1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sony

Posts by Sony

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sony
    • June 28, 2021 at 5:01 PM
    Quote from trial
    Quote from looserst

Ako biram između znanja i neznanja radije bi znao. Obično se nešto valja u pozadini ako imamo crveno otvaranje sa zelenim futuresima :/

Ali kako ne vidimo neke vijesti koje bi ovo objasnile i ovako na prvu, površno mi se čini "jedan od onih dana" koje najbolje opisujemo sa BTFD (buy the fu..in dip)

Kinezi stalno luduju, negoduju i rogobore zbog previsokih cijena sirovina, a vjerojatno i prijevoza. Možda misle najaviti neke mjere u znak prosvjeda. Tko će ga znat. Dovoljno su moćni da to možda i mogu jer oni sami generiraju veći dio svega što se u bulk brodarstvu trenutno događa.

Neka vide kako je do sada bilo drugima,,kako su uz jeftinu radnu snagu,sirovine i prijevoz imali velike zarade,kolo sreće se okreće.

• OPTE prodaja - kladionica

• Sony
    • June 28, 2021 at 7:47 AM
    Quote from dionicar

Hahahaha...pa i ovdje se priča o stecaju ne samo tamo...

Pričalo se o stečaju prije par mjeseci i na jednom brodaru kad je bio račun u blokadi,,,,vidi dionice istog porasle preko 100%.

• Sony
    • June 24, 2021 at 7:55 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from barbosa 2.0

malo situacije sa terena...prije neki dan u razgovoru sa jednim likom iz drvne industrije, kaže da kinezi prolongiraju ili čak otkazuju naruđbe zbog visoke cijene prevoza jer im se po ovim visokim vozarinama uopće ne isplati poslovati...vjerojatno je slična situacija i kod svih ostalih sektora usko vezanih uz brodski transport

Kako god okrenia opet dobro vozarine sada jako dobre, ako padnu jer je nekima skupo opet ce bit potraznje da sprijeci vecu korekciju, a cijena nece bit toliko losa

Da,ipak jednom će se potrošiti zalihe,nisu ni brodari ludi da opet voze cijelo desetljeće sa minusom a drugi će se bogatiti na njihov račun,platit će prijevoz još skuplje kad dođe panika.

• OPTE prodaja - kladionica

• Sony
    • June 17, 2021 at 3:26 PM
    Quote from vladimir

ČEŠKI IGRAČ RUŠI MONOPOL TELEKOMA NA TRŽIŠTU INTERNETSKE TELEVIZIJE, KAO SVOJ ADUT ISTIČE CIJENU

Cijena je najmanje bitna,bitno je koji se programi dobe za pojedinu cijenu,ne znaći mi ništa jeftino ako nemam programe koje volim pratiti.

• Sony
    • June 17, 2021 at 8:09 AM
    Quote from maratonac
    Quote from looserst

Koliko je brodova imala atpl kad je bila 3500kn?

Može li podatak kolika je bila ukupna nosivost svih brodova ATPL tada u odnosu na ukupnu nosivost danas?

Ovo je već netko stavio na forum,bilo je više brodova a nosivost skora kao i danas.

• Sony
    • June 13, 2021 at 8:55 PM
    Quote from tollway
    Quote from Sheriff

Dobro je da se u zajednici počelo pričati o izlazu.

90% postova su neke informacije koje i dalje daju strong bull perspektivu.

No dosta nas misli ili nemisli isto o izlazu. Neko si je zadao cifru za izlazak, neko kada počne promjena supply/demand ravnoteže itd.

No svi misle izać, ne znam tko čak i u ovom trenutku misli da npr 5-6 god dugoročno je "mudro" provesti u brodaru. BDI je volatilna životinja, brodari trebaju maximizirati ovakve trenutke i čuvati pare za loše dane, ubosti koji brod. To im garantira opstanak. I ja bi rađe dividendu, večinski je isto investitor. Možda ovakav trenutak čeka godinama, zato je i ulazio.

Koje su vaše vizije izlaska?

na to pitanje nema pravog i jednostavnog odgovora! osobno mi je puno teže procjeniti trenutak izlaska nego ulaska. i može ovisiti o X uvjeta. tako da reći izlazim na 535, 779, 950....ili2500.... ili držati ću barem dvije g da izbjegnem porez ili jer se očekuje tako dugo razdoblje dobrih vozarina.....

meni to nema nikakvog smisla jer nikad nije tako kako planiramo.

Display More

Izlaz treba procijeniti svatko za sebe ali ako si u plusu zašto prodavati a dionica ima neku budućnost potencijalnog rasta i to ne baš za burek.

• Sony
    • June 13, 2021 at 2:31 PM
    Quote from Sheriff

Dobro je da se u zajednici počelo pričati o izlazu.

90% postova su neke informacije koje i dalje daju strong bull perspektivu.

No dosta nas misli ili nemisli isto o izlazu. Neko si je zadao cifru za izlazak, neko kada počne promjena supply/demand ravnoteže itd.

No svi misle izać, ne znam tko čak i u ovom trenutku misli da npr 5-6 god dugoročno je "mudro" provesti u brodaru. BDI je volatilna životinja, brodari trebaju maximizirati ovakve trenutke i čuvati pare za loše dane, ubosti koji brod. To im garantira opstanak. I ja bi rađe dividendu, večinski je isto investitor. Možda ovakav trenutak čeka godinama, zato je i ulazio.

Koje su vaše vizije izlaska?

Ulaz na 190 kn,nemora više ići gore samo da tako ostane još oko godine dana da nemoram platiti porez,,već sam duplirao cijenu ćak i više, što je bio cilj na početku ali sad se sve mijenja i neću izlaziti jer vjetrovi pušu u pravom smjeru.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Sony
    • May 30, 2021 at 9:30 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Flight

Jel nam možeš pojasniti sto nam točno želiš poručiti ovakvim postovima?

Nema poruke samo zelim znati koja je buducnost za tpng. Koja je buducnost za naftu?tvoje misljenje?

Nema budućnost,os sutra smo svi na struji i zeleni energiji.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sony
    • May 28, 2021 at 9:07 PM
    Quote from tento

Ode opte u ponedjeljak😀

Samo kud,uvijek postoje dva smjera.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Sony
    • May 28, 2021 at 6:11 PM
    Quote from brajakica

Jos jedan veliki poraz naftne industrije?

https://www.ft.com/content/52645b…09-4f537284889a

Samo sanjaj,dok je ljudi bit će i potrebe za naftom,samo ako je ne iscrpe prije općeg kolapsa čovjećanstva.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Sony
    • May 19, 2021 at 9:23 AM

Totalni potop,valjda će ovo stati.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Sony
    • May 15, 2021 at 6:44 PM
    Quote from discover

ima netko savjet što napraviti s davno kupljenim dionicama plaćenim 3 puta više nego što su trenutno?

prije nego netko pita, da, čuo sam za stop loss al mi nije radio gumb za prodaju :D

Nekada davno bio sam mlad i kupio dionice Podravke,platio oko 70-80 kn,ne sjećam se baš cijene toćno, 500 komada i to mi je bilo prvo ulaganje u dionice.Nakon toga prodao sam po 115kn sve i uložio u Riječku banku,ne sjećam se koliko je to bilo to dionica,nakon nekog vremena to je bilo lijepo poraslo i onda se desila ona kriza u banki i dionica je pala skoro pa na ništa,uglavnom izgubio sam nekih virtualnih 200000 kn.Nakon toga nisam više od 10g.ništa uložio u dionice.

• Sony
    • May 14, 2021 at 8:16 AM
    Quote from Marin83
    Quote from trial

Visoke peći rade isključivo na ugljen. Željezo se drugačije ne može proizvesti. Potrebe za ugljenom postojat će sve dok će postojati potrebe za željezom. Bez željeza nema industrije automobila, brodogradnje, građevinskog željeza i još jako puno toga. Znaju Rusi što rade.

Istina, sam na jednu proizvedenu tonu čelika iz recikliranog metala, uštediš 625kg ugljena.

Za vrijeme naših života to se neće dogoditi,Rusi su u pravu,ako se i dogodi neide to preko noći.Prvo će poćeti gasiti nuklearne elektrane tako da treba nadomjestiti za njih "zelenu" energiju.Potreba za čelikom traje od kada je"modernog" svijeta i trajat će do njegovog kraja,fosilna goriva vaditi će se tako dugo dok ne presuše nalazišta.

• Sony
    • May 13, 2021 at 2:29 PM
    Quote from Paulie

Problem je što se 4 znamenke zazivale kao da su sigurne, iako to nitko ne zna, a zazivale su se kao da će se to dogoditi najkasnije sljedeći tjedan.

Od rasta BDI-a do love na računu dug je put, otom potom.

Da tako je,sve je to virtualno do onog trenutka kad novac sjedne na račun,to odlučuje svatko za sebe ili će u plus ili kao ovi koji prodaju sada možda i u minus.

• Sony
    • May 12, 2021 at 2:37 PM
    Quote from 5. Element

S prosjecnom vozarinom od 15.500 usd bit ce 30 mil dobiti u q2. A nesto mi govori da ce biti i ponesto visa, a mozda i znatno.

Tako da ce mnogima ispasti vilica kad vide rezultate i pomisle OMG koji sam tukac bio prodavati prije FI.

Mislim da će biti Q2 u odnosu na q1 minimalno x3 ako vozarine samo ostanu ovakve.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sony
    • May 12, 2021 at 2:33 PM
    Quote from Toni
    Quote from renchi

Verdi, Elon Musk i Hrvatska tj Plenkovic and co ne idu zajedno u recenicu.

Svjesno, a moguce i nesvjesno, otezu s donosenjem ZEM jer je u pitanju kolosalni provincijalizam i neznanje , a jedina ambicija im je da da budu sluzbenici u Bruslju. Oni o nicemu blage veze nemaju. Pa pitaju HT. A ne usude se sami nikakve odluke donositi, jer blage veze nemaju o cemu se ovdje radi, jedino vide da se u UG mozda radi o saveznicima. A mozda i ne. U glavi propuh...

Zanima me mogu li za 6 mjeseci ameri izgraditi 4000 km optike ? Zna li to netko ?

Vidi http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza

Idu od zapada do istoka Novog Zagreba. To je nekih 150.000 stanovnika i ništa ne kopaš, samo provlačiš svoju optiku. Rekao bih da je moguće.

Da je i moguće to napraviti ali još uvijek je to optika bez korisnika,treba nekoga tko će tu optiku koristiti,onda je tu naša Optima koju naravno treba kupiti.Mislim da neće baš ići sa optikom a da nisu uzeli u obzir kupnju Optime,jer neće onda sadašnji operateri spavati dok bi oni skupljali(krali) korisnike.Optima ide optimalno.

• Sony
    • May 11, 2021 at 7:47 AM
    Quote from janlana
    Quote from D_artagnan

Danas je bilo opet izuvanje trejdera koji su izašli misleći niže uhvatiti

pa gle ovisi kak gledaš ...ak sad utopim po 384 ...a prosjek ulaska mi 191...nebi se baš osječal izuveno ...možda bogatiji samo 100 %....dok ostala burza taljiga još .. ...

Prosjek mi ja za kunu niži od tvojeg ali zašto napustiti brod koji dobro plovi,biti će ovo na ovu cijenu još duplo,trenutno ne vidim bolje prilike od ove,zapravo ima još jedna,optima.Neka samo još bude na tim cijenama kako je sada oko godinu dana tako da nemoram platiti porez.

• Sony
    • May 10, 2021 at 10:12 AM
    Quote from maratonac

Zašto kupovat sad po 36x, 37x, 38x, 39x kn kad će bit uskoro po 4xx kn pa će bit primamljivije. Kako rekosmo: Hrvati nisu dovoljno bogati da kupuju jeftino. Kad više plate, onda to više i cijene...

Kao što sam napisao već prije,nitko neće jeftino robu jer ne vrijedi,što skuplje to kvalitetnije,još nekoliko kuna i na 100% zarade sam,to mi je bio cilj kad sam kupovao.Mislim da neću izaći još,samo mi je krivo što nisam iz tankerske sve prebacio ovdje.Možda još stignem?

• Sony
    • May 9, 2021 at 3:56 PM
    Quote from barbosa 2.0

dobro ekipa, da budem jasniji, da li si je itko isplatio, tj povukao sredstva sa binancea na drugi račun i u čemu, u parama ili u kriptu, u stvari na što je manji trošak :?:

također, zašto plačati porez, nije mi jasno, ako uplačuješ na revolut onda ti porezna ne vidi ništa također niti sa binancea, drugo je dionice jer ti vidi skdd pošto se bilježi na oib a kripto i tako nije reguliran u hr, to je najbliže kao da plačaš porez na konverziju a to nisam čuo da podlježe porezu :?:

Nisam još ništa povukao novca ni trenutno ne mislim,imam neki cilj kad budem to napravio,kako novac ili kripto stavljaš na binance tako i povlačiš samo obrnutim putem.

• Sony
    • May 9, 2021 at 7:31 AM
    Quote from deny_09

Si uplatio kune ili eure?

Uplatio sam eure,preko zabe,kao da plaćaš ček za struju ili nešto drugo ili šalješ nekome novac ,popuniš nalog i uplatiš.

Quote from dionicar

ja nisam nikada. ja znam samo na binance prebacit preko bitcoin mjenjacnice. ostalo nisam nikada probao... mene zanima isto pitanje ko barbosa 2.0 ... jeste vidjeli da bi revolut trebao stavit da semoze primat sa external wallet kao i slat....

Poslao sam ja za probu neki kripto iz naše mjenjačnice na binance,nije isplativo jer uzimaju dosta veliku proviziju u kripto,naša mjenjačnica uzme našto malo ali ovi na binance uzeli mi 8-10%.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt