već nekoliko godina brojimo rekordne iznose na štednji.... i očekujemo da se dio prelije na zse. po meni ništa od toga, možda u najboljem slučaju 1% (ni to nije malo obzirom na sadašnje promete), ali jedino preko nekih IPO-a da ponovo malo vrati interes za burzu.
u suprotnome teško, vrlo vrlo teško. jer se tih 250 mlrd (vjerujem) velikom većinom nalazi u vlasništvu starije populacije koja sigutno ne razmišlja o burzi već poučeni koronom čuvaju novce za starost i crne dane.
1%?
2,5 mlrd kn ,zvuči kao mini tsunami koji bi podigao sve brodove?
držim da je realnije i više,ovisi o dužini bull marketa,o svjetskoj makroekonomiji,o izostanku jačih potresa.......
upumpava se lova u ekonomiju svijeta neviđenih razmjera od 2.sv rata pa ako to nije poželjna garancija bulla,trajanja od barem par godina,što će biti?
tko neće u ovoj situaciji vidjeti čašu napola punu kada će je vidjeti?
ah taj naš croatizmus pesimizmus gen jedinstven u svemiru
nama udovoljiti ,učiniti razlog za biti optimističan,ispunjen,sretan to bi iz za vanzemaljce bio velik izazov?možda i griješim ali...
ali ja sam optimističan da neće tako ostati,ustvari vidim promjene na bolje koje drže trend mjesecima,ma vidimo ih svi kroz rast indexa ali večina odbija tu činjenicu prihvatitiu skladu sa jedinstvenim genom.