1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 132
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 11:06 PM

Ispada da je BVPS samo 0.79kn :huh:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 10:52 PM
    Quote from Flight
    Quote from Marin83

Ovo sam izračunao za datum 31.3. znači još su kapitala spalili u misec ipo dana..lijepo

Ne znam ja sto su oni i koliko “spalili” kako to pišeš, al znam koliko umanjuju kapital na ime gubitaka prije dokapa. Defacto, to je novi Book.

Bacio samo pogled...U pozivu na glavnu skupštinu stoji da su ukupni kapital i rezerve na dan 31.12.20 19,67 milja kuna, a ako se iz kapitala i rezervi izuzmu revalorizacijske rezerve, ukupni kapital i rezerve su negativni. Po tome ispada da trenutne dionice ne vrijede ništa. ?(

Također ide okrupnjivanje postojećih dionica u omjeru 1:100, kako bi se postigla min. zakonski propisana nominalna vrijednost od 10kn, te se također povlače vlastite dionice.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 10:28 PM
    Quote from Flight
    Quote from Marin83

BVPS je 2,30kn, kupovanje iznad toga je neracionalno....ususti 100k kuna u rasponu 2.50 do 3.50kn, ne znam ja ne bih spavao cijeli vikend...

Pa mislim da je u skupštinskom pozivu navedena zadnja BV odnosno izračunata. I cini mi se da je znatno manja od iznosa kojeg ti navodis.

Ovo sam izračunao za datum 31.3. znači još su vlastitog kapitala spalili u misec ipo dana..lijepo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 10:23 PM
    Quote from Paulie

Ne znam koja vam je financijska pozadina i koliko novca za kockanje imate, ali po meni to je čista ludost.

BVPS je 2,30kn, kupovanje iznad toga je neracionalno....ususti 100k kuna u rasponu 2.50 do 3.50kn, ne znam ja ne bih spavao cijeli vikend...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 21, 2021 at 4:27 PM
    Quote from kvart99

DLKV

ulazio sa 900 + 1600 kom na 5,74/5,62kn.....

dok sam pročitao poziv na skupstinu jedva stigao prodati 1900kom po 5,52......ostalo cca 600kom

Nakon toga ulazio po 4, pa prodavao po 3,7

Usao opet po 2,22.......prodao 3726kom po 3 i tako smanjio gubitak na cca 900kn

Usao opet pri kraju sa 2000kom po 2,43......prodao iste po 2,60.......vratio jos cca 300kn,

tako da je sveukupni gubitak ovog pothvata - cca 600kn

Ulazim opet u ponedjeljak na minutu / dvije......ako bude vrlo kratkoročna prilika, kao danas na 2,22....sto ću procijeniti.....kad se dobro naspavam / probudim......

Display More

Nekad je jeftinije jednostavno ostat u krevetu bar do podne... ^^ ali kako god cili ured brokerskih poslova ti zahvaljuje i kažu da je bila dobra marenda jutros

Mislim i meni su moji zahvalili, ušao u ZABU po 57,80kn, izašao po 58,20kn, brokeri dobili marendu, ja šipak.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 4:00 PM

Koliko je knjigovostvena vridost po dionici na kraju 1Q, 2,30kn?!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 3:03 PM

Da je ova objava bila u "dobroj vjeri" objavljena, objavili bi je u 16:05h. Tako da dioničari mogu proučiti tematiku i donit hladne glave odluku u pon.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 2:54 PM

A kakav će tek masakar biti u pon, kad ovi što dolaze sa posla u 4-5uri vide danas što se događa sa DLKV...

EDIT: mogu misliti kako je ovima što su jutros kupovali po 6kn, zbog ovoga i ne ulazim u dionice sa lošom bilancom, prevelik stres.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 2:38 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Marin83

10lipa=1 dionica.... ne kužim ove koji plaćaju trenutno dionicu preko 2 kune...

Ma neće ovo proći, možda griješim, al nakon toliko malverzacija ako ovo prođe bojim se da će padat glave, doslovno.

Ovi što sad kupuju, jel se obavezuju u sudjelovanju u dokapu po 1,5kn po dionici, ukoliko žele zadržati isti broj dionica?! Ili će se izdavati nove dionice kod dokapa?!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 21, 2021 at 2:33 PM
    Quote from JoSko111

1 kn = 1 dionica ?

10lipa=1 dionica (nova nominalna vridnost dionice).... ne kužim ove koji plaćaju trenutno dionicu preko 2 kune...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 21, 2021 at 12:42 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from Marin83

Tko čeka, dočeka.

MDKA.

- P/E 8.

- neto dobit po dionici 2.536 kn.

- dividendni prinos 6.86%.

- gledano FA jedna od boljih dionica na ZSE.

- ovo je stvarno šteta ne kupiti na ovim cijenama.

Display More

Sve je to dobro, samo je smišno kada po medijima plaću kako imaju prevelike troškove kamata na dug države prema njima (kratkoročna potraživanja),a realno je da na ukupni dug od 2.3 milijardi kuna, plate godišnje svega 7 milja kuna kamate. ^^

što nije ni čudno, da su oni ta svoja potraživanja od kupaca u 75% iznosa prebacili na beskamatni dug prema dobavljačima. Tako da je za MEDIKU cijela ova siutacija kamatno neutralni događaj i ne predstavlja im nikakav trošak.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 20, 2021 at 11:42 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from zlocesti

Kupila si je Mediku. Sama pala, sama se ubila 🙃

- sada mi je stvarno žao što sam vam podigla kupovnu cijenu, vaši grafovi su mi pomogli u razmišljanju kod više dionica.

- nije kritika, ali liparenje vam ne ide od ruke.

- vi ste danas dionicu MDKA kupili za 21.200 kn a ja za 20.400 kn, to je razlika skoro pa jedna dividenda.

- za dugoročno investiranje sasvim je nebitno je li to 21.200 ili 20.400 kn.

- ja imam dosta tih dionica MDKA, ovih dana su me MDKA I HT počastile brutalno velikom dividendom pa onda računam da je red jedan manji dio te dividende reinvestirati u MDKA i nagraditi tu investiciju s jednom dodatnom dionicom.

Display More

Tko čeka, dočeka.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• Marin83
    • May 20, 2021 at 10:35 PM
    Quote from Flight
    Quote from Marin83

Bar pročitajte što ste kvotali, jer sam to i naveo...

Al njihovi kapaciteti su znatno manji od ovih koje planira Maesrk sa PPD i još k tome tu su i Filipinci koji već šišaju LKRI.... dok se domaći mirovinci i vlast natežu sa bankrotiranim Poljacima. Poanta je da cijeli ovaj angažman Poljaka i upravljanje Lukom ne idu u dobrom smjeru i bojim se da će koristi za LKRI ako se tako nastavi biti marginalne.

Što je sa ovim novim Poljacima Rubicon Partners?!

• Marin83
    • May 20, 2021 at 10:20 PM
    Quote from Flight
    Quote from Marin83

Pa naveo sam vam...

https://www.hzinfra.hr/naslovna/odrza…ja/eu-projekti/

Pa onda imamo i ove projekte:

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…a-rijecku-luku/

Znam da se svi projekti u drugom linku ne odnose na Luku Rijeka d.d.,ali gro jest.

Al većina tih projekata odnosi se na prostor lučke uprave Rijeka, a to nije Luka Rijeka dd. Luka Rijeka je samo jedan od koncesionara na prostoru Lučke uprave, a još veći navodni koncesionari tek dolaze... https://www.vecernji.hr/vijesti/konces…-godina-1491722

Display More

Bar pročitajte što ste kvotali, jer sam to i naveo...

• Marin83
    • May 20, 2021 at 10:05 PM

Pa naveo sam vam...

https://www.hzinfra.hr/naslovna/odrza…ja/eu-projekti/

Pa onda imamo i ove projekte:

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…a-rijecku-luku/

Znam da se svi projekti u drugom linku ne odnose na Luku Rijeka d.d.,ali gro jest.

Uostalom sama činjenica da država ulaže desetke miljardi kuna u željeznički pravac rijeka-zagreb-mađ. granica, gdje se do kraja desetljeće planira kompletirat ta trasa i to sa dvotračnom, elektrificiranom prugom sa dozvoljenim brzinama od 140-160 km/h. Pola toga koridora je već sada u raznim fazama izgradnje uz osigurana sredstva.

• Birtija

• Marin83
    • May 20, 2021 at 9:49 PM
    Quote from karlo

Je li možete preporučit zanimljive filmove o financijskim krizama i prevarama kao što su:

-The Big Short (2015.)

-Vuk s wall streeta

-The Bottom Line

-Margin Call

-Boiler Room

-Rogue Trader

-The Big Short

-Equity

• Brokeri i brokerske naknade

• Marin83
    • May 20, 2021 at 9:32 PM
    Quote from emil

Erste Broker 0,4% ili 20kn minimum.

Drugih naknada nema a ni minimum trgovanja.

https://web.erstebroker.hr/documents/002/…skih_usluga.pdf

Da se to na Erste Brokeru isposlovati na 0.35%, te također 0.35% za američka TK-a. Skrbnički račun dođe nešto sitno parstotina kuna godišnje. Uz to dobiješ i besplatni devizni račun sa karticom. Te u kombinaciji sa Revolutom, gdje može mijenjati valute po tečaju boljim i/ili istim, kao i kod HNB-a.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • May 20, 2021 at 9:20 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

ne mora značiti da će biti 12,50 kn

Planirate podnijeti protuprijedlog i predložiti veći iznos dividende ? Podržavam . :thumbup:

Ja sam kolegice uvik optimista. Kako bilo ova dividenda mi je dovoljna da negdi odem ovo lito,ja i svi moji cijepljeni jesmo ,tako da ni sa te strane nema prepreka.

• Marin83
    • May 20, 2021 at 7:59 PM

Ovo mi je vrlo zanimljiva dionica za dugooročno ulaganje, gotovo bez rizika. Zanimljivo mi je pratiti ove Poljake kako zastrašuju i ruše cijenu, nekako si mislim čekati do 25 kn pa potrošiti još i ovo malo keša što mi je ostalo. S obzirom na enormna država ulaganja u željezničku infrastrukturu, te država ulaganja u infrastrukturu na području riječkog bazena, ova dionica je jednostavno preodređena za veliki rast tokom ovog desetljeća.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • May 20, 2021 at 7:51 PM

Jučer i dana je na BID-u bio nalog od 2000 dionica na 55kn, konzumiran u cijelosti. Ovo bi mogao iti dobar signal dioničarima, da je to,to od pada cijene PTKM, te da ne daju ispod te cifre svoje dionice.

• 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 132
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt