Ako netko zeli baciti pogled..
Posts by KicanCRO
-
-
Dsx dobar izvjestaj, popracen rastom dionice od 7 posto, na pragu 4.50.
-
Da, sretna 20-tica, ajmo dalje. Usput, Scorpio Tankers i Hafnia na novim svjezim vrhovima, tankeri rasturaju i rasturat ce.
-
Samo Verige bi ove godine trebao zaraditi brdo dolara...................
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bilo bi dobro da dosta detaljno pratite vozarine broda Verige koje stavlja ta stranica pa da vidimo kolika ce odstupanja biti. Q1 po njima vec ne moze biti ispod 20 miliona a 16.2 je.
-
U zadnje vrijeme bi im cesto slao da moraju postati transparentniji. Nadam se da ce to postati, cini mi se da ide nova stranica firme.
-
Tankeri na svojim godisnjim vrhovima. Mozemo samo plakati za cijenom po kojoj smo morali prodati TPNG dok je na zb. Imali su 4 broda na spotu i 2 pod ugovrom kad su nam ponudili 78 kuna. Osudeni smo na kupovinu Alphe, koja ima jedan tanker na spotu. Ugovor im je istekao u studenom, tako da ocekujem da zakljucaju brod ugovorom na dvije godine po barem 30 000 dolara dnevno, takvi se ugovori sad potpisuju. To bi im donilo dvogodisnju dobit od ukupno 90 miliona kuna.
-
Zanimljivost, Darko Šorc, znamo tko je, zadnjih 10.246 dionica je prije godinu dana založio/prodao fondu ICF za 100 kn po dionici. Sad je nakon godinu dana te iste dionice kupio za 110 kn.
-
Evo stanja BSI-a kroz godine, tj. supramax indexa. Ovo zaokruženo su kineske nove godine...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Odlican graf. Pametnom dosta. U prvom mjesecu pisati da su vozarine lose i govoriti da ce godina biti katastrofa je u rangu pisanja u veljaci da su hoteli prazni i da ce sezona zbog toga biti losa.
-
Kad sam to napisao bio je BDI u zelenom sutradan. Nemam puno brodara ali kao sto rekoh likujte jos malo, vrag je vidia da se netko toliko raduje kad nesto pada, ali ima jedna koja kaze svaka b…… ima svoje veselje. Sto li brodari rastu zadnji mjesec 🤷🏻♂️.
-
Sutra BDI u zelenom, jos max jedan mjesec pa ce neki forumasi netragom nestati do studenog(barem na ovoj temi nece prosipati zuc).
-
Smisna je ova objava za place. Realno, upoznat sam da i place nisu neke, zapravo bih rekao i da su lose, al nema price da i dana kasne. Glupost.
-
Sad havi moze vidjeti sto rade u Mladenovcu, nije vjerovao glasnogovorniku ADPL(zatvorenom u okovima), morat ce Dosenu.
Uglavnom, ovaj zadnji posao od 38 miliona sa Stellantis grupom je za djelove Fiat Pande. Uskoro idu objave za dodatne poslove, mislim da ce do objave za Q1 biti jedna ili dvije. 320 miliona novih poslova u zadnje dvije godine, tvornica u Rusiji radi na 40 tak posto(kazu da ce i dobrano vise), druga je zatvorena. Posao u Rusiji im je nosijo 20-25 posto poslovanja, a cijena pala za pola. Eto, sami prosudite smjer.
-
Fed 0.25…trziste pozelenilo. Nastavljamo rast.
-
-
Slazem se, htio sam plasticno objasniti, bez da ulazim u dugorocne, ranije potpisane, ugovore sa premijom itd.. Q4 ce biti sigurno u plusu ako ne budu radili revalorizaciju flote zbog refinanciranja kredita, a siguran sam i Q1.
-
Šta je s ovom atlantskom...sve ide gore, zeleni se..jedino ova plovidba se nešto mrcvari u mjestu...?
A pokazatelji izgledaju i više nego dobro...ili se ja varam?
Ukratko, brodari plove po odredenim vozarinama, trenutno je Q1 koji je najgori za segment brodara dry bulka kojem pripada i ATPL. Na visinu brodarina utjece puno stvari, i trenutno ATPL plovi u minusu, znaci stvara gubitke iako je zaposlena i radi. Po predvidanjima do Q2 se nece desiti neki boooom vozarina ali brodari sad ne padaju pretjerano jer se puno dionicara pozicionira za ocekivana bolja razdoblja. Pratite dnevne objave vozarina pa cete shvatiti zasto pada, breakeven ATPL je 12 500 dolara da pokrije sve troskove.
-
ADPL je SAMO U 2022. godini dogovorio poslova u vrijednosti od 261,2 miliona eura, dakle kroz najduzi rok ugovorenog posla od 9 godina, to je 30 miliona eura godisnje. Trenutno vrijede 56 m eura. 🤨🤨
Treba platit radnike, energente, materijal, nije to samo stavit 30 milijuna eura u džep. Pogledajte neto profitnu maržu pa javite koliko ostane čiste dobiti.
Ima netko da to ne treba platiti pa da ih se natovarimo? 🤷🏻♂️🤷🏻♂️
-
ADPL je SAMO U 2022. godini dogovorio poslova u vrijednosti od 261,2 miliona eura, dakle kroz najduzi rok ugovorenog posla od 9 godina, to je 30 miliona eura godisnje. Trenutno vrijede 56 m eura. 🤨🤨
-
Vec su je radili, provrtite malo..
-
Radi se o fenderima i branicima za Masserati Levante, kotiraju za jos puno toga i ovo je pocetak. Dobili su i cilu Pumu u Mladenovcima, ne samo branike. Uostalom, lipo je došen naveo šest novih projekata. Vidim uvik isti je ogorcen na svakoj dionici😂. Ps. Javljam se iz zatvora.
Od silnog posla krivi auto sam naveo, moje isprike.