1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • April 26, 2022 at 9:36 PM

Iako sam pun ko brod atpl, Nadam se da nece isplacivati divku, nek spreme $$$ i isplate novi brod da kredit i kreditne obveze bude kikiriki, veca vrijednost 💰💰💰 kompanije ce mi biti draza od tih 20-30 …. kn 😎 na koje jos moram platit porez i prirez

• Birtija

• D_artagnan
    • April 26, 2022 at 3:29 PM
    Ruska naftna tvrtka probala na dražbi prodati naftu za rublje. Nitko se nije javio
    RUSKA naftna tvrtka Rosneft nije uspjela prodati naftu na velikoj dražbi koja je trebala biti test spremnosti kupaca u Aziji da crno zlato plate avansno, u…
    www.index.hr

Eto, prije ili kasnije će im doći iz GuG da se moraju povući iz Ukrajine i priznati da su usrali motku napadom na suverenu državu, kad im se sve počne gospodarstvo urušavati.

Samo kako to priznati samom sebi da nemožeš biti u pravu napadajući drugu državu, a cijeli ostali svijet u krivu?

Srećom da nema ruskog grada ili regije u Češkoj, Mađarskoj .... da i do tamo probaju potegnuti kao srbi u HR.

• Birtija

• D_artagnan
    • April 26, 2022 at 8:42 AM
    Quote from KultLicnosti
    Quote from D_artagnan

Briga ruse za ljude tamo u tom pojasu, nafta u donbasu i plin u obalnom pojasu crnog mora je ono što se mjeri u stotinama i tisućama milijardi $$$$. Jedino se pokazalo da su im ukrajinci tvrd orah, a uz pomoć neograničenog modernijeg oružja zapada koje će naplatiti za koju godinu sa plinom i naftom iz tog područja, teško da rusija to može izadržati i zadržati.

Sad će biti pad gospodarstva u EU, ali za koju godinu će biti refresh EU, uz popriličan pad rusa, jer će izgubiti ogromno bogat tržište EUa za prodaju nafte i svog plina. Mogu prodavati kini, al slaba je to $$$

Koju su to konkretno uspješnu ofenzivnu vojnu operaciju dosad poduzeli Ukrajinci, da povjerujemo vašim samovjerenim parolama?

Ne moraju ukrajinci vojnu ofenzivu izvesti, danas se ratovi dobivaju gospodarstvom. Povuci ce Rusi rep kao i ekipa iz vukovara i otici sami kad im dođe iz GuG. Kao sto su se povukli sa sjevera oko kijeva kad su shvatili da neide, ovdje ce malo duze trebati, ali pomalo

• Birtija

• D_artagnan
    • April 25, 2022 at 9:28 PM

Mogu oni izbombardirati sela i gradove u tom pojasu uz obalu… i tako su to rusevine i siromasan kraj, ali tesko rusi to mogu zadrzati ako im ukrajinci ne predaju to. Ali buduci da se radi o velikom prirodnom bogatsvu, cisto sumljam. A nije to kazahstan, gruzija da su izolirani, mali i nemocni. Ukrajina ima cijeli moderni zapadni svijet iza svojih leđa.

Rusi su se zestoko zahebali u racunici. Ovo ce ih kostati raspada drzave vjerovatno. Zao mi je obicnih normalnih, obrazovanih i mladih rusa jer ih ima, jer nisu krivi zbog ovih ludaka. Al jbga, mora proci valjda jedna generacija da se resetiraju na moderne postavke.

• Birtija

• D_artagnan
    • April 25, 2022 at 6:56 PM

Briga ruse za ljude tamo u tom pojasu, nafta u donbasu i plin u obalnom pojasu crnog mora je ono što se mjeri u stotinama i tisućama milijardi $$$$. Jedino se pokazalo da su im ukrajinci tvrd orah, a uz pomoć neograničenog modernijeg oružja zapada koje će naplatiti za koju godinu sa plinom i naftom iz tog područja, teško da rusija to može izadržati i zadržati.

Sad će biti pad gospodarstva u EU, ali za koju godinu će biti refresh EU, uz popriličan pad rusa, jer će izgubiti ogromno bogat tržište EUa za prodaju nafte i svog plina. Mogu prodavati kini, al slaba je to $$$

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • April 25, 2022 at 4:15 PM
    Quote from goldfinger

Jeste potrošili novce od optime?

Meni sve stoji na brokerskom, nisam još ništa kupio.

Zasada...hvala, samo gledam.

Da, zadnjih 2-3 mjeseca sam potrošio i prebacio u brodare i tako se ugodno osjećam da je to milina. Nisam odavno tako smiren i opušten čekao sljedeće kvartale, a možda i godine 8) . Još nešto sitno stoji u nalozima ako uljeti.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• D_artagnan
    • April 23, 2022 at 1:52 PM
    Quote from zlocesti

Nitko ne može mirno spavati , nigdje, u situaciji kada je market slijep za dugoročne posljedice rata u Ukrajini.

Plus sve češće pominjano povećanje kamatnih stopa za više od prvotno najavljenog

Jučer sam bila u marketu, vrećica Ledo smrznutog špinata 19 kn ??? Nije da bih ga kupila i za 5 kn, al' ako nam je to budućnost na jesen :/

Meni ovo liči na 1929. I onda je market imao reprizu ATH, a poslije toga su skakali kroz prozore. Liči mi na 1929 zbog činjenice da su svi u papirima do nosa, u uvjetima obilja novaca. 1929 su ih ubili margini. Sada će valjda tightening.

A sve je otislo u neke cudne vode, raskupusalo se sve… a sve je krenulo sa naftom i plinom i spekulacijama cijena. Bolesno je da se nesto prodaje za 10… i pod tom cijenom rade ok i ok zarađuju proizvodaci.. i onda to ode na 20,50, 100+…. Jer ??? Sta povecal8 su se troskovi? Mos misliti, umjetno pumpanje i igre

Meni je bilo cudno da sve prelazi na obnovljive izvore i baterije, bez ratova… da ce nafta i plin postati sporedni energenti

• IGH (Institut IGH d.d.)

• D_artagnan
    • April 22, 2022 at 4:00 PM

Pa na DLKV je još veci cirkus izveden, na IGH se lik domogao par nekretnina pa je oštetio IGH i time dioničare za taj iznos. A na DLKV su jednostavno izbacili postojeće dioničare "po zakonu" :S

• D_artagnan
    • April 22, 2022 at 3:22 PM

A cirkus izvode uz blagoslov institucija svugdje po HR, cirkus koji tek po razotkrivanju indexa počinju malo pogledati šta se radi?? Koja je i svrha tih USKOKa, DORHa, raznih HANFI, osim da daju izjave da institucije rade svoj posao i primaju plaće, a da oni to nisu već odavno pročešljali.

Evo sad malo i ove u Čemincu malo pročešljali, nakon koliko vrenema nakon što je ekipa iz PROVJERENOG odradila par reportaža !!!

Nadam se da će za koji mjesec stići karma i DLKV ekipu, pa će novinari pročešljati da javno predstave modus operandi uprave i PPDa,,, kako se uz polugu malog duga preuzme kompanija za kikiriki dok oni koji moraju kontrolirati takve igrokaze spavaju, ili još bolje da istraže kako su i oni dobili pinku da spavaju.

Ili kako su VDKT bacili u stečaj da se prikriju tragovi izvlačenja $$$$ pre 10-20 godina kad se radio autoput 8)

• D_artagnan
    • April 21, 2022 at 9:16 PM
    Quote from lebowski

Da pitam, je li netko ovdje razmišljao o izlaznoj strategiji najvećeg dioničara? S obzira m na to da je on investicijski dioničar koji je silom prilika postao strateški, nisam siguran da mu je cilj do kraja života držati dionice ATPL, a nisam siguran da na ovoj cijeni može dogurati do 25% ili više.

Mirovinci su se onih godina, ako se dobro sjećam, prilično opekli na brodarima pa ne znam koliko su im sada seksi, nema ih u top10.

Najveći trenutno ima 90 milijuna kuna u Atpl, a kad bi to krenuo prodavati na burzi, dionica bi vjerojatno završila na 200 kn, možda i na 100.

Koja bi tu, dakle, bila izlazna strategija?

Meni je najlogičniji izlaz kroz dividendu.

izlazna strategija? Pa ulazio je 2016. Kad je gro kupovao po 100-200…. Koji ce mu k…c izlaz😅, toliko ce dobiti na divkama u sljedecih 2-3 godine 💰💰💰

Ako potraje i duze, a kladim se da hoce, tek ce onda to naplatiti 😎💰💰💰

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D_artagnan
    • April 21, 2022 at 11:15 AM

Najviše volim ovakve novinarčiće...

...Rast razmjene funte za kunu ove je godine porasla za čak 137 posto u odnosu na lanjsku godinu

Šta znači +137%.. ako neznaš koliko je osnovica rasta ^^ ?

Jel bolje da raste 137% na 100k kn, ili mizernih 3% na 10 mil.

Kao i kad napišu porast broja turista iz X zemlje za 50%.. a došlo ih umjesto 1.000 , 1.500 ^^ ... al finije izgleda za potrebe pučanstva kako je 50% naraslo

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 10:53 PM
    Quote from PILAPILA

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Gotovo sve Paladinine nekretnine su bivša imovina IGH. Evo kako ih se dokopao

pošteno po zakonu 😂😂😂

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 5:03 PM

A fali dodatnih sadrzaja za cjelogodisnji đir, da svako malo vece turisticko mjesto ima neki otvore/zatvoren bazen, outdoor cjelogodisnje aktivnosti da se privuku ekipa i van sezone.

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 5:01 PM

Ja sam prebacio vecinu odavde u brodare, jer ih rezultatima ne mogu ni priblizno pratiti ove godine da bude i top sezona. Ali drago mi je da raste, neka sve raste 🤗, bolje za sve nas

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 3:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Proda jedan hotel i malo kupi 4 8)

nisu li oni svoj 1 hotel već prodali, a znamo kako im je išlo kada su prodavali, netko je spomenuo da je cijena nekada bila i 10kn, ja znam da je većina išla po 24, tako da je ovih 500 još uvijek gosp(od)arima lijepa brodarina

Ma zezao se i referirao da je isto kao da je RIVP prodala jedan hotel pa kupi 4 u narednom razdoblju

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 2:51 PM
    Quote from havi

Ne sjecam se da je rivp ikada rastao u danu 6,29 %

Da nije prodan ? :saint:

Samo neka raste :) iako će zaraditi dalekooo manje nego brodari po dionici ove i sljedeće godine

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 2:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from Mrcash

Čitajući postove vidim da sta god napravila uprava , to je supericka. Kupili , prodali , sve je to odlično, bitno je da se para okrece, ziđaj rođo!

tak i ja delam s njiovim dionicama, kupujem, prodajem, samo besplatno ne dajem, ovo je super kada se proda brod, jedva čekam da RIVP krene s prodajom hotela, pa ćemo turiste na livadi dočekivati, jer je to sada kakti najodnaj, natur livading, a cijena dijonice mam nasto kuna

Proda jedan hotel i malo kupi 4 8)

• Ulaganje u nekretnine na Jadranu

• D_artagnan
    • April 20, 2022 at 8:19 AM
    Quote from Yieldchaser

Ja se baš želim baviti stvarima na kojima se masno zarađuje. Kako mogu istinski masno zaraditi ako to napravim samo jednom, tu izgradnju kuće? I ne vidim to baš kao trenutni povrat. Prijateljev otac je napravio kuću s dva apartmana u Istri i to iznajmljuje, lijepo uprihodi, ali tip je stariji čovjek, u mirovini, pa ima vremena time se baviti. A to su samo sva apartmana. Čim je toga više, to se pretvara u biznis. Biznis traži da si fizički prisutan. Plus hrpa ih to gradi i održava kroz dug. Dobit je ono što ostane...Tko ostvari 10% povrata godišnje na doslovno bilo što, radi dobar posao. Hoću li na nekretninama slomiti kičmu za 11% godišnje ili kroz papire ostvariti nekih 9% bez znoja i da me itko maltretira?

Tako i ja razmisljam, puno vise slobodnog vremena uz moj posao, mozes zaraditi puno vise ako malo pratis i nanjusis dobru priliku, plus sto nitko skoro nezna koliko imam, sto isto volim

• D_artagnan
    • April 19, 2022 at 7:35 PM
    Quote from Marin83

Inače ako već mislite ulagat u nekretninu, onda je to isključivo u gradnju kuće...Uložite nekih 1100-1200 eura po kvadratu( uključeni svi troškovi i davanja), gotovo odmah po izgradnji takvu kuću možete preprodati za 1700 do 2000 eura kvadrat, ovisno gdje se nalazite, zemljište košta koliko košta.

Kod kupnje gotove nekretnine takav trenutni povrat na investiciju možete imati samo u snu.

Znam, zato sam i pitao koja mu je računica. I sam se pitam ovi što kupuje gotove i preplate duplo, al ok, ako gro ekipe nema izbora ni $$ onda moraš uzeti što se nudi..

• D_artagnan
    • April 19, 2022 at 6:20 PM
    Quote from Barikb

Odmaknućem od dionica povećao sam kapital, nemam vremena više pratiti ZSE iako jesam godinama i mučio se investirati. Poklopio sam pred nosom Austrijanca i Slovenaca, te spletom spretnih i vrlo sretnih okolnosti vrijednu nekretninu u neposrednoj blizini Opatije o kojoj sam prije sanjao da je mogu imati. Dio nje nije moj, nego sam posudio od banke. Banka ju je procjenila znatno više nego sam platio i vjerujem da je taj indikator povoljan. Po svemu sudeći izvršio sam transakciju u zadnji čas prije uvođenja eura i više inflacije. Mnogi upućeni tvrde da se za te novce ne može više izgraditi i sa postojećim terenom.

Sretan Uskrs svime želim dobre poslove, kvalitetno življenje, te da se nesebično trude do kraja i ulažu u sebe i svoju djecu.

Moj savjet je: Dobrih prilika će uvijek biti, razboritost, trud i oprez su majka mudrosti. Ako nešto grade izgradnja uvijek isto košta i u Opatiji i u Gaćelezama, bitna je lokacija. Po mogućnosti ona treba biti ako već nije na otoku, uz obalu Jadranskog mora da prometno bude dostupnija bogatim Europljanima. Usporedite sa ZSE imate znanja i iskustva da to možete. Čak smo izgubili sve na tvornicama novca Jamnici, Ledu... ali ja na se sebe i obitelj misliti moram.

koliko % godisnje cisto mislis da ces zaraditi na nekretnini kad odbijes sve troskove i svoje utroseno vrijeme

1. Privacy Policy
  2. Kontakt