1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • April 1, 2021 at 10:26 PM
    Quote from Noiz

Ja sam isto mišljenja da je za vrijeme Juge bilo puno bolja kvaliteta života i više se vrednovalo sve. Moglo se lijepo živit ako si htio radit i ništa nije falilo. Danas se možeš mučit ko tovar pa opet bit bez novca a i otkaz ti visi svako malo nad glavom. Totalna nesigurnost šta će bit sutra.

Da ne pričamo kako nas HDZ krade dobrih 30 godina uz naš blagoslov.

Svi mi imamo 7 života pa nema veze, bitno da imamo Hrvatsku 😂

Pogotovo ako si danas u penziji, pa ti se standard smanjio za 2/3 ondašnjeg. Ja sam ipak mišljenja da se najbolje živilio u 19 stoljeću, kada je meštru bila dnevnica 900kn, a manovalu 450kn..podaci iz vremenske kapsula sa zvonika u Karovcu.

• Marin83
    • April 1, 2021 at 8:10 PM
    Quote from Marielena
    Quote from st-brajo

aj, bogte, okanimo se ćorava posla.

sutra ni ZSE ni NYSE ne rade.

lipo se svi odmorite, posvetite familiji, dobro pojedite i popijte i spremite cash za ponediljak :*

Utorak ;)

Skroz zaboravija..hvala na napomeni :*

• Marin83
    • April 1, 2021 at 7:48 PM

Kolegica Ivana7 mi je strašno zamjerila komentar tj. diskusiju o veledrogeriijama, pa cijeli dan šeta po forumu i dijeli mi dislajkove heheh vidim da je do grla u MDKA, valjda misli da sam u Plenkovićevoj vladi i da moj stav ima ikakvu težinu. ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 1, 2021 at 4:10 PM

Prodao sitno LPLH taman da imam za burek ovaj tjedan.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • April 1, 2021 at 3:49 PM

Opet kupnja na 45,40 kn cijeli dan nije bilo prometa,pa 15min prije zatvaranja...očito se želi opet ući u CROBEX.

• Marin83
    • April 1, 2021 at 3:09 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Moller

Hrvatska nije trula sama od sebe, neki se jako trude da to postane, kod nas su političari preuzeli sve uloge, od zdravstvenih do poduzetničkih, nadam se da vidite tko i kakve projekte odrađuje od svih najnižih lokalnih šerifa i njihovih zamjenika pa do saveznog šerifa, ova je zemlja nakrivo nasađena od samog njenog nastajanja, danas očito i opasno bolesna, a lijeka nema bez obzira koliko se uplatilo u sustav

hrvatska, tj hrvati uopće nisu truli, vidjeli smo to u ratu i nedavno u petrinji ali nas dvoglava partija želi tako prikazati da slučajno ne bi spoznali da se i doma može lijepo i dostojanstveno živjeti i to bez hoštaplera i bitangi koji nam kroje represiju te ih spedalirali u nepovrat, ovako uvijek provociraju neke podjele i izmišljene utakmice ne bi li sami sebi dali na važnosti i tako nas nesigurne i podjeljene što lakše šaltali kako nima paše X(

također ekipa, bez veze je i neusporedivo komparirati onda i danas i tehnološki i trendovski i geopolitički, bilo je kako je bilo ali ono na što želim ukazati je da ako se onda gospodarski moglo od nule nešto napraviti, pa majkemumile, onda se danas može bar održati ali po dvoglavoj partiji očito ne može niti to nego trebamo biti jadni i nikakvi da oni uzmu svoju proviziju kada nas rasprodaju za male pare svajojakim svjetskim hoštaplerima kao eto što su učinili sa agrokorom i onim lešinarskim fondom i još nas uvjeravaju kako se to super odradili, super za koga, za strane lešinare, ruse i domaću grupu borg koja im je sve to omogučilaX/

Hrvatska je trula da trulija ne može biti, prevenstveno jer nas zadnjih 30 godina pere depopualcija pa smo spali sa 4.7 milijuna ljudi na svega 3.85 milijuna, također smo u BiH spali sa 800k ljudi na svega 400k naših sunarodnjaka. U takvim uvjetima ekonomska slika i aktivnost nikako ne može biti pozitivna.

Toliko smo istrulili da od Karlovca i Splita nema nikoga osim ovaca i pokojeg pastira sa Kosova ili iz Makedonije. Mislim ovo je problem svih zapadnih naroda sprega moderne ljevice i krupnog kapitala, te destrukcija koje njihove politike ostavljaju iza sebe.

Ama baš sve je krivo nasađeno, te je potrebno potpuno odbacivanje društvenog-ekonomskog uređenja na cijelom Zapadu. To će se dogoditi na dva načina 1. dobrovoljnim odbacivanje takvog uređenja i ideologije(malo vjerovatno), te 2. propašću tih društava radi inzistiranja na daljnjem implementiranju tih idelogija i politika.

• Marin83
    • April 1, 2021 at 10:02 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Moller

meni se prije čini da je neko v.s. u pitanju, opet nisu platili struju

p.s. sada gledam Viro, ovo je opasno za nas šećeraše =O

ZaBa i PBZ su onlajn. Hita i Agram forumasi se ne javljaju da im je sustav ispao. Vjerojatno onda nije do brokera. Jel nekome nestao koji nalog na jednoj ili drugoj strani?

Znaci ili ZSE ili Xetra.

Tu sam...

• Marin83
    • April 1, 2021 at 9:56 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Na ovom forumu ima nostalgicara za socijalizmom. Neprocjenjivo :)

Veliki četvrtak kolega. Otišli na odmor već :)

meni se prije čini da je neko v.s. u pitanju, opet nisu platili struju

p.s. sada gledam Viro, ovo je opasno za nas šećeraše =O

Kolega ja sam imao na bidu nalog pa ga više nema, a nisam ga opozvao...sustav je očito opozvao dio naloga na svoju ruku...

• Marin83
    • April 1, 2021 at 12:02 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Tako je Aruce@, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvari kod nekoga prolaze i puše tu priču, drugi vide o čemu se radi.

nikada vi kolega nećete Teslu voziti ^^

To je ona firma koja je nastala državnom intervencijom, firma čiji se prizvodi prodaju državnom intervencijom,...ahhh mokrni san svakog krupnog kapitalista, komunizam za elitu, dobit ide samo njemu, a troškove plaćaju priprosti pučni. Andrew Carnegie se od muke okreće u grobu.

• Marin83
    • March 31, 2021 at 11:51 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Javna firma nema imperativ dobiti, dapače velika dobit nije ni poželjna. Javna firma tu potencijalnu dobit kanalizira kroz manje cijene i kvalitetnije usluge, i na taj način kreira korist(dobit) za sve stanovnike te države.

Eh dragi kolega, Kata iz Radnicke fronte vas je preduhitrila.

Jos jutros je predlozila osnivanje drzavne veledrogerije. Koliko bi se samo tu uhljeba i stranackih rodjaka moglo zaposliti :D

Rim je postao velik tako da je uzimao od svakoga ono što je smatrao kvalitetnim ili korisnim te ga inkorporirao u svoj sustav. Ne postoji sustav koji je 100% u krivu, niti sustva koji je 100% u pravu.

Odbacivanje svega iz komunizma i prihvaćanje svega iz kapitalizma je malo reći glupost. Komunizam je propao, ali i američki neoliberalni kapitalizam je u silaznoj putanji...kao uspiješno društveno-ekonomsko uređenje zadnjih desetljeća pokazao se državni kapitalizam.

• Marin83
    • March 31, 2021 at 11:35 PM

Tako je Aruce, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvariprolaze kod onih koji se lože na formu, a kod ovih kojima je bitan sadržaj ne.

• Marin83
    • March 31, 2021 at 11:03 PM
    Quote from KultLicnosti
    Quote from Marin83

Država treba izbacit ove drogerije iz postupka nabavke lijekova i sama obavljati kupnju od proizvođača, odma u startu će sve biti 30% jeftinije. Radi se o najobičnijim povlaštenim parazitima koji uzimaju proviziju na tuđom jadu i nevolji, a ponašaju se kao da su bogom dani. Vrijeme je da im netko kaže da su suvišni, što realno i jesu.!

Da i obavezno tu firmu izlistat na New york burzi. Hrvatske željeznice. Hrvatske šume. Hrvatske ceste. Hrvatske vode. Hrvatske Veledrogerije. 8o

Javna firma nema imperativ dobiti, dapače velika dobit nije ni poželjna. Javna firma tu potencijalnu dobit kanalizira kroz manje cijene i kvalitetnije usluge, i na taj način kreira korist(dobit) za sve stanovnike te države.

• Marin83
    • March 31, 2021 at 10:49 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Država treba izbacit ove drogerije iz postupka nabavke lijekova i sama obavljati kupnju od proizvođača, odma u startu će sve biti 30% jeftinije. Radi se o najobičnijim povlaštenim parazitima koji uzimaju proviziju na tuđom jadu i nevolji, a ponašaju se kao da su bogom dani. Vrijeme je da im netko kaže da su suvišni, što realno i jesu.!

mislim da je najprimjerenije da im to predsjednik Milanović obznani

I to FB objavom. ^^

• Marin83
    • March 31, 2021 at 10:12 PM

Treba stati na kraju tom outsourcing-u svega i svačega. Kako outsourcinga nabavke lijekova i svega ostalog učiniti prihvatljivim za puk, tako da sve učiniš da država izgleda nesposobna da to sama radi, slično i kod privatizacija firmi.

Dosta se je izlazilo u susret krupnom kapitalu, te novopečenim poduzetnicima koji su nakačeni na državnu sisu, te su im preko 80% prihoda fiksni i čine ih ugovori sa državom. Dosta je bilo glumljenja kapitalizma i onda mi dođu na TV držat predavanje, kako oni pune državni proračun. Jesu kako da ne, pogotovo kada im vidiš prihodovnu stavku bilance, svi ili gro prihoda iz državnog proračuna hahah

• Marin83
    • March 31, 2021 at 9:54 PM

Da sam u pravu da parazite treba maknit sa državne sise, vidim po reakcijama koje izaziva samo kada se takva misao kaže na naglas, odmah se uzvrpoljite.

Treba ih prepustiti free marketu, a država si može sama nabavljati lijekove.

• Marin83
    • March 31, 2021 at 9:38 PM

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • March 31, 2021 at 3:34 PM
    Quote from KicanCRO
    Quote from BudFox

Vozarine rastu u zadnje vrijeme i u rastućem su trendu, te vjerojatno nisu kupovali

vlastite dionice dok su vozarine bile nisko, te dok nisu vidjeli pomak prema gore. Sada

kada vide da BCTI vozarine idu prema gore, počeli su kupovati dionice. Meni to više

tako izgleda, jer oni nisu mali špekulant na ZSE, već većinski vlasnik firme i bolje vide

buduće trendove od nas ovdje na forumu. Čini mi se ozbiljna i profesionalna ekipa u

Upravi, što i dosadašnji rezultati poslovanja proteklih godina pokazuju.

Display More

Dobro napisano. BCTI preko 600 je tek od prije 7-14 dana, kupuju preko intercapitala, koji je i ranije kupovao ovako manje kolicine za njih. Da nadodam moje misljenje, kupovali su dionice kad cijeli dan nije bilo trgovanja, zele vratiti dionicu u sastavnicu crobexa. Ako pojacaju kupovinu vrlo vjerojatno cemo uskoro dobiti obavijest o potpisivanju ugovora, index nije daleko od toga. Ja bih pricekao, jer ce po meni sa vremenom potraznja biti veca, sa time i ugovor, ali uprava je odlicna pa nek rade sto misle da je najbolje.

Display More

Ma odma se povežu točkice u mozgu:)

• Marin83
    • March 31, 2021 at 10:43 AM
    Quote from Manu

Depoziti hrvatskih građana dosegnuli su u veljači 228,6 milijardi kuna; rasli su 7,2 posto na godišnjoj razini. Taj podatak treba staviti u kontekst – 20 posto građana drži 94 posto štednje.

https://m.vecernji.hr/biznis/gradani…je-pada-1480662

Bold, dobro i ? I svaki ti od 20% građanja ima još 3-4 člana familije, onda više nije 20% ,već puno više. Evo ti još jedan kontekst, ali kako novinari brinu o tuđim parama i insinuiraju da je nepravdeno da imaju toliko.

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• Marin83
    • March 29, 2021 at 5:42 PM

Ovo je cijena LEDA bez ikakvih dugova.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 29, 2021 at 3:58 PM

Ajde povučite naloge sa bida na niže, lik je stavio preko 700 dionica na ASK i to na 460kn...ne spavajte...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt