1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • August 31, 2021 at 1:28 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Marin83

Mirko je sve nervozniji, 10k dionica prosuto po BID-u..ajmo mu ljudi pomoć, napunimo BID i završimo ovo mrcvarenje (po meni nije mu ostalo više od 30-35k dionica)...kasnije će on i kolegica Ivana od nas kupovati po 10,11,12 kn...

Pa bid je pun. Može se do 8,50 lijepo iskrcati. Ne znam zašto se ne povučemo svi na 8,50. Lakše će Mirkec prodati, ovako svaki dan lupi po par tisuća po bidu. A ako vam je do guranja lupite po asku, po 9 se može kupiti koliko hoćeš.

Netko te posluša, jezik prigriza ^^

• Marin83
    • August 30, 2021 at 11:54 PM

Pročitao sam članak, Bog te vidija koja su to preljevanja iz šupljega u prazno, ja tebi ovo, ti meni ovo, ja tebi oprostim dug, ti meni daš ovo, ja tebi ono.Jedan sud kaže da je tebi država dužna, pa drugi da si ti državi, pa vodiš multimiljunski obrt( umjesto d.d ili d.o.o) pa si sjebeš i privatnu imovinu, jer ti je obrt otiša u stečaj, pa se onda čudiš što na dugove obrta odgovaraš i osobnom imovinom..... Meni ovo djeluje kao da se netko dobro zajebaje.

• Marin83
    • August 30, 2021 at 11:37 PM

Lik je sam kriv, vodiš obrt, umjesto firmu.

Onda još bolje, jer znači da njegov izlazak nema veze sa poslovanjem firme. Tako da smo sada otklonili sve nedoumice o razlogu njegova izlaska.

• Marin83
    • August 30, 2021 at 9:00 PM
    Quote from Marin83

Mirko je sve nervozniji, 10k dionica prosuto po BID-u..ajmo mu ljudi pomoć, napunimo BID i završimo ovo mrcvarenje (po meni nije mu ostalo više od 30-35k dionica)...kasnije će on i kolegica Ivana od nas kupovati po 10,11,12 kn...

Evo je Mirko i u četvrtak prodao 6000 dionica, kako sam jutros rekao, ostalo mu je još 30-35k dionica max.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 30, 2021 at 8:51 PM
    Quote from Marin83

Malo sam dokupio:

-HPB po 545 kn

-TPNG po 42,80 kn

-JDRN po 13,20 kn

Te da još nadopunim listu sa dokupljenim pri kraju dana:

-VLEN po 8,75 kn

Nisam se nadao da će kupiti sve dionice koje sam mislija(i to povoljno), odmah prvi dan od uplate nove love na brokerski...sutra nova runda :)

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • August 30, 2021 at 4:05 PM

TIJEKOM proteklog vikenda na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet od 734.637 vozila i naplaćena cestarina od 40.5 milijuna kuna bez PDV-a, što je povećanje prometa od 42 posto u odnosu na lani te cestarine za 52 posto, priopćili su iz HAC-a.

U odnosu na 2019. godinu u usporedivom vikendu zabilježen je promet od 777.654 vozila te je naplaćena cestarina u iznosu od 43 milijuna kuna bez PDV-a. Tako je ovogodišnji promet vozila manji za pet, a iznos naplaćene cestarine za šest posto.

Sezona i dalje jaše.

• Nekretnine opcenito u HR

• Marin83
    • August 30, 2021 at 2:36 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

Meni je zanimljivo kako ponavljate(od slova do slova) ono što čitamo po medijima već godinama, te kako vas mediji uvjere da je njihovo mišljenje ,zapravo vaše.

Znači ako je mišljenje suprotno vašem onda su ga zasigurno nametnuli mediji? Nemoguće je da bilo tko zapravo vjeruje da država iz koje se raselilo gotovo 5 milijuna ljudi može primiti nekoliko stotina ljudi? Ti isti ljudi ako dođu kao turisti su okej, ali ako bi se naselili ne valjaju?

Zar je tako teško povjerovati da nas ima i koji nismo ksenofobi?

Problem je što ne razmišljate svojoj glavom i ne gledate svoje i državne interese, nego radite sebi i svojim potomcima štetu i još se ponosite time.. Stanje trebamo konzervirati što duže vremena, jer neće SAD još dugo da jaše. Pa će se problem riješit sam od sebe.

Otišli smo u off teški, vrijeme je da stanemo!

• Marin83
    • August 30, 2021 at 2:26 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

Evo najavili su još izbjeglica, blago se nama...ajde da više Amerika siđe sa trona i oslobodi nas nametanja woke ideologije.

Kolega pa više Hrvata ima raseljenih po svijetu nego na teritoriju RH, uglavnom zbog ratova i političkih promjena, zar ne možemo imati neki minimum razumijevanja kad treba vratiti nazad? Ako ćemo gledati pragmatično, barem će poraditi na demografiji i nedostatku jeftine radne snage.

Meni je zanimljivo kako ponavljate(od slova do slova) ono što čitamo po medijima već godinama, te kako vas mediji uvjere da je njihovo mišljenje ,zapravo vaše.

• Marin83
    • August 30, 2021 at 2:15 PM

Evo najavili su još izbjeglica, blago se nama...ajde da više Amerika siđe sa trona i oslobodi nas nametanja woke ideologije.

• Marin83
    • August 30, 2021 at 2:10 PM

• Marin83
    • August 30, 2021 at 1:31 PM
    Quote from Philidor

Jeste vidjeli kako izgledaju stanovi koje drzava daje na koristenje? Lipa nije uložena u najveći dio njih od promjene režima, da vam ih ponude na korištenje dok bi zbrojili što bi se sve trebalo napraviti za iole komforan život biste pobjegli glavom bez obzira...

Zato jer je krajnji cilj da te familije odu iz RH dalje u EU. Ovo je sve samo gluma prema EU da ispadnemo humani.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 30, 2021 at 12:41 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83
    -HPB po 545 kn

sada još samo trebate napraviti i ovo,

https://www.vecernji.hr/vijesti/zasadi…-hpb-om-1518006

malo zaliti i čekati, čekati i samo čekati

Onda ćemo kolega skupa čekat. :)

p.s. skoro svaku godinu doniram za Boranku...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 30, 2021 at 11:10 AM

Malo sam dokupio:

-HPB po 545 kn

-TPNG po 42,80 kn

-JDRN po 13,20 kn

• Marin83
    • August 29, 2021 at 4:31 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Pa u samom clanku kazu da gradnja ne prati postojecu infrastrukturu, kao i da betonizacija obale unistava ono zbog cega ljudi i vole nase more.

Gdje to zavrsava? Ne znam. Nadam se da necemo postati slicni spanjolskoj obali.

A sto se tice nas investitora/pusionicara na ZSE, kazu da 90% ljudi gubi na burzi, pa valjda niti ZSE nije izuzetak.

mislim da se ne razumijemo baš u potpunosti, ne radi se nužno o nikakvim gubicima na burzi da bi bio pušioničar, evo da pokušam plastičnije objasniti, meni recimo na mom portfelju piše +30,82 % , ali imam jedan dio uložen u Janaf i taj se nije pomakao s mjesta već dobrih 3 godine, čak je i nešto jeftiniji sada, znači, osim nešto sitno dividende, prinos 0 kn ili manji minus, ovisno o cijeni u trenutku nabavke, da sam taj novac kojim slučajem uložio recimo u beton, železo, drvo, nekretninu, unazad 6mj, mogao sam ostvariti barem 30-50% prinosa i danas ili u budućnosti kupiti opet taj isti Janaf i to 30-50% više komada u nadi da će to jednoga dana isto porasti, kada se naš dragi Dragan vrati jednom s gepek lovom, e to je po meni taj dio pušioničarstva na burzi, ne uvijek samo svojom krivnjom

p.s. ako još uvijek nije razumljivo, javite kada su posjete, mogu naletiti :)

Kolega uvik se možete tješit da ima gorih od vas, recimo 350 milijardi kuna depozita leži po bankama i tamo truli već godinama, u doslovnom i prenesenom smislu., dok ukupni krediti više manje godinama stagniraju. Neto finacijska imovina Hrvata je svaku godinu sve veća i veća,a ispred Bugarske smo,iza Rumunjske.

U Rh se stvara jedan široki domicilni kapitalistički sloj, i po tome smo iznimka od ostalih tranzicijskih zemalja.

• Marin83
    • August 29, 2021 at 3:23 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from darac11

Hm, hm, vi stvarno mislite da si prosječan građanin RH može priuštiti 1.200.000,ookn za stan od 60 kvadrata?

kolega, sa hr plaćama si građanin sa iznad prosjećnim prihodima to jedva može priuštiti ali pravo pitanje nije to tko si na marketu može priuštiti te cijene nego zašto ne može a na to pitanje odgovor treba tražiti na adresama vlada.hr, sabor.hr i hnb.hr a ne na forumu

također, prije neki dan sam i načelno odgovorio na to tvoje pitanje kada sam napisao da ne moraju svi živjeti u zg, st, i sl. mjestima u kojima cijene novogradnji divljaju, na par km. od tih i takvih "marketa" se može naći sasvim pristojna nekretnina za i u pola manje novaca...

Evo možeš si kupiti dvoetažni stan 95 kvadrata,sa dva parking mjesta u Kaštelima i sa pogledom na more, nekih 500metara od mora za nekih 900k kuna, imaš brzu cestu i doslovno si za 5minuta u Splitu.

Što je najbolje ovaj će stan vriditi za 3-4 godine, min 1800-1900eura/kvadrat. Dakle imat ćeš aprecijaciju nekretnine od min 40% u 4 godine. Al eto ljudi žele u Split i ove će pare dati za stan od 40 kavdrata,te će platiti još garažu min 1300 eura kvadrat, a ovde dobiješ parking džabe. I još kad ti dođu gosti u Splitu nemaju di ostavit auto, a ovde imaš dva dva parkinga mjesta i imaju di stavit auto. Uz to ne živiš u zgradurini sa 20 stanova punih luđaka, već u kući sa 6 stanova.

• Marin83
    • August 29, 2021 at 3:16 PM
    Quote from darac11
    Quote from D_artagnan

Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?

😄😄😄😄😄😄Ti bi prinos od 10 % na nekretnine! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ja sam računao i ispada ti da treba oko 50godina da vratiš uloženo. (pedeset godina)

Sama aprecijacija nekretnine ti je min. 5% na godinu, na Jadranu.

• Marin83
    • August 28, 2021 at 11:54 PM

Isprika za tipfelere.

• Marin83
    • August 28, 2021 at 11:38 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Jbg svi su preokupirani brodarima, a neki kupuju u tišini. Da mi je 5 milijuna kuna na brokerskom, sa samim ZSE-om bi živio kao bubreg u loju i još malo poviše toga...ne bih više u životu ništa radio, osim toga...

S obzirom da sve znas brzo ces na zse doc do 5mil pa onda mozes sa zse i radit sta si zamislio ;)

A šta sam krivo rekao?! Što god imaš više novca na brokerskom, lakše je manevrirat. Ovako imaš 3-4 jaja max , a e mora se ni iz jednog izleć pilić.

Quote from zlocesti

Hm.

Kolo sreće se okreće, a vrč ide na vodu dok se ne razbije

A novac se ne broji dok su karte još na stolu.

U Bullu smo naravno svi genijalni investitori, po naravi bulla.

Dok ne dođe Brundo.

No, tema su turisti. Čudno je to sa turistima. Sliči na akumulaciju :/

Imam turiste. :S

Display More

U zadnjih 12 mjeseci ste mogli jako stradati u više dionica i pun njih je stradalo(samo šute),a kao u bullu smo jelte. Zar ste već zaboravili ATPL prošle jeseni, VIRO, DLKV, JDPL prošli mjesec, PTKM, DDJH, OPTIM-a, VLEN, VIS, TPNG itd...ovo sam naveo samo dinice koje su ljonsile 30 i više posto u vrlo kratko vremenu.

• Marin83
    • August 28, 2021 at 9:41 PM

Jbg svi su preokupirani brodarima, a neki kupuju u tišini. Da mi je 5 milijuna kuna na brokerskom, sa samim ZSE-om bi živio kao bubreg u loju i još malo poviše toga...ne bih više u životu ništa radio, osim toga...

• Marin83
    • August 28, 2021 at 7:25 PM

JADRAN grupa je u razdoblju od siječnja do lipnja 2021. godine ostvarila ukupne prihode u iznosu od 37.723.253
    kune, dok je u istom razdoblju 2020. godine ostvareno 13.213.058 kuna, a u 2019. godini 33.924.017 kuna.

Ima dionica turisičkih koje rasturaju, a još su džabe...

Grupa je u razdoblju od siječnja do lipnja 2021. ostvarila ukupno 75.372 noćenja, što je 206% u odnosu na 2020. godinu, odnosno 58% od ukupno ostvarenih noćenja u istom razdoblju 2019. godine.

Jadran grupa ostvarila gotovo 10% veće prihode nego 2019 i to sa samo 58% noćenja iz prve polovine 2019 godine. Neki i da im crtaš, ništa ne kontaju. Zato ja još dokupim JDRN u pon.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt