.
od 77 mio dobiti rasta u odnosu na 2020, 80 mio je utjecaj te promjene zaliha/proizvodnje u tijeku...
da li je to nešto fundamentalno ili računovodstveno... ima li netko tko razumije što to ERNT proizvodi i rač efekt na FI?
Sorry kolega, ja u RDG vidim 38,87 mil kn
Rač. kemija. Mogli su revalorizirati zalihe, ali nisu morali. S tim se najlakše namješta rezultat...
Nema tu nikakve kemije, to vam je knjiženje obračuna proizvodnje. Odite u Bilancu i oduzmite zalihe proizvodnja u tijeku. Ne možete knjižiti troškove proizvoda koji nisu prodani i stoje na zalihi, time povećavate troškove proizvodnje i umanjujete dobit, a država to ne voli, ona voli da im platite više poreza tj. da imate veću dobit.
-
Kolega Marin, ja bi rado da nam Plenković proda 25% HEP-a, a vi?
Jel' bi bio heroj ili zločinac?
Povucite paralelu s INA-om.
-
Daaaaaaaaa (The message is too short, it must contain at least 10 characters.)
-
Čekamo raspon cijene u ponudi. Ako će ju dati oko P/E 10 bit će zanimljivo, ali čisto sumnjam da će ići tako nisko.
-
Ljudi koji sada kupuju dionice po 0.9 - 1 kn ce se samo jedan dan iznenaditi da umjesto 100 dionica po 1 kn imaju 1 dionicu po 10 do max 15 kn, slicno kao na PTKM, dakle gubitak 85 - 90% na sadasnju cijenu. Kada bi cijena ostala ista kao sada, nova dionica bi odmah poslije rezanja 99/100 dionica vrijedila 90 - 100 kn, sto je po meni nerealno, pogotovo jer se ne zna da li ce poslovanje dalje biti odrzivo.
Uglavnom, najbolje ne dirati, ako bas ne morate, prije rezanja i dokapa, a poslije cemo vidjeti.
A kolika je nominalna vrijednost dionice Atlantica, Ericssona, Adrisa, Arenaturista, Končara D&ST....
Ne kažem da Dalekovod treba uspoređivati s navedenim blue chipovima, samo hoću reći da nominalna vrijednost dionice nema veze s tržišnom vrijednošću.
-
Nisam vidjela čudnijeg bida i aska nego na onim 7 CRO i 7 SLO
Da li je to itko od vas ikada kupio ili prodao ?
Oni to sami sebi ?
Kupio (na vrijeme), dio prodao (prerano).
-
sta misli ekipa nadolezece izvjesvce nece bit bajno..oce koliko utjecat na sadašnju cijenu?
Ako se nitko nije uzbuđivao na 300 mil gubitka na 9 mjeseci, neće ni na 400 mil na kraju godine.
-
Koji to fond drži cijenu na ovim razinama?
InterCapital ETF?
-
Zanimljivo je to što kažeš da im fali love pa ju u IPO-u nabavljaju.... Mislio sam da je to i ideja IPO-a...
No drago mi je da je IPO uspio, puno sreće svima koji su sudjelovali.
Ideja IPO-a je da se nabavi lova ali ne za vračanje dugova nego za ulaganja i razvoj.