1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • August 14, 2021 at 4:38 PM
    Quote from tizian1
    Quote from forumas

Vidjet ćemo je li ovo dizano da bi fond mogao što lakše izlaziti.

Sad mu se skupilo bida na 550, pa možda opet počne prodavati, dosad nije bilo ni na 500.

Misliš da ovo čudo vrijedi 550?

Zaradili su u prvih 6 mjeseci 2021, 74 kn po dionici, a ti pitaš ovo??? Ovo vrijedi realno već sada 1000kn.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • August 11, 2021 at 3:59 PM
    Quote from ebamark
    Quote from goldfinger

Nisam. Šaljem im mail.

Jel ti sjela dividenda? Meni na zabi nista jos. Kome treba poslati mail?

Mislim da tebi da dividenda ni ne treba, ima da je prošlo 15 dana od nje, niti si zaineteresiran koga trebaš kontaktirati...

Neka ovo moderator primisti, gdje je i mjesto.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • August 11, 2021 at 1:28 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Kolegice slabo pratite dnevno kretanje cijene VLEN-a....itetako se može od FI gotovo svaki dan zaraditi dnevnica na day trejd, cijena svaki dan šeta između 9 i 10 kn. Recite mi kolika je zarada na 30-50 lipa razlike u kupovna-prodajnoj cijeni na nekih 2000-3000 dionica i to se može gotovo svaki dan okrenit. Ako ne uspiješ okrenit danas, okreneš sutra.

Bdw imao sa na VLEN jedan od najkraćih day trejda od svega 8 minuta sa 3.2% profita. Potrefilo se,ali poanta je tu.

Onaj što je jutros na BIDU kupio 5500 dionica na 9,30kn, taj je već dio prodao, a dio mu je na 9,65-9,70kn. ;)

Odlicno, neka se taj javi :)

Znaci izgleda da samo jedan covjek tu zaradjuje dnevno hrvatsku placu. Tako sto prodaje sam sebi?

Trgovanje na Vlen pratim svakodnevno vec par mjeseci. Opcenito, mogu samo reci da kada imate velike prodavace/a cijena pada, i nije mudro stajati visoko na bidu. Ima dana kada ce vam se potrefiti da pogodite i okrenete u 8 minuta zaradu, a nekada cete tu ostati mjesecima uz golemi oportunitetni trosak ili prodavati sa minusom.

Ako sam nesto naucila na ZSE je to da treba izbjegavati nelikvidne tzv dobre firme, osim mozda 2-3 dana u godini kada stvarno mozete okrenuti lovu, ali treba brzo izaci :)

Display More

Nisam rekao dnevnu plaću, već sam rekao da se može zaraditi plaća.

Nema ništa od kukanja po forumu. Mene nećete viditi da kukam po forumu, jer na svaku situaciju gledam oportunistički. Nemam dionice miljenice, niti ulažem u stečajuše i predstečajuše.

Kako je rekao naš predsjednik, "Šaraj malo, brate!",a ja bi nadodao, pa onda neće biti problema.

• Marin83
    • August 11, 2021 at 12:46 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Sume od 5000-10000 dionica nisu burek trejd, već nečija plaća od koje živi on i familija cijeli mjesec. ;)

Vama kolegice nitko nije kriv što se nestrpljiv pa ulazite-izlazite, te na koncu propustite dobit. Na ZSE zaboravite na daytrade, te se orijentirajte na swing trejdanje.

Ja uopce nisam izasla iz Vlen. Ali nisam ja bitna.

Dnevni promet na Vlen je takav da vam zdrav razum govori da tu nema daily trejda. Tko tu istrejda 3000-5000 komada dnevno?

Kolegice slabo pratite dnevno kretanje cijene VLEN-a....itetako se može od FI gotovo svaki dan zaraditi dnevnica na day trejd, cijena svaki dan šeta između 9 i 10 kn. Recite mi kolika je zarada na 30-50 lipa razlike u kupovna-prodajnoj cijeni na nekih 2000-3000 dionica i to se može gotovo svaki dan okrenit. Ako ne uspiješ okrenit danas, okreneš sutra.

Bdw imao sa na VLEN jedan od najkraćih day trejda od svega 8 minuta sa 3.2% profita. Potrefilo se,ali poanta je tu.

Onaj što je jutros na BIDU kupio 5500 dionica na 9,30kn, taj je već dio prodao, a dio mu je na 9,65-9,70kn. ;)

• Marin83
    • August 11, 2021 at 12:35 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Treba vam biti jasno da prodaju i oni što su kupovali između 8,95 do 9.40kn...mogu si fine svote zaraditi(brzinski) prodajom do 10kn, a vidimo da interesa ima za kupnju sve do 10kn, uza sve to zadnjih dana likvidnost dionice je znatno pojačana.

To je burek trejd.

Zarada od 5000-10000 dionica nisu burek trejd, već nečija plaća od koje živi on i familija cijeli mjesec. ;)

Vama kolegice nitko nije kriv što se nestrpljivi pa ulazite-izlazite, te na koncu propustite dobit. Na ZSE zaboravite na day trade, te se orijentirajte na swing trejdanje.

• Marin83
    • August 11, 2021 at 12:18 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

desetak puta je više dionica prodano, nego je dotični prodao zadnjih mjesec dana( pod uvjetom da nema skrbnički račun). Ivana je ta koja puni ASK.

Mislim da se Ivana vise voli hvaliti kako je zaradila za novi auto tako sto je prodavala sama sebi.

Rekla bih da prodaje netko veci od nje.

Kazem nemam nista protiv da netko vidi negdje drugdje bolju priliku, ali neka ne prodaje ovako amaterski jer nije tako niti prodao puno, a zagusio je trgovanje.

Treba vam biti jasno da prodaju i oni što su kupovali između 8,95 do 9.40kn...mogu si fine svote zaraditi(brzinski) prodajom do 10kn, a vidimo da interesa ima za kupnju sve do 10kn, uza sve to zadnjih dana likvidnost dionice je znatno pojačana.

• Marin83
    • August 11, 2021 at 11:58 AM
    Quote from Sheki

Evo ako Mirkec čita, nek spusti to na 8,50 kn pa ćemo ga riješit tereta.

desetak puta je više dionica prodano, nego je dotični prodao zadnjih mjesec dana( pod uvjetom da nema skrbnički račun). Ivana je ta koja puni ASK.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 11, 2021 at 11:49 AM

Zadnjih 3-4 radna dana samo kupovina:

-TPNG po 44,60kn, te 43,60kn

-JDRN 13,70 kn

-LKRI po 27kn

-HPB po 575 kn

-VLEN po 9,35 kn

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • August 8, 2021 at 1:47 AM

Ja sam se ovaj tjedan riješio dijela dionica TPNG kupljenih između 45 i 49kn po cca 48kn, dionica kupljenih onaj dan(ove zime) kada se PBZ skrbnički proispao cijeli dan, ovih preostalih 80% dionica TPNG što imam su mi u plus skoro 20%....ako cijena zaroni ispod 45kn dokupim opet, a ako dođe na 50kn prodam jedan manji dio 10-20%.

I više se neću nervirat na neistine, tvrdite i mislite što želite.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • August 8, 2021 at 1:36 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Ali po onome što vidimo dolarski prihodi su im već u Q2 2021veći od Q2 2020...a i sama firma navodi za Q2 14600 dolara prosječna vozarina, te je ista narasla za cca 40% od Q1,a broj brodova na SPOT-u narastao sa 2 na 2.5.

To sam ti komentirao tvoj zakljucak da ne bi plovili za 6000$ ne vezano za tu raspravu, sta se tice toga koliko je brodova bilo na spotu ili ne to realno ne znas jer ti vidis stanje samo na kraj bilance i eventualno mozda izmedju bilance i izvjesca ako navedu, moze se dogodit da je neki brod bio na TC od 1.4 do 28.6 ,a nakon toga na spotu, a to neces znat jer ti je navedeno stanje na kraj izvjestajnog razdoblja, iako ne znam jel oni bas rade na spotu ili je to kratki tc nisam to provjeravao.

Pa za svaki brod navedu do kada je na ugovoru i za koju vozarinu, a za brodove ma SPOT-u navedu da su na SPOT-u i otkada su na SPOT-u. Također navedu prosječnu vozarinu za cijeli kvartal, prosječan SPOT za kvartal se lako izračuna, kad znaš prosječnu vozarinu i cijene ovih pod ugovorom.

Samo ne znam odakle pojedincima potreba da umanuju gotovo za 1/2 SPOT vozarine TPNG , tj pišu napamet ili da budem slobodniji govore neistine, i to traje jedno 7 mjeseci otkako je krenio rast ATPl, koincidencija ili ne zaključite sami...

• Marin83
    • August 8, 2021 at 12:45 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Da je ovo istina, a nije, brodovi na SPOT im ne bi plovili, jer bi im radili gubitak. Dnevni operativni troškovi po brodu su im između 6.5 i 7k USD.

To ne stoji da ne bi plovili jer im je to onda dodatni gubitak, svaka vozarina je prihod, a troskovi su stalni vozili ili ne vozili

Ali po onome što vidimo dolarski prihodi su im već u Q2 2021veći od Q2 2020...a i sama firma navodi za Q2 14600 dolara prosječna vozarina, te je ista narasla za cca 40% od Q1,a broj brodova na SPOT-u narastao sa 2 na 2.5.

• Marin83
    • August 8, 2021 at 12:37 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

Da je ovo istina, a nije, brodovi na SPOT im ne bi plovili, jer bi im radili gubitak. Dnevni operativni troškovi po brodu su im između 6.5 i 7k USD.

Pa ne izmišljam ja te brojeve, vec ih objavljuje Sv, Joakim, evo linka dolje:

https://mobile.twitter.com/jhannisdahl

Dva i pol broda su ima bila na SPOT-u u drugom kvartalu, te dva i pol broda su ima bila pod ugovor, te je još jedan brod bio na remontu.

Odokativno SPOT im je bio 12000 dolara po brodu/dan u drugom kvartalu...

• Marin83
    • August 7, 2021 at 11:48 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

Vozarine za tankere su u 2Q kvartalu su znatno porasle naspram 1Q, uostalom zato i imau dobit u 2Q. Bacite pogled na FI TPNG ,ako ne vjerujete meni..,

Ne znam baš kolega, a pratim svaki dan. Ako smijem objaviti spot vozarine za MR tip tankera kakve ima TPNG su trenutno 6029 $. Svaka čast upravi da je i u takvim uvjetima na tržištu uspjela poslovati pozitivno, ali za značajniji rezultat su ipak potrebne puno više vozarine od trenutnih.

• Marin83
    • August 7, 2021 at 11:40 PM

Za kolegicu Marinelu iz Fi TPNG-a:

Prosječne TCE neto dnevne vozarine brodova drugog tromjesečja ove godine iznose 14.219 USD. U prvom tromjesječu su iznosile 10600 USD.

Kolegice rast od cca 40%.

• Marin83
    • August 7, 2021 at 11:32 PM

Prihodi brodova u drugom tromjesečju 2021.godine iznose 65,8 mil. HRK (10,5 mil. USD), što je na približno istoj razini u odnosu na prihode ostvarene u istom razdoblju 2020. godine kada su iznosili 67.9 mil. HRK (9.7 mil. USD).

TPNG je ove godine u drugom kvartalu ostvarila veće dolarske prihode ,nego lani u istom razdoblju,a znamo da je lani u 2Q cijena poletila preko noći na 60kn. Ne tvrdim da će sada biti tako,ali postoje evidentne sličnosti.

• Marin83
    • August 7, 2021 at 11:23 PM
    Quote from Marielena

Pa i ne bas, vozarine u 2Q su bile losije od 1Q.

Kolegice pogledajte FI TPNG sve vam lijepo piše, ja ne znam čemu mantranje o nižim vozarinama.

• Marin83
    • August 7, 2021 at 8:34 PM
    Quote from Marielena

Vozarine za tankere ce u jednom trenutku sigurno poceti rasti.

Vozarine za tankere su u 2Q kvartalu su znatno porasle naspram 1Q, uostalom zato i imau dobit u 2Q. Bacite pogled na FI TPNG ,ako ne vjerujete meni..,

• Marin83
    • August 7, 2021 at 5:30 PM

Posljedica niskim kamatnih izdataka, konzervativna politika zaduživanja i neisplaćivanja dividende pokazuje svoje benefite.

• Marin83
    • August 7, 2021 at 5:12 PM

Također ovaj mjesec im ide i 4 brod na SPOT. Preostala dva su ugovorena na 15250 i 17050 dolara po danu. Samo ova dva broda na ugovoru će pokriti zaradom preostali trošak amortizacije i jedan dio kamata.

Zarada preostala 4 broda na SPOT-u je čisti profit.

• INGR (INGRA d.d.)

• Marin83
    • August 7, 2021 at 12:44 AM
    Quote from user35

Marin to sto vi pisete je stavka potrazivanja za placeni predujam poreza. To je bilancna stavka.

Ovo je RDG stavka tekuceg ili odgodenog poreznog prihoda.

Pretpostavljam proizasla iz privremene razlike porezno nepriznatog troska vrijednosnog umanjenja obveznice Lanista doo...

Da to sam odma skontao da sam se zaletio, samo premalo traje mogućnost editiranja posta, pa je ostalo...s obzirom da nemam nikakvog formalnog obrazovanja što obuhvaća finacije i računovodstvo, logički povezujem stvari,pa se ponekad i zaletim.

A i inače volim proučavat sve statistike što su povezane sa ekonomijom, kako makro tako i mikroekonomijom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt