Ne znam zašto bi u ponedjeljak padalo, ako u petak nije ništa naraslo nije bilo kupovine samo da se pokupi dividenda, a nema smisla prodavat kada bi uskoro trebala biti još jedna dividenda
Posts by tiko1
-
-
Svi prisutni dioničari a bilo ih je oko 2/3 sa pravom glasa su glasovali za dividendu, znači niko ne sumlja u financijsku poziciju firme da to moze bez problema isplati što je sjajna vijest, a ovaj Boban prodaje već duze vrijeme preko godine dana ima dosta dionice i mislim da zeli malo diverzificirati portfelj.
-
Nitko ne komentira izvješće. Kontinuirani višegodišnji rast prihoda, dobiti, kapitala, tržišnog udjela i tržišne kapitalizacije. Što reći, u normalnoj zemlji ovo vrijedi barem duplo.
Račun Dobiti i Gubitka
Račun Dobiti i Gubitka
Prihod (TTM):
3,989.60MPrihod (Kvartalno Rast YoY):
3.61%EBITDA (TTM):
124.05MNeto Dobit (TTM):
76.87MDobit po Dionici (TTM):
2.82KProfitabilnost
EBITDA Marža (TTM):
3.11%Neto Profitna Marža (TTM):
1.93%Dividenda
Dividendni Prinos:
0.00%Valuacija
Tržišna Kapitalizacija:
490.57MPrice / Earnings:
6.38Price / Sales:
0.12Price / Book:
0.90EV / EBITDA:
5.73sve je to lipo ali di su pare , ovisi o dobroj volji nekog birokrata da ti pusti nešto love
-
inače, te dionice se knjiže kao fin imovina i to bi trebalo biti 10 300 dionica koje su najvjerojatnije stečene dokapitalizacijom po 600kn. 2015.,
u ovakvim slučajevima se imovina stečajnog dužnika prodaje prikupljanjem ponuda putem sudske javne dražbe a ne na TK kako to kolege zlonamjerno insinuiraju a što i sami dobro znaju ali pokušavaju napraviti nesigurnost i nered kako na forumu tako i kod dioničara HPB koji ga posječuju.
inaće meni paše, spustiti ću nalog niže i pričekati "app" ako će biti onih koji su zagrizli na ove neprovjerene i zlonamjerne insinuacije
na tim drzbama se moze ići značajno ispod trzišne cijene, tako se bojim da bi neko mogao kupit veće količine dionica recimo po 300 kn onda ih malo po malo prodavat na burzi po 400-500
-
Nije to hype, to je ponovno buđenje ideja od prije jako, jako puno godina.
Koliko će ta vožnja na struju biti ekonomičnija od benzin/dizel priče, nemam pojma.
Lijepo je čuti kako kilometar vožnje na struju košta xy puta manje nego na fosilna goriva.
Samo se nigdje ne spominje trošak popratne infrastrukture...
Kad i ako ukupni troškovi, uključujući i cijenu vozila, budu niži nego kod klasičnih automobila, onda će taj "hype" postati mainstream.
Bez toga, to će biti i ostati zabava za šačicu ljudi, kao što se neki i danas voze s konjima ili biciklima
sa sadašnjom tehologijom baterija daleko je to od jeftinijeg jer treba računat svako 10 godina minjat bateriju koja košta oko 8000 eura da nije toga i sam bi ga kupio jer imam doma kućnu eletranu pa mi je struja besplatna
-
nešto sam načuo da im Rimac uzima zaposlenike, traje taj hype oko električnih auta po mogu privuć dosta investicija vjerojatno ponudit i bolje uvjete radnicima, to me malo brine, al mislim da će se ispuhati taj hype oko ev auta
-
Evo, kolega Ohladi, vrag mi nije dao mira pa sam na brzinu skinuo Q1/2020 i H1/2020 i izvukao par podataka, jer su ožujak, travanj i svibanj problematični mjeseci u kojima se nije radilo i za koje su korištene potpore. Da bi dobili podatke za Q2 treba malo računati jer u H1 su zbirni podaci (Q1+Q2) ali pošto imamo Q1, malo oduzimanja i to je to ... Gledam samo AD Plastik d.d. , jer nas ostatak grupe ovdje ne zanima ...
Dakle, prihodi Q1 su 258,88, dobit 31,54 mil.kn ... prihodi H1 su 392,17 a dobit 38,68 mil. kn .... ispada da su prihodi Q2 133,29 a dobit svega 7,14 mil. kn ....
U H1 navode da su korištene potpore za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 28,5 mil. kn za mjesece ožujak, travanj i svibanj 2020 godine. Znači, vidljivo je da potpore ne utječu na dobit jer bi onda dobit bila višestruko veća ....
Troškovi osoblja: nisam detaljno tražio podatak o broju zaposlenih 2019 i 2020 nego sam uzeo ukupan iznos troškova osoblja iz kojeg je vidljivo da je u Q1 2019/2020 iznos plaća bio 39,04/38,79 mil. kn ... e sad ono interesantno,u H1 2019/2020 iznosi su 80,83/56,33 mil. kn što znači da je samo Q2 2019/2020 iznos plaća 41,79/17,54 ... iz ovoga je vidljivo da je iznos Q2/2019 gotovo isti kao i Q1/2019 (mala razlika, ali to može biti razlika broja radnika, koji radni dan više ...) dok je razlika Q2/2020 i Q2/2019 golema (17,54/38,79mil. kn) ... to po meni može samo značiti da su plaće u Q2 bile manje nego kada tvornica radi obzirom da nismo čitali neke informacije o otpuštanjima, zaključujem da su isplaćivali samo potpore u periodu kad nisu radili, tj. kad su bili zatvoreni ...
E sad, ono što tu na brzinu nisam ukapirao jer mi se nije dalo detaljno proučavati, jer to što su za plaće isplatili 17,54 mil. kn a dobili potpora u iznosu 28,5 mil. kn ... tako da mi nije jasno gdje je ostatak, ili su dobili potpore za još nešto a ne samo za plaće, a oni to stavili u đuture (dakle, hoću reći da ne znam strukturu potpora niti je igdje navedeno kako su utrošene) ... eto, nadam se da je sad jasnije .... dakle, od dobiti FI/2020 oduzmimo onih 11,4 mil. kn i to je realna dobit plastike, nema tu nikakvog maskiranja ....
jedan mjesec ne rada se ne računa jer je korišten kolektivni godišnji koji bi se inače koristio u kolovozu, a radnici nisu dobivale pune plaće dok nisu radili mislim da u proizvonji 90% u administraciji 80% mislim
-
Naravno da treba uzeti 8 kn. I poslije na ljeto uzeti kad se spusti cijena zbog vrućina na asfaltu. ADPL je moja najbolja kasica prasica ever. Za baćuške se ne brinem. Sve se to iznivelira do slijedeće godine. Svjedoci smo doticanja 200 ke pa pada na 135 i jopet na 180 i dalje. Život bi bio dosadan da nema ruskih planina🤑
palo je na devedeset
-
evo ga amigo zadnji tjedan u vrhuncu krize baš lijepi oporavak
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
to protjerivanje diplomata je najblaza mjera a i tečaj rublje segirura slično pričekajmo izvješće trebalo bi biti sjajno očekujem da smo do jeseni na dvjesto kn
-
Ne znam, ja sam pricao sa 10-tak ljudi u zadnje vrijeme i svi kazu da je ZSE bez veze i da su samo culi price da su ljudi izgubili pare, a od nikog da se obogatio ili bar nesto zaradio. Znam da nije reprezentativni uzorak, ali price o brzom bogacenju se brzo sire usmenom predajom, a bez toga spekuliranje nema smisla i jako su bitne za nove ulagace na burzi, kojih nema.
Uglavnom, neki s kojima sam pricao ulazu u strane dionice, a neki u Crypto. Da ne kazem da su se neki i obogatili na Crypto-u, kupili stanove itd, sto se ne moze reci za dionice na ZSE.
Zlatno vrijeme hrv dionica 2004 -2007. je proslo i nece se vise ponoviti, cisto jednostavno jer je vecina starih ulagaca spusila pare i pokusavaju spasiti sto se spasiti da, a novi ulagaci imaju neke nove igracke kao Crypto valute i dionice poput Tesle i Gamestop i uopce ni ne pomisljaju na kupovinu hrvatskih dionica.
A sada ide moje iskustvo, dakle na ZSE ima 10-tak dionica koje imaju podrsku fondova i koje je moguce kupiti i prodati u dostatnoj kolicini za male ulagace poput nas sa par desetaka, stotina do milijun kuna. Ostale dionice su b klasa koje mozes uvijek kupiti, ali ih prodati mozes na posebne dane u godini kada vlada pojacan interes i ako tada ne uskocis mozes ostati dugo zarobljen unutra, sto nije ni lose ako je firma dobra i isplacuje dividendu, ali je obicno rijec o problematicnim firmama, gubitasima i vjecitim "sada ce biti bolje" firmama, gdje se samo sto nije desio turnover ili iskorak u pozitivu, samo sto se to uglavnom nikad ne desi ili jako rijetko 1/100.
Ne kazem da se ne moze nesto zaraditi na valovima, ali trebas imati znanje, iskustvo na ZSE i osjecaj za feeling kada kupiti i kada prodati, sto je vec malo teze steci, pogotovo za nove ulagace.
nedavno sam čitao analizu na Arhivanalitiku gledano od 2000 godine do danas Crobex ima veći rast od S&P 500 međutim od 2008 ide mu dosta loše, trentno je naše trzište dosta podcjeneno kako pratim youtube canale ozbiljni investitori savjetuju da se novac iz Amerike prebaci na ovakva trzišta potput zse di ima stvarno podcjenenih dionica kao trenutno zaba hpb adpl
-
tečaj rublje se počeo oporavljat, hedge fondovi se klade na snazan rast cijene nafte, sve same pozitivne vijesti, kad se sruši brana na 186 do dvista praktički nema otpora
-
Pitajte molim Vas koliko novca su dobili od poreznih obveznika (države) za prošlu godinu i zašto to nisu proknjiźili kao posebni, izvanredni prihod, kako bi smo znali koji su stvarni troškovi uposlenika i kako bi iste mögli uporediti sa istim troškovima ranijih godina? (Princip transparentnosti)
Da li je uvjet za isplatu dividende povrat potpore primljene u prošloj godini i kako namjeravaju taj povrat proknjiźiti? Kao uvećsnje troškova uposlenika ili smanjenje rezerve u vremenskim razgraničenjima?
Da li planiraju rezervacije obzirom na nove potencijalne sankcije koje se najavljuju od strane EU?
.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9dc577b1adb.pdf
ovde na 31 stranici imaš kontakt osobe iz računovdstva mail i telefon koju se može pitat takve stvari, plus za transparetnost
-
firma ok posluje samo muči me tečaj rublje planiram iči na skupštinu pitat zašto ne hedgiaju tečaj, možda Marinka pitam zašto je prodavao dionice po 130 jesenas, imate li koje pitanje?
-
US indexi u lijepom plusu.
Robin Hood zabranio omladini da kupuju gamestop mogu samo prodavat, cirkus
-
Moram priznati da mi se rast cijene od početka 2021. sa ~160 do ~175 činio malo prebrz. I sad kad pogledam u nazad moguće da su oni najbliži vrhu već znali što se sprema pa su po malo u tišini skupljali.
a kako onda tumačiš da je čovjek koji ne pri vrhu nega na samome vrhu, prodao tisuće dionica po 130 i 140 kn unazd par miseci?, jeli čovik zapravo humanista ja imam dovoljno znam što se sprema pusti ću druge da zarade
-
U tom slučaju bi trebali vratiti pomoć koju su dobili za Covid-19 od države, stoga neće biti dividende, to bi bila suluda odluka, jer se radi o popriličnim novcima koje bi trebali vratiti u proračun.
Kako su onda radnici dobili bonus di im je rečeno da je to iz 2019 dobili su bonus božićnicu i dar za djecu, vjerojatno se dobit iz 2019 moze koristi tako da očekujem da i dioničari dobiju svoje.
U tom slučaju bi trebali vratiti pomoć koju su dobili za Covid-19 od države, stoga neće biti dividende, to bi bila suluda odluka, jer se radi o popriličnim novcima koje bi trebali vratiti u proračun.
Kako su onda radnici dobili bonus di im je rečeno da je to iz 2019 dobili su bonus božićnicu i dar za djecu, vjerojatno se dobit iz 2019 moze koristi tako da očekujem da i dioničari dobiju svoje.
evo kako sam predvidio u desetom mjesecu se ostvarilo, da ste me slušali mogli ste fino zaradit
-
Dobit u 2020 godini je oko 55mil kn.S obzirom da pocetak godine je bio loš, ocekivanja su bila da je nula ili mali minus dobar rezultat,međutim na kraju
je rezultat iznad svih očekivanja.I divka je u opciji!
Otkud vam ljudi ovi podaci? Nabacujemo se ciframa onako odoka a to nikom ne koristi. Isplata dividende je opcija ako vrate državne subvencije za svibanj što je bilo čini mi se oko 6 mil kn. Bilo bi im pametnije ne isplatiti dobit i ostaviti u firmi tih 6 mil kn. Imaju u šta investirati ili isplate to slijedeću godinu kroz dividendu, lako oni smisle šta će s lovom ako je imaju...
pa mogu isplatiti dividendu iz dobiti iz 2019 tako su isplatiti i bonuse radnicima za 2019 god, mislim da u tom slučaju ne moraju vračat ništa.
-
Ja sam možda preoptimističan, ali vjerujem u neto dobit za prošlu godinu preko 70Mk.Šta vi mislite?
mislim da to najviše ovisi o tečaju rublje, ostale stvari su u redu, pozitivna stvar je što kuna slabi.
-
nakon četri dana pauze očekivao sam veću glad za dionicama