1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • April 28, 2022 at 10:34 PM
    Quote from lebowski
    Quote from looserst

Bomba! Mogla bi koja kuna i napacenom narodu kapnuti a ovo sa vozarinama u izvjescu je "one small step for a man, one giant leap for atpl" :thumbup:

U nizu ugodnih iznenađenja ovo je najljepše jer pokazuje brigu o dioničarima.

mozda citaju forum, pa su zato napisali vozarine po brodu.. mogli su i nav po brodu kako je mittko slozo tablicu 😅

Quote from KultLicnosti

Bomba burze, bravo bravo Atpl.

Ali sutra dionica pada, petak je, mark my words.

Quote from Laudator
    Quote from KultLicnosti

Bomba burze, bravo bravo Atpl.

Ali sutra dionica pada, petak je, mark my words.

I red je. Nakon svakog dobrog izvješća, nema sutra, uzmi šta se nudi.

mi smo kupili dok je bilo nisko, sad samo moramo naci nekog tko ce platiti vise 🤣🤣🤣.

Al vrag odnia i presu, nek oni samo delaju, pa nema straha di ce cijena za koji kvartal, godinu…

Fondovi mogu i za godinu dvije, evo mozda ja prodam koju po 1.000+ 😎💰

• D_artagnan
    • April 28, 2022 at 5:41 PM

I jos na to dodati da je tecaj dolara u zadnjih mjesec dana otisao gore 💰💰💰 a mi trgujuemo ovdje u kunama 😎

• D_artagnan
    • April 28, 2022 at 12:01 PM
    Quote from deny_09

Kad bi se sindikat organizirao, kao u dobra stara vremena, brzo bi on nestao... ;)

Pa bolje da proda po manje nego po više 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 28, 2022 at 11:44 AM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

Eeee sta nas ceka na brodarima za koju godinu 🤗 pa se vi zadovoljavajte sa nekolika desetaka ili stotina kuna rasta kuna i propustite mozda priliku zivota da iskoristite 😎.

Čestitke svima ovim koji su prodavali zadnjih tjedana i mjeseci 😂

Za koju godinu tko živ, tko mrtav. Tako i prošle godine neki nisu prodali na 570 kn, pa je palo na 350 kn. Nitko sa sigurnošću ne zna šta će biti za par mjeseci (lockdown u Kini, rat u Ukrajini, stagflacija, inflacija, recesija), a kamoli za par godina.

Danas opet priličan pad na Braemar FFA vozarinama

https://www.braemarscreen.com/

Da, zamisli koliko su pali da su 50% iznad prošlogodišnjeg prosjeka :huh:

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • April 28, 2022 at 9:21 AM

Kućanstva i promet preko 50%, nek tu stegnu odmah max. a ostalo smanje da se pokriju iz alternativnih izvora.

Realno i tako će svi doživjeti pad gospodarstva. Slati ukraijni oružje od milijardu $, a u istom periodu platiti rusima desetke milijardi plin, naftu nema logike. Opet će doći na isto, a to je da će ih Rusi držati i nakon svega za jajca i biti gazde i dalje, jer su u EU bili blesavi pa toliko ovise o njima i njihovim cijenama koje će tražiti.

Problem za prekid kupnje plina je jedinstvo u EU i tu će biti test dali si svi za jednog jedan za sve. Da prekinu kupnju komplet dok se ovi ne saberu, neće ni rusima biti svejedno, ovako su oni i dalje u plusu, hebe im se. Imaju ogromni prirodni resurs kojim mogu preuzimati sve kompanije po svijetu prije ili kasnije.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 28, 2022 at 7:18 AM

Eeee sta nas ceka na brodarima za koju godinu 🤗 pa se vi zadovoljavajte sa nekolika desetaka ili stotina kuna rasta kuna i propustite mozda priliku zivota da iskoristite 😎.

Čestitke svima ovim koji su prodavali zadnjih tjedana i mjeseci 😂

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 10:56 PM

A cuj, ako je petrokemija… pa ona tolike gubitke stvara da mozda ce im biti bolje da je zatvore na neko vrijeme pa uvezu umjetno gnojivo 😂

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 10:54 PM

A cuj, kad je frka, lako se produzi za 2-3 godine dok se slozi sve i smiri, budemo vidjeli

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 9:49 PM

Gdje mi imamo željezaru u HR? Sisak jos radi?

30% u odnosu na sto trosi zeljezara?

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 9:22 PM

a zahebava vas chuk, vidite da je nadrobio svega, a nigdje nes pametno 😂

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 9:05 PM

Neznam, imas podatak koliko plina otpada na grijanje, za građanstvo i za industriju… btw. Za Što se toliko koristi plin u industriji, ako se makne jos prijevoz i umjetna gnojiva?

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 4:36 PM

A što je najzanimljivije izvješće koje bude sad izašlo, će biti zastarjelo, jer je tečaj $ u ovih mjesec dana fino otišao gore, što bi značilo još više u kunama dobit 8) a budući da je cijena dionica u kunama... milina

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 4:14 PM

A ne znam dali da se veselim što sve raste, pa portfelj raste ili što raste pa više neće biti prilike kupit po starim cijenama :rolleyes:

Kad se sjetim kad je korona izbila da sam brodare uzimao dodatno da pojačam, a za ULPL sam posebno dvojio i gledao bilanca uff, izvješća uff .... pa ipak kroz par mjeseci je uzimao po +/- 25 i mislim se dali mi se isplati riskirati.. jbga na dlkv nije zbog lopina tamo, ali ovdje se isplatilo, ali što je najbolje tek će se svi brodari isplatiti kroz koji kvartal ili godinu jer ja neću prodavati dok god ovo stvara ovakve prihode i dobit, ne zanima me burek i sitna tramakanja od par %.

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 3:38 PM

E kad svi očekujemo da će netko drugi uzeti, nemojte se nadati da će to samo tako po duhu svetom otić. A zašto bi i otišlo 50-100kn da bi se odmah ekipa iskrcala ^^  :D :D za burek.

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 12:18 PM
    Quote from nik07aos

Nažalost po europske burze i tržišta, čini se da situacija tek sada treba ekonomski eskalirati. Ne smijem ni pomisliti kakva nas godina čeka ako se ova praksa obustave dostave plina proširi i na druge zemlje EU, a pogotovo ako obustava dostave obuhvati naftu, rijetke rude i minerale...

No dobro, SAD je rekao da će preokrenuti nebo i zemlju samo da Ukrajina pobijedi, to je jedino bitno. Svaki građanin svake države članice EU treba dati svoj obol pobjedi, čak i pod cijenu fizičkog i mentalnog zdravlja.

A čuj, šta će se desiti.. šta se desilo sa koronom zadnje 2 godine i par mjeseci potpunog lockdowna.

Preživjeli smo, pa ćemo i da sve zaustave zbog plina i nafte na koji mjesec. Sad prestaje sezona grijanja i 6. mjeseci definitivno treba manje plina, pa da vidimo jel mogu rusi gurati 6 mjeseci još?

• IGH (Institut IGH d.d.)

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 12:09 PM

Cirkus da, nego jesu tu omastili brk i ovi što vode sve to u fondovima? mislim, ...beš plaću od XX k kn kad možeš se pravit mutav sa tuđom lovom i podijelit pinku sa pajdom 8)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 10:11 AM

Plus vrijednost ostalih brodova, zarada.. kako je mittko fino napisao, jednostavno ne vjeruješ brojkama.

Da ekipa koja ulaže u stanove govori o prilici na tržištu nekretnina, vjerovatno bi opisali da ..... imaju priliku kupiti apartman od 100k eura za 35k eura (P/NAV=0,35). Plus što će im taj apartman godišnje donjeti čistu dobit malo manje od pola te vrijednosti što su platili za apartman (P/E=2.11). A onda još šećer na kraju zarade fino van sezone sljedećih 5 godina (najstariji brod u floti)

I sad baš me zanima da bilo tko tko ulaže u nekretnine ne bi iskoristio tu priliku ahahahahahah. Jedino Ekipa uzme kredit na X godina pa taj stan plati i još dosta više od 100k.

Jednostavno da ne povjeruješ da je to moguće. Jest da je mala količina koja se može kupiti, a poslje i prodati za sada, ali bar si ziher sa ulaganjem, sljedećih min. par kvartala. Neznam, ali ovdje mi djeluje da si siguran do 150-tak kn samo tako, mislim može i pasti kao i sve, kamo sreće da možeš još jeftinije dobiti :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 27, 2022 at 9:55 AM

Ae, to je najslađe, kad za brod scrap vrijednosti cca 6.3 mil $, dogovriš godišnji prihod od 10 mil. $ i tako 5 godina. Kapa dolje.

Vjerujem da je to sigurno brod od svih HR brodara koji naviše zarađuje u odnosu na svoju NAV vrijednost.

Kad sve odradi vjerovatno će ostati u rezalištu, ali tko zna, ako bude i dalje radio OK, možda tada bude i vrijedniji nego sada ^^

• D_artagnan
    • April 26, 2022 at 11:10 PM
    Quote from darac11
    Quote from D_artagnan

Iako sam pun ko brod atpl, Nadam se da nece isplacivati divku, nek spreme $$$ i isplate novi brod da kredit i kreditne obveze bude kikiriki, veca vrijednost 💰💰💰 kompanije ce mi biti draza od tih 20-30 …. kn 😎 na koje jos moram platit porez i prirez

Ja razmišljam malo drugačije. Po meni bi dividenda trebala biti svake godine bez preskakanja, i svake godine bi dividenda trebala biti veća od prošlogodišnje.

A po meni je bolje da svake godine vrijednost imovine kompanije raste i da cijena dionice je prati u rastu. Jbga uvijek kad sam dobio neku divku manje sam se veselio nego kad mije posteni narasla vrijednost dionice. Al dobro, svako se drugome veseli.

• D_artagnan
    • April 26, 2022 at 9:39 PM

Lako za njihove mete. Blefiraju, jer im te iste mete mogu i uzvratiti po Rusiji.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt