1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 1:27 PM
    Quote from migra

mnogi poduzetnici nebi propali ili bi bili mnogo bogatiji da su nagrađivali svoje radnike i udjelima.

DA,radnici nisu robovi i kmetovi već partneri mnogi koji su shvatili su i odlično profitirali.

sloboda izbora je zakon

agrokor,pevec ? dali je tko imao jeftinije radnike(kmetove)?

kako sada sa suprotnim tretmanom radnika može biti svima puno bolje?

kako može vlasnicima (kapitalistima) dioničarima pevexa bti tako da je to jedna od najboljih firmi,dionica? pri daleko iznadprosječnim plaćama,bonusima,uskrsnici,božićnici regresu za godišnji,poklonu za svako rođeno dijete ....:?:

zar nije to komunizam:/ :?:

bojati se "komunizma" a ne bojati se hobotnice koja guši ovaj narod desetljećima

koja je za kolekciju rolexa poklonila strancima plivu,inu....nastavite niz

je mudro,razumno :?:

p.s.

dioničar sam pvcm,ponosan dioničar,želim da se i dalje dižu primanja svih vrsta pevex radnika.

sretan sam jer vidim da su radici tamo sretni,sretni su i kupci i dobavljači....

zar croatizmus mazohizmus i pesimizmus nebi želio da smo svi sretni?

ili je za vlastitu sreću neophodna tuđa nesreća <X

Display More
    Quote from Paulie

Oprostite, ali nemate pojma o čemu pričate, postovi su vam puni nekih suludih utopijskih stavova.

Benčić koja je jedna od čelnih ljudi stranke ima izuzetno opasne ideje koje stalno ignorirate.

Većina poduzetnika jedva preživljava, a kamoli da mogu podnijeti neka veća opterećenja. Vi kao da živite u svom zelenom imaginarnom svijetu.

Vidjet ćete uskoro što je zapravo Možemo.

utopija?

PVCM?

ako nisi upoznat sa detaljima prvo prouči.

pevex nije utopija već višegodišnja stvarnost.

za dioničare prinos je 400% na 4 godine a sve pri da radnici maju među najvećim plaćama u sektoru + masu dodatnih bonusa.

sve ono što i drugdje funkcionira desetljećima.

da MOŽEMO to i u hr imati ali ne treba se sili glasati za hobotnicu koja našu djecu tjera na trajno iseljene.

tko tako radi,snosit će posljedice u skladu sa vl izborom

• PVCM (Pevex)

• migra
    • May 17, 2021 at 1:14 PM

imamo novi element u "situaciji"?

ulazak Škore u drugi krug ZG?

sljedeća 2 tjedna realno je za očekivati javno iznošenja domoljublja izgledno dugo neviđenog.....

to je izgledno i najjači argument pa....

a dan prije velikog finala preizborne kampanje trebat će i osim deklarativnog dokazati i praktično domoljublje dizanjem ruke u zrak za uvrštelje

kako bi i mi domoljubi,branitelji,dioničari ili i sve to u jednom osjetili blagodati tog exluzivnog pozivanja na domoljublje?

dali je netko previdio kalendar mogućih događanja (2. krug izbora) ILI se je računalo a nije bilo bitno jer je odluka donesena i nije u konfliktu sa ciljevima izbora?

još malo dima da je odluka pozitivna,naravno dok ne vidimo vatru to je samo još jedan dim na dim...

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 12:36 PM

mnogi poduzetnici nebi propali ili bi bili mnogo bogatiji da su nagrađivali svoje radnike i udjelima.

DA,radnici nisu robovi i kmetovi već partneri mnogi koji su shvatili su i odlično profitirali.

sloboda izbora je zakon

agrokor,pevec ? dali je tko imao jeftinije radnike(kmetove)?

kako sada sa suprotnim tretmanom radnika može biti svima puno bolje?

kako može vlasnicima (kapitalistima) dioničarima pevexa bti tako da je to jedna od najboljih firmi,dionica? pri daleko iznadprosječnim plaćama,bonusima,uskrsnici,božićnici regresu za godišnji,poklonu za svako rođeno dijete ....:?:

zar nije to komunizam:/ :?:

bojati se "komunizma" a ne bojati se hobotnice koja guši ovaj narod desetljećima

koja je za kolekciju rolexa poklonila strancima plivu,inu....nastavite niz

je mudro,razumno :?:

p.s.

dioničar sam pvcm,ponosan dioničar,želim da se i dalje dižu primanja svih vrsta pevex radnika.

sretan sam jer vidim da su radici tamo sretni,sretni su i kupci i dobavljači....

zar croatizmus mazohizmus i pesimizmus nebi želio da smo svi sretni?

ili je za vlastitu sreću neophodna tuđa nesreća <X

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 11:58 AM
    Quote from st-brajo

ajmo malo metoda indukcije i dedukcije.

kaže Džon Vice: Soros se mora zaustaviti!

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=117657

e sad, pošto se isti obogatio na trejdanju i investiranju, znači li to da nam treba još više Sorosa?

samo, onda mi nije jasno di su tu u priči komunisti i kako se oni uklapaju u tržište kapitala?

mislim, trenutno su na vlasti neki koji se nazivaju demokršćanima, pa nije baš da nam burza osvaja nove vrhove.

koliko sam ja upoznat, šta ne bi kršćanstvo, i to još demo, trebalo značiti da smo svi jednako bogati, a ne jednako siromašni?

ili to treba značiti da svi trebamo biti bogati duhom, a materijom samo odabrani?

a onda, šta to isto nije komunizam? :/

ovu prigodnu promjenu "garderobe" to ostavljam "elitama" da mi oni malo to protumače da to nije isto.

ja samo znam da hoću šta više Sorosa i šta više slobodnog tržišta :S

Display More

ono što ZSE koči su:

nedostatak stranih investicija u proizvodnju ali i u kapital postojećeg gospodarstva.

pravna nesigurnost kao posljedica klijentelistikče države po mjeri manjine je dominantni faktor rizika koji tjera sve.

pa čak 250 mlrd domaćih kuna kojima je utjeran stra u kosti pa ne žele na market,a kako se neće stranci još i više bojati?

od jutros prilika za novi početak.

godine su u pitanju ali i najduži put počinje prvim korakom pa....

uvjeren sam da ćemo dobiti potvrdu u budućnosti

evo izvadim ovo nekad na površinu ili neka me netko cimne za rezime.

p.s.

možda i zadnja prilika da ovo postane država po mjeri ovog naroda.

države će biti ali HR narod bi mogao zaršiti izguran sa ovog prostora.

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 11:43 AM
    Quote from NaBiduAsku

migra

Utopija. Pozz i sretno s tim.

ovaj puta je drugačije ;)

već za godinu dana mogu se u ZG vidjeti tektonske promjene.

ako se potvrde, za 3 godine sljede tektonske promjene na nacionalnoj razini.

rezime sljedi

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 11:33 AM

Paulie@

prvi sam spreman i njih kazniti na sljedećim izborima,

naravno da ću sve pratiti.

i napisati kritiku bez ustezanja.

ukključujući i tomaševićev eventualni izostanak kritike "komunističkih" ideja od kaolicijskih partnera.

ALI ne treba se bojati jer će njegovi pol protivnici ga uskoro pozvati da pojasni dali su i to i njegovi stavovi pa...

Škoro se već sinoć nabrijao na napad na ljevicu.

uskoro ćemo dobiti odgovore ;)

očekujem ograđivanje od hard ljevičarske ideologije za početak a s vremenom i ....

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 11:26 AM
    Quote from Paulie

Pišete neobjektivno, navijački i nerazumljivo bez ikakvih argumenata osim floskula "zeleno, transparentno, pravedno", što dokazuju tri točke na kraju svake vaše rečenice . S tim da ova ekipa ničim još nije dokazala da je poštena ili pravedna. Povjerenje i sposobnost se treba dokazati.

Ne vjerujem da će se ikada preliti na nacionalni nivo jer u Slavoniji, Dalmaciji i Lici nemaju šanse.

Lijepo vam citiram izjave Benčićke na što samo floskulama odgovarate. Oni su za drastično veće oporezivanje kapitala, kompanija, dividendi, a i samog rada na više plaće. Takva stranka nije ono što Hrvatska treba.

Budućnost Hrvatske treba biti što bliže Fokusu, a što dalje od Možemo.

možemo je novoosnovani pokret,platforma i u procesu je transformacije pa je logično i u procesu definiranja...

ponavljam radikali će se korigirati ili samoizbaciti,više nisu neophodni,možda i potpuno nepotrebni.

pogledajte koliko glasova je radnička fronta imala prije možemo,za vrijeme možemo i poslije možemo?

sve je jasno to nikog ne zanima,isto je i sa ostalima,mogu to proihvatiti lil se vratiti u potpunu nebitnost.

držim da su naučili lekciju na tuđoj koži pa de će biti mudriji a ako ne....

uskoro će tomašević ili staviti takve na lanac ili će snositi posljedice tuđih istupa.

sa radničkom frontom je pokazao koja je njegova strategija.

postoji borba za opće dobro a oni koji se radi svojih svijetonazora ne mogu,ne žele uklopiti biti će izbačani.

nitko nije iznad općeg cilja.

te radikalne ideje ni meni se ne sviđaju samo ja ih ne doživljavam kao"prijetnju" ili ne silim se to tako percipirati.

komunizam i transparetnost,pravednost nisu spojivi pa je očito strah neutemeljen.

za sada smo na lokalnim izborima a parlamentarni su tek za 3 godine pa su ove ideološke teme suvišne.

očekujem od MOŽEMO max dizanje transparetnosti javne nabave vi svega što građani žele znati,svih ugovora grada sa svima o svemu.

očito nisam dio klijentele :)

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 11:02 AM

Paulie@

svi koji povlače paralele most(projekt kaptola),kolakušić(osobni interes)živi zid (osoni interes) i MOŽEMO griješe jer ovo je sada aktivistički pokret svih mladih ljudi koji žele drugačiju HR,nije motivirano osobnim interesima već željom za opće dobro.

prepoznato je i sljedi preljevanje na nacionalnu razinu.

strah od "komunizma" je apsolutno neutemeljen,to je babaroga onih koji nemaju odgovor na "transparentnije,poštenije,bez kriminala,korupcije....."

koji to ne žele jer.....

činjenica da je za nacionalnu razinu,kako bi se ušlo u sabor bilo potrebno okupiti šareno društvo ALI

kao što vidimo dio je odbačen i prije lokanih izbora zar ne?

Peović radnička fronta je odbačena zar ne?

i ostali će se s vremenom samokorigirati ili sami sebe izbaciti jer više neće biti neophodni.

ne bojte se i ne silite se bojati "komunizma"

da smo se barem malo bojali klijentelizma,korupcije,kriminala nebi na stotine tisuća naše djece moralo pobjeći iz ove države.

mnogi neće svoje unuke vidjeti uživo radi toga,bojali su se pogrešnih stvari u životu.

p.s.

ovo se ozbiljno zahuktalo pa sam dužan:

nisam član MOŽEMO niti kaolicijskih partnera,nisam član nikad bio ničiji niti ću biti.

nisam simpatizer niti glasnogovornik bilo koje stranke,platforme....

ovo su isključivo razmišljanja i stavovi mene kao pojedinačnog glasača

DA,glasao sam ovaj puta za MOŽEMO jer želim promjene za sebe i one koji dolaze poslije nas.

naBiduAsku@

u pravu si,glasao sam za most jer sam htio promjena ,za živi zid,za kolakušića....

dobili su priliku i više neće isto vrijedi i za MOŽEMO ako ne ispune očekivanja.

nisam razočaran procesom glasanje već sretan jer je večina do sada od onih koji su me razočarali i bila kažnjena.

neznam za bolji način da se dođe do transparentnijeg,pravednijeg,boljeg društva....

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 10:27 AM

naravno da tek treba prvo vidjeti rezultate ali ima ih nemalo i do sada,

ako mogu birati između onog tko ukazuje na veliku krađu na primjerice projektu sljemenska žičara i onih koji u njoj učestvuju ili je ne žele vidjeti ja biram prve.

do sada smo večinski birali ove druge pa smo sukrivci za postojeće stanje koje je daleko od onog kakvo je moglo biti.

moglo je daleko manje naše djece pobjeći iz ove države sa kartom u jednom smjeru.

neće se vratiti ali tu smo da se borimo da se to više ne događa.

plašenje babarogama "socijalizma" se služe oni kojima to ruši njihov način "poslovanja".

taj način je put u provaliju za cijeli narod,mladi ljudi su shvatili,odlučili na akciju,svjetlo na kraju tunela je tu.

svjesni toga dosadašnji gospodari sudbine i velike opasnosti za njih i oni će od danas postati transparentniji,pošteniji,bolji....

neće to oni postati jer vas vole već jer se boje a boje se jer MOŽEMO......

u svoje ime <3 zahvaljujem,mladima,aktivistima sadašnjice i budućnosti što će u nekoj budućnosti učiniti ovu držva dostojnu ostanka za mlade.

što će omogučiti opstanak a ne uništenje ovog naroda i države po dosadašnjim obrascima otimačine za povlaštenu kastu.

sa podjelom na vlastelu i kmetove u 21st kakva nam je servirana od ranih 90-tih kroz pretvorbu i privatizaciju ali sve ono drugo što je sljedilo.

tomašević,puljak,rimac,braća kutić....nastavite niz

želite da nas takvi vode u budućnosti ili

milanović,plenković,škoro,kerum......nastavite niz

što mislite da je bolje za vašu djecu,unuke.... :?: :?:

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 9:51 AM

zar smo zaboravili koliki je broj stranih investitora otjeran je nije htio pristati na koruptivne obrasce?

koliko je to danas više djece koja su natjerana da sreću traže po svijetu?

koliki je broj dovoljno da shvatimo da su promjene od pitanja opstanka ovog naroda?

nikad u pivijesti većeg iseljavanja nije bilo?

bježe od nepravde,nesigurnosti za budućnost sebe i svoje djece?

od nemogućnosti utjecaja na budućnost?

tako je bilo do danas ujutro,od danas znaju da mogu uzeti stvari u svoje ruke.

bravo i nema predaje dok ovo ne postane država vrijedna ostanka a ne bježanja kao do sada.

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 9:38 AM

nisam od onih i koji misle da živimo u dovoljno,transparentnoj,poštenoj,tolerantnoj,zelenoj,uspješnoj.....

u državi u kojoj fukcionira gospodarstvo,tržište kapitala...

u kojoj mladi imaju svjetlu budućnost....

to je razlog mojeg odobravanja političkoj tektonici kojoj svjedočimo

držim,uvjeren sam da ćemo svi kao građani ali i investitori na svojoj koži u budućnosti osjetiti blagodati novih vjetrova.

rezime sljedi

p.s.

nije veliki problem dohvatiti kako nas svijet percipira,kako ns investitori svijeta percipiraju desetljećima....

i nije slučajno stanje na ZSE kakvo je.

od danas počinje vrijeme kada će nas gledati drugim očima,kao one koji će osim deklarativno i praktično transparetnije ,zelenije,poštenije,bolje....

pa ćemo i mi investitori u nekoj budućnosti osjetiti to na svojim novčanicima,pa će naša djeca imati manje razloga za bježanje sa kartom u jednom smjeru....

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 9:24 AM
    Quote from Marielena

Zagreb je pao :(

Ali vidim da nas investitorski doktor migra slavi pobjedu socijalizma u Zagrebu pa mi sada vise nista nije jasno🙈

Samo se nadam da nam nece nacionalizirati Atpl😛

oni koji žele ,misle da trebamo MOŽEMO "zelenije, pravednije, transparentnije, bolje,..."

imaju razloga za veseliti se svjetlu na kraju tunela.

zar bi se trebali veseliti ostanku na vlasti klijentelizmu koji desetljećima pustoši,pljačka i devastira naše gradove?

koji tjera mlade ljude da bježe sa kartom u jednom smjeru?

koji kroz svoje umrežene poluge stvara pravnu nesigurnost za građane.

ZA ZSE :?:

p.s.

nametanje pitanje socijalizma kao teme za raspravu je potpuno promašeno.

nemali broj kapitalističkih zemalja su više socijalističke od naše.

socijalizam kao tema se nameće od iste ekipe koja na priči o ustašama i partizanima pljačka i devastira HR desetljećima.

nisam dio te ekipe,ne želim biti i nikad ju neću podržavati.

veseli me činjenica da im se politički dani odbrojavaju.

• oporavak burze

• migra
    • May 17, 2021 at 9:04 AM

hvala adminu na otvaranju nove teme lokalni izbori 2021,s obzirom na rezultate više nego opravdano i potrebno.

ali radi važnosti za core ove teme moramo i ovdje nešto o teme u nekom dijelu i ponoviti tamo izrečeno.

tema lokalni izbori 2021 je otvorena ovim komentarom a "kratki" :) rezime mojeg viđenja bi bio:

držim da smo posvjedočili tektonskim političkim promjenama.

da se ukazalo svjetlo na kraju tunela,prvo nakon ranih devedesetih.

da su "mladi" odlučili uzeti našu budućnost u svoje ruke.

najizraženije u dva najveća grada zagreb i split pa čak i rijeka u nekom dijelu,moguće da će drugi krug pojačati taj efekt.

naznake tektonskih promjena i u zadru i još nekim gradovima...

ovo će uskoro postati država u koj će mladi vidjeti svoju budućnosti,ovo je točka preokreta.

proces će trajati ali je počeo i nezaustavljiv je.

više nije upitno,svijetlo će pobijediti. :thumbup:

p.s.

croatizmuse pesimizmuse,croatizmuse mazohizmuse.....

građani su rekli da "možemo" prevednije,transparentnije,bolje....

možda neće silenje ignoriranja ovih činjenica već danas nositi oportunitetne gubitke ALI nosit će ih...

tika -taka je nepobijediv protivnik i jako nemudar izbor protivnika ;)

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 17, 2021 at 8:49 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from migra

boldana najava je bila nekima smiješna,reklo bi se bilo im je nestvarno,nerealno pa rezimirajmo.

Zagreb

zeleno lijeva opcija MOŽEMO pobjednik u zagrebu kroz broj viječnika i izrazitu pobjedu u odnosu na druge stranke , za malo nedovoljno za gradonačelničku pobjedu već u prvom krugu ali vrlo izgledno da sljedi.

nezna se tko je veći gubitnik sdp ili hdz ,,obje stranke bez gradonačelničkog drugog kruga u Zg,nitko u prva 3 mjesta =O

i nije samo zg gdje su hdz i sdp ostvarili lošije rezultate.

Split

kažu poraženi da je pobijedila "vražja čestica" a pobijedila je znanost,obrazovanje,kultura,poštenje.....

pobijedila je lijeva građanska opcija koja želi drugačiju,bolju budućnost a Split je zaslužuje kako i cijela Hr.

ako ovo nije politička tektonika neviđena u novijoj povijesti koju smo i ovdje najavljivali što je :?:

svi gradovi zaslužuju bolju budućnost,izgledno da će svi oni koje nije sada zahvatila promjena vidjeti u vodećim,najvećim gradovima pozitivan primjer i da će iskoristiti sljedeću priliku na lokalnoj razini.

prije toga doći će i prilika za promjenom na nacinalnoj razini na koju će se preliti ovaj tsunami,krenuo je a to su prejake sile prirode.

nakon dugo godina opet svjetlo na kraju tunela.

ZSE će u nekoj budućnosti neizbježno osjetiti pozitivne posljedice ove političke tektonike.

neki će već sutra iskoristiti priliku da se pozicioniraju prije drugih,a neki će nekad kasnije,naravno neki neće nikad

sloboda izbora je zakon

p.s.

osobno ću otvoriti jednu od onih boca za posebne prilike

vidim dobar razlog ZA

rezime po investitorski

Display More

mislim da ti je seizmograf malo uranio.

prava tektonika će bit tek za koju godinu kad Plenki, nakon što natrpa džepove svojih stranačkih jataka parama iz fonda za "oporavak", pod pritiskom raznoraznih afera koje će isplivavati, ili da ostavku ili izgubi na izborima i preseli na mjesto nekog od povjerenika EU komisije.

neki značajni oporavak očekujem tek kad krenu pripreme za privatizaciju i PR "bombardiranje".

hvala Bogu da više nema nikakvih izbora (osim kotarskih) iduće 3 godine, pa političke teme možemo lagano preskočiti.

značajniji oporavak očekujem tek kad nas Ćaća 2.0 počne uvjetavati da je sudjelovanje u privatizacijama po multiplama preuzimanja izvrstan ulagački potez za male ulagače :S

Display More

slažem se + da sam od onih koji najčešže malo "urane" i osobno tako i sam sebe ocijenjujem godinama,

često znam i dodati da držim malo ranije pozicioniranje bitno mudrijim izborom od malog kašnjenja. ;)

evo najnovijeg u nizu mojih primjera:

atpl siječanj 1xx moje viđenje svjetla na kraju tunela i izrazito bull prognoza

veljača 1xx

ožujak 1xx

travanj 1xx

svibanj 390

pa sada ako netko misli da mu je "uranjivanje" nešto loše za njega neka čeka sa zakašnjivanjem :saint:

šalu na stranu ali zaista to tako često ide.

da sam imao krist5alnu kuglu pričekao bi i ja travanja držao sam da mi nije mudro to pokušavati a....

evo sjećam se jednog legandarnog primjera:

neda mi se sada vaditi jer te godine lete pa ću izbjeći konkretno navođenje godina ali ZSE je pao na ponedjeljak prvig dana trgovanja

nakon objave dizanje hr rajtinga u investicijski =O :S

objava je bila u petak ,prako vikenda sam ispisao eseje,zradio mrtvačku glavu i...

par mjeseci kasnije stvari su došle na svoje mjesto značajnim rastom a oni koji nisu u taj pon kupovali su ispali....

zašto bi danas na ukazivanje svjetla na kraju tunela se kupovalo?

zar nije bolje kupovati po skuplje za koji dan,tjedan,mjesec?

ipak je ZSE poznata,potvrđena kao velika utvrda croatizmus pesimizmusa i craotizmus mazohizmusa :?:

:saint:

p.s.

rezime po investitorski neće izostati

• Lokalni izbori 2021

• migra
    • May 16, 2021 at 11:51 PM
    Quote from migra

novi vjetrovi pušu sa sjevera i juga,kumrovečka akademija i njihovi puleni crveni i plavi će biti pospremljeni u ropotarnicu povijesti već ovih dana,nastavak sljedi na sljedećim parlamentarnim izborima,svjetlo na kraju tunela je tu.

zelena je boja budućnosti,svijet ostaje na mladima,vrijeme je da oni uzmu uzde u svoje ruke za dobrobiti svih nas i budućih generacija.

živimo na bogom danom komadiću kugle zemaljske a po previše parametara smo na začelju.

izađimo na izbore i promjenimo stvari na bolje.

boldana najava je bila nekima smiješna,reklo bi se bilo im je nestvarno,nerealno pa rezimirajmo.

Zagreb

zeleno lijeva opcija MOŽEMO pobjednik u zagrebu kroz broj viječnika i izrazitu pobjedu u odnosu na druge stranke , za malo nedovoljno za gradonačelničku pobjedu već u prvom krugu ali vrlo izgledno da sljedi.

nezna se tko je veći gubitnik sdp ili hdz ,,obje stranke bez gradonačelničkog drugog kruga u Zg,nitko u prva 3 mjesta =O

i nije samo zg gdje su hdz i sdp ostvarili lošije rezultate.

Split

kažu poraženi da je pobijedila "vražja čestica" a pobijedila je znanost,obrazovanje,kultura,poštenje.....

pobijedila je lijeva građanska opcija koja želi drugačiju,bolju budućnost a Split je zaslužuje kako i cijela Hr.

ako ovo nije politička tektonika neviđena u novijoj povijesti koju smo i ovdje najavljivali što je :?:

svi gradovi zaslužuju bolju budućnost,izgledno da će svi oni koje nije sada zahvatila promjena vidjeti u vodećim,najvećim gradovima pozitivan primjer i da će iskoristiti sljedeću priliku na lokalnoj razini.

prije toga doći će i prilika za promjenom na nacinalnoj razini na koju će se preliti ovaj tsunami,krenuo je a to su prejake sile prirode.

nakon dugo godina opet svjetlo na kraju tunela.

ZSE će u nekoj budućnosti neizbježno osjetiti pozitivne posljedice ove političke tektonike.

neki će već sutra iskoristiti priliku da se pozicioniraju prije drugih,a neki će nekad kasnije,naravno neki neće nikad

sloboda izbora je zakon

p.s.

osobno ću otvoriti jednu od onih boca za posebne prilike

vidim dobar razlog ZA

rezime po investitorski

• PVCM (Pevex)

• migra
    • May 16, 2021 at 12:29 PM
    Quote from plavi05

Znam za sebe i svoj novčanik, po meni nisu konkurentni već navedenim trgovinama jer svaštara, parkiralište je uvijek puno, i kupci posjećuju Pevex ali pitanje je koliki su im računi na blagajni. To ne znači da dobro ne posluju, primjer je Optima dobra za korisnike, a loše poslovanje

kupci zadovoljni ,dioničari još i više,s obzirom da sam u obje kategorije držim da mogu biti objektivan.

iskreno ne kupujem sve u pevex,fali im širina asortimana,kada bi se približili po tom kriteriju bauhausu to bi za mene bilo savršenstvo.

po meni su ove godine mogli profitirati dodatnih 100 milja na tome.

to je ono u čemu vidim dodatni potencijal sebe ali i novih dioničara i to ne od danas već...

taj potencijal koji može biti i veći sigurno bi vidjeli i oni koji bi kupili,imali priliku kupiti i značajnije udjele,moguće i večinske :/

naravno da i to postoji kao opcija,o kojoj mi mali naravno ne odlučujemo ali smo tu da nam sleti na ruku i zlatni sokol ako se stvari eventualno tako poslože.

u tome i je čar investiranja,i takve se stvari dešavaju,dešavaju se češće nego to večina želi sebi i drugima priznati.

ne dešavaju se samo štedišama,zakapačima,zazidavačim,ušivačima....jer je takav njihov izbor ;)

stiže inflacija pa će se to sve "topiti",ma topilo se to i do sada ali koga bi to zanimalo :saint:

koga bi zanimali prinosi od 400% na 4 godine?

to je anualiziranih pišljivih 100% ;( ^^

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• migra
    • May 16, 2021 at 12:08 PM

moje iskustvo je da je ključ ne zauzeti poziciju iz koje se od drveta ne vidi šuma. :)

iako pesimizmus croatizmus je jedan gen koji često navlači baš na takvo zauzimanje pozicije :/

uvijek se može naći i razlog Za i PROTIV pa...

ipak uvijek postoji jedan ili više izrazito jakih argumenata pa ih nebi trebalo brojčano poništavati slabijim argumentima.

zato se i u praksi nekad pokaže primjer da je 1 jaki nadjačao veći broj drugih,slabih ako ih se je ispravno klasificiralo.

puno jakih ZA ili svi argumenti ZA i još da čeka samo NAS se u praksi ne nalazi,osim na kremenko marketima kao što je ZSE.

gdje i investitori koji pale na kremen mogu zaraditi brutalno ako baš nisu iz kategorije "najnevjernije tome" ili iz kategorije

"pesimizmus croatizmus" koji tako dugo ponavljaju sami sebi da je predobro da bi bilo istinito dok ne postane istina da je prekasno?

što kroz povijest ali i blisku povijest primjera nemali broj.

i dalje ZSE je po kriteriju poželjnosti jedan od meni poželjnijih marketa.

pogledajte kremenko paljenje primjerice na dry bulku?

3-6 mjeseci nakon peer grupe koja kao i naši bulkeri posluju na istom svjetskom tržištu,u potpunosti oslobođeni HR svega što ide u paketu?

a to koliko su mali ZSE investitori iskoristili ovo što im je bilo "nacrtano" mjesecima time will tell kada će trebati se pohvaliti prinosima u budućnosti:/

dojma sam da je značajnu večinu toga pokupila nekolicina velikih igrača.

ako ne griješim i u budućnosti nastavak čitanja SŽJ, žalopojki kako zse ne valja,ne pruža prilike,,,,,,,

a sve popraćeno širenjem pesimizma,depresije.....

volio bi da griješim i da me se demantira pa makar u sljedećih nekoliko godina kada sljede veliki temelji za podići ljestvicu optimizma kroz dugo neviđene stimuluse i svime što će stići u paketu.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • May 16, 2021 at 11:07 AM
    Quote from plavi05

Pisao sam o Pevexu kao kupac i što nudi na tržištu, a ne o njegovoj marži i bilanci

Quote from migra

usporedite rast prihoda pevexa i onih koje smatrate konkurencijom.

nije li to najbolji pokazatelj što avg potrošač misli o odnosu cijene i kvalitete koja se dobiva u pevexu?

...

rastu im prihodi brže nego drugima,ali da nebi bio nesporazuma,nejednom sam iznio kritiku da vidim dosta prostora za bolje u širini asortimana.

držim da se nedovoljno često rade konkurenc analize?ili se nedovoljno brzo usvajaju dobre prakse.

to je u biti najprimitivniji copy-paste zadatak,ne traži se izum novog svemirskog pogona :/

ALI ako je i na ovaj način ovako profitabilno?

ne skriva li se tu veliki dodatan potencijal?

još jedan ralog više da se uvrsti na ZSE da se dignu standardi i pojača iskorištavanje potencijala.

očekujem da će investitori t prepoznati veliki neiskorišteni potencijal i da će cijeniti ako dođe do uvrštenja.

koliko vidim i bez uvrštenja u zadnjih nekoliko godina oni koji su kupovali preko OTC,njuškala.....

su ostvarili za zse daleko iznadprosječne prinose :?:

očekujem da se i nastavi trend kupovine i bez uvrštenja?da se pojača?nebi bilo iznenađenje....

zašto?

1.za početak broj godina u kojima se ostvaruje neprekinuti rast prihoda i dobiti je respektabilan.

2.taj niz nije prekinut,dapače inteziviran je u izrazito nepovoljnoj covid 2020 godini.

3.više nego realno je za očekivati i u 2021 rast prihoda i dobiti iz više razloga

4.intenziviranjem gospodarskih aktivnosti vrlo izgledan je i rast potrošnje i u 2022

pa se već sada može i za 2022 predvidjeti daljni rast prihoda i dobiti

znam samo da nebi bio u koži onih koji su pesimisti godinama ,još ako tako i misle nastaviti u godinama pred nama,hmmm...

možda i griješim,nebi bilo....

za koji dan na skupštini je moguć,možda izgledan i jedan scenarij koji bi sve ovo izneseno mogao dodatno pozlatiti.

i vrabac u ruci je sa zlatnim perjem a ako nam na ruku sleti i zlatni golub nećemo se žaliti

bio bi to bonus na bonus na sve dosadašnje bonuse za strpljivost i investitorski pristup u praksi a ne samo deklarativan

kako se najčešće pokaže ZSE praksa.

zanimljivo da nikako da se i u tome vidi nađe razlog za prevladavajuće nezadovoljstvo ZSE prinosima?

držim da smo u tom procesu i da će doći i taj dan....

i pvcm je na dobrom putu da doprinese školovanju nove generacije investitora koji neće mjeriti svoje horizonte u min,satima,danima već u godinama.

i mene su neki drugi primjeri odškolovali tako da niti osuđujem,ne kritiziram,svatko nek si uzme vremena koliko misli da mu treba,...

i najduži put počinje prvim korakom... ;)

• oporavak burze

• migra
    • May 16, 2021 at 12:18 AM

covid babaroga je odradila svoje,neizbježno joj je slabljenje svakim danom,možda i zato ti naši indexi rastu mjesecima :/

DA,IPO hepa bi učinio preporod ali daj ti to objasni politici koja donosi odluke?

koliko njih ima i simboličnu količinu dionica?

ali svi znaju da je burza ogledalo gospodarstva,da ih u 3 ujutro probudiš to recitiraju,joj,joj,joj.....

sve sami štreberi koji bubaju napamet a da uopće na razumiju materiju,niti ih zanima,važne su samo 5-ice,tko bi se zamarao ostalim :saint:

p.s.

novi vjetrovi pušu sa sjevera i juga,kumrovečka akademija i njihovi puleni crveni i plavi će biti pospremljeni u ropotarnicu povijesti već ovih dana,nastavak sljedi na sljedećim parlamentarnim izborima,svjetlo na kraju tunela je tu.

zelena je boja budućnosti,svijet ostaje na mladima,vrijeme je da oni uzmu uzde u svoje ruke za dobrobiti svih nas i budućih generacija.

živimo na bogom danom komadiću kugle zemaljske a po previše parametara smo na začelju.

izađimo na izbore i promjenimo stvari na bolje.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • May 16, 2021 at 12:06 AM

usporedite rast prihoda pevexa i onih koje smatrate konkurencijom.

nije li to najbolji pokazatelj što avg potrošač misli o odnosu cijene i kvalitete koja se dobiva u pevexu?

nije li to u suprotnosti sa stavovima dijelom opravdano ogorčenih bivših dioničara?

p.s.

razumijem razočaranje onih koji su se dali izgurati,ne baš fer play metodama ali

tko nije imao problema sa investitorskim pristupom,horizontom mjerenim na skali u godinama odlično je prošao.

fundamenti su bili brutala i prije delistinga pa...

cijena je to dijelom opravdanog osjećaja straha pravne nesigurnosti u HR.

+400% u 4 godine mora u paketu nositi i neki rizik?

na oročenju navodno nema rizika?

Neprinosi su miiiiiljama od pvcm ali i drugih "boljih prilika"

sloboda izbora je zakon

1. Privacy Policy
  2. Kontakt