1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • June 16, 2021 at 4:59 PM
    Quote from zlocesti

dionicar

Ne može se steći uvid u imatelje vrijednosnih papira, ako ne posjedujete papire

Da bi dakle virnuli u knjigu morate imate papire tvrtke za koju tražite knjigu.

Ovo na Opte Luda kuća

Par dana do promjene ZEMa, i do nestanka barem formalne zapreke da UG za svoj novac kupi našu Opte, a cijena dionice padne na milijunskom prometu

Kažu - Kada na velikom prometu cijena ne raste, prodaj !

A ja zjake prodavala danas :/

Display More

Ja mislim da se samo radi o tome da investitori stvarno žele znati da je zakon donesen, a ne da će biti donesen. Koliko su puta do sada svi nešto očekivali i najavljivali, nije ni čudo da se traži "dvostruka potvrda". Netko je već spomenuo, donošenjem zakona mijenja se "playgame" jer tada zaista dva lokalna igrača iz branše mogu konkurirati za kupovinu. Dok se zakon ne donese to u stvarnosti može samo jedan od njih.

Osim toga cijena je rasla, a tehnički se i kreće u pravome smjeru.... a dokle će.... to ćemo tek vidjeti.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • June 16, 2021 at 4:04 PM
    Quote from brajakica
    Quote from tin

Pa ako znamo prosječnu cijenu znamo i otprilike neto zaradu zar ne!?

Ja sam računao na prosjeku od 21 000 usd po brodu zarada je oko 65 mil.kn...kvartal.

Daj izbaci i za 30000usd pa vidimo kad dođe red za izvjestaj 3 kvartal

Pa nam neš ti izbacit?

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Flight
    • June 16, 2021 at 3:46 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Flight

Ne kužim?

A ti stvarno misliš da bi kupoprodajna cijena iz ugovora bila viša od tržišne odnosno tromjesječnog prosjeka?

Puno vi toga ne kužite...treba pustiti špekulante da se max. ispucaju, oni smatraju da vrijedi i preko 60kn, tko smo mi da im proturječimo.

Daj mi onda pojasni?

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Flight
    • June 16, 2021 at 3:33 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Vergilije

Uprava PTKM nema obvezu slati demantij, ako postoje pregovori njih vode vlasnici direktno sa potencijalnim kupcem.

Segment promatranja trgovanja ništa bitnog ne mijenja...

To je tek da službeno skrenu pažnju. :)

"od Ine i PPD-a dobilo informaciju kako nikakva poslovna odluka o prodaji njihovih udjela nije donesena”."

Ovo je iz teksta koji je Moler linkao...dakle vlasnici nisu porekli da se vode pregovori, već da nije donesena odluka o prodaji, ovde je semantika vrlo bitna. A članak navodi na prvu na skroz krive zaključke.

Ne prodajite džabe svoje dionice, dok se sitaucija ne istjera na čistac. Sada ordiniraju lovci u mutnom.

Display More

Ne kužim?

A ti stvarno misliš da bi kupoprodajna cijena iz ugovora bila viša od tržišne odnosno tromjesječnog prosjeka?

• Flight
    • June 16, 2021 at 1:22 PM

Očito većina želi čuti "vijest", a ne informaciju da će se uskoro objaviti "vijest".... mislim na Zakon i sve što ide uz nj.

Ljeto je, lagano sezona kiselih krastavaca pa se važe, malo gore, malo dolje.... iako je sentiment čini mi se na pozitivnoj strani.

• Flight
    • June 16, 2021 at 1:14 PM

Pa bolje bi bilo da se onda maknu prodavatelji s aska?! ^^

Pa da se kupci isprse i pošteno plate papir, bliže fer vrijednosti!

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • June 16, 2021 at 10:51 AM
    Quote from brajakica
    Quote from Marin83

Pari mi se da će se opet načekat ovi što čekaju na 37kn...a možda sam totalno u krivu... :/

Hoce li prije na 50 ili 30,hoce li prije na 60 ili 20? IEA kaze svake godine - 4,5%? Dead cat ce odskociti a nakon toga?

Veliki odlaze iz nafta biznisa. Ne vide dobru buducnost za sebe.

Shell considering possible sale of U.S. Permian assets for up to $10 billion

https://t.co/wBeqKgmpqB?amp=1

I sto nam savjetuješ da radimo?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • June 16, 2021 at 7:34 AM
    Quote from Jubito
    Quote from Vergilije

Ali prodati će Zaba kao većinski vlasnik koji je nedavno preuzeo glavnu riječ u daljnjem postupku temeljem rješenja AZTN-a.

Zato baš ne razumijem toliki strah i paniku koji je zavladao ovdje.

Ne razumiješ ti čini se dosta toga.

Zagrebačka banka još uvijek nije preuzela glavnu riječ, niti će je preuzeti prije srpnja.

Ajd vise prestani blebetati i docirati ovdje. Nemaš ti pojma sto se zbiva i to je bjelodano već dugo vremena. Ako imaš neke konkretne informacije Ili argumente u raspravi, navedi ih i obrazloži, a ne konstantno podmetanje klipova i rolanje jedne te iste price sto izravno šteti bilo kakvoj konstruktivnoj raspravi. I filozofiranje, doslovce o ničemu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • June 15, 2021 at 8:35 PM
    Quote from harpun

dio odgovora HBOR-a na moj upit

"Ističemo kako je HBOR-u, a vjerujemo i ostalim ulagateljima u fondu, u cilju očuvanje vrijednosti imovine fonda što je ujedno i jedna od glavnih zadaća društva za upravljanje."

Pa sto ne preneseš ovdje cijeli odgovor nego samo dio?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • June 15, 2021 at 9:50 AM
    Quote from alfa
    Quote from Parica

I.B. je, kao i mi, samo investitor (ali puno veci) i sigurno razmislja o strategiji izlaska...jedini nacin da izadje s tolikom kolicinom je da ATPL postane dividendna dionica (kao i RIVP kad je poceo izlazit) i zato mislim da ce vec dogodine ATPL isplatit simbolicnih 10kn po dionici...smatram i da se nece ic u pomladjivanje flote vec ce se vecina viska love isplacivat kroz divku...jer ipak je nama (pa i I.B.) bitnija vlastita korist od dobrobiti drustva...

S obzirom na spiku svi su isti lopovi, samo žele prevariti malog dioničara očekivalo bi se da će netko spomenuti i najisplativiji scenario za I. B. , a to je da u par dana proda veću količinu dionica (veličina ovisi o bidu), cijena padne, a nakon što transakciju objavi burza i cijena još dodatno padne kupi veći broj dionica nego ih je prodao i još mu ostane hrpa keša.

How yes no, još i pusti glas da će ići dokap samo odabranima po 1% cijene.... Obzirom da je u UO kompanije, dotični se ne može zafrkavati na gore opisan način. On svoje dionice može, ako ih uopće ima namjeru prodavati, prodati većim institucionalnim ili strateškim ulagateljima u posebnoj transakciji ili više njih uz javnu objavu.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Flight
    • June 15, 2021 at 8:56 AM

https://zse.hr/hr/papir/310?i…tab=stock_trade

Jednoj su zamijenjene cijena i kolicina. (prvoj). Iako, nije mi jasno čemu zaokruživanje količine na dvije decimale. Kao da možeš prodati 1,24 dionice nečega...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Flight
    • June 15, 2021 at 7:46 AM
    Quote from Parica
    Quote from Santa Invest

Može li netko pojasniti je li je za malog dioničara bolje držati u portfelju dionice ADRS 2 povlaštene ili redovne dionice Adris-a, hvala?

Kolega,

ADRS2 je likvidniji i zbog nize cijene (od ADRS) ima veci dividendni prinos...

ADRS je dosadniji, manje likvidniji i ima manji dividendni prinos, ALI prilikom potencijalnog preuzimanja buduci kupac je obvezan dati ponudu za preuzimanje iskljucivo dionica ADRS, dok za ADRS2 moze, ali i ne mora dat ponudu...

Tako da u vremenima spekulacija o mogucoj prodaji cijena i volumen dionice ADRS doslovno divlja ( vidjeno 2015.)

Quote from Santa Invest

Gdje točno pratite nove izmjene u pozicijama te tko je što kupio? Hvala

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…idDrz=1&idNac=2

https://investiramo.com/dionicari

Display More

To je samo djelomično točno da potencijalni kupac ne mora dati ponudu. Sve te dionice nekad su bile redovne. Povlaštene su nastale pretvaranjem redovnih u povlaštene radi regulatornih, zakonodavnih i strateških razloga. Da sad ne ulazimo u detalje.... Naravno da ne mogu tvrditi, ali i povlaštrene bi u eventualnom preuzimanju mogle biti otkupljene po nekoj cijeni, a u situaciji neprijateljskog preuzimanja bi mogle biti i konvertirane u redovne. To im u neku ruku i jest bila namjena. Uglavnom, za trading i kraća držanja povlaštene, za vlasničko ulaganje i "vezanje" uz kompaniju - redovne.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • June 11, 2021 at 7:03 PM
    Quote from tento
    Quote from Jubito

Ne znam Meri, ali u rješenju je navedeno malo drukčije, HT mora ovlastiti druge da mu prodaju dionice htio-ne htio :

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pravnici pomozite !!!

Tko bude držao dionice optime,zaba ili netko treći neče moći koristiti uoravljačka prava tih dionica. Što Vam to govori.

Zaba ili netko treći može korisititi i ima upravljačka prava, HT ne može. Ni direktno, ni indirektno.

Zaba će prodati dionice Optime, ali neće ih prodati pod bilo kojim uvjetima i po bilo kojoj cijeni, nego tako da budu ispunjeni regulatorni uvjeti i zadovoljeni uvjeti (dužnički i vlasnički) prodavatelja.

Svaka intencija novog upravljača da poveća vrijednost Optimi u prodaji je dobrodošla. Mislim da Zaba može bolje upravljati Optimom od HT-a, ali da to neće dugorocno raditi. Ja očekujem relativno brzu prodaju.

• Flight
    • June 10, 2021 at 3:49 PM

loki07

Koliko je Amis prije prodaje imao ukupno korisnika u HR i SLO odnosno RGU?

Ako znaš po vrstama usluga…. Fiksna, Internet, IPTv

• Flight
    • June 9, 2021 at 3:41 PM
    Quote from Meri
    Quote from dionicar
    […]

Nije baš tako, nego postoje uvjeti i rokovi sukladno ugovoru koji je pisan fontom 5 i općim uvjetima, pogotovo ako imaš ugovornu obvezu.

Ja sam prošle godine čekala do 15 dana tehničare optime koji nisu otklonili kvar jer je bio vani na infrastrukturi, prebcaili su ga na HT. HT to nije 4 mjeseca riješio jer su "čekali dozvole grada za kopanje, a zbog korone pa nisu izdane dozvole niti kvar otklonjen". Na kraju su mi prihvatili zahtjev za raskid ugovora prije isteka ugovora.

To si htio priključak optike, ili?

Spajanje optike na čvor nije tak 'izzy' tamo gdje to nije moguće jednostvano spojiti. Običan kvar se otklanja brzo, najčešće samodijagnostički.

• Flight
    • June 9, 2021 at 3:37 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Flight

To nije istina da je prepustila tehničku podršku HT-u. Koliko ja znam operateri Optime izlaze na teren i otklanjaju poteškoće i kvarove. To možda samo ako je problem na dijelu infrastrukture kojim upravlja HT.

Dio poslova iz te domene obavljaju i druge firme kao outsourcing. I HT korisiti te iste firme.

Ima li nesto sluzbeno po tom pitanju da ne nagadjamo.

#titulus

O rijesavanju vaseg kvara o cemu se radi rijesavanje problema pristupnih vodova ili problema u uredu (uredjajma) koji je sigurno u vlasnistvu optime ?

Je ima, obrati se povjereniku za informiranje!

https://www.optima.hr/info/optima-telekom-centri

• Flight
    • June 9, 2021 at 3:27 PM

To nije istina da je prepustila tehničku podršku HT-u. Koliko ja znam operateri Optime izlaze na teren i otklanjaju poteškoće i kvarove. To možda samo ako je problem na dijelu infrastrukture kojim upravlja HT.

Dio poslova iz te domene obavljaju i druge firme kao outsourcing. I HT korisiti te iste firme.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • June 9, 2021 at 2:16 PM
    Quote from brajakica

Kako ce ovo utjecati na potraznju?

https://splash247.com/samsung-heavy-…-powered-ships/

Kako?

• Flight
    • June 9, 2021 at 2:00 PM
    Quote from loki07
    Quote from Flight

Kao i u prethodnim raspravama opet si podcijenio vrijednost infrastrukture. Misliš da je AMIS bio vrijedna priča jer je ima nešto FTTH priključaka.... ta vremena su daleko iza nas i ponder Optike nije beznačajan tim više jer bi neki vrlo rado kupili samo infrastrukturu od OPTE.

A o ostalom bi se dalo diskutirati na dugo i naširoko.

Pod infrastruktura se smatra svašta, a stvari su vrlo različite.

U vezi Amisa - uz njegove korisnike kao osnovni temelj vrijednosti - jedina stvarna dodatna vrijennost je bio taj neki broj FTTH priključaka. A ako gledate Vipnet/A1 korisničke forume vidite da A1 te priključke uopće ne koristi, postojeće korisnike prebacuje na HFC, a na Amis optici ne mogu dobiti nikakve upgrade-e usluga. Sa rezidencijalnim Metronetom kojeg su kupili odvojeno - ista priča.

Pa sad ti vidi koliko vrijedi ta infrastruktura.

A OPTE ni nema (ili ima jako malo) nikakve takve last-mile infrastrukture.

Magistralne optičke trase vrijede samo tamo gdje imaju ekskluzivitet. Koliko ima takvih sigurno nitko na ovom forum u ne zna (pa ni ja). Čak i na due dilligenceu to nije lako utvrdit. Što misliš koliko OPTE ima ekskluzivnih trasa - tamo gdje ih nema ni HT (jer kad ima HT onda preko resellera je dostupno svima) ?

Pa zato i kažem da se svi zapitaju - koliko od 4000km OPTE infrastrukture se preklapa sa optikama drugih operatora (npr. A1 i njegovih 14.000km optike).

UG bi mogao cijeniti optičku infrastrukturu više, ali opet pitanje je koliko je njima isplativije da sami grade, a ne uzimati OPTE i cijeli popratni teret s njima. Danas je sustav puno uređeniji, procedure su jasne, može se graditi brže i cijene su niže nego kad je OPTE gradio sa puno partizanštine tokom doba DTK ratova. Pitanje je i koliko trasa OPTE ima potpuno dokumentirano i legalizirano u skladu sa današnjim pravilnicima. HAKOM je tu nekad bio dosta mekan - pogotovo kad su operatori ušli u probleme jer je htio malo oprati savjest zbog brojnih regulatornih propusta zbog kojih su većinom alternativci poput OPTE i ušli u financijske probleme i tolike dugove.

Sve to ima neku vrijednost, ne kažem da je infrastruktura potpuno bezvrijedna - ali kao što kažem - sve je to onaj dio desno od zareza. Eventualno jedna jedinica lijevo tj. možda oko kune po dionici pa još nešto malo...

___

Display More

Je, al UG je baš slab na infrastrukturi i ne kažem da ne mogu graditi. No, cijena gradnje nije manja, a vrijeme bi se moglo pokazati kao presudan faktor.

Mislim da općenito podcjenjueš njezinu vrijednost. Ta nije HT htio bezveze raspoloviti Metronet ne bi li se dokpao žice i vodova. Ne plaća se ovdje cijena samo po povratu i vrijednosti nego po mogućnosti zadržavanja oligopola/monopola odnosno njegovog rasturanja. Iako, te priče da će dolaskom Telemacha uslijediti cjenovna renesansa su priče... povećati će se dostupnost i brzine. Cijene više neće značajnije dolje, a time vjerojatno ni marže.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • June 9, 2021 at 1:49 PM
    Quote from harpun

zar nisu tebe istjerali odavde

Koga? Kamo?

Pa lijepo te pitam. Svi nešto šaljete, a nitko nema pojma što?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt