1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • February 18, 2022 at 11:32 AM
    Quote from zm1
    Quote from verdi

trajni doprinos miru u evropi bi bio da se anglo saksonske okupacione snage već jednom povuku sa kontinenta. nadam se da će francuzi i nijemci jednom smoći snage da nas spase tog zla. nikom drugom nije do rata osim njima koji svoje probleme distribuiraju širom svjeta.

Je,je , tako su već jednom "dobri" nijemci započeli svj rat ,pa nas je to "zlo" moralo spasavat tog " dobra"

Kakva je razlika između njemačkog napada na Poljsku i ruskog na Finsku iste godine??? Ili još bolje ruskog na Poljsku skupa sa Nijemcima. ^^ :D

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 18, 2022 at 11:01 AM

-TPNG po 38.20kn...samo malo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 18, 2022 at 10:29 AM

Nitko ne vidi ove velike prodaje na HPB-u zadnja 2-3 dana...nema trgovine manje od 100 dionica, evo maloprije 366 dionica od cuga prošlo...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • February 18, 2022 at 9:49 AM
    Quote from Marielena

Sa ovom dionicom se ocito manipulira. To samo znaci da je dobra roba.

ide se principom bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

• Marin83
    • February 18, 2022 at 9:24 AM
    Quote from Moller

evo ga i MKT se uključuje u borbu, ajme kakva je ovo burza, sa 16 komada napada bid, a jadni smo li

Kolega napadnite vi ask...

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • February 17, 2022 at 7:50 PM

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je rekao kako SAD vjeruje da bi Rusija mogla napasti Ukrajinu u idućih nekoliko dana, unatoč tvrdnjama Moskve da povlači nagomilane trupe, prenosi CNN.

- Svaka indikacija koju imamo je da su oni spremni ući u Ukrajinu i napasti tu zemlju. Osjećam da će to učiniti u idućih nekoliko dana.

BIden je dodao da je Rusija možda uključena u lažnu operaciju kako bi izazvala vojni sukob.

Koji bolesni warmonger <X

• Marin83
    • February 17, 2022 at 5:20 PM
    Quote from tin

Sutra zadnji radni dan prije završetka ZOI u Pekingu...futuresi već danas prilično zazelenili...vani objavljuju rekordne rezultate za Q4..ameri u zelenom iako im glavni indexi rone...neki dan je netko od analitičara napisao da u vrijeme inflacije najbolje biti u brodarima a u slučaju rata u ukrajini očekuje se povećanje tona/milja u dry bulku...neki ruše 52w high vrhove u USA..jos ako sutra BDI okrene u zeleno...pa sad ako netko i dalje želi prodati na ovoj razini neka ga razveselit će kupce.

Eno na poslovnom forumu tvrde da je već dogovoreno da cijena ide na 375kn i da je dobro još prodat dok možemo po 400kn:)

• Marin83
    • February 17, 2022 at 5:13 PM

Još 11 dana prođe to brzo...

• Marin83
    • February 17, 2022 at 4:25 PM
    Quote from Kivi
    Quote from Milo

I mene jedino Putin brine...isisala me ova dionica...nema više lipe🤭

da ne znam zakaj mene više biden brine :/

Toga će ove jeseni na midterms-ima "kastrirati" Trumpovi...

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:57 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Kažete nije bitan BVPS, nije bitak ni ROE(očito), nije bitan ni BDI, ja vas pitam što j onda bitno???

Kolega je htio reci da umjesto BVPS trebas gledati NAV.

I što nam NAV govori za ATPL?? Samo mi nemojte pričati u šiframa, molim vas:)

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:50 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Ajde priznajte koliko ste kupili dionica u petak i utorak u rasponu od 430-450kn??? Bez nervoze, biti će sve ok.

Zadnju dionicu sam kupio ispod 200kn pa sad izracunajte nervozu ;)

Kažete nije bitan BVPS, nije bitan ni ROE(očito), nije bitan ni BDI, ja vas pitam što j onda bitno???

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:47 PM
    Quote from Moller

samo da opet ne naiđe onaj, sit sam i njega i bureka

hahhaha :thumbup: :D ;(

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:38 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Meni je ugodnije biti u dionici u kojoj je BVPS dosta veći od trenutne tržišne vrijednosti. Pa sad vi to uzmite kao hoćete.

Znaci tebi je ugodnije biti u dionicama recimo koji svoje nekretnine vrednuju duplo vise u knjigama nego sta realno vrijede, a one im predstavljaju vecinu BV, iako znas da je tako svejedno bi ti bilo ugodnije.

Ajde priznajte koliko ste kupili dionica u petak i utorak u rasponu od 430-450kn??? Bez nervoze, biti će sve ok.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:27 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Još malo +ATPL po 401kn. (za danas dosta)

ooooo, pa vas bi mogli još malo u Pomorsku večer pozvati :)

Sve je to usitno kod mene...iskrcaj ukrcaj i tako to...nisam ja od ovih što ubace sve u jednu dionicu pa nakon pada -30-40% izgube kosu ili dobiju čir na želucu... :)

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:23 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marin83

Na 31.12.21 BVPS će biti između 505-520kn

Kakav BVPS otkad se to gleda BV na pomorskim dionicama da je bitan, kad je to samo knjizena vrijednost ne i trzisna stvarna

Meni je ugodnije biti u dionici u kojoj je BVPS dosta veći od trenutne tržišne vrijednosti. Pa sad vi to uzmite kao hoćete.

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:19 PM
    Quote from Marielena

Meni ovo izgleda kao akumulacija. Svaki dan ista prica. Javi se sa stoticama na asku na 420 kuna pa po bidu. Vjerujem da je to CO. Ocito imaju jos municije.

Dotle neko skuplja. Samo dok ide ide.

Ne vidim nikakav fundamentalni razlog ne za pad nego niti za ostanak na ovim razinama.

Po ovoj cijeni smo kupovali ljetos i sada nakon 60 milijuna kuna dobiti ne racunajuci nove kvartale, netko ceka pad?

Na 31.12.21 BVPS će biti između 505-520kn

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 17, 2022 at 3:13 PM

Još malo +ATPL po 401kn. (za danas dosta)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 17, 2022 at 2:53 PM

Dokupija ATPL (sada mi je prosjek 406,83kn)

+HPB po 780kn (kad svi akumiliraju dionicu na ovim razinama, budem i ja)

U subotu mi čovik daje eure u kuverti i gotova je prodaja zemlje. Agencija dobila 3000 eura. Sad se moram zezat ubacit u neki kratkoročni obveznički fond i nakon 15 dana izvući kune po srednjem tečaju...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 17, 2022 at 2:50 PM

Danas je ajme dan skinilo mi je skoro 2% porfelja...

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • February 16, 2022 at 10:46 PM

I zašto danas nije objavljen BCTI???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt