1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 10, 2022 at 6:51 PM
    Quote from havi

veliki kupuju al i prodaju kad odluce.

Koliko je dobro kad kupuju,toliko je lose kad krenu prodavat.

Kratkorocno mogu peglat cijenu.

Nebi se obazirao tko kupuje a tko prodaje, fundamenti i buducnost su bitniji.

Fondovi definitivno neće kupovati da bi sutra prodavali...poanta je da su smanjuje udio malih dioničara, to su oni koji udaraju po bidu kad god ih uhvati panika...drastično se smanjio free float HPB i sada fondovi diktiraju cijenu, ono što gledamo tjednima je akumulacija dionica od strane fondovske industrije, onoga trenutka kada iscjede male dioničare, dionica će krenuti rasti( već viđeno na iks dionica koju fondovi uzmu pod svoje), a po fundamentima ovo je dionica koja je dušu dala da se napumpa barem 50%.

Inače ovo je modus operandi PBZ CO OMF i na svim ostalim dionicama, znam ih kako kupuju sa JDRN. Samo ovde im se namečila i masa drugih fondova.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 10, 2022 at 5:46 PM
    Quote from Milijarder

A da si uzeo, i onda pričekaš par dana, pa uzmeš ne 4%, nego 14%. ;)

Dok je VIX 34, ne pada mi napamet držat najvolatilniju dionicu ZSE-a više od 2-3 dana ;)

Da ne bi bili off topic, danas:

-VLEN po 15,40kn

+JDRN po 13 kn

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 10, 2022 at 5:34 PM
    Quote from bjane

prije ručka malo ATLP dokup :| 526 kn

Meni jutros 520 kn bilo skupo(znao sam da ću zažalit)...a mogao sam brzinski okrenit 4%. ;(

• Marin83
    • May 10, 2022 at 5:19 PM
    Quote from Marin83

Po knjizi dioničara kada maknemo fondove, osiguravajuće kuće, firme i 30 najvećih malih dioničara, ostalo je svega 25k dionica i to je bilo prije ovih prodaja u petak i pon. Od tih 25k dionica ima nekoliko stotina ljudi sa samo 1-10 dionica ( vjerovatno te dionice nisu ni registrirane kod nijednog brokera).

UPDEJT: Od ovih 25k dionica u rukama malih ostalo ih je ugrubo(na prvo uspoređivanje) još nekih cca 18k....i ovo je u u svega 6 radnih dana od FI. Pa vi vidite...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 10, 2022 at 4:00 PM

Stalno trubim o HPB-u, pogledajte nalogčinu na bidu....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Marin83
    • May 10, 2022 at 3:38 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from Marin83

0.6% ili 75 kn ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ Ima vas stvarno dosta sadomazo persona...

Nije sam to problem. Zaigrali su se malo

Uvik imate Erste sa 0.4% ili 20kn.

• Marin83
    • May 10, 2022 at 12:04 PM
    Quote from noviulagac
    Quote from LodeRunner

Ma divno! Drugi dan nakon dizanja cijena za 140% Zabin ZB trejder otisao u vjecna lovista.

Da su spustili cijenu za 140% i dalje bi bilo preskupo.

Igraju se sa živcima korisnika. Vrlo izgledno je da ću kao dugogodišnji klijent i dioničar promijeniti banku

0.6% ili 75 kn ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ Ima vas stvarno dosta sadomazo persona...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • May 10, 2022 at 9:13 AM
    Quote from diokidina

Marin83

Ima 4 broda u Lencu i USNS Yuma je u vojnoj luci Split.

Dolazak od USNS je najavljen u svibnju i u lipnju. Za dolazak ostalih brodova nemam info. Racunaj da ce se nesto novaca preliti od brodova koji su dosli na remont u 1Q, a naplatili se u 2Q.

:thumbup:Hvala

• Marin83
    • May 9, 2022 at 11:45 PM
    Quote from Marsovac

Pa na temelju izjave uprave, ali vidim da ti više vjeruješ marine trafficu.

Već sam ranije na ovoj temi naveo da Marine traffic ne pokazuje stvarno stanje brodova u Lencu.

Pretpostavljam da iskopčaju sprave za praćenje dok traju radovi.

Recimo ova jahta Prince Abdulaziz je sad sigurno u Lencu (vidio sam ju osobno), ali se ne marine trafficu ne prikazuje.

I ima još brodova u Lencu trenutno koji se ne vide na Marine trafficu.

Ja samo znam da je marine traffic prikazivao po 7-8 brodova u škveru ili tik uz škver, kada su bili puni do čepa u 1Q. A i stalno su se šibali novinski članci stigao ovaj brod, onaj brod, sada muk.Dakako uzimam u obzir mogućnost da nisu točni podaci.

Kako bilo definitvno ne želim biti magare, u igri tko zadnji magarac.:)

• Marin83
    • May 9, 2022 at 9:39 PM
    Quote from Marsovac

ali izgleda da će drugi kvartal isto biti iznad očekivanja.

Na temelju čega to temeljite, s obzirom da je trenutno samo jedan tanker u Lencu???

MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine Traffic
    MarineTraffic Live Ships Map. Discover information and vessel positions for vessels around the world. Search the MarineTraffic ships database of more than…
    www.marinetraffic.com

• Marin83
    • May 9, 2022 at 9:32 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Marin83

kolega pogledajte nalog mirovinca, neće cijena nigdi i pogledajte kako cisti ask, od cuga po 400-500 dionica..

A kako znate da je mirovinac ?

Evo i u četvrtak je kupovao ;)Znači od objave FI stalno kupuje...

HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B250

• Marin83
    • May 9, 2022 at 1:58 PM
    Quote from Roki

Azija pada, američki futuresi opet u crvenom po 2%, europa pada opet po cca 2%, kripto pada bez dna, u zadnjih 6 mj DAX -16,3% a jedino crobex raste, u zadnjih 6 mj. Crobex +4,9%, Danas pao minimalno ~0,2%, desetinu spram nekih relevantnih. Ja ovu burzu stvarno ne razumijem. Sreća pa nisam trejder, sve bi popušio nabrzaka. Ovako čekam po par % dividendi i ja sretan...

Edit: još ćemo izgleda završiti i u plusu...

Dionice nam nisu precijenjene pa da bi padale...ono što jest bilo, tipa ERNT, ATGR i SAPN je odradilo lijepi pad...

• Marin83
    • May 9, 2022 at 1:44 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

Vani potop, a meni cili porftelj u zelenom... 8o

Rekao ja davno, majstor je majstor ;)

Ima tu malo i sreće...sa time da sam sam srušio LPLH prodajom.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Marin83
    • May 9, 2022 at 1:14 PM
    Quote from plavi01

Ne mislim prodavati zbog grafa a moje pisanje je pozitivno za hpb

kolega pogledajte nalog mirovinca, neće cijena nigdi i pogledajte kako cisti ask, od cuga po 400-500 dionica..

• Marin83
    • May 9, 2022 at 12:59 PM

Vani potop, a meni cili porftelj u zelenom... 8o

• Marin83
    • May 8, 2022 at 4:54 PM

Kolega ne upadajte u defetizam...mirovinac kupuje dionice kao da sutra ne postoji, dionica se trži na samo 0.5-0.55 BV-a, kamatni prihod je skočio za gotovo 60%... 2+2 će na kraju biti 4, mora.

Ovde nema osnove da dionica tokom ove godine ne ode na najmanje 0.75 BV-a Ovo je definitivno najpodcijenjenija dionica CROBEX-a.

• Marin83
    • May 7, 2022 at 10:39 PM
    Quote from mitkko

HPB

Ne volim postati ovakve grafove jer nemam za njih ništa lijepo za reći, a nije popularno biti medo... ali ajde.

Ovde je PBZ CO OMF kategorija B podmetnija leđa i apsorbirao 80% prodaje u petak i ponediljak. U četvrtak je opet bila značajnija prodaja što je poguralo cijena na 930kn, po stilu kupnje je evidentno da je kupovao mirovinac(i to je čistio ask).

Po knjizi dioničara kada maknemo fondove, osiguravajuće kuće, firme i 30 najvećih malih dioničara, ostalo je svega 25k dionica i to je bilo prije ovih prodaja u petak i pon. Od tih 25k dionica ima nekoliko stotina ljudi sa samo 1-10 dionica ( vjerovatno te dionice nisu ni registrirane kod nijednog brokera).

Vrlo, vrlo malo dionica je ostalo u opticaju i čisto sumnjam da ovde tko ima radit pritisak na bid više. Kako bilo sljedeći tjedan opet kupim knjigu dioničara.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • May 7, 2022 at 9:56 PM

Može li Mittko mali osvrt na HPB???

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • May 7, 2022 at 11:41 AM
    Quote from brajakica
    Quote from Marin83

Cijelo jutro kupujem po 50kn....znam koga ću krivit ako ne bude po planu :)

Tako sam i mislila da mudri zauzimaju pozicije.

Vidite kako sam fer??

Cijeli dan ne ometam vrijedne sakupljace, nadam sa da ce pasti koji smajlic extra kao mali znak paznje.

I palac dole se broji i racuna ;) :saint:

WB ne nudi svoju glavu na pladnju ako nece biti... ? :/ 🤪

A kod mene sve đabe (a toga nema ni kod....) + i sa garancijom, moram ozbiljno razmotriti nastavak te prakse :/

I 🐰zeko se navukao na vece porcije mrkve🥕🥕🥕😁

Ovo se odnosi i na ruske destilate, tonmilje ce rasti i dizati vozarine↗️;)

The European plan to ban Russian oil is far more powerful than it looks at first sight: it's a two-punch combination aiming f or economic knockout.

Display More

Samo vi kolegice i dalje pišite, nitko se vas ne želi riješit!

• Marin83
    • May 6, 2022 at 11:22 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marin83
    HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B2,576

2576 dionica manje van TOP 10 i to samo u petak. :thumbup: Mirovinac sa najvećom pozicijom obavio 80% kupnje u petak.

Evo i u ponediljak mirovinac smanjio broj dionica van TOP 10:

HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B2,700

Što je najbolje 100% je kupovao i PBZ CO OMF-KATEGORIJA A samo što je van TOP 10.

Ovde je evidentno što se radi, fondovi će iscijedit i zadnju dionicu od malih ovde i to u rasponu 910-960kn, i onda će sa 1-2k kupljenih dionica dignit cijenu bog te pitaj dokle. Ovde je ziherica dobit od 50% tokom ove godine.

EDIT: I danas samo dokupio i to po 915kn.

Display More
    HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B127

Evo i u sridu su opet nešto sitno kupovali...dam se okladit da su i jučer oni kupili većinu od onih protrgovanih 1000 dionica...

EDIT: I danas dokupio HPB po 920kn

1. Privacy Policy
  2. Kontakt