1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sokol74

Posts by sokol74

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• sokol74
    • February 7, 2024 at 2:30 PM

Ovdje ja najvažnija vijest da su ishodovali pravomoćnu građevinsku dozvolu za logistički centar. Ugovori su potpisani, novca na računu ima.

• SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • August 23, 2023 at 9:56 AM

Ako nekog zanima

ICT Business | TOP 300 domaćeg ICT sektora prema EBITDA
    Donosimo TOP 300 domaćih kompanija u ICT sektoru prema dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA), a neki su pitali zašto baš…
    www.ictbusiness.info
  • SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • August 11, 2023 at 11:05 AM
    Quote from sokol74
    Quote from mooji

“Intrinsic valuation” po Capital Experience analizi je 82,74-130,8 eur…..Ova panika stvara odlicnu priliku za kupnju.

I preporuka nije Sell nego Hold. Ko bi razumjeo ove prodavace.

prema ovoj analizi "this time next year (ups... 2028.) we will be millionaires"

da ne mislite da sam bio sarkastičan, u privitku imate izvadak iz analize.

p.s.

osim ako analitičari nisu sarkastični 8|

Files

span.pdf 226.22 kB – 61 Downloads
  • SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • August 10, 2023 at 11:05 PM
    Quote from mooji

“Intrinsic valuation” po Capital Experience analizi je 82,74-130,8 eur…..Ova panika stvara odlicnu priliku za kupnju.

I preporuka nije Sell nego Hold. Ko bi razumjeo ove prodavace.

prema ovoj analizi "this time next year (ups... 2028.) we will be millionaires"

• SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • August 4, 2023 at 10:36 AM

Evo gledam Marka Rakara, govori o Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti koji se sukladno odrednicama NIS2 mora donijeti do listopada 2024. i koji je trenutno u javnom savjetovanju do sredine kolovoza.

Zakon, u odnosu na NIS koji je snazi i koji obuhvaća uglavnom entitete iz oblasti bankarstva, telekoma i energetike, dramatično širi broj korisnika tako da će sve srednje velike i velike tvrtke u HR biti obveznici Zakona.

Procjena je da će kompanije koje već primjenjuju NIS povećati izdvajanja iz informatičkih budžeta za dodatnih 11-12%, a kompanije koje ulaze u NIS2 20-25% svojih informatičkih budžeta će morati trošiti na kibernetičku sigurnost.

I na kraju je rekao da u HR ima sjajnih tvrtki koje mogu odraditi taj posao ;)

Sad je valjda jasno zašto je ta tema bila bitna na Skupštini i zašto SPAN zapošljava toliko info stručnjaka koji su mu, za sada, samo trošak.

Quote from mooji

Najbitnija informacija sa skupštine jučer je nova direktiva Evropske komisije koja se zove NIS 2. To je bilo usvojeno u 12. mjesecu prošle godine, i dosta se u suštini pisalo u tome na početku godine. Stvarno ne znam kako nam je to tu na forumu pobjeglo.

Preporučam svima da si to pročitate jer je po meni stvarno game changer za industriju kibernetičke sigurnosti i odgovor na to zašto je SPAN zaposlio par stotina novih IT stručnjaka u zadnji godini i pol. I još traži nove i nove.

U kratko… EU komisija je postavila nove kriterije i odredila koja poduzeća u svakoj državi članici su dio kritične infrastrukture i koje moraju imati puno jači sistem kibernetičke sigurnosti ko sada. Vlade moraju usvojiti ovaj Zakon najkasnije do 10. mjeseca 2024. Kazni za preduzeča ak neče poštovat Zakona če bit ogromne….do 7 mio EUR ili čak do 1,4 % globalne prodaje. Zakon uključuje javne i privatne entitete iz sledečih industrija : Transport, Energy, Banking and financial market infrastructure, Healthcare, Water supply, Public administration (central and regional levels), Waste management, Postal and courier services.

Navodno samo u Hrvatskoj, lista preduzeča kritične infrastrukture po NIS 2 broji par 100 entiteta, a nema puno IT kompanija koje su u stanju odraditi ovaj posao.

Očigledno sve šta je SPAN radio u zadnje 2 godine je bila priprema na to

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• sokol74
    • July 25, 2023 at 6:14 PM

Evo meni je čaša polu puna jer vidim da su i prihodi i dobit u Q2 ove godine bolji nego u Q2 prošle godine. ;)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sokol74
    • July 19, 2023 at 10:04 PM
    Quote from zlocesti

Al' prevruće je za izaći bilo gdje. Idući reli kad stigne kako će se ono zvati, Hermes ?

Haron

• SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • July 17, 2023 at 11:35 AM

Nikola Dujmović svoje je planove otkrio Jutarnjem

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• sokol74
    • May 3, 2023 at 12:30 PM

Ne znam zašto tako konzervativno planiraju poslovanje ali ako pogledamo planirano/ostvareno u '22. što li nas onda čeka u '23. :huh:

Files

KODT_plan_ostvareno.pdf 369.44 kB – 47 Downloads
  • SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • April 28, 2023 at 12:41 PM
    Quote from Muzakus

Spanuforija splašnjava, vraćamo se na realnije brojke

Quote from Paulie

Ova dionica je trenutno brutalno precijenjena, FI za prvi kvartal ne opravdava ovu valuaciju.

ajd dečki pročitajte malo .pdf

• Mobilne kućice

• sokol74
    • March 30, 2023 at 8:55 PM

zato i pitam ima li tko iskustva s tim

• Mobilne kućice

• sokol74
    • March 30, 2023 at 8:23 PM

mislim da ima i opcija da kupiš već postavljenu kućicu ali i da staviš svoju.

evo link

Mobilne kućice sa najmom parcela u kampovima - CHARTA-NEKRETNINE.HR
    Ekskluzivne mobilne kućice pravi su odabir ako tražite stalno mjesto za odmor, a nemate namjeru kupovati zemljište i graditi svoju kuću. U ponudi su mobilne…
    charta-nekretnine.hr
  • Mobilne kućice

• sokol74
    • March 30, 2023 at 7:50 PM

Kupiš mobilnu kućicu, postaviš ju u kamp koji to dopušta uz plaćanje godišnjeg paušala i rentaš turistima.

• Mobilne kućice

• sokol74
    • March 30, 2023 at 7:27 PM

Ima li tko iskustva s kupovinom i rentanjem mobilnih kućica po kampovima u Hrvatskoj.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• sokol74
    • March 17, 2023 at 2:18 PM

Tu se nešto kuha.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• sokol74
    • March 2, 2023 at 10:20 PM
    Quote from havi

Kakvim Putinovim mesarom?! 😁 Kolega Dr. Kakica, dajte smanjite doživljaj. Ovdje se, cini mi se, formira neki prosjek cijene. Za sto i koga točno, vrijeme će pokazati.

K i L su zbilja blizu na tipkovnici. ;)

I nije putinov mesar al je čovjek zbilja bio mesar u mladosti i navodno putinov prijatelj.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• sokol74
    • February 28, 2023 at 6:20 PM
    Quote from stipe_Cro

Amortizirali maksimalno zbog umanjenja ekstraporeza. Žao mi je što nisam među imateljima.

Ovo je toliko očito izbjegavanje dodatnog poreza da sumnjam da će im to proći. Računovodstvene politike se ne mijenjaju od danas do sutra po potrebi. Iako, opravdavam ovaj potez jer država je za vrijeme utakmice promijenila pravila igre pa je trebalo i taktiku prilagodit. Problem je što je država i sudac pa bi mogao bit penal u sudačkoj nadoknadi.

Imam nešto dionica.

• SPAN (SPAN d.d.)

• sokol74
    • February 28, 2023 at 1:04 PM
    Quote from pn11

skupljam i prodajem kad Dujmović bude prodavao svoje...

On je rekao kad će. Na 133 €

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• sokol74
    • February 20, 2023 at 3:43 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from abc1

I ja bi da pojeftini.

Znaci, svaki put kad netko stavi losu vijest onda kupuje a kad stavi dobru vijest onda prodaje?

Ah, pa da sam to znao prije sad bi vec bio Warren Buffett.

A zašto bi to bila loša vijest? Kada je META u studenom prošle godine najavila otpuštanje 11.000 radnika, cijena je skočila 5,2%.

• Ulaganje u obveznice

• sokol74
    • November 5, 2022 at 5:38 PM
    Quote from D_artagnan

Ocito moram nauciti kako funkcioniraju obveznice 🙃,

Izgleda da ćete morat :)

Quote from D_artagnan

To onaj tko je kupio obveznice prodaje jer mu lova treba hitno pa prodaje jeftinije nego je dobio? Pa je onda daj sto daš?

U principu to je točno samo nije daj što daš nego postoje neke formule... S obzirom na trenutne tržišne kamatne stope trguje se uz diskont. Da je obrnuto trgovalo bi se uz premiju.

Quote from D_artagnan

Do sad sam mislio da je to onako za nesto sigurnije sa malim prinosom, di nemozes nesto izgubiti osim ako nisu kompanije pa ode u bankrot, ali ni dobiti van prinosa na obveznice.

I ovo je uglavnom točno samo što i država može defolt-irat.

Quote from D_artagnan

A po ovom onda neznam tko pametan moze uloziti u obveznice i to jos drzavne ???

Onaj tko misli da će 5,10, 20 godina biti stabilna ekonomska situacija.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt