1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • May 1, 2022 at 10:55 AM

Apropo prodaje arestiranog broda: Slijedom dobivenih sporova za naplatu potraživanja s osnova neplaćenih ležarina za brod Delphin te provedenog

postupka sudske prodaje broda u ožujku 2022. godine, Društvo očekuje najveći dio svojih potraživanja ukupne visine 16 milijuna kuna naplatiti u narednom tromjesečju, po sazivanju ročišta za razdiobu i odluke suda o raspodjeli kupovnine. Najveći iznos potraživanja Društva osiguran je pomorskim privilegijem, a dio se odnosi i na troškove čuvanja broda tijekom ovršnog postupka, pa stoga veći iznos tražbina ima viši redoslijed prvenstva u naplati. Od ukupnog iznosa potraživanja Društvo je u ranijim godinama priznalo u prihode iznos od 6 milijuna kuna, dok je preostali dio potraživanja bio ispravljen, pa će naplata iznosa koji će nadmašiti navedenih 6 milijuna kuna u narednim razdobljima činiti izvanredni prihod.

10 milijuna kuna varednog prihoda u 2Q od prodaje Delphin-a. :thumbup:

• Marin83
    • May 1, 2022 at 10:41 AM
    Quote from tollway

izvješće odlično, izvrsno čak! ali treba stati na loptu i prizemljiti se! u prošlosti se često događalo da iza odličnog slijedi loš i razočaravajući kvartal. ne mora biti, i nadam se da neće, ali....

Kolega samo ovaj jedan brod će im donit pola prošlogodišnjih prihoda...https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…41cf40f161e.pdf

Onda imamo prodaju i zaradu na prodaji arestiranog broda od 16 milja kuna( vidljivo tek u 2Q), te oslobađanje veza 4 (gdje je taj brod 4 godine bio), tako da se kapaciteti škvera povećavaju. Sa ovim će Lenac pokazat dobit od 10 milijuna kuna.

Uz to imamo najavu isplate dividende od 1.17kn u 7 mjesecu i tako to...

U FI navode za 2Q: Pet standardnih, ali nešto opsežnijih projekata remonata koje Viktor Lenac prenosi u drugo tromjesečje, nastavak radova na opsežnom projektu uređenja jahte i novih desetak, već dogovorenih projekata, osigurat će jednako visoku razinu zaposlenosti i prihoda za drugo tromjesečje.

Kažu 5 prenesenih projekata i deset novo ugovorenih za 2Q.

Kolege (tko god) kakvo je stanje sa brojem brodova u Lencu, ne sviđa mi se marine traffic,jer pokazuje trenutno samo 2 broda u Lencu???? Didokina???

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • April 30, 2022 at 3:21 PM
    Quote from mitkko

Naravno da je dobit TPNGa prikazana u konsolidiranom izvjestu TPa, oni su vlasnici 51% dionica, ali to ne znaci da tu dobit isplacuju kroz dividendu TPa. To nema veze jedno s drugim. Da bi si isplatili dobit prvo bi TPNG trebala donijeti odluku o isplati (a ne zadrzavanju) dobiti, prebaciti te novce na racun TPa, i tek onda TP moze raspolagati s time kako zeli.

Ovde se dobit može izvlačiti tako da TP da tvrdi kćeri(TPNG) kredit sa jačom kamatom..,na takav način TP izvuče vrhnje za sebe, a ostale suvlasnike ostavi kratkih rukava. Na takvu kamatu koje ide iz firme u firmu ni ne treba platiti porez.

Jer mi djeluje nadrealno da firma Tpng od osnutka (kada se zbroje sve godine) nije zaradila ni za papar, a ostavljaju dojam da napreduju, rješavaju se dugova itd...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • April 30, 2022 at 12:18 PM

Op, op, op evo i Erste Adriatic Equity ima na dan 31.3.22., cca 5450 dionica HPB-a. Ukratko nema fonda koji drži do sebe da nema HPB u portfelju. Ovo bi trebalo zadnjeg nevjernog Tomu razuvjeriti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Marin83
    • April 30, 2022 at 12:02 PM

Evo i Allianz Equity ima cca 2000 dionica na dan 31.3.22

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Marin83
    • April 30, 2022 at 11:31 AM

Evo i jedan Generalijev dionički fond za J-I Europu vidi HPB kao priliku i na dan 31.3.22 drži cca 9200 dionica( ako uzmemo u obzir imovinu fonda i cijenu dionice i udio koji dionica ima u fondu).

Van TOP 10 dioničara HPB imamo:

-Generali South Eastern Europe sa cca 9200 dionica

-OTP indeksi cca 6000 dionica( ako uzmemo NAV fonda 31.3.22 i težinu HPB u CROBEX-u)

-PBZ CO OMF - KATEGORIJA A ima nekih 7000 do 8000 dionica

Samo zadnjih 5 radnih dana 5500 dionica je prominilo vlasnika, vrlo, vrlo malo dionica je ostalo sa kojima se trguje u rukama malih.

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • April 30, 2022 at 12:19 AM
    Quote from Marin83

4 od 6 brodova je trenutno na ugovoru, svega 2 na SPOTU. nema tu kruha za TPNG.

Ipak me je dobro memorija poslužila i bio sam u pravu...

Biti će i FI za 2Q osrednji njah,njah .....mislim da sam dobro napravio što sam izašao iz dionice.

• Marin83
    • April 30, 2022 at 12:04 AM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

s obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.

A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.

Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.

To još uvijek ne odgovara na moje pitanje gdje sam napisao nešto negativno za tu kupovinu u prvotnom postu, ali nema veze ajmo se fokusirati na dio posta o poslovanju firme na kupoprodaju koju sam već hvalio se neću ponavljati.

Operativni prihodi su niži za 34 mil. kuna nego u istom razdoblju prošle godine (17,5 % cca), uz povećanje operativnih troškova od 10ak% i na to nema isključivi utjecaj potop obveznica. Dakle, kvartal je operativno bio osjetno lošiji od prošlogodišnjeg i od toga nema bježanja, naravno da se može popraviti u idućem ili bilo kojem narednom. Neovisno o tome, dionica je po meni još uvijek prilično podcijenjena s obzirom na fundamente.

Nadalje, u odnosu na rezervacije, da su iste za CHF napravljene ne bi se morala umanjivati dobit jer bi već bila pokrivena prethodnim rezervacijama. Dakle očito bilanca nije očišćena do kraja kad imamo utjecaj od 6,6 mil. kuna na dobit samo u ovom kvartalu, što nije zanemarivo. Pored toga, izričito su naveli u izvješću da su moguće daljnje rezervacije za CHF u iznosu od (ili do) daljnjih 20 milijuna kuna. Ako imate razloga za vjerovati da izvješće u tom dijelu nije točno slobodno ih iznesite, čim više informacija tim bolje.

Display More

Da puno ne cicijamo i tražimo dlaku u jaju, naglasit ću bitne stvari, HPB je naspram ostalih ZSE banka jako podcijenjen, s obzirom na zaradu koju ostvaruje,,,samo na temelju prošlogodišnje dobiti cijena je trebala biti između 1200-1300kn i to bez NHB-a. Znam da ne isplaćuje dividendu i to ga koči, ali stvari su jasne, da jasnije ne mogu biti.

Apropo tih 20 milijuna kuna potencijalnih rezervacija za franke, ovde pričamo o 1,2 milijarde kuna vlasničkog kapitala koje je HPB dobio kupnjom NHB i time se povećao BV za skoro 50%.

Također još jedna bitna stvar je postotak NPL-a kako NHB, tako i HPB-a koji su na povijesno najnižim razinama, te niske razine su odličan indikator budućih dobiti tih banka.

Također trebate znati i očekivati ove godine određene troškove vođenja sanacijskog postupka ,kao i malo veće troškova pripajanja NHB, HPB-u.

Po meni ono što trebate pratiti i što je bitno za krvnu sliku HPB grupe , je CROBIS index.Ako pogledate njegovu sastavnicu, velika većina obveznica je pala ispod nominalne vrijednosti i tu više nema mjesta za neki daljni pad po meni.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 11:35 PM

To tek u 7 misecu, tko živ tko mrtav...1.17kn po dionici...to je na sadašnju cijenu cca 8.7%...bome fino...ne treba letit sa dokupom, dok ne bude službeno.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 6:50 PM
    Quote from plavi01

Marin83

Sve stoji kako pišete ali oni koji su čitali članak i gledali samo moje dionice ne vide te brojke. Hpb +NHB ( sberbank)

Računicu iz izvještaja treba objaviti HPB

Meni po svemu izgleda kao da su na brzinu izuli male danas(iako je bilo dog. prodaja po 400 i 1000 dionica). Trebalo je na FI to naglasiti ,a ne u zasebnoj objavi i to onako usputno, deboto kao fusnota...

• Marin83
    • April 29, 2022 at 6:37 PM
    Quote from Philidor

U svakom slučaju, očito je da imamo velikog kupca koji je danas lagano apsorbirao pritisak na prodaji, dokle će biti aktivan ostaje neizvjesno...

Ne treba puno razmišljati to ti je PBZ CO OMF - KATEGORIJA A...99%! A i nedavno su dali obavijest da su prošli 5%( A+B kategorija)

• Marin83
    • April 29, 2022 at 6:17 PM
    Quote from Philidor

Ne razumijem gdje u mojem postu nalazite negativne konotacije kupnje Sberbanke, višekratno sam se pozitivno deklarirao o tome na ovoj temi. Napisao sam da je poslovanje matice gore od očekivanog - osim ako po vama NHB nije matica?

s obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.

A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.

Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 6:13 PM
    Quote from Laudator
    Quote from plavi01

Dionica je još danas dobro i prošla na burzi ali što ju čeka slijedeći tjedan ako ne bude pametnih izjava iz Hpb

Čeka je beskrajni skriveni na poziciji.

Eto taj je blesav. Ljudi ni prolistaju FI već prodaju. Ovo je prilika samo takva. ja sam bio srezao poziciju upola, jučer i danas sam sve vratio nazad, pogotovo kada sam vidio FI za 2021 za Sberbank, kako je dobar, kao i ugrubo podatke NHB za 1Q ,ova dionica mi je osobno nobrainer.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 6:06 PM
    Quote from plavi01

Dionica je još danas dobro i prošla na burzi ali što ju čeka slijedeći tjedan ako ne bude pametnih izjava iz Hpb

Trebate malo polje proučiti podatke...Sberbank nije u 1Q uračunata u FI grupe....također vam lijepo stoji da je Sberbank ostvarila dobit od 3.2 milijuna kuna u 1Q. što će ga reći da Sberbank sačuvala svih 1.2 milijarde kuna vlasničkog kapitala, taj iznos pridodajte HPB grupi i izračunajte BVPS.

Quote from Philidor

Operativno poslovanje matice gore od očekivanog. Poslovanje NHB po ovim mrvicama uključenim u izvješće bolje od očekivanja, iako mi nije jasno zašto su posebno iskazivali da se od dobiti odbijaju CHF sporovi, očekivao bih da su za takve stvari već napravljene adekvatne rezervacije - taj dio mi se ne sviđa. Adekvatnost kapitala NHB je gotovo 20%, što je također više od očekivanja. Sve u svemu, ovo me izvješće najmanje obradovalo od svih dionica koje držim (izuzev CTKS), nadam se da priča iz izvješća o nižim prihodima u kvartalu zbog poteškoća u obradi svih papira za APN kredite u vezi s COVID ograničenjima drži vodu u stvarnom životu (jer meni zvuči dosta neuvjerljivo). U svakom slučaju, očito je da imamo velikog kupca koji je danas lagano apsorbirao pritisak na prodaji, dokle će biti aktivan ostaje neizvjesno...

Kolega molim vas za 71 milijun kuna, HPB grupa je dobila 1,2 milijarde kuna vlasničkog kapitala NHB-a.

što mislite ovaj danas što je dao 3 milje kuna, da ne zna koliki je ovo uspjeh???

• Marin83
    • April 29, 2022 at 6:03 PM
    Quote from Tozci
    Quote from Marin83

EDIT: Kolega mi je gore napisao da nije moguć best case scenario, eto vidite kolega ostalo je svih 1.2 milijarde kuna vlasničkog kapitala. Tako da ne razumijem ove "stručnjake" što danas prodaju:))))

Tako da sad BVPS HPB grupe i službeno iznosi cca 1850kn( uključujući NHB).

Kolega, imovina je porasla za 900 milijuna kuna, obveze su porasle za 1.1 milijardu kuna, a bvps pao s 1310 na 1234 kn.

Ispravite me ako sam pogrijesio ;)

P.S. niti dokupljujem niti prodajem HPB vec duze vremena,

Trebali ste malo bolje pročitati što sam napisao za Sberbank:Također treba napomenuti da u 1Q nije u FI pribojana NHB, već će biti u 2Q.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 4:21 PM

Recimo nitko nije htio kupovati VLEN krajem drugom mjeseca, bila propala cijena na 10-10.50kn, ja sam se tu bio podmetnija sa nalogom. Tako da valjda mogu malo prodat sada, a do 20kn po dioni je dug put, opušteno:)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 29, 2022 at 4:12 PM
    Quote from Marin83

+HPB po 930/935/940 kn

i još:

-VIRO po 30,80 kn (ovde nisam baš pogodija vrh;))

- ZABA po 66kn( drugi trejd u tri dana)

- VLEN po 13,50 kn dio (malo falilo da vratim nazad po 13 kn)

brat bratu 120k kuna prometa danas.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 4:08 PM
    Quote from D_artagnan

hehehe i onda očekujete da ode na 15-17... a prodate na prvi trzaj cijene ^^

Dionica ima obrazac poraste 20%, pa padne 10% i tako od prošle jeseni. Uostalom nisam ja srušio cijenu sa 13,50 na 13kn...ja čekam na asku ili na bidu, nije moj stil da se bacam po asku/bidu.

• Marin83
    • April 29, 2022 at 3:58 PM
    Quote from Sheki

Netko je držao prst na okidaču dok ne vidi izvještaj, svašta. Sad treba malo ohladit da ne poleti previše.

Ja prodao 15% na 13,50kn( sritniji neg pametniji), sad čekam na niže :D :D

• Marin83
    • April 29, 2022 at 3:53 PM

26M kuna neto dobiti ,lijepo :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt