Prodao Rivp i Adrs2 i kupio Atpl..ostalo 50% u kesu za interventne akcije🙂
Znači izašao na dnu, ušao na vrhu ili sam nešto krivo skontao?!
Prodao Rivp i Adrs2 i kupio Atpl..ostalo 50% u kesu za interventne akcije🙂
Znači izašao na dnu, ušao na vrhu ili sam nešto krivo skontao?!
Guzva prosli vikend prema moru, pa ne mozes vjerovati, isao i cekao pola sata u koloni prema moru, vecinom stranci, a vec je 9. mj.
Za prošli vikend naplaćeno više cestarina nego u istom periodu rekordne 2019.
Globalno zatopljenje produžuje sezonu😆
Covid, bogatuni se više ne skitaju po Africi i Aziji, već se muvaju po Europi.
Statistika Porezne uprave na tjednoj razini za razdoblje od 30. kolovoza do 5. rujna:
U ugostiteljstvu i turizmu je, pak, prošli tjedan u odnosu na isti tjedan 2019. godine zabilježeno smanjenje broja fiskaliziranih računa za 15 posto, no istodobno je za 21 porasla njihova vrijednost.
A tek kad ove podatke usporedimo sa prošlom godinom:
U ugostiteljstvu i turizmu, odnosno djelatnosti pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane, fiskaliziranih računa je bilo 28 posto više, njih 8.7 milijuna, a njihova vrijednost porasla je za 146 posto, na 1.1 milijardu kuna.
146% rast ukupne sume račun...
Totalni oporavak.
Evo se PBZ skrbnički ponovno aktivirao te je istresao malo manje od 5000 dionica...https://investiramo.com/dionica/TPNG/dionicari
Jahta od 400 milijuna dolara danas u Splitu, koja više vrijedi ,nego sve naše brodarske firme na ZSE-u.
Split u kolovozu na 88% noćenja iz kolovoza 2019.
Zasto se ne trguje ovdje?
Ja cekam na kupnji ali prodaja se jos uvijek necka, hoce ili nece prodati.
Mislim da nije lose nesto novaca i u ovog brodara uloziti!
Pa podignite nalog za kunu, kunu ipo pa će proći ili čekate razine od 47-48 kn i onda će te kupit ,kao što radite i na ATPL?!
Skupa je ova vaša dionica, van svake pameti. Po meni ovo više ne može rasti, samo ići dole, pogotovo sada kada se usitni, pa to malo pojača likvidnost.
vidim ja da vi ne kupujete brašno, pšenica je već nakon mjesec dana od žetve 1,6-1,65 a sukladno tome i brašno bi do proljeća moglo na 4 kn, pa će valjda i mirovinci opet tražiti veći "ušur" iduće godine, osim toga stalno kucaju na vrata malih trgovačkih lanaca radi akvizicija, te se može uvijek očekivati da i na njihova netko veći pokuca, a koliko će biti cijena dionice, to mi na ovome forumu nećemo brzo odgonetnuti
Kolega ja vidim da Podravka prodaje svoje brašno TIP 550 2kg za 7,5kn, nikad nije bilo jeftinije od 4kn, a sada ga prodaju po 3.75kn...https://www.tommy.hr/proizvodi/bras…-550-podravka-1
Dijelim razmišljanja kolege Mollera
Onda je kolega sigurno falio.
Previše sam ja škrt da prosipam.:) Mogu tjednima sjedit na ASK i BIDU za par kuna više.
Ja se ne bih usudio dirati CKML, treba viditi kako će usitnjene dionice djelovati, po ovoj cijenu tu za mene nema kruha...uglavnom čekam FI za 3Q(turizam), te da snažni globalni ekonomski rast u 2 i 3Q potakne povećanu potražnju za naftom, te da škver u Rijeci počne brusit brodove.
možda i to dođe na red, ali sada mi je prioritet na jednoj drugoj malo ojačati bid, jer su evo lagano već odškrinuli vrata naših malih odaja
Na kojoj dionici ste sada na kupnji???
Malo LKPC po 505kn, valjda neće dole
otkriti ću ti jednu tajnu, samo dobro podupri i neće sigurno
mene isto tih 500 vuče, ali za sada samo vuče
Može, Vi poduprite na bidu, ja ću na asku.
Malo LKPC po 505kn, valjda neće dole
https://www.ictbusiness.info/vijesti/trenut…-preplavljenost ubrzo će ih bit i viška...😀
Ne mogu se tako brzo napraviti nova postrojenja i opskrbiti tržište novim čipovima. Te tvornice traže golema ulaganja, a njihova gradnja traje dugo. I u članku vam piše ovaj američki plan tek 2024.
Europa i Amerika su za ovo krive jer se samo dizajn čipova radi na zapadu, ali cijela proizvodnja je na istoku. Sada su potpuno ovisni o istočnjacima.
Uostalom ako imate iPhone okrenite ga na pozadinu i pri dnu vam stoji ova rečenica, Designed by Apple in California, Assembled in China. Tako je sa skoro svime.
Vidim da su i laptopi poskupili skoro 50%, ono što je prije koštalo 4500-5000kn, danas je 7000-7500kn...
Nije mi jasno ovo povlačenje sa Bida na VLEN-u, prvo su sve pokupovali do 10kn, a sada čekaju na 9,20kn....
Skupa je ova vaša dionica, van svake pameti. Po meni ovo više ne može rasti, samo ići dole, pogotovo sada kada se usitni, pa to malo pojača likvidnost.
Pa kolega mogli ste bar pričekati da pometu ovaj nalog na 482 kn....ovako ni 2% niste zaradili.
Mora i broker zaradit za burek sa jogurtom.. pa vidis da nema 20-30 naloga dnevno po raznim dionicama 🤗
Npr. Erste je na jučerašnji dan imao 9425 provedena naloga u ovoj godini(od toga 4.25% mojih naloga,jer volim usitno kupovat ), 2020 su imali 15432 provedena naloga, a 2019 svega 6853 provedena naloga. Očito su uspješno privukli trejdere, zbog najnižih naknada.
Display MoreIspravak krivog navoda.
- na ovome forumu inače ne pišem zbog bedaste cenzure, neće mene nitko zahebavati.
- nisam prodala sve dionice VLEN,
- jučer sam prodala za cca 15.000 kn.
- danas je gospon Mirkec zbog mojeg liparenja morao s nalogom dolje.
- na dnu sam dosta VLEN nadokupila, a sada ću vam to po malo prodavati.
- to vam nije nikakva zavjera jednostavno da bih mogla kupovati moram nešto i prodati.
- ovaj forum pratim i čitam, uživam ocjenjivati vaše postove, vidim da se bunite kada je palac dolje, ali puno više sam podijelila pehara i palac gore.
- mislim da sam palac dolje zasluženo podijelila i dijelim nekim drukerima, drukericama i onima koji nemaju pojma o dionicama, a ponekad i neki dobri forumaši dobiju palac dolje za zasluženo loš post.
Ja kolegice nemam ništa protiv vas, ne znam odakle vam to, niti protiv ikoga...također nije me briga hoću li dobiti pozitivni il negativni komentar, napišem što mislim u tom trenutku, pa kome pravo, kome krivo. Za razliku od nekih.
Također, moram napomenuti da sam pretpostavio da će te opet unutra (iako ste pomalo kontradiktorni). Meni je prosjek VLEN-a cca 9kn, tako da se ne zamaram kada ćete prodavat.
EDIT: Inače imate youtuberski pristup pisanju postova, jedan do dva posta na tjedan, taman da ne dosadite čitateljima, a i taman da ih držite zaniteresiranima.:)
a kak se to Tpng preporodila nakon izlaska PBZ skrbničkog?.....
Da kako, u pola godine je napravljeno prometa ,kao u zadnje 2-3 godine...izgleda da slabo čitate napisano.
Ostaju trejderi koji su kupovali oko 9 kn
netko će kratiti netko podebljavati
zanimljiva trgovina
likvidnost na nivou,vjesti i planovi uprave su poznati.
Nakon što su Ivana i Mirko prodali svoje dionice ova dionica će se preporodit, isto kao što se dogodilo i na TPNG kad se PBZ skrbnički riješio velikog dijela dionica. Kad kažem preprodit, mislim na povećanu likvidnost.