Ma kakvi stecaj, izlazi netko tko nije ni znao zasto je usao, buducnost tankera je odlicna a cekaju se i dva plus dva dry bulk broda da odrade svoje. Ovo su tankeri jucer, po par posto rasta a mi 10 posto minusa 😂.
Posts by KicanCRO
-
-
Oil Moves Higher As EIA Reports Huge Crude Draw | OilPrice.comOil prices jumped on Wednesday morning after the EIA reported a huge draw in crude oil inventories pared with smaller draws in product stocksoilprice.com
E sad ce tankeri nazad na nove vrhove, clean index u 2 dana 10 posto narastao, van sezone smo a vozarine su i dalje jako visoke. Smanjenje proizvodnje opeca-e nas je bacilo 10 posto unatrag, ali ne vidim to kao odrzivo jer ce potraznja premasiti ponudu.
-
Jel bi moglo biti ovih dana jeftinog dokupa i na ZSE na temelju ovih sr@anja?
Uh da, vidim po trgovanju burze u Sad-u, bas ocekuju krah.
-
Nakon dugo najavljivanih armagedona, krahova, neke burze poput Dax-a probile su svoje vrhove. Bit ce bolje.
-
Ovo je za tankere izvan sezone i jako su jos visoke vozarine, samo nek tuku pare.
-
Nadam se da je to dno bilo, sad samo spori ali stabilni rast.
-
Ameri se napokon ustali na desnu nogu, ala belaja.
-
A jedan JP Morgan na 95 dolara..jedna od boljih kupovina na 47 po meni.
-
Jedan od najboljih, Fearnley. Ugodnije je kad raste, al ja se ne bojim, dugorocna slika se nije nit malo prominila.
-
Prodaje netko traljav koji zeli izaci na brzinu, isto kao sto je uletio. Ovo nema veze sa nicim.
-
Mislim da je jedna od najboljih dionica trenutno Scorpio Tanker, pad danas od 8 posto, izvjesce odlicno. 47 dolara, evo za mjesec dana cu quotati ovaj post pa cemo vidjeti na koliko ce biti.
-
Izvjestaj scorpio tankera, vidimo da su ugovorili dio Q2 po prosjecno 35 plus tisuca dolara. Takoder predviđa se jacanje vozarina, ne sad u Q2 jer je to slabiji kvartal ovog ciklicnog biznisa, ali vozarine su ionako jako jako visoke.
Racunajuci prosjek vozarina od 35 000 dolara( u izvjestaji kazu da je drugo putovanje 40 000 po danu) i racunajuci da dry bulk vise ne radi minus nego ce ploviti po oprilike 14 000 dolara, racunam da ce dobit Alphe Adriatic u ovom kvartalu biti 13 miliona kuna, ili ti oko 1,8 miliona dolara. Ova dobit od 2 miliona kuna je rezultat niskih vozarina za dry bulk a i taj plus je izvukao tanker Verige, te kad bi gledali da Atpl nije dobila povrat stete od osiguranja, Alpha Adriatic bi bila jedini brodar sa plusom! Sve u svemu, drzim da ce svi brodari biti u dobrome plusu sljedece kvartale, ali ce po dionici najvecu dobit po meni imati Alpha Adriatic.
-
Nemam vise Atpl, mislio sam da ce izvjesce biti lošije i izasao. Sto ne znaci da necu opet uci na nekoj razini, il vozarina ili dionice.
-
++ ULPL - ako ostanu ovakve vozarine, na izvjescu za Q2 smo na 35 e, zivi bili..
- - ATPL, privremeno prodao.
Evo kolega koda gledam sebe, sve isto😀.
Samo sam malo prije Vas prodao atpl, naravno s plusom dobrim.
Ps. evo kao što sam i rekao danas se riješio spana, ostala mi samo ulpl.
Uz kad smo izasli, vazno je i kad smo ušli. Neki ce se navlaziti na ove rici na pomisao o profitu, naravno.
-
++ ULPL - ako ostanu ovakve vozarine, na izvjescu za Q2 smo na 35 e, zivi bili..
Ja sam to napravila prije dva mjeseca
Ma dobro, i ja dokupljujem ulpl vec godinu dana, ulazim i izlazim iz atpl. Vec se lipi profit skupia pa nek tako nastavi.
-
-
Alpha adriatic koja ima 4 bulkera(50 posto vlasnistva) je izbacila dosta los rezultat za svoje bulkere, vozarine su im bile oko 10 k na pocetku godine pa pale do razine od 7 k za vrijeme kineske nove godine. Ipak, posto gledamo buducnost, trenutno su naveli da voze po 14 000 dolara. Ocekujem da ni Atpl nece imati pozitivan Q1, mislim da ce imati prihvatljiv minus, ali Q2 vec voze u solidnom plusu. U ovoj bransi su najbolji Q3 i pola Q4, tako da bi opet trebali namlatiti dobre novce. Iza nas je najgori dio godine.
Jeste se vi kolega prosuli po bidu ATPL???
Ne, prodavao sam zadnjih dana po 59 i najvise kolicine po 58,60.. danas isto po 58,60 110 kom..to je naj jeftinije po koliko bi dao, al nije islo preko 59 pa sam racunao da mi je to nekih euro ispod targeta i vrha, sto mi je ok. Cesto kazem da ce neko izvjesce biti u skladu sa mojim ocekivanjima, ali treba i razmisljati kakva su ocekivanja drugih dionicara, cesto poneki ne poznaju bas brodare a dionicari su i sruse cijenu iako je izvjesce ako su pratili vozarine itd normalno. Mislim da ce to biti slucaj ovdje pa sam privremeno izasao, ne mora znaciti da tako bude.
-
Onako na brzinu ugrubo gubitak bulkera oko 1.4m eura što bi bilo dosta više od očekivanog a to bi značilo da je dobit na tankeru bila oko 1.7m što bi opet bilo u okvirima očekivanog.
Bojim se da bi ostali bulkeri na ZSE bi mogli kreativno prikazati poslovanje u Q1, a svi znamo kakve su vozarine tada bile…
Vozarine za bulkere su bile loše u siječnju i veljači. Mene rezultat bulkera nije iznenadio.
Rezultat Verige je ok. Isto je očekivani. Moglo je i bolje, ali ok.
Drugi kvartali budu bolji od ovoga.
Pa šta nije Verige vozio za 100k/d ili tak neke astronomske iznose?
Po stranici Signal Ocean je vozio od 50 k do 100 k.. Ja sam rekao da je to pretjerano, ali da je jasno da su vozarine visoke, jer ta stranica radi kalkulacije po nekim svojim parametrima. Ono sto sam ja pratio dalo mi je vozarine od 30 do 50 tisuca dolara i zaradu kvartalnu za Verige 1,5 do 2 m dolara, ipak ocekivao sam puno manji minus na bulkerima, Pa sam falio dobit za velikih 6 miliona kuna. Ipak sad voze bulkeri za nekih 14 k a verige za 40-50 tisuca dolara te ako se ovako nastavi vise nema boga da ne bude dobit preko 15 m kuna..
-
Alpha adriatic koja ima 4 bulkera(50 posto vlasnistva) je izbacila dosta los rezultat za svoje bulkere, vozarine su im bile oko 10 k na pocetku godine pa pale do razine od 7 k za vrijeme kineske nove godine. Ipak, posto gledamo buducnost, trenutno su naveli da voze po 14 000 dolara. Ocekujem da ni Atpl nece imati pozitivan Q1, mislim da ce imati prihvatljiv minus, ali Q2 vec voze u solidnom plusu. U ovoj bransi su najbolji Q3 i pola Q4, tako da bi opet trebali namlatiti dobre novce. Iza nas je najgori dio godine.
Jeste 100% sigurni da će ATPL imati minus u Q1? Papir sve trpi, a i kreativno računovodstvo...ne kažem da bude, ali znamo kakve su loše bile bulk vozarine u Q1, pa je stvarno potrebno čudo da prošli kvartal bude u plusu..
Atpl ima nekoliko brodova na dobrim dugorocnim ugovorima ali po izvjescu ulpl ne vidim nacin da budu u plusu. Vidit cemo u petak, volio bih naravno da budu u plusu.
-