Turist hotel mozda pretplati Tankerska 🦻🏻.
Posts by KicanCRO
-
-
Ovo nam treba, da se Capei vracaju zeljezu..
-
ima li tko datume objave q3 izvješća za dry bulk brodere vani?......
GOOGL 30.11.
-
0,75 kazu sigurno i usporavaju u prosincu, tako se pise.
-
Hang Sang i ostale burze rastu zbog ukidanja zero covid strategije u Kini? Koliko ja vidim, citam, to je razlog, cak su i futuresi zeleni za brodare..ima netko drugo viđenje?
Hang sang cak 5 posto rasta.
-
Hang Sang i ostale burze rastu zbog ukidanja zero covid strategije u Kini? Koliko ja vidim, citam, to je razlog, cak su i futuresi zeleni za brodare..ima netko drugo viđenje?
-
Cudi me da nije ako ste pratili strane brodare i rast naj jacih produktasa..dok su oni rasli po 100-150 posto TPNG je rasla 20 posto..ovaj put je doslo dobro sto kasni nasa burza za svime. Cak su se i ismijavali pojedinci po forumu, da cemo ostati kratkih gaca. Na kraju, nit blizu nisam zadovoljan sa 75-78 kuna po koliko sam morao prodati(ostavio 550 dionica), a kupio u osmom misecu, znaci dobra zarada u mjesec dana. Realnost da dok je rata samo nebo bi bila granica ovoj dionici..tankerasi vanka ruse svoje vrhove..
-
Lako mi je za stetu, to sigurno pokriva osiguranje, ali sto je sa tim sto su trebali sve te dane kupiti dobre vozarine? Pa valjda su mogli napisati par rijeci i o tome…ja cu sigurno poslati mail a bilo bi i jos bolje kad bi vise nas poslalo upit..
-
Koliko nam se isplati poslati mail da nam malo daju vise informacija kako ce pokriti sto je brod bio izvan igre tudom greskom? To mi fali u izvjescu, pa mislim da bi trebali poslati upite..
-
Pa jedan od glavnih analiticara kaze da su brodari podcjenjeni, pa tako i nasi, svi…dobiti su enormne, a mi trazimo dlaku u jajetu, pricamo da je sve uracunato u cijenu, a definitivno nije. Naravno, ocekuje nas losiji kvartal jer je takav ovaj ciklicni posao, ali to smo i ocekivali prosle godine pa je Q1 bio na 28 k…a cijena je pala sa 570 na 420…nema to smisla sve, al tako je plitko trziste..moraju dignuti dividendu ako misle naplatiti svoje rezultate..ne vidim drugo posto je ova cijena gdje brodar zaradi u jednoj godini svoju cijenu na burzi ..
-
Revalorizacija se mora raditi kad se uzima neki kredit po boljim uvjetima, sad, da li ce nesto raditi zbog knjigovodstvenih stvari, ne virujem..ovaj put je to iskazano jer je prodan brod koji je ranije bio prikazan po visoj cijeni..
Sve u svemu mislim da se netko zaletio ovo prodati jer nije proucio izvjesce.
-
Pa npr procjena vrijednosti brodovlja u doba visokih vozarina, a prodaja kod odredenog pada vozarina pa dolazi do nemale razlike.
-
Knjizili su ga u kvartalu sa visom cijenom nego kad su ga prodali.
Netko se zaletio i istresao, dobit je 55 m. Iznad ocekivanja.
-
Svima sve najbolje, ja sam odnedavno vanka ovoga. Kad se sjetim onih forumskih prognoza sa početka godine u excel tablicu dođe mi muka, samo pokazatelj kako je većina na market u krivu možda je bolje se postavit na glavu pa sagledati naopačke povremeno!
Procjene smo radili prije nego je zaratilo u Ukrajini, to je nesto sto je tesko predvidjeti a ozbiljna je stavka.
Ima li jos netko da mu nije sila dividenda u OTP banci?
-
U otp-a jos nista..
-
malo lažnog optimizma na Zse uooće ne škodi.......lajkam.... .......mada je i dalje sve to slabo jel za pravi rast treba i prava likvidnost a za to treba izvadit veću lovu na sunce u ova oblačna vremena za burze......
Sad ce mirovinci u kupovinu od TPNG i SUKCa..u Petrol..
-
Spominje se iduci tjedan 0,75 i da bi onda usporili u Prosincu, da su zadovoljni sa pokazateljima. Ocito je zato i malo zivnula americka burza.
-
Kad mislite da bi najbolje bilo zamjeniti veliku cifru kuna u dolare, odmah nakon meetinga europske banke ili cekati sljedeci tjedan? Svakako mislim prije sastanka Feda, jer nakon uvik dolar ojaca.
-
Cijena odobrena od Hanfe, 78 kuna!
-
Today: 15,637 -572
MTD avg 18,194
YTD avg 16,727
'22 bal FFA 12K
BDI INDEX 1706 -49
Iron ore u Kini je na jako niskim razinama, moguce da krenu u popunjavanje pa dode do preokreta, dok je Coal na dobrim razinama.