1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • May 18, 2022 at 12:47 PM
    Quote from LodeRunner

Zadnji put sam vam lijepo na vrijeme napisao o problemima koji dolaze pa nitko nije reagirao. Sad vam opet na vrijeme pisem o problemima koji odlaze pa se iskreno nadam da nitko jos nece reagirati.

Sto ces, dok svi ne krenu i Mujo stoji na mjestu.

China chipmaker SMIC says phone, PC demand has dropped 'like a rock'

Speaking to investors on Friday, CEO Zhao Haijun said the Russia-Ukraine war and China's COVID lockdowns have massively dented demand for consumer electronics and home appliances, which in turn has led to a "serious" adjustment in chip orders for those segments. "Many smartphone, PC and home appliance companies had exposure in Russia and Ukraine, and their revenues [from those markets] are now gone. Sales in their home market [of China] have also fallen due to the COVID situation domestically," Zhao said.

"We cannot yet see an end to the downtrends in these segments," Zhao added. "There are at least 200 million units of smartphones that will disappear suddenly this year and the majority of them are from our domestic Chinese phone makers." Demand for consumer electronics "dropped like a rock, very seriously," the executive said. "Some of our customers are holding more than five months of that type of inventory." However, Zhao said SMIC's factories are still running at 100% capacity, as the company has been allocating resources to products that are still in great shortage, such as power management chips and microcontrollers used in green energy, electric vehicles and industrial applications.

Display More

Pa ovo su dobre vijesti za autoindustriju, ne znam zašto ti je post prožet negativnom ?!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 18, 2022 at 10:28 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Moj savjet sa početka drugog mjeseca kada je dionica bila cca 55-60kn.

bilo je i onih, koji su pisali da nova dionica vrijedi 600kn, ipak ljudi više vjeruju u više cijene, protiv tržišta se teško boriti, a protiv lopovluka nemoj ni pokušavati, ja sam pokušao malo iznad 30 ali brzo me razuvjerilo

Kolega pisao sam i vama na PTKM na 45kn da bježite iz dionice, I da se ne kupuje iznad 20kn...doduše na kraju je sama firma spasila situaciju i otkupila po 35kn, jer joj se nije dalo zezat/ čekat sa 0.3% dionica, što je najbolje neki nisu tili dati za 35kn, pa su davali sa 18-20kn...

Kad se pojavi anomalija na ZSE, treba 6-12 mjeseci da se popegla na realne okvire, što vidimo iz slučaja DLKV i PTKM.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 18, 2022 at 10:12 AM
    Quote from Marin83

Svaki moj upis na ovoj temi zadnjih pola godine je bio da ne kupujete ništa iznad 15kn. Čisto dobronamjeran savjet, nemam ni jednu dionicu, niti sam imao.

Moj savjet sa početka drugog mjeseca kada je dionica bila cca 55-60kn.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Marin83
    • May 17, 2022 at 10:14 PM
    Quote from Mark85

Odlično je da je ovaj veliki nalog prošao i da CERP izlazi. Pa ovo je jedna od najsigurnijih investicija čak i uz malu likvidnost, a postoji

Ovde si mislim kupiti barem 1000 dionica kada ( za duže držanje) CERP dođe na 5-6k dionica...do tada trejd...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 17, 2022 at 3:56 PM

Rasturanje u travnju:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Marin83
    • May 17, 2022 at 1:23 PM
    Quote from havi

Ode ono strasilo od 1163 komada plus jos malo.

Za ovu dionicu puno prometa danas , cca 220 000 vjeverica.

Bude CERP stavi novi nalog...samo se trenutno krkaju janjentinom pa nisu sinjali da treba stavit novi nalog...neka postave novi nalog, pa ću se i ja odredit di ću biti na bidu ....

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 17, 2022 at 12:33 PM
    Quote from plavi01

1434 kom prošlo

Mirovinac rastura ,eno i čeka sa novim nalogom od 1000 dionica na bidu...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 17, 2022 at 11:14 AM

-LPLH po 129-130kn (odlična dnevnica od 700kn)

• Marin83
    • May 17, 2022 at 10:15 AM
    Quote from Sinner99
    Quote from Marin83

A zašto u ovom slučaju ne kratit pri vrhu ??? ?(

A da znam da je vrh bi kratio, vjerujem da moze jos up up, posebno ATPL,JDPL,HPB...ali ne stignem svakodnevno pratit pa nemogu ni igrat tu igru.

Dobro nisam ni mislio na ove dionice, već na neke od onih što je Parica spomenuo.

• Marin83
    • May 17, 2022 at 10:00 AM
    Quote from Sinner99

imam jako niske prosjeke ulaza i zato ne mislim prodavat, ako bas krene nizbrdo skratit cu sve za 50%,

A zašto u ovom slučaju ne kratit pri vrhu ??? ?(

• Marin83
    • May 17, 2022 at 9:50 AM

Recimo lako je moguće da KOEI izleti iz CROBEX10, a uleti HPB...

• Marin83
    • May 17, 2022 at 9:34 AM
    Quote from tenchi0110

A što kad prestane?

Povući će se pri cijeni od 0.5-0.55 BV.:) neka slobodno pa da ubodem na niže...

Sad akumulira da iscijedi dionice van TOP 10, onda imamo Saponija poučak...isti mirovinac isti obrazac ponašanja.

• Marin83
    • May 17, 2022 at 9:34 AM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Što se događa na ADPL???

Sudeći po svemu u nazad nekoliko mjeseci ovdje se neće dogoditi ništa sve dok ne izađe neko dobro kvartalno izvješće...

Kolega gledajte gledalicu, netko čisti ask...

• Marin83
    • May 17, 2022 at 9:28 AM

Što se događa na ADPL???

• Marin83
    • May 16, 2022 at 10:09 PM

Nisu mi jasne dionice ATGR i ADRS cijena stoji zabetonirana na onoliko koliko je bila na dan prije objave dividende, još obe dionice imaju cca 25% većI IZNOS dividende nego lani, doduše jest da ima još više od mjesec dana do ex dividenda dana, al opet...

• Birtija

• Marin83
    • May 16, 2022 at 9:55 PM
    Quote from tollway

dok i dan danas vidim (a svi plaču nad cijenom goriva) da je u svakom automobilu samo vozač, onda benzin nije preskup. možda dizel je, ali nisam baš ni u to siguran!

Kolega koga briga za gorivu...za gorivo zaradim u jednom trejdu sa 5k eura okrenutih...pratite HPB ako ste i dalje u njemu, vrlo, vrlo zanimljiva akumulacija mirovinca od FI-a.

• Marin83
    • May 16, 2022 at 9:51 PM

Opet je notorni mirovinac kupovao u četvrtak i to jako...

HPBPBZ CO OMF - KATEGORIJA B605

• Marin83
    • May 16, 2022 at 9:47 PM
    Quote from zlocesti

I današnji je dan obilježilo oprezno trgovanje, ni v' rit ni mimo, rekli bi naši stari

Imamo velika očekivanja od turističke sezone, i to je valjda jedino pozitivno. Na drugoj strani vage svi uobičajeni crni oblaci

Vi ste promašili forum kolegice.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 16, 2022 at 9:42 AM
    Quote from maratonac
    Quote from Marin83

+ATPL po 516kn (samo malo)

Čekam niže... 🙂

+ATPL po 516( još malo) :)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 16, 2022 at 9:31 AM