1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • July 29, 2021 at 12:56 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Lavrentije

Ovo su fenomenalni rezultati s obzirom na okolnosti. Očekivanja analitičara su da će ADRS ove godine odraditi 82 mil kn neto dobiti, a oni su već na polovici godine na 54 mil. Očekuje se EPS od cca 5 kn na razini godine, vec sada su na 3,40. U svakom slučaju rezultati su dosta bolji od očekivanog, ako se ovako nastavi do kraja godine bi mogli odraditi između 50-100% bolje rezultate od očekivanog što se tiče dobiti.

Ma sve je to još uvijek slabo, EPS od 5 kn na razini godine, a dionica 420 ili više kuna. Dividenda je 12,5 kuna, ne zarađuju dovoljno niti za održavanje divke.

Sentimenti će se morati bitno popraviti, ove 2 godine su loše radi Covida.

Ako izguramo i 8 mjesec biti će lijepa dobit u 3Q.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • July 29, 2021 at 12:53 PM
    Quote from Parica
    Quote from tomoto

I zato kaj ima još samo "117400 komada" za prodaju....

Quote from tomoto

CERP je opet prodavao, u odnosu na stanje od jučer kraći je za preko 100 komada. Nije puno, ali polako prodaje. Vidjeti ćemo za koji dan da li je i onih 1000+ komada od jučer bilo njegovo....

Ne bih se baš složio da su prošli samo tako u zadnjih 13 godina. Rasprodali su cijeli avionski biznis (6 aviona), rasprodali su sve hotele, smanjili flotu, nabili velike dugove... Nije to više ista kompanija kao prije 10 godina...

Koliko je CERP-u još ostalo za podijeliti u ovom valu?

Ono kad se "pravis grbav"...

1. CERP ne prodaje (jer nema Odluke) vec dijeli 31.675 kom dionica braniteljima i kao naknadu za oduzetu imovinu

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

2. Ostalo im je za podijelit jos 6.719 kom

Display More

Kolega Parica bravo, svi se na temi predstavljau kao veliki stručnjaci za ATPL, a jedini ste vi koji ste dali odgovor jel CERP prodaje ili dijeli i to potkrijepili službenim dokumentima.

Kupili ste mi povjerenje i za neke buduće situacije. :thumbup:

• Marin83
    • July 29, 2021 at 12:42 PM
    Quote from Lavrentije

Ovo su fenomenalni rezultati s obzirom na okolnosti.

Još sutra dividenda kao šećer na kraju.

• Marin83
    • July 29, 2021 at 11:59 AM

Za prvih 6 mjeseci 2021 dobit prije poreza 88.7 milijuna kuna, lani isto razdoblje svega 1 milijun kuna...vidim da je cijena obe Adrisovih dionica porasla čim je objavljen Fi.

Svebuhvatna dobit iznosi 147 milijuna kuna, lani je bio gubitak od -264 milijuna kuna.

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• Marin83
    • July 29, 2021 at 11:42 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Philidor

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39020

205 mil. kuna ciste dobiti uz fini rast premija, ima mesa za lijepu dividendu

Nikad je ne isplaćuju, samo neku mizeriju za mali broj povlaštenih dionica, Adris izvlači novce na drugi način očito.

Dobije vrlo jeftine police osiguranja za svoje objekte, pokretnine i radnike?! A s obzirom da im je cijelokupna aktiva 22 milijarde kuna, velika je to imovina i velike se pare na osiguranju tu uštede,

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Marin83
    • July 29, 2021 at 12:17 AM
    Quote from Jure
    Quote from deny_09

Je li kome uplaćena dividenda

U PBZ upravo sjela.

Odma me jutros razveselio kada sam pogledao na tekući da je sila, sad u petak ide i Adris...

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • July 29, 2021 at 12:02 AM

Baš me zanima koliko će biti loš FI u petak, te hoće li i koliko dionica pasti sljedećih dana...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • July 28, 2021 at 3:05 PM
    Quote from Philidor

Iskrcava li se netko od velikih, zna li se sto?

PROSPERUS FOND ZA GOSPODARSKU SURADNJU OIF RK PP, nakon likvidacije fonda prošli mjesec.

Vjerovatno neki investitor iz ovog fonda. Ali kao što vidimo, interesa za kupnju itetkako ima.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • July 27, 2021 at 2:38 PM

Jučer ste kupovali dionice po 80kn(po novome), a danas je prvi ozbiljni naloga na 18,15kn...čudan ste profil ljudi.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • July 27, 2021 at 2:29 PM
    Quote from Marin83
    Quote from zlocesti

Samo se vi žafrkavajte

Ako Adris propadne kroz 402 kn, treba ga čekati niže

Ide u double top.

Pitao me marin zašto sam izašla iz Adrisa, zbog ovog sam izašla

Nekako se kilavio taj Adris. No, kupnja ispod 400 bi bila kategorija Best Buy, za long.

Adris je najpodcijenjenija "turistička dionica",a nije lani imala gubitke, a cijene pada kao da je najprecijenjenija "turistička" dionica. Pri ovim cijenama ovo je definitivno best buy...ljudi su neracionalni, pogotovo jer će Fi za 2Q biti vrlo dobar.

Inače BVPS po dionici je 543kn, pa vi sad vidite jel 404kn odlična kupnja.

Display More

nekima je prije par dana bio skup ADRS2 po 404kn, evo ga već na 415kn.

Gospodine Mitkko, ako niste previše zauzeti JDPL(znam da ste tamo puno investirali)jel može mali updejt za ADRS2. Hvala unaprijed!;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • July 27, 2021 at 2:20 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from tomoto

Nema tu baš neke sreće. CERP prodaje, u zadnjih 10-tak dana prodao je cca 6000 komada. A izgleda da su i ovi veliki nalozi njegovi. Negdje sam pročitao da država zbog skorog ulaska u Eurozonu treba prodati sve manjinske udjele u svom vlasništvu.

Prodaje li CERP na burzi ili dijeli "pakete" mimo burze?

Nećeš sigurno dobiti taj odgovor, jer sam ga i sam par puta postavio...dijeli sigurno, al jel i prodaje ne znam...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • July 27, 2021 at 1:41 PM
    Quote from sokol74

Kolega Marin, ja bi rado da nam Plenković proda 25% HEP-a, a vi?

Jel' bi bio heroj ili zločinac?

Povucite paralelu s INA-om.

Prodati firmu koja državi zaradi svake godine 2-3 milijarde kuna?! To je veleizdaja. Što se tiče INA-e ako je krajem 90-tih bila u nezavidnoj situaciji, trebala se dokapitalizirati, tako bi ta vaša priča o nužnosti prodaje ine bial opravdana. Da je INA-i trebao svježi kapital onda se novac od prodaje ne bi poija. Uostalom krajem 90-tih su sve naftne firme bile u banani zbog nafte od 10-20 dolara po barelu.

• Marin83
    • July 27, 2021 at 12:30 AM

Evo smo ovaj vikend što je prošao bili na 82% noćenja iz 2019 godine. Ovo je ludo da luđe ne može biti.

Autoceste su još luđe:

Tijekom vikenda zabilježene su gotovo 843 tisuće vozila i naplaćeno je 46 i pol milijuna kuna cestarine. U odnosu na isti vikend lani promet vozila veći je za 39 posto, a iznos naplaćene cestarine za 41 posto. Usporedi li se to s istim vikendom rekordne 2019., promet vozila bio je manji za 3%, dok je iznos naplaćene cestarine manji za 8 posto.

• Marin83
    • July 26, 2021 at 12:25 PM
    Quote from barbosa 2.0

u ini je največu svinjariju naprvila jadranka kosor prodavši 7% dionica iz braniteljskog fonda molu po dobrovoljnoj ponudi po 2,8k kn a sanader je pogodovao molu na način da im je prepustio "upravljačka" prava posebnim zakonom iako po ztd nisu imali pravo na to jer su ispod 50%

inaće, u to vrijeme 2000ih, ina je bila devastirana i isisana i mol je trebao biti tek strateški partner da se stabilizira poslovanje ali kako to u hr redovito biva, malodušni "patrioti" koji su tada odlučivali o drž. imovini su odlučili sebe i svoje sitne interese staviti ispred svih i svakoga i zato nam je danas i ovako da je hr populacija, komparirajući na razini u eu toliko siromašna da nam se "smiju i oni koji kopaju po kontejnerima" dok s druge strane imamo "državu" možda statistički i najbogatiju u eu...

Inače ovo je najveća floskula koja se prodavala narodu za svaku božju privatizaciju. Inače, ekonomski rast utemeljen na zaduživanju je postavio Ivica Račan, Ivo Sanader ga je samo nastavio do kolapsa 2008 godine i kao posljedicu smo imali 10 godišnju staganciju. Sanaderova ekonomska politika je samo nastavak Račanove,ali eto medijima je Račan good, Sanader bad. Realno, oba su vodila istu ekonomsku i vanjsku politiku u punat.

Također kada su lijeve vlade prodale džabe polarne noći, te pustili niz vodu cijelokupnu ininu imovinu u Siriji, o tome ni slova u medijima,ali zato slušamo o Sanderu i INA-i 15 godina. Ali ništa čudno, jer naši mediji nisu naši, već su u stranom vlasništvu i zastupaju strane interese.

Ovaj narod je toliko zaglupljen da ne shvaća da je jedan sukob oko 101, bio istrumentaliziran od strane zapadnih tajnih službni, mnogi učesnici toga skupa ni dan danas ne mogu prevaliti preko usta da su bili izmanipulirani od strane stranih sila.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • July 25, 2021 at 11:48 PM

Prodajte par% HPB pa ga kupite na niže, ja ovo radim od 8 mjeseca lani. Ovo je idealna dionica za to, jer je sve usporeno maksimalno. Zadnje dvi kupnje su mi bile na 515kn i 530kn...evo u petak mi je okrznulo dio prodajnog naloga po 555kn i odma mi stoji novi nalog na 530kn.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • July 25, 2021 at 10:48 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

I to su 3 mjeseca manje....što bi trebali uložiti u JDPL, ATPL koja je svoje odradila DLKV ili još koju crnu rupu?!

Potpuno se slažem sa kolegom Neom, sasvim je svejedno kada će TPNG odraditi rast krajem ili početkom sljedeće godine, zaradit će nam dovoljno za ovu i sljedeću godinu.

Ako poslije Fi zaroni ispod 40kn to je samo izvaredna prilika za dokup.Ova je dionica za strpljive koji vole igrati ziheraški, isto kao i HPB, ADRS2 otkako je opet zaronio do 400kn, te meni osobno JDRN najpocijenjenija turistička dionica trenutno, ovde ako dobro odradi 8 mjesec ova dionica ide na 20kn. Inače jučer navečer je bilo ludilo od turista od Omiša do Trogira sve puno ko šipak. Ako je ovako u Dalmaciji mogu misliti kako je u Istri i na Kvarneru.

To je ta spika s kojom se ovdje ljude nagovaralo na kupnju Tpng na 45 kn bolje nego ATPL na 190 kn....uvijek ista priča ....

Samo ATPL više nije 190kn, pričate kao da je meni TPNG 100% portfelja, a ne 23%. To "vaše" traženje zlatnog gral,a gdje ćete poduplat lovu u par mjeseci, uglavnom završi vrlo loše po one koji nasjednu na stvoreni hajp, vidili smo to zadnje vrime u VIRO, DLKV, OPTE, JDPL i jedan uspiješni ATPL itd...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • July 25, 2021 at 10:33 PM
    Quote from tin
    Quote from Neo

Bas to tako ide..vozarine odu na 18000 i svi krenu kupovati. Nije ovo Atpl s dugovima na kvadrat pa se cekalo da dugo vozarine rastu. Ovdje nema toga. Ovdje ce biti samo skok 1 dan i metla do 53-56kn kad se najmanje budete nadali. Nesto kao Ulpl. Nije sad kao zanimljivo po 41-42..a uskoro ce se natjecati na kupnji po 52-54 tko ce malo skupiti jer vozarine rastu.

Kod Atpl se dugo oklijevalo radi duga, blokade, visokih kamata...ovdje nema tih problema.

Neo tako si govorio za 5 pa za 6 pa za 7 mjesec....a lijepo sam vam napisao da neće biti tako...sad nakon izvješća ide još jedan zaron ispod 40 kn....a prvi mjesec Q3 je jako loš što se tiče spot vozarina....nastavi lise tako još 20 tak dana i Q3 ide prema minusu....2021 ukupno velika vjerojatnost za minus preko 20 mil kn....volio bih da si ti u pravu a da ja griješim jer je dosta love trenutno zarobljeno u TPNG.

I to su 3 mjeseca manje....što bi trebali uložiti u JDPL, ATPL koja je svoje odradila DLKV ili još koju crnu rupu?!

Potpuno se slažem sa kolegom Neom, sasvim je svejedno kada će TPNG odraditi rast krajem ili početkom sljedeće godine, zaradit će nam dovoljno za ovu i sljedeću godinu.

Ako poslije Fi zaroni ispod 40kn to je samo izvaredna prilika za dokup.Ova je dionica za strpljive koji vole igrati ziheraški, isto kao i HPB, ADRS2 otkako je opet zaronio do 400kn, te meni osobno JDRN najpocijenjenija turistička dionica trenutno, ovde ako dobro odradi 8 mjesec ova dionica ide na 20kn. Inače jučer navečer je bilo ludilo od turista od Omiša do Trogira sve puno ko šipak. Ako je ovako u Dalmaciji mogu misliti kako je u Istri i na Kvarneru.

• Marin83
    • July 24, 2021 at 3:49 PM
    Quote from accountant
    Quote from hugh

novi slogan : "svakog tjedna, doza jedna"........

Koliko love će se spržiti na vax. A kafiće i klubove će po svemu sudeći zatvarati opet. S jedne strane Moderna, Pfizer i Co. trljaju ruke i dogovaraju proizvodne trake gdje stignu. A naše poduzetnike pametni Capak i nelegitimni stožer satiru. Sve za opće dobro.

Našli 'zapadni kapitalisti' novi način cicanja ovih friških demokracija, i onih malo starijih koje su isto ubile Imunološki zavod i prodale Plivu. (Sad sam se sjetio da je i prodaji Plive, ne samo INAe, isto kumovao Sanader. Koja štetočina i krimos!)

Tako kako su grci njemačkim kreditima kupovali njemačke aute, tako ćemo sada Komisijinim euro-pozajmicama kupovati doze. Divota! ;(

Trebao bi znati da je i drug Račan tu imao prste, sa time ne pravdam Sandera ni najmanje. Ali nekako stalno imam dojam da se Račana rehabilitra krivnje za prodaju INA i masu drugih velikih firmi.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • July 23, 2021 at 2:31 PM
    Quote from tin

BCTI i dalje jako nisko ...trećina Q3 je iza nas....ako se uskoro ne desi značajan rast vozarina i Q3 bi mogao po svemu sudeći biti negativan.

Budi precizan, četvrtina.

• Marin83
    • July 23, 2021 at 10:46 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Netko bi ovim našima treba objasniti osnove trgovine, a to je ako nešto ne možeš prodati smanji cijenu, jer svaka roba je kvarljiva, pa bude plakanja poslin.

Također bi trebali znati da na burzi nema akcja četvrtkom, pa da mogu kupovati do 30% jeftinije.

Ukratko, prestanimo se ciganiti, pa će burza živnuti.

mirovinci su se prije par godina žalili da nemaju gdje uložiti 5mlrd. čekamo li još uvijek taj "njihov " novac ili ga je Plemki pospremio u sigurne obveznice RH

Pa mirovinci su i glavni problem zašto je burza nelikvidna, uglavnom jednom kada skupe neke dionice više se s njima ne trguje na ZSE, eventulano se zamjene među sobom i to je to.

I svaku godinu sve više i više ubijaju likvidnost burze.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt