Kako nisam imao žene mogao sam živjeti skromno tako da mi je imovina rasla ok.
Izgleda da je ovo bit.
Kako nisam imao žene mogao sam živjeti skromno tako da mi je imovina rasla ok.
Izgleda da je ovo bit.
Molim prijevod?
tu je više poanta na vjerovanju, a prijevod slobodan, onako vikend razbibriga
![]()
Evo zatvorio dan HTPK na 51kn:) Sebi sam iz usta danas uzeja sa tekućeg , da bih danas kupio HTPK po 48kn.
Dokupio još malo HTPK po 48 kn...
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/e1b9be22-2a11-…dfb09875dd.webp
Molim prijevod?
Evo izašao i ovaj sa nalogom od 5000 dionica, što od ponediljka šeta po ASK-u.
Dokupio još malo HTPK po 48 kn...
Nije pitanje dividende bitno u kontekstu isplate, vec kao pokazatelj da su rezultati fantastični.
Mora biti, ako je istina ono što su Austrijanci pisali da su cijene hotelskog smještaja u RH u prosjeku 20% veće, nego 2019.
Ja vidim da je LKPC i LKRI danas aktualni, a s obzirom na cijelu situaciju, odnosno usko grlo oko prekrcaja roba ,izgleda da će dobit ovih luka piti pozamašna...
Na najavu dividende, majstor prospe po bidu cca 7000 kom po 31.50...😉
Pa nije dividenda baš uvijek pozitivna stvar, nekad je pametnije ostaviti lovu za komotnije poslovanje. Tu trenutno vidim RIVP i ADPL, vjerojatno ima još kandidata na ZSE...
Ja da sam vlasnik bi umjesto isplate dividende ,taj novac iskoristio za zatvaranje kredita sa najvećom kamatom...jer već se najavljuje postepeno dizanje kamatnih stopa, tako da će biti kroz koju godinu kuku-lele za Rivp sa ovakvom razinom duga.
Nejasna vam je izjava da ljudi smanjuju produktivnost...evo vam jedna crtica koja je trajala možda 10 minuta...dođem u jednu firmu i čekam nekoga(nebitno), stanem negdje sa strane i promatram dva radnika na jednoj velikoj presi, gdje su lomili nekakve limove na zadane oblike. Od deset limova koji su ubacili u presu dva su bila škart, jer ih nisu položili kako treba. Sad zamisli koliko štete naprave ta dva lika tokom godine.
više nego bi napravili da ih gazda plati kako treba ili uloži u edukaciju ukoliko neznaju.....al zašto bi to gazda napravio kad je on kupio stroj.......
Hoćeš jednu crticu iz pogona AD Plastika u Solinu...nekih 7 ili 8% manjih plastičnih djelova bude škart, ovaj broj je manji na skupljim komadima, gdje se šalju probrani radnici koji ne rade toliko škarta.
Hoćemo o splitskom škveru i zavarivačima , gdje se vari na brodu po nekoliko dana, obavi se kontrola varova i mora se varit sve iz početka.
Hoćemo o građevinskim radovima, gdje bager kopa pa sjebe vodovodu cijev, pa dan, dva izgube da bi istu popravili, a prije toga mu je voditelj gradilišta tupija jedno 15 puta da pazi na vodu.
Meni je nejasna izjava da ljudi smanjuju produktivnost, a što rade lupaju čekićima po strojevima? Imamo li neku najezdu ludita u 2021. ili?
Nejasna vam je izjava da ljudi smanjuju produktivnost...evo vam jedna crtica koja je trajala možda 10 minuta...dođem u jednu firmu i čekam nekoga(nebitno), stanem negdje sa strane i promatram dva radnika na jednoj velikoj presi, gdje su lomili nekakve limove na zadane oblike. Od deset limova koji su ubacili u presu dva su bila škart, jer ih nisu položili kako treba. Sad zamisli koliko štete naprave ta dva lika tokom godine.
kad sam ovo jutros čuo na radiju baš me obradovalo, taj hotel totalno nagrđuje centar Crikvenice, super vijest!
Što je najbolje nije toliko ni ružan već novo vrijeme i politika zahtjevaju nešto modernije a o kategorizaciji da ni ne pričam.
Ispada da nema profita ,ako nema barem 4 zvjezde...a hotel vjerovatno ruše, jer ne mogu ispuniti uvjete za 5 zvjezda u trenutnom objektu.
I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.
Burza nije zero-sum game, ne znam odakle vam to. Recimo, futuresi i opcije jesu, ali sama trgovina na burzi nije. Ovo je već stvar nekog općeg znanja i logike.
Ne znaš ni podjebavat u rukavicama, a kamoli da si ikakav mešetar.
Ja ipak mislim da u firmama, već danas poduktivnost ostvaruju isključivo strojevi( nebitno jel se radi o stroju za obavljanju fizičkog posla, ili o softverskom programu), ljudi su po pitanju produktivnosti u najmanju ruku neutralni, a u dosta djelatosti je i umanjuju.
Jel si ti stvarno siguran u to što si napisao?......
Ja ću postavit kontra pitanje?!
-koliko jedan traktor mijenja poljoprivednika sa motikama??
- koliko jedan bager mijenja radnika sa krampovima?
-koliko jedan veliki kamion mijenja konjskih zaprega?!
-koliko jedna motorka mijenja drvosjeća?!
-koliko g-mail mijenja poštara??
-i na koncu konca koliko ta softverska aplikacija sa kojom trgujete na burzi mijenja brokera i ostalog pomoćnog osoblja? Ovde se najbolje vidi koliko je korištenje određenog softverskog programa za trgovanje na burzi učinilo trgovinu brzom,učinkovitom i na koncu drastično jeftinijom.
Kolega u utorak je bilo 16k kuna prometa...
Ja ipak mislim da u firmama, već danas poduktivnost ostvaruju isključivo strojevi( nebitno jel se radi o stroju za obavljanju fizičkog posla, ili o softverskom programu), ljudi su po pitanju produktivnosti u najmanju ruku neutralni, a u dosta djelatosti je i umanjuju.
Jedna stvar što nitko nije ubrao u 3Q TPNG će imati oko 30 dana prihoda više, jer u ovom kvartalu nisu imali remont nijednog broda.
hugh Pa stoje mi 2 naloga na asku, svaki po 10% dionica što imam, mislim stoje i na bidu, pa na koju stranu krene:)...uvik treba rizik umanjit, nauštrb potencijalne zarade...
Krivo ste shvatili. Da tako mislim, ne bih ovdje pisala
nego jeste li na vrijeme ušli u TPNG???
Imate dva mentalna sklopa ljudi:
-ja radim za novac ( ako ovde zapnete , nema vam spasa)
-novac radi za mene