BCI 5 T/C routes 180000 22088 -1195
BPI 5 T/C routes 82500 20796 -408
BSI 10 T/C routes 58328 26210 -582
BHSI 7 T/C routes 38200 27438 -247
BDI INDEX 2294 -77
Cape futures down 3
Panama up 2
BCI 5 T/C routes 180000 22088 -1195
BPI 5 T/C routes 82500 20796 -408
BSI 10 T/C routes 58328 26210 -582
BHSI 7 T/C routes 38200 27438 -247
BDI INDEX 2294 -77
Cape futures down 3
Panama up 2
Vanka krenuo potop, srica da je nasa burza vec 13 godina u škveru.
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…31c8a7ab100.pdf
Ovo je zadnja vijest.
Mislim da je Joker u rukavu.
U najmanju ruku su mogli preprodati ugovor jer od ove vijesti na dalje su novogradnje rasle do preko 43M$.
Iako je možda moguće uzeti 2-3 M$ ispod stola pa odustati.Dobro svima osim nama.Neznam kakvi su Kinezi po takvim pitanjima ali po škverovima i našem mentalitetu svega ima.
Ima neka vijest da su odustali?
Ma nisu odustali, tko je pustio te gluposti? Bila je vijest da su dogovorili zakljucno ta dva broda pa je opovrgnuto, na stranim stranicama o dry bulku, nista drugo. Pa nisu ludi odustati, vec i na tom ugovoru su zaradili masne pare.
Prvi brod se pocima graditi u ozujku 2022 godine i bit ce u opticaju na pocetku 2023. Drugi brod ce biti spreman u prvoj polovici 2023. Druga dva opcionalna broda, prema mojim saznanjima ce se isto graditi, dogovara se sa financijskim institucijama da financiraju gradnju ta dva opcijska broda. Uglavnom taj kredit ce lako dobiti zbog pozitive oko rasutog trzista u buducnosti, te jedino da su ludi ne bi uzeli opciju.
Miho Pracat se pomaknuo iz luke i ide za Cam Pha u Vijetnamu…nakon 22 dana.
U sljedeće dvije godine još 5% flote manje će u prosjeku biti na raspolaganju zbog dokovanja i ugradnje pročišćivaća.
Imam svoje misljenje o buducnosti i izrazito je pozitivno, al ne pisem vise osim egzaktnih podataka koji jos nisu bili. Ostalo nema koristi, trubiti koje brodove ATPL ima, koji su na dugorocnim ugovorima itd, svakih 5 dana to ponavljati triba biti ili lud ili besposlen, a potrebno je jer se krivo pise, cak i te osnove. Zato jedva cekam da rezultati govore sami za sebe.
Miho Pracat se pomaknuo iz luke i ide za Cam Pha u Vijetnamu…nakon 22 dana.
Svakako da je dovoljno za dobro poslovanje, samo je doslo malo kasnije od ocekivanog. Nemam dionice ali se nadam da ce rasti sto duze da mogu potpisati koji dugorocni ugovor. Spot bi rekao da je preko 18 k(11-12k dovoljno za nulu).
Brod Miho Pracat se 19 dana nalazi u luci Fancheng. Izgleda da su poceli sa ugradnjama.
Jel imate neki link?.......na bdry twitteru nena ništa danas.......ni capove nisu objevili u podne......
Ovo gore je preneseno od ovog lika, svakodnevno objavljuje sve moguce vozarine:
https://twitter.com/rferrajina?t=mvpycLhjdjVfDTR17NpWfQ&s=09
Eh sto je zivot, zbog super ciklusa da jedan Rocco Siffredi mora u brodare…
BCI 5TC 43030 1706
GOGL ex-dividend date. Danas.
31.12 se radi procjena flote, budu li je radili bit ce mnogo veca nego prosle godine kad su zbog toga iskazali veliki gubitak. Tako da bi im ova godina zavrsila u dobiti. Pitanje je da li ce je raditi jer su refinancirali sve kredite(kad uzimaju kredit moraju raditi vrednovanje flote).
Ostane li index preko 650 bodova ili u toj razini bar do veljace to je ionako nebitno, znacit ce to oporavak trzista za produkt tankere pa taman u njihovoj sezoni, ali napokon.
BCI 5TC 41324 2354
opet rast i to dobar..
Spominjali smo ako se ne varam loosert? i ja spike u drugoj polovici 11 tog mjeseca(naravno citali od strucnjaka) i izgleda da se on upravo desava. Svemu sto citam i cemu svjedocimo jedina nepoznanica je Q1, budu li tad vozarine za cape upola kao sada, a za paname i supre oko 20 k, brodari ce eksplodirati. Jednostavno je ostatak 2022 i 2023, na njihovoj strani, ne desi li se neki labud krive boje . Puno je vise pozitivnih vijesti za kladiti se na njih nego protiv, a i nakon 10 godina su zasluzili.
4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax and 8 Panamax..fleet od DSX. Znamo sto ima nasa ATPL. Stoga nema uporista u usporedbi ovo dvoje. BDRY nisam spomenuo pa ne vidim potrebe da mi ga se stavlja u usta. Nitko ne racuna ni da na nasem trzistu nema izbor brodara kao na stranim trzistima te tragom toga razumljivo je da su vise vrednovani. U zadnje vrijeme rasprava se svela na svađu i gluposti pa puno ljudi nema volju za komentiranjem, zeljno iscekujuci da marcano sunce ogrije njihov portfelj.
Da, tako je bilo nezgodno i prije par dana kad je GOGL objavio neočekivano očekivano odličan Q3. Pa tržište nije reagiralo sve dok nije skočio 17% u jednom danu.
Tako da bih uzimao s rezervom izjave tipa tržište nije reagiralo na rast vozarina, odnosno futuresa.
Ne razumijem šta hoćeš reći. Nemam šta uzimati ili ne uzimati sa rezervom, pogledaš grafove pa se uvjeriš u činjenično stanje. GOGL je iznimka, manje-više svi drugi su rasli malo, nikako ili su čak i nastavili sa padom.
Evo pogledaj primjer DSX sa kojom se često volimo uspoređivati. Pogledaj graf DSX i usporedno prikazani grafovi ATPL i BDRY. Možemo vidjeti da su od dna vozarine porasle točno 50%, ATPL je u top periodu porasla 15%, a DSX je u tom periodu pala za 19%, evo je danas i na novom dnu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Uspoređujete neusporedivo..mozete gledati sentiment trzista, trenutno neodlucan ili negativan, nista drugo. Kakav DSX i ATPL..
Futuresi u dobrom plusu. Mislim da nema rasta dionica zbog nepovjerenja u dobar Q1. Svi misle da ce tad moci jeftinije kupiti. Moje misljenje je da ce biti zadovoljavajuc, nek budu supre 20 000. Ostatak godine ce biti odlican i bolji od ove.
BCI 5TC 37604 +581
Kolega na kojoj stranici gledate bdi --ova stranica di ja gledam tek iza 16 h
Twiter..upisite #drybulk …u podne i u 14:00 izbacuju podatke.
Slijedi Kaliningrad 15.12.…Revelin. Svi brodovi koliko pratim su stalno plovili..jedino je Miho Pracat malo duze u luci Fangcheng.
Takoder, sve korisno nađem na twiteru. Stavim hashtag#drybulk ili tako nesto sto te zanima i izbaci ti svasta korisno. I ono manje korisno. Pa filtriraj.
Vani izgleda slave St. Patrik day….Napokon. U svim kvartalnim izvjestajima koje sam citao ocekuju vrhunski Q4 a neki i Q1..