1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 94
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • July 13, 2021 at 9:47 PM

je, al kad se rezerva oslobodi odnosno realizira onda se ostvaruje dobit koja se oporezuje.

https://www.teb.hr/novosti/2013/r…trajne-imovine/

Al dobro, brodari specifično vode imovinu i nisu lokalno obveznici poreza na dobit.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • July 13, 2021 at 1:52 PM
    Quote from renchi

Cijena koja se postigla je posve druga varijabla i ne treba je mijesati sa manipulacijom cijena na uredjenom trzistu kapitala koje provode razni torbari.

Na uredjenom trzistu postoje pravila kojih bi se trebalo pridrzavati, a neka od tih pravila su u domeni kaznenog zakona.

Pitanje je :

Tko je temeljem povlastenih informacija manipulirao cijenom na burzi ?

I nemojte govoriti da su investicije rizican posao i zasto ulazemo na burzu, jer odgovor na to pitanje nema veze sa cinjenjem kaznenih djela. To je kao da nekoga pitamo zasto je on npr. policajac.

A Zaba i HT nisu mogli provuci transkaciju na burzi jer bi im ispred nosa bilo pokupljeno sve. Po 3 kn bi pokupovali svi pa i A1. Na burzi je ovu transakciju bilo nemoguce i preriskantno provesti.

BTW u HANFI postoji prijava o manipulaciji cijenom na burzi. Jesmo li dobili odgovor ?

Display More

Pa Zaba i HT su ti prodali UG po cijeni nešto višoj od 3 kn. Možda bi trebala malo smanjit hype i fokusirati se na suštinu. A1 očito nije htio ponuditi više od njih.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • July 13, 2021 at 1:42 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Flight

Ne moja je logika da kome cijena nije atraktivna ne mora sudjelovati u javnoj ponudi i može čuvati dionice dok im cijena neće biti atraktivna. A da li će se to ikada dogoditi... eh to je naravno pitanje na koji ti nećeš dati odgovor. Ajde, obećaj svojim zanensenjacima da ćeš im ti otkupiti sve dionice ako cijena kao što ti očekuješ jednog dana bude značajno viša. I obećaj im apriori da kada krene stampedo zbog delista, dokapa ili sličnog da ćeš ti postojano čekati da svi oni prodaju svoje papire, pa ćeš ti kao velika poštena Madame čekati svoj red i u tišini gutati gubitke. Nadam se da si konačno shvatila....

Da li sam ja u gornjem postu tvrdila da svoje dionice neću dati u javnoj ponudi?

Da li sam druge, koje ti zoveš mojim zanesenjacima nagovarala ili im sugerirala da ne prodaju svoje dionice ?

Odgovor na oba pitanja je NE.

Tako da na ostatak tvog posta baš i nema smisla odgovarati jer ja jesam velika, financijski jaka i poštena Madame i nisu mi potrebni tvoji savjeti da konačno nešto shvatim. Shvaćati i razumjeti život, burzu i psihološke profile nekih ljudi ja sam počela kad si ti još s mamom i tatom gradio kule od pijeska u plićaku.

Ja nisam nikoga nagovarao niti potezao za rukav, nego sam naveo svoje mišljenje, a na to kao korisnik ovog foruma imam pravo. Pa i ti "nagovaraš" tako ekipu na Adris ili neku drugu dionicu. Palamudila si stalno kako ti imaš, kako ti znaš, kako si uspješna i pametna... eto ti sad te tvoje pameti, tvojeg isustva i znanja. Možeš si sve skupa zataknuti mačku o rep.

Nećeš ti argumentirano o materiji... al o nebitnom, možeš danima.

• Flight
    • July 13, 2021 at 1:29 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from Flight

Jel ti znaš zašto telekomi imaju velike Ebitde? U odnosu na druge biznise.

Ja kolega Flight znam da smo mi ovdje preneseni žedni preko vode, a sve ostalo je prazna priča.

Nije mi najjasniji ni Vaš zaokret poslije objave, a dobro se sjećam i jedne Vaše objave prije mjesec dana kako bi mogao biti bitan tromjesečni prosjek, tako da ste mi krajnje sumnjiv sugovornik.

Od osobe koja je gledala ovu dionicu na min 9 kn do osobe kojoj je realno ovo sto se događa.

Ali otom potom sačekajmo prvo fer cijenu Telemacha pa ćemo dalje razglabati, možda i ponude 6,7 kn ako žele udio koji je držala AH i PT Drvo

Kakav zaokret?

Ja sigurno nisam minimalno očekivao 9 kn za dionicu. Očekivao sam od 5-8 kn (6, 6,5-8 Ev/Ebitda), ali čim nije bilo pripetavanja i čim je sve to skupa tako dugo trajalo, bilo je jasno da kupca koji će ponuditi tu cijenu naprosto nema.

Da, pisao sam ja posljednje dvije godine o tromjesječnom prosjeku kao zaštiti za manjinske, al kad je HT-u odzvonilo, a Zaba sazvala skuštinu, izgledalo je da će oni imenovati svoj NO, pa upravu i nastaviti upravljati? Ja nisam bio fan takvog razvoja situacije. Već sam spomenuo da je bilo realno odnosno moguće i da Zaba i HT zatvore transakciju na burzi. Meni je to tad izgledalo realno. I čudi me da to nisu napravili. Da se to dogodilo, manjinskima bi bila ponuđena bitno niža cijena od one koja je na koncu ponuđena. I u tom smislu sve skupa se do sada razvilo pozitivno. Pozitivnije od onog što je manjinske moglo zadesiti. Čisto da netko ne pomisli da bi napucavanje cijene na burzi značilo i da će UG platiti koliko god treba da isplati manjinske. Jer su sljedeći se tom logikom i većinski mogli držati visoko cijenu na burzi i što, valjda očekivati da će UG biti primoran platiti tu cijenu? Yeah.... right...

• Flight
    • July 13, 2021 at 12:53 PM
    Quote from Headhunter

Možemo mi govoriti sto hoćemo, ali ispada da je OT prodana samo za vrijednost infrastrukture koja Je Telemachu prijeko potrebna, dok su korisnike dobili džabe.

Najniža cijena je trebala biti 639 milijuna kuna ali da kupac preuzme dug, a sve ispod toga je pljačka.

Bas me zanima stanje dogovora HT - Unitedmedia oko novog ugovora za programe, te mi je neki osjećaj da će se tu kompenzirati ova niska cijena

Jel ti znaš zašto telekomi imaju velike Ebitde? U odnosu na druge biznise.

Pa vjerojatno radi velike amortizacije. A sto to telekomi amortiziraju? Opremu i tehnologiju, hardware l, software. korisničke uređaje. Sve to ima vrlo ograničen i kratak vijek trajanja i zato se amortizira relativno brzo. Koja je to tehnologija i kolika je njezina vrijednost koju je Optima posjedovala? I cija je bila?

Zanemarimo li mrežu i optiku te naravno korisnike, sve ostalo je bilo otpisano u tehnološkom smislu. Optima je minimalno ulagala da bi održavala bazu korisnika, jer za veća ulaganja jednostavno nije imala novca ni mogućnost zaduženja. Drugi već imaju i koriste gigabitne resurse…. a to košta. Puno košta.

Da je A1 bio jednako zainteresiran kao UG, cijena bi vjerojatno bila dosta veća. Ovako, jedan ozbiljan kupac i prodavatelji koji moraju izaći. Očito ta situacija nije bila poticajna za cijenu.

• Flight
    • July 13, 2021 at 12:50 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Kvark

Evo ga ekipa, ovo su pristigle procjene rezultata za 2q-2021.

Deset forumasa je dostavilo svoju procjenu rezultata za 2q, koje mozete pogledati u prilozenoj tablici. U privitku se nalazi i tablica u excelu, ako zelite detaljnije pogledati.

Procjene se krecu u rasponu od 30,2 – 56,3 mil kn.

• Prosjecan rezultat dobiti je oko 38,0 mil kn.
    • Prosjecan iznos vozarine po brodu = 18,0 tis $
    • Prosjecan iznos troska po brodu = 11,6 tis $

Budite slobodni i dalje istrazivati, racunati i slati. Ovo nam je vjezba za iduci kvartal. Naime, svi se slazu u jednom, a to je da ce rezultat iduceg kvartala biti znatno bolji od ovog jer se vec sada znaju vozarine koje su ukljucene u taj izvjestaj, a s obzirom da je sve u pomaku.

Dakle, objavljuje se nick samo onoga ciji ce izracun biti najblizi rezultatu u financijskom izvjestaju i to, ako On sam to dozvoli. :))

U ime svih forumasa, zahvaljujem se svima za sudjelovanje i angazman.

p.s. Svima koji su sudjelovali samo napomena da je rezultat nesto malo drugaciji zbog azuriranog tecaja.

Dodatna napomena da je samo jedan forumas povecao iskoristenost flote sa 95% na 98%. Rezultati bi bili bolji da je u svim procjenama iskoristenost flote bila veca.

Ja se sad vec potajno uistinu nadam dividendi, a predujam dividende bi me iznimno razveselio. :) Ako me netko tamo cuje u Atpl, neka zna da cu biti jako razocarana i tuzna, ako ovako ne bude. :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Hvala na trudu :)......mislim da bi bilo dobro stavit medijan cijenu nego average mislim da bolje govori o prosjeku, median ispada 36000 ?

Display More

Možda si u pravu, al procjenu bi svatko trebao davati bez uvida u druge procjene jer onda postojeće procjene djeluju uglavnom sugestivno.

• Flight
    • July 13, 2021 at 12:32 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Flight

cca 2 kune premije u odnosu na ono što su za svoje dionice dobili HT i Zaba!

Stvarno šteta što HT i Zaba nisu svoj udio prodali po 1 kunu. Mali dioničari tada ne bi rogoborili, jel kolega Flight, već bi bili prezadovoljni premijom od 4,5 kn . To je tvoja logika.

Ne moja je logika da kome cijena nije atraktivna ne mora sudjelovati u javnoj ponudi i može čuvati dionice dok im cijena neće biti atraktivna. A da li će se to ikada dogoditi... eh to je naravno pitanje na koji ti nećeš dati odgovor. Ajde, obećaj svojim zanensenjacima da ćeš im ti otkupiti sve dionice ako cijena kao što ti očekuješ jednog dana bude značajno viša. I obećaj im apriori da kada krene stampedo zbog delista, dokapa ili sličnog da ćeš ti postojano čekati da svi oni prodaju svoje papire, pa ćeš ti kao velika poštena Madame čekati svoj red i u tišini gutati gubitke. Nadam se da si konačno shvatila....

• Flight
    • July 13, 2021 at 12:21 PM

A očito si to radio u posljednjih 5 minuta i u predotvaranju. To su išle neke okružnice i nama kao klijentima da se to ne radi.

Ja mislim da svatko u normalnom trgovanju može i kupovati i prodavati, ali ne smije manipulirati. Tipa držiš bid i ask istodobno i izvodiš gluposti.

Ili u predotvaranju pokrećeš dražbu uravnoteženja pa se povučeš prije izvršenja transkacija. I to radiš iz dana u dan ili još ubaciš i ženu ili psa u istu kombinaciju?! ^^

Jel da tome nije tako, onda bi trgovina i burza postale besmislene.

• Flight
    • July 13, 2021 at 12:10 PM
    Quote from JoSko111

Meni je ova situacija na kraju ispala ok. Ali bih ipak volio da hanfa pošalje upit za objašnjenje prodaje na 6,70 od AH i isto tako od KK.

Ja sam nedavno odgovarao na takva pitanja. Pa bih baš volio vidjeti i ta objašnjenja.

Ponavljam, nisam ovdje izgubio novac.

A zašto si ti odgovorao na takva pitanja?

I koja su to uopće pitanja?

I jesi ti vidio ovo, što to tebi govori?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…7949f519b7d.pdf

Sad stavi tu obavijest i njezinu objavu u kronološki slijed događaja i kretanje cijene na burzi.

Ovdje se ljude optužuje za trgovinu na burzi. Ok, sjajno. Onda bi možda trebali prije svake trgovine popuniti upitnik u kojem bi svi investitori naveli razloge svoje kupnje ili prodaje. To bi bilo zanmiljivo vidjeti. Problem su povlaštene informacije, a koje su to konkretno povlaštene informacije koje su iskorištene na burzi u regularnoj trgovini? Znači tamo neki lik prodaje umjesto da drži jer sebi želi spustiti cijenu u ponudi jer koliko sam ja vidio iz knjige dionica taj isti još drži nekoliko stotina tisuća komada istih? Pa da je imao povlaštenu informaciju, zar ne bi držao dionice? Najbolje bi prošao da nije ništa radio. A prethodno kad ste svi kupovali i dizali cijenu onda je sve bilo ok, al kad cijena pada... ubi, ubi Srbina!

^^ Smiješno koja ekipa. Nije ni čudo da ste popušili.

• Flight
    • July 13, 2021 at 12:04 PM

Not true... ako mene pitaš.

To je jedan maliciozni glupan već u više navrata ovdje servirao, a ako ćeš vjerovati tom glupanu, eto... slobodno ti bilo.

• Flight
    • July 13, 2021 at 11:54 AM

A što je to bitno za javnu ponudu?

Nazovi prodavatelje pa ih zamoli da ti daju točne podatke.

Vidi se izvješća koliki je dug, a sad koji su sve dugovi uključeni u EV i kako je tretirana gotovina i da li je još nešto ulazilo u izračun to znaju prodavatelji i kupac.

• Flight
    • July 13, 2021 at 11:35 AM

Ne kužim što bi bilo?

cca 2 kune premije znači cca dvije kune više od njih. pišem cca jel ne znam koliki je dug uzet u EV pa imam samo subjektivnu procjenu.

Sklopili su kupoprodajni ugovor, svi zainteresirani su mogli sudjelovati u kupoprodajnom procesu... a sad da netko nije znao, pa će sad ići napadati kompaniju na burzi i nuditi veću cijenu da bi stekao kontrolni paket, iako bez dogovora sa Zabom i HT-om to ne može... koliko je to vjerojatno? Nije vjerojatno. Uopće.

• Flight
    • July 13, 2021 at 11:26 AM

cca 2 kune premije u odnosu na ono što su za svoje dionice dobili HT i Zaba!

• Flight
    • July 13, 2021 at 11:16 AM
    Quote from Marielena

Meni se cini da su Zaba i HT svoj dio prodali za iznos da im se vrati ono sto im je Optima bila duzna.

Da se moglo bolje, prodali bi bolje.

A mali dionicari su dobili kamate na stednju u banci. Nikakve tragedije tu nema.

Tragedija su bili Agrokor, Vijadukt, Dlkv itd.

Dobili su oni premiju od cca 2 kune po dionici u odnosu na Zabu i HT. To nije premija na štednju na kamatu u banci.

Quote from tollway

trgovina zamrla.... i za jučer sam očekivao puno veći promet.... još se važe i predmnijeva kaj napraviti?

A što si ti očekivao? Firma je prodana (ne još konačno), al sklopljen je kupoprodajni ugovor i poznate su sve bitne činjenice uključujući i cijenu koju bi po okončanju javne ponude manjinski dioničari trebali dobiti. Sad će likvidnost stvarati samo oni u "žurbi" koji će htjeti prije vremena van (da ulože u nešto drugo i sl.) i oni koji smatraju da nešto možda može krenuti neželjenim smjerom. Nema tu više veće trgovine, nakon ponude dionica će vjerojatno otići s burze.

• Flight
    • July 13, 2021 at 10:52 AM
    Quote from zlocesti

Nakon bitke svi smo pametni, ako ne i generali.

Po navodima kolega u čiju učenost ne treba sumnjati, Optima je vrijedila više

I po procjeni revizora prije spajanja H1,

7,31 kn. Po toj su procijeni zamijenjene dionice H1 za Optimu. Ispada da je Optima pretplatila H1, ili ga je HT pretplatio, iz Optiminog novčanika

Da bi poslije, ko' mačka za miša nekako izgubila interes. I da zadrži duopol, i da to bolje utrži.

HT i Zaba su to morali prodati. I nakon što su ogulili "bananu" i pojeli njezin slatki sadržaj, utrpali su koru i ostatak po ciijeni po kojoj su trenutno najviše mogli postići. Pa ne prodaje se premium roba, nego 2. klasa (ali sa nekim dobrim i traženim karakteristikama).... manjinski su ipak dobili koliko-toliko korektnu nadoknadu. Ne kao što su očekivali, ali nisu ni ošišani. Tko je fantazirao o cijeni iznad 10 kuna, taj nije imao dodir s realnošću.

• Flight
    • July 13, 2021 at 10:37 AM
    Quote from Hoby

Jedna stvar me ovdje smeta...donedavni član nadzornog odbora prodaje(dakle insider) po cijeni većoj od trenutne, izvan uređenog tržišta (da ne digne prosjek i ne stvori obvezu kupcu kod preuzimanja). Zatim i drugi veliki dionicar, koji je jos dan prije kupovao(sitne, beznacajne kolicine) krene agresivno izlaziti!? Ostalo je povijest, ali Hanfa, osim ako nema pametnijeg posla kao npr.proucavanje fotosinteze i njenog utjecaja na kolonije mrava u Amazoniji bi se svakako mogla malo pozabaviti i nadzorom trzista kapitala. Unaprijed zahvaljujem!

Ma daj, a kao dionice je zabranjeno prodavati na burzi? Ili kupovati? Pa tome i služi burza.

Budi sretan da nam UG, Zaba i HT nisu odradili transakcije na burzi. Spustili na 3 kn i provukli pakete, kako bi tek onda mali dioničari prošli? Koliko bi onda iznosio volumenom vagani tormjesječni prosjek cijene? Taman će Ug plaćati desetine milijuna kune premije manjinskima, da oni "ne bi izgubili"'?!

Ti nisi čuo za slučaj DLKV, koji još nije završen i kako bolno znači (p)ostati "bag holder"?

Ovdje prosječni investitor nema pojma o ničemu. Skupštinu ne pohodi, informira se na froumu, fantazira o cijenama, ne percipira i ne prepoznaje rizike i još bi htio u svakoj situaciji, po kojoj god cijeni kupovao, na kraju zaraditi. I da je u tome zaštićen zakonima i pravilnicima kao lički međed! Rekli bi Bosanci.... Niđe-veze. Dobro im glava još stoji na ramenima...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • July 13, 2021 at 9:08 AM
    Quote from tin

Sa 30 milja dobiti u Q1 + Q2 2020 nije išla preko 60 kn a sad će sa gubitkom od preko 15 milja u prva dva kvartala preko 70 kn...a uz to i Q3 im je kako sad stvari stoje u minusu...ne pretjerujte kolega...ako završi godinu na 50 kn biti će super uz uvjet da spot zaista bude 20 000 usd pa da u Q4 potpišu TC na 16 000 do 17000 usd...meni je izgledniji oporavak cijene dionice početkom Q2 2022.

Ma ja baš mislim da će biti potreban relativno malen impuls da pojavi interes, pogotovo nakon izvedbe bulk brodara koji bi rastom MR vozarina mogli u nekom trenutku pasti u 2. plan. Sad kad je populus vidio da u brodarima, općenito govorim, ima štofa, to više nije ista priča od prošle godine kad se od mora i kajića bježalo kao vrag od tamjana.

Meni je znakovito bilo da se nedavno pojačao interes za kupnjom nakon skupštine. Ne znam o čemu se tamo raspravljalo, i što je uprava rekla dioničarima. Ako netko zna, neka nas obavijesti.

U nekom će trenutku i tankeri doći na red... da li će to biti u ovom ili onom kvartalu, ja to zaista ne znam.... (ne znam ni da li će biti), al svi koji projiciraju nešto na neki datum, uglavnom iz mojeg iskustva, pate od iste bolesti. U nečem su, a to nešto ne mogu napustiti jel nisu sigurni da će ono drugo nešto, krenuti (skoro) istim smjerom.

• Flight
    • July 13, 2021 at 9:00 AM
    Quote from Kivi

eto i ovo se bliži kraju.. ispada da smo ovdje neke više cijene očekivali ali ispao je mačak u vreći.. iako ako se gleda Opte sa odmakom od koju godinu i ako je ulaz bio dosta niži moglo se i ovdje fino zaraditi.. čini mi se da je ovdje više napravljen valuacijski hype na forumu nego što je ona stvarno vrijedila (pa se spominjale cijene preko 10, 15, 20kn) - nepostojeći kapital, veliki dugovi, opadajuća baza korisnika.. i bez obzira na to mislio sam da će HT i ZABA tražiti i dobiti više - ali nisu?? Pa vjerojatno nisu jel su se naplatili već na neke druge načine, a i odnos HT-a i UG-a će i dalje postojati u budućnosti i neke klauzule su sigurno dogovorene koje će definirati kako i na koji način će se taj tržišni kolač dalje dijeliti i HT će svoju premiju u ovoj prodaji sigurno naplatiti.. a UG je dobio bazu korisnika ono što je njima u ovom trenutku najvažnije.. a di su mali dioničari? Ako regulatorno sve prođe kako treba, imamo 3mj prosjek, a nekim čudom i više - makar to meni nema logike da su oni kupili paket od AH i samim time si uvećali otkupnu cijenu.. a već imaju kontrolni paket.. no vidjet ćemo kako će se to do kraja odigrati..

Al spomenuta je prodala mimo burze, pa ta transakcija ne utječe na prosječnu burzovnu cijenu. I za nju se očito i dizala cijena na burzi da se ta transakcija vanburzovno opravda. Tko je kupio i pošto će prebaciti, prodati, zapaliti ili što već učiniti s dionicama, van domašaja je prosječnog Dode. Gotovo sam siguran da UG nije kupio te dionice, al to ne znači da one na kraju neće završiti u UG-ovom portfelju.

Quote from tollway

svi često spominju AH... pa zar nitko od barem 50-ak ovdje stalno prisutnih forumaša nema knjigu dioničara neposredno nakon prodaje i vidi gdje su ti papiri završili!!?? tko se novi pojavio? pravna osoba, fizičke osobe, skrbnički račun.... mora biti više njih kad se u top 10 nije nitko novi pojavio kad je nestalo AH.

Pojavio se skrbnički račun što i sam možeš provjeriti jer se račun nalazi u popisu najvećih 10 dioničara OPTE. A i burzi je izdano priopćenje sljedećeg sadržaja: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4eef510cf93.pdf

• Flight
    • July 13, 2021 at 8:40 AM
    Quote from looserst
    Quote from mitkko

Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju. Uvijek je moguce i da vozarine opet potegnu jace gore pa onda ovo sve skupa na grafu vise nece biti relevantno. Vozarine su kao neke vijesti na drugim dionicama koje fundamentalno mijenjaju sliku dionice. Graf u takvim slucajevima prestaje biti relevantan. U slucaju stagnirajucih vozarina kao sto su sada, graf dolazi do izrazaja.

Sorry mitkko ali meni nema logike da atpl pada na stagnirajucim vozarinama 2 ili 3x breakeven. Svaki dan koji se vozimo po ovim cijenama je kes u kasicu, smanjenje dugova, korak blize izvjescu itd. Zamislimo da imamo ove vozarine iducih par godina i redovito kvartale sa dobrom dobiti, pa nije to sve uracunato u trenutnu cijenu? Ukratko ocekivao bi da pad vozarina spusta cijenu a ne stagnacija :/

Do sada smo 100 puta rekli: "samo neka ostanu ovakve vozarine, ne trebaju rasti"...nebi rekao da smo ciljali na ovu varijantu iz grafa tada :rolleyes:

Al kolika je vjerojatnost da se ova razina vozarina održi u dugome roku?

Čak i ako je visoka, vozarine su volatilne i ta volatilnost potiče i volatilnost na procjenama uprava u poslovanja, kao i rezultata kompanija, a posljedično i na cijenama dionica.

Tko točno, u ovome trenutku može tvrditi, da će ovaj trend vozarina i njihova razina održati 3, 6 ili 15 mjeseci?

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Flight
    • July 12, 2021 at 5:32 PM

A koliko sam shvatio bila je skupština i čini mi se da današnje iskrcavanje ima neke veze s time. Jel tko od forumaša bio prisutan, o čemu se raspravljalo?

• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 94
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt