Na kraju dana i futuresi su lipo uzletili.
Posts by KicanCRO
-
-
BCTI-498 unchanged, sa spotom u minusu od 1000 dolara za TC2.
-
Jasko ili Mittko ne sjecam se koji je vise rekao da za mjesec dana predviđa 5000. Svaka cast. A to je bilo prije 15 dana 😂.
-
Neće oni raditi revalorizaciju i plaćati porez, a onda za 2 godine pisati gubitak. Nisu ni investitori blesavi pa da misle da će ove cijene biti zauvijek ako se zna da je bizniz ciklički. Ako se očekuje ciklus do kraja 2023. dionica neće rasti istim tempom do kraja.
Kako da izbjegnu revalorizaciju brodova refinanciranih kroz sell and lease back?
Tocno tako, morat ce je raditi.
-
Kina ima sve više problema sa strujom, industrijski centri suočeni s nestašicomKINESKA državna tvrtka za distribuciju električne energije je objavila da će kućanstvima koja su ostala bez električne energije podmiriti "osnovne" potrebe,…www.index.hr
Bit ce toga i vise.
-
BCI 5TC 63030 +1721
Kaze Joakim da ce ovaj tjedan biti jako zanimljiv, virujem da misli u nasu korist.
-
Dal se revalorizacija imovine mora raditi svake godine ili? Jel očekujete da će to ATPL napraviti u godišnjem izvješću?
NAV bi u tom slučaju brutalno izgledao, a bilo bi i CnB.
Brodarske dionice su brutalno podcijenjene u ovom trenutku.
Refinancirali su brodove. Po prirodi stvari za očekivati je da su ih refinancirali po tržišnoj vrijednosti i da će u bilancu ići ta vrijednost.
U pravu ste, zbog toga je npr TPNG prosle godine morala prikazati gubitak, zbog refinanciranjakredita brodovi su vrednovani u najgore vrijeme. Tako da ce dobit na papiru izgledati enormna.
-
Brodovi financirani djelom iz vlastitih sredstava, ostatak financijskim institucijama.
-
-
Sa 38 godina na leđima 7 strijelac lige, dobar kao Neov druk. Molim admin bez bana necu vise, ustrojio si nas kao broj jedan grupu tnt.
-
i drukeri, zasto dionica nije preskocila 500 kuna? kakv hype, kakva ocekivanja haha
To se pitate od 200 kuna na svakoj stepenici ili? Ah sto su mi dragi ovi sto se pojave na odredenoj stepenici pa pricaju o nekom druku, a glavna obrana koliki broj dionica( imaginarnih?) imaju.
Postoji razlog zasto ne ide naglo gore, vrtite li par stranica vidjet cete da je to odluka Feda i saga oko evergrandea, a nase drukanje na to utjece otprilike kao trenutna forma Ivana Krstanovica i njegovi golovi na poziv u reprezentaciju BIH-a.
-
Baltic Dry Index Rises 3.4% to 4,560
Capesize +6.12% to $59,715🚀
Panamax +0.81% to $34,311
Supramax 58k tons +0.32% to $36,717
Capeovi dobro vuku naprid.
-
Sad valjda imaju iskustva, manje ce narucivati brodove.
-
Ocito nista od Fedovog taperinga danas/sutra. Izgleda da ce i Evergrande sutra platiti jedan dug, a o drugom se nisu izjasnili.
Evergrande domestic debt deal calms immediate contagion concernChina Evergrande agreed to settle interest payments on a domestic bond on Wednesday, while the Chinese central bank injected cash into the banking system,…www.reuters.comEvo ga i clanak o ovome sto sam gori pisao. Svakako pozitivno, jos cekamo potvrdu od Feda.
-
BDI INDEX 4560 +150
-
15 postotni rast cijene u jedan dan.
-
Ocito nista od Fedovog taperinga danas/sutra. Izgleda da ce i Evergrande sutra platiti jedan dug, a o drugom se nisu izjasnili.
-
Atlantska plovidba nakon osam godina naručila nove brodove!Atlantska plovidba nakon osam godina naručila je novogradnje. Naime, kako su iz dubrovačkog brodara obavijestili Zagrebačku burzu, sukladno strateškom…slobodnadalmacija.hr
Nakon 8 godina, 34 m po brodu ?
-
Razumim ja to sve, ali ako je dogovoreno ranije, a ocito je kad se radi o 2023, vec su dobro zaradili na naruđbi. Pozitivna vijest svakako. Kad je JDPL uzea novogradnje razmisljao sam da je bolje uzeti stariji brod i odma ga koristiti, ne racunajuci da cijena brodova toliko brzo raste da tko proda taj slot dobro dobro zaradi.
-
Prika posli onoga masakra jucer ja skroz zadovoljan samo sta vidin zeleno
Ok, baš zato me i zanimaju razmišljanja forumaša jel baš zbog tog velikog masakra jučer (koji je bio vjerovatno pretjeran) i proizlazi ovo moje pitanje o kilavom bouncu........neka je logika da ako je sve na tržištu dry bulka ok, a izgleda da je, onda bi valjda i odbijanac trebao biti jak.......no dobro, tržište nije uvijek logično.....
Sto trziste misli pokazalo se danasnjim rastom futuresa, i to velikim. Za rast samih dionica pricekajmo da se rijesi ovo oko Evergrandea( cemu tolika buka uopce) i FED-a.