1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • May 5, 2022 at 11:53 AM

Nije TPNG jedina dionica kolegice...a gdje je onaj oportunitetni trošak koji ste imali dok ste godinu dana čekali rast, dok su ostali novac ulagali u druge dionice i zaradivali?!

Uostalom opet sam se prošetao od 46,60kn na 50kn, poklopilo me jutros dok sam minjao nalog na više:)) Da budem pošten ne radi se o nekom velikom iznosu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 5, 2022 at 11:45 AM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Marin83

Svaka im čast, ja te stresove ne bih mogao podnit, te amplitude +/- 40%...ne znam jel to ludost ili hrabrost...ja već pri investiciji od 50k kuna, ako ne ide kako sam zamislio se unervozim...

Da..slažem se.. Ovisno o percepciji 50.000kn. Baš sam razgovarao s jednim mlađim prijateljem da što on misli koji su neki prvi ozbiljniji novci u Hrvatskoj danas i mali je rekao da smatra da je to 50.000kn, ali da uz inflaciju ide prema 75.000kn iliti 10k eura... Uvijek je to puno, bez obzira koliko imaš... Ja i da imam 3x koliko imam, smatram da je to dosta. Čisto promatrano gospodarski..što se sve može s 50k kuna.. kupiti auto..pokrenuti manji biznis...režije mi dvije godine to plaća... primjeri su bezbrojni...

Mislim o čemu da pričamo, do prije 3-4 godine to je bila medijalna hrvatska godišnja plaća:) A vjerovatno je u nekim županijama i danas...

• Marin83
    • May 5, 2022 at 11:37 AM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Marin83

Kolega malo razmislite svi su bili u ATPL u listopadu 21, cijena cca 570kn, i danas su svi u ATPL cijena 560kn...prijavit samo dobitak, bez gubitka nema smisla.

Ako se radi o drugim dionicama onda svaka čast kolegama!!!

Što mislite da je to bilo krajem prošle godine na ATPL? Profit taking?

I sad, kad je P/E ovako suludo malen, postoji neki razlog za to, koji nije vidljiv na van. Napraviti kakvih 400.000kn kapitalne dobiti na tome bi pretpostavljalo da se prije toga ubaci ~1.000.000kn. Svaka čast tko ima takvu petlju. Meni nije problem držati takve cifre u ZABI ili prije ADRS2, ali u toj "kraljici burze"...radije ne bih. 50.000kn? To je po meni ok ako je portfelj sedam znamenaka. Ako ima osam znamenaka, onda može i milijun ubacit.

Svaka im čast, ja te stresove ne bih mogao podnit, te amplitude +/- 40%...ne znam jel to ludost ili hrabrost...ja već pri investiciji od 50k kuna, ako ne ide kako sam zamislio se unervozim...

• Marin83
    • May 5, 2022 at 11:12 AM

Ima netko Erste broker?? Jel i vama nisu ažurirali novi režim pomaka cijene na TPNG ili je samo kod mene problem??? Da im znam pisat!

• Marin83
    • May 5, 2022 at 10:55 AM
    Quote from Roki
    Quote from Laudator

Ja u odnosu na 31.12. + 400.000 kn. Tako govori da te ceo svet razume a ne se izmotavat sa nekakvim postocima.

8| Huh, to je ko moj cijeli portfelj

Kolega malo razmislite svi su bili u ATPL u listopadu 21, cijena cca 570kn, i danas su svi u ATPL cijena 560kn...prijavit samo dobitak, bez gubitka nema smisla.

Ako se radi o drugim dionicama onda svaka čast kolegama!!!

• Marin83
    • May 5, 2022 at 10:37 AM
    Quote from deny_09

Krenuo iskrcaj na VLEN, bit će i po 13,50.. :)

Kao da je ovo bilo teško teško pretpostavit, dovoljno je samo pogledati graf i vidit kako se dionica ponašala u prošlosti. Ovo sam već jučer osjetio da se spremaRE: VLEN (Viktor Lenac d.d.)

Samo imamo jednu nepoznanicu, a to je divka i ona će definitivno ponašanje na dionici promijeniti, sad za koliko ostaje za vidit...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • May 5, 2022 at 9:53 AM
    Quote from StatusQuo

Pa evo #Parica je u onom postu ljepo sazeo nakon izvjesca neki sentiment oko izvjesca to je vise manje to uz mozda sitnije promjena nekih detaljcica jer svatko ima nesto svoje za dodat ali to je to vise manje.

RE: Best buy

Izasla su izvjesca pa evo jednostavnog osvrta...

1. VLEN

Mlati pare, cca. 1,5kn po dionici; ide divka 1,17kn; popunjenost u Q2 ce bit na razini Q1 uz nesto nizu profitabilnost +u q2 se ocekuje +10 mil kn izvanrednog prihoda od broda koji je prodan na drazbi (a VLEN je imao potrazivanja ne temelju tog broda)...poremecaji na Crnom moru dize vjerojatnost nastavka trenutnog opsega poslovanja...jeftina dionica do bola

2. ATPL

Kraljica burze; u kvartalu zardila cca. 50 kn po dionici, EBITDA-u 70 kn po…
    Parica
    May 2, 2022 at 11:44 PM

I btw risk free ulaganje je u trendu up, ne u trazenju dna dok god se bitni faktori koji vucu na dno ne iskristaliziraju i mogu cinjenicno objasnit da je s tim faktorima gotovo, a to kod adpl jos ni blizu ne vidim, samo je pitanje da li inflacijom koliko mogu nadomjestit sve te faktore koji opterecuju poslovanje.

Ja bi rekao da je u cijeni dionice već ukalkuliran možebitni gubitak tvornica u Rusiji. Jer to što je kvartal oko nule ne bi cijenu doveo na 95kn, već na nekih 130-140kn...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 10:33 PM
    Quote from Nevera
    Quote from sonda

Ma ne razumijem zašto ne želiš opet ulaziti.

Jer ne želi igrat igru "tko zadnji magare"...i razumim ga totalno...

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 10:31 PM
    Quote from Marin83

Naravno da prošlogodišnji rezultati ne podržavaju ovu cijenu..dobit podržava cijenu od max 800kn, uopće mi nije jasno zašto kupac kupuje po ovim cijenama.

kako bilo ja bi na ovim razinama ozbiljno kratio poziciju, također čestitke onome tko je jučer prodavao između 1000-1100 kn.

Dakle nije ni prošlo ni 15 dana od ovog mogu upisa i cijena je sa 1100kn pala na 920kn jučer...identično sam pisao prije 15 dana i za ERNT kada je bio na 2000kn, pa je 15 dana poslin na 1850kn.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 9:22 PM
    Quote from Marin83
    HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B2,576

2576 dionica manje van TOP 10 i to samo u petak. :thumbup: Mirovinac sa najvećom pozicijom obavio 80% kupnje u petak.

Evo i u ponediljak mirovinac smanjio broj dionica van TOP 10:

HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B2,700

Što je najbolje 100% je kupovao i PBZ CO OMF-KATEGORIJA A samo što je van TOP 10.

Ovde je evidentno što se radi, fondovi će iscijedit i zadnju dionicu od malih ovde i to u rasponu 910-960kn, i onda će sa 1-2k kupljenih dionica dignit cijenu bog te pitaj dokle. Ovde je ziherica dobit od 50% tokom ove godine.

EDIT: I danas samo dokupio i to po 915kn.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 7:32 PM
    Quote from pikolito

Marin83

kolega, po vašem komentaru zaključujem da ste prodali danas preostalu količinu ;)

Nisam sve, 2/3, nisam mogao odolit pri cijeni od 15.30-15.70kn (ATH vrijednosti, po meni racionalno), pogotovo kad sam vidio da je onaj blokao rast cijene...uostalom vjerovao sam u ovo dionicu prošle ljeto i jesen i kupovao je po 7-9kn, kad sbere sve kupnje i prodaje tu je dobit od +70%. Ja sam zadovoljan. Najdrže su mi kupnje iz 24.2 po 10 i 10.50kn, 55% u dva mjeseca.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 4, 2022 at 5:20 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Samo ovde vam nema fondova da brane cijenu.

Ma jel stvarno...nisam vam to znao...mislio sam da na ADPL ima fondova al sam se izgleda prevario😀.

Mislio sam da pišete od VLEN-u, tj. ja sam mislio na VLEN. Imam i ja ADPL tako da ne trebate skakati na mene. Ovde bi trebalo kupiti dvi knjige pa da vidimo tko ulazi, tko sve izlazi, pa da budemo pametniji. Ili pak mislite na ATPL, vidim da je vrućina počela svima djelovat na koncetraciju... :P

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 4, 2022 at 4:37 PM
    Quote from tin
    Quote from Moller

-atpl 1/2 ipak prije petka, nekako mi je previše nagrnulo ulagača iz drugih dionica danas na brod i to svi na istu stranu, sumnjivo, da ne bi bilo kakve isprike oko divke, eto rat je, pa ipak opreza radi, nečemo vam ništa dati dok se ne usidrimo u sigurnu luku i te fore, batalio 30kn golubinjak

kvart99,

je li to Vukadin kupuje?

može li se Kaba kome prodati?

Pa i da ne bude dividende,u što sumnjam ...dionica debelo podcijenjena na ovoj razini.

Samo ovde vam nema fondova da brane cijenu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 4:29 PM

Ovo panika na dionici danas zbog novih sankcija Rusiji?? Ovde mi se pari puno špekulanata ima, jer dionica odmah zaroni čim Putin zakašlje. Ovde treba ostavit keša za dokup, jer ako špekulanti izađu, to će biti na silu, a cijena će tada zaronit tko zna dokle...sa današnjim danom imam nekih 500-injak dionica sa prosjekom ispod 100kn.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 4, 2022 at 4:22 PM
    Quote from Moller

-atpl 1/2 ipak prije petka, nekako mi je previše nagrnulo ulagača iz drugih dionica danas na brod i to svi na istu stranu, sumnjivo, da ne bi bilo kakve isprike oko divke, eto rat je, pa ipak opreza radi, nečemo vam ništa dati dok se ne usidrimo u sigurnu luku i te fore, batalio 30kn golubinjak

Čim zacrveni dan, dva, tri odmah se vidi gdje su špekulatni trenutno parkirali novac...jer takve dionice tada imaju velike promete i velike padove.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 4:16 PM
    Quote from Sheki

Jel počistilo trejdere :) ?

Lako za njih, nego kome ćemo mi prodavat???

• Marin83
    • May 4, 2022 at 4:15 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Marin83

Ne lagiti:

The Gross Domestic Product (GDP) in the United States expanded 3.40 percent in the first quarter of 2022 over the same quarter of the previous year

pao je, dobro verdi govori

Ma ne govori..stavim ti link i opet me uvjeravaš da je pao.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 4, 2022 at 2:17 PM
    Quote from zlocesti

Nije vrh

Vrh će biti preko 16 kn

Znači nahebali smo:)

• Marin83
    • May 4, 2022 at 1:57 PM

Ne lagiti:

The Gross Domestic Product (GDP) in the United States expanded 3.40 percent in the first quarter of 2022 over the same quarter of the previous year

• Marin83
    • May 4, 2022 at 10:30 AM
    Quote from Roki

Znači svi tipujete na rast i da nećemo roknut? Jel to sad treba ići protiv foruma i očekivat pad ili da i ja vjerujem u rast? :D :D

Svaku dionicu treba zasebno procijeniti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt