1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • June 2, 2021 at 10:14 PM
    Quote from Sheriff

a ništa izmaknut se na kupnji, očito neće brzo stat.

Zaista ne znam, al ja bih pogledao promete dionicom tih dana. Cini se da nema nekog posebnog tiskanja cijene. Ljudi često puta vide ono sto ne postoji.... ili kako bi nas puk rekao: “U strahu su velike oci”.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • June 2, 2021 at 2:10 PM
    Quote from Paulie
    Quote from NaBiduAsku

ako se ovo ne proda koju cijenu očekujete, dokle bi mogao ići pad. Iako, ako je Hanžekovićka prodala po onoj cijeni, ne vjerujem da do prodaje OPTE nije došlo... Bo.

Optima bez prodaje ne može samostalno preživjeti na tržištu pa procijenite koliko bi vrijedila bez prodaje. Optima vrijedi koliko vrijedi njena skora prodajna cijena.

Al prije nego nastaviš u revijalnom tonu pogledaj primjerice Metornet koji isto nije mogao samostalno preživjeti na tržištu pa je firma od 210 milijuna kuna prihoda i pedesetak-60 milijuna kuna ebitdae (prosječno gledano), sa cca 280 milijuna kuna duga koja je također prošla kroz PS, prodana za 310 milijuna kuna (dionice). Optimi treba refinancirati dug i presložiti ga, da se smanji trošak financijskih rashoda i da dobije se dobije zraka za dodatna ulaganja i poslovanje. To bi se pozitivno odrazilo i na nastavak poslovanja, ali i na prodaju društva.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • June 2, 2021 at 6:59 AM
    Quote from brajakica

Na koliko su postojeci ugovori i do kada traju?

Quote from KicanCRO

MR tankeri se gledaju, to je okvirna cijena, 7 k im je dovoljno za nulu broda, ili ako racunate sve troskove, kredita itd 10,5-11 k. Q2 ce biti minus visi nego Q1, Q3 neka sitna zarada i Q4 odlican, mogao bi pokriti minus od Q1 i Q2. Tad se nadam i dugorocnim ugovorima.

Sve ti je zapisano u javnim podacima dostavljenim burzi.

• Flight
    • June 2, 2021 at 6:56 AM

Ne znam sto ti nije jasno. Dakle, HT se izuzeo od odlučivanja o konkurenciji (barem deklaratorno) i to ne radi jer je to džentlmenski. Zaba će prodati Optimu vjerojatno kad se za to ispune neki uvjeti. Tko je kupac, koliko novaca i točno kada.... o tome neka gataju forumski “trbuhozborci”.

• Flight
    • June 1, 2021 at 11:20 PM

Da, igrali su prljavo. Sad su "out" pa ćemo vidjeti što će drugo oko u glavi napraviti... Zaba bi mogla financijski posložiti/presložiti firmu za početak.

Firma je bila zanemarena, ali nije bezvrijedna. Toliko.

• Flight
    • June 1, 2021 at 11:12 PM

Ne radi se tu o gubicima i dobicima nego o riziku i potrebama.

Tko piše o riziku dokapa na ULPL ili ATPL dok raste? Nitko. čak se i na JDPL gdje je taj dokap najavljen to ne uzima za ozbiljno.

A ima ljudi koji misle i o takvim stvarima i nastoje ih povezati u suvislu valuaciju.

HT nije htio prodati OPTE, a da li će je Zaba prodati, to ćemo nadam se znati za koji mjesec.

• Flight
    • June 1, 2021 at 11:07 PM

Ja pišem što ja hoću. Pišem ono što mislim i o čemu imam procjenu.

Nevjerojatno je da se nitko nije pozabavio procjenom i valuacijom nego svi kao krdo gledaju u jednom smjeru.

Nitko se nije udostojio ni komentirao današnje izvješće o naknadama upravi i članovima NO, nikome nije palo napamet da se pokuša imenovati i jedan član NO iz redova manjinskih dioničara.... ništa, nada, niente.... gledajte u robu kad trgujete, a ne u trgovca.

• Flight
    • June 1, 2021 at 10:49 PM
    Quote from nemo

na 3,0 kupujem. puno...🤑🤑🤑

A, samo ti čekaj.... ima ih koji su spremni puno skuplje od tebe plaćati.... ^^

Stvarno ga meljete bezveze. Firma je prodana, samo će se još malo trebati pričekati i ispuniti neki uvjeti.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • June 1, 2021 at 9:54 PM

Netko je danas dobro napisao. HT se izvukao od biranja konkurenta i to prepustio Zabi. Odnosno, oni žele da to tako javnost percipira. Treba biti strpljiv, a to nije uvijek lako kad se otvaraju neke nove potrebe i prilike.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • June 1, 2021 at 9:48 PM
    Quote from mitkko

Evo jedan zanimljivi graf, omjer BCI/BPI, također iz kućne radinosti. Svi pričamo o Capeovima kao starijem bratu, zato je ovaj graf zanimljiv.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Slabo se vidi na mobu. Ne vide se oznake kad se klikne na Graf. Pa bi dobro dosao i pisani komentar.

• Birtija

• Flight
    • June 1, 2021 at 9:45 PM
    Quote from Nemanpojma
    Quote from MickeyM

I ja svojih 800 komada isto mislim nekako utrapiti! :S

a mozete li tek zamisliti kako je meni sa 1000... pa ja trenutno ne znam di udaram... ako moze koji savjet bio bih vam zahvalan....

Digni margin i poduplaj! 😉

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Flight
    • June 1, 2021 at 11:38 AM
    Quote from malovitra
    Quote from tollway

banke na prvom mjestu!

Kako će banke zaštititi dug koji drže od inflacije? Kako će plasirati kredite koji moraju poskupit? Ne mislim da će banke propast, sve hr. banke lijepo rade, samo nevidim da im situacija baš ide na ruku.

Quote from Parica

Meni su rekli i shipping sto ima smisla jer im je imovina/brodovi vezana uz vrijednost zeljeza, a i bave se prijevozom inflatornih sirovina...

Zašto bi rast komoditija izazvao rast cijene prijevoza istih? Imovina ima kakvu takvu korelaciju s cijenom željeza, ali ne vidim da bi im se prihod povećao.

Zato što je to derivirana potražnja. Ako raste potražnja za sirovinima raste i njihova cijena, a onda raste i potražnja za prijevozom istih, pa posljedično i cijena transporta. Naravno pod pretpostavkom da se ostali uvjeti na tržištu, značajno ne mijenaju.

• Flight
    • June 1, 2021 at 9:45 AM
    Quote from lebowski
    Quote from stariigrac

Prema mom skromnom mišljenju, Optima je prodana A1. Dogovor je pao, konkurenti su se dogovorili na uštrb trećeg, samo je nezgodno da prodaju obavi HT pa će to sada riješiti ZABA.

Nezgodno u kojem smislu? Bolji je argument, ako ćemo već forsirati A1, da je prodano njima, ali da se HT ne želi odreći upravljačkih prava do zadnjeg trenutka. Ali to bi podrazumijevalo ili da Telemach uopće nije zainteresiran ili da je ponudio manje od A1, a u to mi je teško povjerovati.

A da su se konkurenti dogovorili nauštrb trećega, onda bi valjda taj proces završio dok god još HT ima upravljačka prava i može aktivno sudjelovati u procesu, a ne nakon što ih izgubi. Prema tome, da je kupac A1, vjerujem da bi ta prodaja već davno završila.

Ja do samog kraja svega ne bi isključio A1. A1 se iz mojeg iskustva odnosno povijesnih preuzimanja pokazao kao vrlo uporan i strpljiv kupac koji je "pomaknuo i okrenuo svaki kamen" da dođe do konačnog cilja.

• Flight
    • June 1, 2021 at 9:38 AM
    Quote from zlocesti

Smak svijeta , i Flight izgubio vjeru ?????

Headhunter dobro kaže, od objave do odobrenja regulatora potrebno je nekakvo vrijeme, a netko formalno mora upravljati

tvrtkom

Sve skupa, ništa. Još uvijek ne znamo ništa

Mada je neki dan netko istresao po bidu valjda 80 tisuća komada. Možda on nešto zna :/

Nisam ja izgubio nikakvu vjeru nego imam ja i drugih ulaganja i planova pa mi se ne da previše baviiti jednom te istom, već opjevanom temom. A mislim da to što ja radim, pišem ili što već nije presudno za ništa. Nomina sunt odiosa

• Flight
    • June 1, 2021 at 8:51 AM

Zaba će pripremiti/dovršiti prodaju. Ne očekujem da će Zaba dugoročno upravljati, a novog upravljača očito neće biti. A onda može biti samo novi vlasnik, slijedom te logike.

• Flight
    • June 1, 2021 at 8:39 AM

Očito će Zaba morati dovršiti posao. Vjerujem da će biti lakše dogovoriti se sa financijsašem nego sa konkurentima.

• Flight
    • May 31, 2021 at 9:01 AM
    Quote from brajakica
    Quote from Flight

Ne znam zaista. Nekako sam se nadao da ćeš nam ti otovoriti oci. Al cini mi se da će nafta još dosta dugo biti u našim životima.

Izbjegavas odgovor?slazem se da ce se nafta jos dugo koristiti ali u kojim kolicinama? Moze li biti smanjenje jace nego na ovom grafu?velike presude protiv bigoil, bidenov porez, opca anti fosil klima koja pojacava?

ako me uvjerite ja cu kupiti,izbjegavanjem rasprave nece nestati neugodna pitanja?

Ne izbjegavam nikakav odgovor nego mi je besmisleno polemizirati s nekim dođošem koji nam je sad tu došao, kroz Bogoposlanje, otvoriti oči. Podsjećaš me na one ulične propovjednike koji uzaludno trabunjaju danima o sudnjem danu i pripremama za nj. Aleluja...

• Flight
    • May 30, 2021 at 9:29 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Flight

Jel nam možeš pojasniti sto nam točno želiš poručiti ovakvim postovima?

Nema poruke samo zelim znati koja je buducnost za tpng. Koja je buducnost za naftu?tvoje misljenje?

Ne znam zaista. Nekako sam se nadao da ćeš nam ti otovoriti oci. Al cini mi se da će nafta još dosta dugo biti u našim životima.

• Razotkrivamo portfelje

• Flight
    • May 30, 2021 at 8:11 PM
    Quote from Zvjezdani

ADPL

ZABA

CASH

NEKRETNINE u najmu

ZLATO (povećavam udio zbog inflacije)

Na vrijeme pobjego iz DLKV kao hazarderskog djela portfelja.

Dobiveni investicijski sudski spor u Americi. Čekam isplatu.

Display More

Pa nekretnine u najmu nisu financijsko ulaganje odnosno imovina. A bome ni zlato ako je fizičko.

Želim reci, netko možda ima izuzetno vrijednu i rijetku kolekciju autića ili ulja na platnu, pa da (nam) se portfelji (i njihova usporedba) ne razvuku na srebrne escajge i Wiehler goblene.

• Flight
    • May 30, 2021 at 8:08 PM

A 6-7-8 Ev/Ebitda reklo bi se. Al treba ispravno procijeniti EV, Ebitdu i ostale okolnosti, dospjece dugova, mogućnosti refinanciranja i dugorocnu strategiju oko Optime za svakog od potencijalnih kupaca I kad to sve staviš u računicu opet imaš vrlo rastezljivu valuaciju.

Pa imamo neki reper cijene necega od strane clanice NO, pod uvjetom da je to bila prodaja dionica.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt