1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • September 2, 2021 at 3:10 PM

Evo otišlo i tih 7000 dionica...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Marin83
    • September 1, 2021 at 11:49 PM
    Quote from user35

I da i ne...

Malo me muci ta teza, jer ako se ocekuje jaci prinos po kamatonosnoj imovini onda bumo vidili (kaze FeD ide tapering ali ne i kta), kako je objasnjavo kolega StBratko. Drugi bitan faktor RH pristupa eurozoni, nista od rasta spreada u odnosu na bund, odnosno prije je za ocekivat smanjenje, odnosno dodatni pad prinosa na kta imovinu.

Gdje naci dodatni prihod? Naknade...

A tu konkurencije fintecha nije bilo kad se ta teza pisala i svih slicnih koji nagrizaju marze.

Hm?

Realno kamate na kredite(izuzev stambenih) su za fizičke osobe i dalje velike 5-7%. Nikad nije bila veća razlika(zarada banaka) između kamata na depozite i na kredite.

Problem banka je izostanak (godinama) novoga kreditiranja koje u inicijalnim godinama donosi najveći kamatni prihod te bilda bilancu.

• Marin83
    • September 1, 2021 at 4:38 PM
    Quote from Philidor

Transakcije u 15:50 imaju njegov potpis, da je bilo još nešto po mojem mišljenju bi još prodao jer je od tog istog naloga za kupnju ostalo još 60k kuna po 9,60. Znat ćemo za kojih tjedan dana, zasad samo možemo nagađati...

Istog sam mišljenja i ja, da nisam vidio velike naloge na bidu, rekao bi da ima još, ovako...nećemo ništa znati za 7 dana, jer on danas ispada iz TOP 10. ?(

• Marin83
    • September 1, 2021 at 4:26 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Gotovo je, Mirkec je vani...

Na temelju cega to znate?

U najboljem, najboljem slučaju mu je ostalo 10k dionica, a to ne minja stvar da je priča završena.

• Marin83
    • September 1, 2021 at 3:54 PM

Gotovo je, Mirkec je vani...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • September 1, 2021 at 3:20 PM

Quote from Roki
    Quote from whiteking

Netko agresivno prodaje? neki info?

U ZGu su ljudi na čekanju bili 6 tjedana u 7. i 8. mj.

I u Splitu ista stvar, pisao sam par puta o tome, pa me krenilo hejtat pa sam prestao, jer nisam imao osobnog interesa u dionici.

Puno vas je ovde falilo što niste izašli na +190kn...hebeš divku. Po meni ne treba žurit sa dokupom ili kupnjom, ovde trend pada cijene imamo cijela 2 mjeseca.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • September 1, 2021 at 2:31 PM

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo požeškoj tvrtki Spin Valis prospekt za uvrštenje 65.706 redovnih dionica na uređeno tržište Zagrebačke burze, priopćeno je iz te regulatorne agencije.

https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…ca-na-zse-66191

• Marin83
    • September 1, 2021 at 12:57 PM
    Quote from Philidor

Ne znam čemu sad premišljanje oko prodaje, ako je prije nekoliko dana i 9,00 bilo dobro zašto mu sad 9,60 smrdi? Završimo ovu priču i ajmo dalje...

prva kupnja mi je bila oko 9,30kn, pa sam kontao da netko nestrpljiv pokupi za 30-40 lipa više, a ja uđem opet ispod 9 kn....čisto vatanje boljeg prosjeka, jer sam kupovao u rasponu 9.30-8.70kn.

Nikad ne znaš hoće li cijena gore ili dole, pa je uvijek bolje prodati jedan dio recimo 10-20% sa minimalnom zaradom, nego čekati mjesecima nekakav pomak. Uostalom uvik prodajem u par etapa, jer ne znaš di će biti vrh cijene i/ili će cijena ići dole, nekakav moj rudimentarni pokušaj risk managementa.

Previše puta mi se dogodilo da je cijena u kratko vremena otišla u lijepi plus,ali sam ja čeko na više(koji ne dočekaš),umjesto da prodam dio...pa zapnem mjesecima.

• Marin83
    • September 1, 2021 at 12:37 PM

Pod uvjetom da je danas samo on prodavao, te u pon i uto., što je malo vjerovatno, pogotovo danas.

Srećom maka sam na vrime naloge sa aska na sigurnu pozadinu. :D

• Marin83
    • September 1, 2021 at 12:17 PM

Ostalo mu je još cca 15-20k dionica.

• Marin83
    • September 1, 2021 at 12:06 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Oskar

Je Mirko izašao?

Nije, 9,70, jel to fer, ovako dizat naloge :) ?

Još malo i više neće biti ni ispod 10kn ^^ ...po 9 kn vam je bilo skupo, sad po 10 kn jeftino, šta ti je psihologija...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • September 1, 2021 at 11:53 AM

Dokupio još malo HPB po 545 kn, jednostavno ne mogu odolit.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • September 1, 2021 at 11:05 AM

Jutros me lipo iznenadija TPNG i VLEN...najbolje je ne gledat burzu barem do podne...

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • August 31, 2021 at 9:37 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Samo su zaboravili reći da su cijene noćenja skoro 50% veće ,nego 2019.

U Hrvatskoj, prošle godine Austrijancima trećoj najpopularnijoj turističkoj destinaciji, ovog kolovoza u prosjeku ćete platiti 173 eura (hotel) i 153 eura (apartman) za jedno noćenje – 27 i 61 posto više nego 2019. godine, navodi portal Check24.

https://kroativ.at/usporedbe-cije…lji-nego-prije/

Kolegice stavrno ste loši u logičkom zaključivanju. Kolovoz 2021 je po turističkim prihodima, bolji nego kolovoz 2019.

Nije bas to tako jednostavno bilo naime dobar dio njih je bookirao apartmane ranije po znatno nizim cijenama jer nisu ocekivali boom i onda kad su svi skuzili da je navala poceli su dizat cijene tako da pitanje je kakav je prosjek zapravo bio kad se sve uzme u obzir puno je smjestaja da se bez prave statistike lako zak

Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještaju.

• Marin83
    • August 31, 2021 at 9:18 PM
    Quote from zlocesti

Mogu ja biti loša u logičkom zaključivanju, al' me pogled na monitor ne demantira.

Cijenovno bez pomaka

To kaže da su vlasnici kapitala na burzi racionalni?! Ja vas pitam ako je Jadran grupa imala cca 10% veće prihode u 1H 2021, nego u 1H 2019 i to sa samo 58% noćenja iz prve polovine 2019, što mislite kakvi će biti FI u 3Q 21, kada je Kvarner na 85% noćenja iz 2019.

• Marin83
    • August 31, 2021 at 9:02 PM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ro/2300885.aspx

Meni to nije dobro, šmrcko

Samo su zaboravili reći da su cijene noćenja skoro 50% veće ,nego 2019.

U Hrvatskoj, prošle godine Austrijancima trećoj najpopularnijoj turističkoj destinaciji, ovog kolovoza u prosjeku ćete platiti 173 eura (hotel) i 153 eura (apartman) za jedno noćenje – 27 i 61 posto više nego 2019. godine, navodi portal Check24.

Usporedbe cijena: Apartmani u Hrvatskoj puno skuplji nego prije
    Broj turista u Hrvatskoj ove godine je znatno veći nego u prethodnoj godini, no i dalje nije dosegnuo razinu iz rekordne 2019. godine. No, čini se da cijene…
    kroativ.at

Kolegice stavrno ste loši u logičkom zaključivanju. Kolovoz 2021 je po turističkim prihodima, bolji nego kolovoz 2019.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • August 31, 2021 at 9:00 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from D_artagnan

Ma to se danas malo spustilo da ne bude preveli rast u Kolovozu, sad u rujnu može još 20% i svi zadovoljni ^^

Volio bih da je to istina... ali ja obično kupim ili dokupim na vrhu, nije ovo prvi puta!

Jbg na 400 kn je bilo skupo, na 480 kuna taman za kupnju. ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 31, 2021 at 2:32 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

LKPC je uvijek dobra za čekat je niže na BID-u kad se netko prospe, da se preprodat za 5-10% naviše za 24-48h max.,samo jako teško je ubost, jer se preskaču nalozi na BID-u samo tako. Zadni trejd na LKPC mi je bio 1.12.2021 za 24 sata +7%.

gdje imaju futuresi LKPC ^^ daj i mi bi malo ;)

Hahha ja sam već u 2022, mislio sam na 2020. ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 31, 2021 at 2:08 PM

LKPC je uvijek dobra za čekat je niže na BID-u kad se netko prospe, da se preprodat za 5-10% naviše za 24-48h max.,samo jako teško je ubost, jer se preskaču nalozi na BID-u samo tako. Zadni trejd na LKPC mi je bio 1.12.2021 za 24 sata +7%.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • August 31, 2021 at 1:32 PM
    Quote from NaBiduAsku

upalo LKPC, čekamo niže.

Bogami imaju snažan pad sa 610kn na 500kn.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt