Što je ovo danas bilo,svi bi kupili kad raste.
Posts by Sony
-
-
Ovo me sve više podsjeća na naš turizam,gdje se broje dolasci i noćenja a na kraju minusi, dionica Lenca kao da je zabetonirana ispod tih 4€ a posla ima i zarade valjda ima.
-
Uvijek je lijepo cuti komentare kolega iz drugog okruzenja, dionickog..
Ovo se znalo 13.5. Kad je burazer doveden u hitnu psihijatriju zbog pokusaja samoubojstva.
Clanak je napisan na temelju tg grupe na koju sam izuzetno ponosan. Ta je grupa jos 2018. Provalila malog Buraza i upozorila na njega da je prevarant.
Znali smo svi sve..
Hr - Crypto (ulaz na vlastitu odgovornost, explicitnog sadrzaja puno previse, al su najjace informacije u Hr)
U svakom slucaju, za drzavu od 3,5mil ljudi, 70 milki nije lose..
Ovo nije bilo ulaganje u kripto,to su mogli sami bez posrednika,to je bila klasična prijevara zapravo ponzi shema,kako je gore već napisano.
-
London Stock Exchange to offer Britain’s first-ever regulated trading of #Bitcoin futures and options.
Eth na 2000$.
Altovi se bude.
Bude se ali nekako nije to to.
-
upravo sam shvatio kripto, čemu služi i zašto neće nikada propast
služi za zabavu, isto kao i igrice
ps. kako u igricama postoje kemperi i oni koji lete okolo, čak i oni koi varaju... čini mi se da je i s kriptom upravo tako, ne zabavljaju se svi njime na isti način
takda vukovi moi čuvajte se snajpera, meni je KYC bio veliki tehnički signal, a o NFT-jima i skupljanju salveta neću trošiti riječi
Što je bio Agrokor,sigurno utočište,najbolja firma u RH i što je ostalo nama koji smo imali nešto dionica.Tako da nije ništa sigurno bio to kripto,zlato ili dionice,politika kroji smjer gdje se ide.
-
Zamislite državu bez 1.i 2.mirovinskog stupa i bez HZZO, da li bi bili građani bogatiji ili siromašniji
Siromašniji,postali bi socijalni slučajevi i opet bi morala država financirati iste.
-
Meni je prekrasno čamiti u kešu, baš sam zadovoljan, pogotovo kada vidim koliko su neki ljudi izgubili
na kriptovalutama i dionicama ove godine, samo ne pričaju o tome. Još bi mi draže bilo da čamim u
nekretninama na moru, kojima samo raste vrijednost, ali što je tu je. Iduće godine dolazi Euro, nova
pravila, pa sezona skijanja, pa još kada se to sve uhoda sa Eurima i eto nam Uskrsa.
Možda bi trebali osnovati sindikat malih dioničara, pa da se zauzmemo za naše stavove s obzirom
koliko ima prevara, evo zadnja je Proficio... Kao ovi za Švicarac, ili ekipa za subvencionirane kredite kao
da je to ustavna kategorija da ti država osigura stan i to minimalno 100 m2 negdje u centru grada da
svako dijete ima po jednu sobu. Ipak je to Hrvatska, gdje se ne potiče ulagački kapitalistički duh, već
uzima se onima koji se trude i rade 24h i daje onima koje nije briga za rad i koji su navikli samo tražiti
pomoć od države.
Ovaj prvi dio komentara si skroz promašio i nisi iskren,zakljućujem to iz tvojih prijašnjih komentara.Nitko nije izgubio na dionicama i kripto valutama tako dugo dok nije prodao po manjoj cijeni nego je kupio i zato ne pričaj bez veze.
-
evo da možete prilagoditi cijene svojih dijonica, tko želi neka daje po starim cijenama
ja sam bauštelu do daljnjega zatvorio, u trgovinama kupujem samo ciljano, uglavnom ponude i katalozi, suv koji troši 12 litara je u garaži i vozi se mali auto koji troši 5 l, plin nemam, drva skalana i posložena, za mnoge stvari sve više se gledaju web shopovi, smočnica puna svega, prihodi stabilni i čini mi se da ću po prvi puta u 20 godina uživati 6 mj pravoga odmora bez nekih obveza i forsiranja, rekreirati se u tetretani, škola salse, šuma, vrganji, tu i tamo se počastiti u kakvom restoranu i tako to... pa neka si oni udaraju inflaciju i poskupljenja samo ne znam kuda će ih to dovesti jer nikada ne mogu toliko poskupiti kolko ja mogu malo kupovati
...e i da dodam, ode se u lov i uvijek naleti koji veprić ili srnjak a na moru kakva ribica, sipica, hobotnica, vrša, parangal...može li bolje
Ti ga baš maximalno sereš,izgleda da si teška sirotinja ili baš pravi seronja zapravo škrtac.
-
Nije mi jasno kako neki ljudi po cijele dane sjede na forumu,zar nemaju pametnijeg posla od piskaranja.
-
i jadranka kosor je twitnula da je ovo loš trenutak za ulazak u euro zonu. ako je i ona shvatila pa šta dalje pričati o tome. marić nas je u dobroj namjeri doveo pred vrata pakla i zbrisao.
A da, ali da nema ovih milijardi sufinanciranja iz EU zadnjih godina, zamisli di bi drzava bila???
Ako se ne mjenjamo, ne mozemo naprijed, HR jos turizam drzi.
Da ga nema vec odavno bi potonuo ovakav nacin upravljanja i opterecenja drzavnog proracuna sa toliko izmisljenih branitelja i povlastene ekipe, da je svatko tko je sposoban i mlađi za raditi otisao van jer ovdje ako nemas priku na poziciji zaboravi da ces nesto u zivotu napraviti.
Sve je to točno,pogledaj i drugu stranu,potražnje za radnom snagom ima,svi trebaju radnike od turizma do građevine,samo ih nebi platili jer onda se nebi mogli preko noći obogatiti.Zato uvoze Nepalce i balkance koji će raditi za malo novca pogotovo ovi prvi.Svi živi su na minimalcu od trgovca do tekstilca,obućara i svih takvih tvornica.Ni vani baš nije neka bajka,tvornice u austriji i njemačkoj ne plaćaju baš nešto do 1500€,možda sto € gore dolje a radi se jako,tako da treba dobro razmisliti prije odlaska.
-
obično većina bude do kraja 8og njeseca, ali mislim da može i kasnije do kraja godine, treba slušati Pomorsku veče, možda reknu štogod, oćel dati dividendu il neće
Ima li tko link na pomorsku večer, dobro bi nam sada došlo malo opuštajuće glazbe i dobrih vijesti
Valjda imaš doma radio.
-
S današnjim danom po mom mišljenju počelo skupljanje na ATPL koje će trajati do isplate dividende...biti će zanimljivo vidjeti knjigu dioničara za 14 dana...ako netko ima noviju knjigu i spreman ju je podijeliti na privatni...ja ću kupiti za 15 dana pa ću vratiti uslugu....treba tu strpljivo pričekati da se proda ova količina koja je kupovana proteklih par dana...neće to ići odmah gore puno trejdera je tu...
Meni se prije ćini kao bježanje a ne skupljanje.
-
Sigurno će to spasiti Varteks,ovo zemljište je već prodano a novci potrošeni,prošli tjedan je Bakić N.gostovao u jednoj emisiji ako ste gledali sigurno ste čuli što je rekao o svojoj investiciji u Varteks.
-
Sezonsko sniženje -50%...🤔
Ne vrijedi ni toliko.
-
Ja čekam dividendu kao ozebli sunce, jer ću u suprotnom trebati prodati dio dionica da platim rate kredita koje mi stižu,
tako da mi se baš ne sviđa ova odgoda . Koliki je konsenzus za iznos dividende koju bi mogli isplatiti, mislim
da je negdje oko 60 - 80kn Forumaši , šta mislite
Lijepo je biti se..nja!Ovisiš li o ovoj dividendi bolje da prodaš sve dionice koje imaš i zauvijek odeš u tri p.m.
-
Ne znam da li tko zna, ali Crobex je među najboljim indeksima u svijetu ove godine.
Dok su svi ronili mi smo bili postojani kao trovremenski taft, neki crnjaci bi rekli, ne
znamo ni past kako se priliči . Jedino nas Makedonski berzan i dalje šiša za zadnjih
6 mjeseci .
Nasdaq 100 11,967.557 -3.06% -6.87% -14.15% -16.04% -26.13% -7.95% +57.75% DAX 13,618.33 -1.52% -2.28% -3.82% -11.92% -15.59% -10.33% +12.65% Shanghai Stock Exchange Composite Index 3,054.99 -0.12% -0.42% -4.93% -11.78% -13.68% -11.78% +3.94% ZSE Equity Index 2,090.56 -0.60% -1.86% -1.88% -3.43% +3.90% +7.38% +13.57% Makedonski Berzan... 6,238.79 0.00% -0.41% +0.41% -1.54% +4.88% +22.61% +68.47% Atpl, VLEN, TPNG te HPB su potegli za ove što su pale...
Ovo nije zauspoređivati,Grobex se praktićno nije pomaknuo već 10 godina.
-
Zna li se koliki su okvirno ti troškovi brojila i papira. Mala elektrana je samo za probu, postoji prostor za 10x veću. Ali ako pogledam moje troškove el.energije onda je tih 3,6 kw taman ono što mi treba za početak.
Neki dan se baš raspitivao u dućanu,kompletni troškovi oko 45000kn,sve naprave i papire.Bilo mi je usput pa sam stao ,/https://www.solarno.hr/.Tih 3,6 kw ti je dovoljno ako imaš mjesećni račun oko 250-300kn.
-
Da pitam, je li netko ovdje razmišljao o izlaznoj strategiji najvećeg dioničara? S obzira m na to da je on investicijski dioničar koji je silom prilika postao strateški, nisam siguran da mu je cilj do kraja života držati dionice ATPL, a nisam siguran da na ovoj cijeni može dogurati do 25% ili više.
Mirovinci su se onih godina, ako se dobro sjećam, prilično opekli na brodarima pa ne znam koliko su im sada seksi, nema ih u top10.
Najveći trenutno ima 90 milijuna kuna u Atpl, a kad bi to krenuo prodavati na burzi, dionica bi vjerojatno završila na 200 kn, možda i na 100.
Koja bi tu, dakle, bila izlazna strategija?
Meni je najlogičniji izlaz kroz dividendu.
Sigurno najveći neće izlaziti redovitom prodajom na burzi.To će vjerojatno biti dogovorena prodaja po određenoj cijeni nekom velikom igraču (fondu).....S obzirom da je na Rivpu izasao nakon sto mu je dionica odradila X10-15 vjerojatno slican cilj ima i na ATPL...ako je ulazio po 150-200 kao sto neki ovdje pišu to bi značilo da cilja barem 1500-2000 kn ATPL
Zašto bi uopće najveći dioničar izašao?
-
Nažalost ovaj rat nikome neće donjeti dobro.Normalno je da Ukrajina nikad više neće biti kakva je bila,niti gospodarski niti politički.Osobno sam mislio da će rat trajati najviše pet dana,jer je ruska vojska kao jedna od najbolji na svijetu a sad vidimo da je šaka jada.Kako bi bilo da ratuju sa nekom jakom vojskom,već bi odavno izgubili,njihova jedina sreća je da imaju atomsko oružje pa se velike sile neće mješati da nebi izbio veliki atomski rat.Inaće mogu reći da bi ih ameri pojeli do doručka.Samo se nadamo da će ovog botoksiranog ćelavca netko od njegovih upucati jer za drugo nije.
-
RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)trenutno je u minusu i većina ide po bidu unatoč rastu BDI-a valjda zbog tog vražjeg rata. Baš nam ne ide. Vjerujem da bi bili na 500 kn da nema tog utega.. a hebiga.
Čudno da za tebe rat ima veze sa cijenom dionice.